Sociale integratie is het geheim van een lang leven – blog Kattebelletjes

Is sociale integratie het geheim voor uw lang leven?

Als een narcist je jaren heeft geïsoleerd zou dat een behoorlijke verkorting van je leven kunnen inhouden. Verbondenheid met een vertrouwvolle vriendenkring speelt een bijzondere rol in het herstel na misbruik.

Om uit je isolement te komen als je veiligheid is hersteld die je je dubbel en dik sociaal te herintegreren. Is sociale integratie het geheim voor een lang leven, geluk en gezondheid?

Dus niet alleen voor het herstel van slachtoffers?  Sociale integratie zou je zelfs slimmer kunnen maken.

Nu je een nieuw leven kunt beginnen kun je ook zorgen voor een sterk fundament.

Het onderzoek loopt echter niet over de online contacten, maar ik veronderstel als je online jezelf bent en je engageert met jouw contacten en chat of videochat dat dit bovendien een positieve invloed heeft op je sociale integratie en veerkracht.

De factor die het meeste invloed heeft, is de sociale integratie. Dat betekent hoe vaak je met mensen praat gedurende de dag, en met hoeveel mensen je praat. Dit kunnen mensen zijn met wie je een sterke band hebt, maar evengoed mensen met wie je een zwakke band hebt. Een grapje uitwisselen met de postbode. Een praatje slaan met de buurvrouw.

Het volledige artikel van Kathleen vindt u hier:

Het geheim van een lang leven (echt waar) – Kattebelletjes.

Naar het Nederlandstalige transcript van deze TED talk van Susan Pinker kun je hier gaan.

sociale integratie het geheim voor een lang leven Ga om met diegenen die van je houden

Susan Pinker schreef een boek met als titel: Hoe contact van gezicht tot gezicht ons gezonder kan maken: het Dorp effect.

In dit verrassende, leuke en overtuigende nieuwe boek laat psycholoog Susan Pinker zien hoe face to face contact noodzakelijk is voor leren, geluk, veerkracht en een lang leven.

TED 2017 talk die het onderzoek toelicht: hier.

Deze Ted betreft ideeën die de moeite waard zijn om te verspreiden van Susan Pinker op Ted 2017 nl. Het geheim om langer te leven, is misschien wel je sociale leven.

Vandaar dus ook de vertaling naar het Nederlands van TEd talk van Suzan Pinker. hier

Een andere belangrijke bijdrage vind je in The Guardian waarin een uitgebreide review over dit boek verscheen met enkele kritische kanttekeningen. Onder de titel “The Village Effect by Susan Pinker review – the science of friendship”

Ten slotte bezocht Susan Pinker  Google LA op 30 maart 2015.

Daar heeft ze een uitgebreide discussie over haar boek “The Village Effect: How Face-to-face Contact Can Make Us Healthier, Happier, and Smarter.” “The Village Effect: hoe face-to-facecontact ons gezonder, gelukkiger en slimmer kan maken.”

Daarom vind je hieronder een video over veerkracht en sociale integratie het geheim voor een lang leven van een neurobioloog:

Voor slachtoffers van narcistisch misbruik.

Maak een persoonlijke connectie met mij als narcisme een belangrijke rol had of heeft in je leven. Immers een persoonlijke connectie met een ervaringsdeskundige is een belangrijke stap in het herstellen van je persoonlijke veiligheid.  Immers zolang je je niet persoonlijk veilig voelt ga je geen stappen zetten uit je isolement.

Daarom zend me een persoonlijke boodschap en begin een chat gesprek met mij op Facebook Messenger. 

Bovendien kan ik je coachen op de doelen die je jezelf stelt in alle discretie.

Hoe is het gesteld met uw sociale integratie? Laat het me weten! Daarom mijn vraag: Ga je meer in de komende dagen letten op jouw sociale integratie?  Tot besluit: Heb je nog andere geheimen voor een lang leven?

Als je regelmatig terugkomt naar mijn website kan de kennis gebruikt worden in jouw leven. Dus is mij volgen aan te raden. Daar hou ik van. Toegepaste kennis is macht. Ik hou er ook van als ik van je hoor wat jou het meeste raakte.

Bovendien zijn andere lezers ook nieuwsgierig om te horen wat jij nog zou willen toevoegen.

Laat me weten of je creatief kon werken met dit artikel.

Wat zijn jouw bevindingen over de gratis online cursussen?

Ook bedankt, zoals altijd om aardig en creatief te zijn in de reacties.

Aanverwante informatie over Sociale integratie.

Susan Pinker’s  Website over sociale integratie:  hier 

Als je diepere wil duiken in het onderwerp heb je de originele link naar het onderzoek over sociale relaties en het mortaliteitsrisico: hier

Aanverwante informatie voor herstel van narcistisch misbruik.

Will I Ever Be Good Enough? E-book Tooltip Healing the Daughters of Narcissistic Mothers

Will I Ever Be Good Enough? Healing the Daughters of Narcissistic Mothers

Ik suggereer dat je grondig overweegt of het Quantum Healing Starters packet iets voor jou is, want het is een eenvoudig systeem dat iedereen kan gebruiken om zich te bevrijden van het trauma van narcistisch misbruik. Om dit te doen klik je hier.

Like onze Facebook pagina, verwittiging nieuwe post en chat …

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Weet je dat de meerderheid van de mensen met een giftige relatie er nooit overheen komt?

In feite worden ze vaak jarenlang en soms decennia nadat de relatie is beëindigd, geconfronteerd met slopende psychologische en gezondheidseffecten. Deze mensen zijn op zoek naar een relatie expert rond narcisme.

Melanie Tonia Evans, een relatie expert rond narcisme, weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen.

Met liefde,

Johan en Annemie Persyn Declercq

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is Annemie-en-Johan-met-Milan-in-Amelscheid-forest-1_tiny-1080x720.jpg

PS: Voer ook de groeitaken uit die je vindt door te zoeken op “narcisme.blog taak”.

Niets van deze site, of een pagina, moet worden opgevat als juridisch advies – je moet altijd zoeken naar de diensten van een jurist. Evenzo mag niets op deze site worden opgevat als medisch advies. Indien nodig moet een beroep worden gedaan op de hulp van een medische professional of een professional in de geestelijke gezondheidszorg.

Alle informatie wordt te goeder trouw verstrekt om het grote publiek, slachtoffers en overlevenden voor te lichten over misbruik. Houd er rekening mee dat een deel van de inhoud van deze site kan ‘triggeren’.

2 Feedbacks on “Sociale integratie is het geheim van een lang leven – blog Kattebelletjes”

  1. Blij dat het je geïnspireerd heeft!
    Het zou mooi zijn als we allemaal die kleine interacties wat meer naar waarde gaan schatten 🙂

Geef een reactie, vraag of antwoord.