Categorieën
Afkicken van de narcist video

Kun je radicale verantwoordelijkheid nemen? video

 

In plaats van verantwoordelijkheid te nemen, schuilen ze achter het slachtofferschap en de verwijten.
Narcistisch misbruik is verwoestend. Het kan ook je leven verpesten op alle gebieden: lichamelijk, geestelijk, emotioneel, financieel en religieus.

Het is begrijpelijk om je slachtoffer te voelen en dat je de dader van dit misbruik de schuld heeft van wat je hebt meegemaakt. Ik herken het omdat ik het zelf heb meegemaakt!

Maar om brutaal eerlijk te zijn dat brengt je nergens. Integendeel, het zal je lange tijd in een machteloze en pijnlijke toestand houden.

 In de slachtoffermodus blijven doet je alleen maar pijn en het focussen van de schuld op anderen houdt alleen je focus van jezelf af  – de enige persoon die je echt kunt veranderen.

Weet je, er is ook een andere aanpak voor dit probleem.  We weten dat er een krachtige houding is die we kunnen aannemen om ons leven vooruit te helpen en weg te gaan van de zielsvernietiging die de narcist ons heeft toegebracht.

Kan ik u helpen het pad naar herstel te bewandelen … de krachtige manier om al dit misbruik achter je te laten?

Deze blog zal onmisbaar voor je zijn om enkele diepe dingen te begrijpen die je zullen helpen, vooral als je je echt slachtoffer voelt van wat er met je is gebeurd. Dit is een controversiële blog.

https://videos.files.wordpress.com/9Wy7RzNr/en-totaal-geterroriseerd-en-getraumatiseerd-was.mp4

Er zijn velen van jullie die het misschien niet met me eens zijn. Men zou kunnen beweren dat ik de slachtoffers van hun lot laat.

 Maar dat maakt niet uit, want mijn missie gaat niet over populair zijn, het gaat erom je te helpen echt te genezen.

 Zichzelf naar waarde schatten. 

Ik ga beginnen met je zeker te valideren, want absoluut wat je hebt meegemaakt is verschrikkelijk.  Narcistisch misbruik is verwoestend en het ontheiligt elk niveau van je leven – mentaal, emotioneel, fysiek, spiritueel, financieel.

Het beïnvloedt alles en iedereen van wie je houdt en je lijdt vreselijke verliezen. Dingen zoals eigendom en alles waar je voor hebt gewerkt, en misschien zelfs contact met je kinderen, als je dat verlies ook hebt geleden, is het gruwelijk.

Natuurlijk vraag je je af hoe je ooit gaat herstellen.  Wat erger is, is de Zielsvernietiging. Het is als niets anders.  Je kunt het je alleen maar voorstellen als je het zelf hebt meegemaakt.  

Je hebt het gevoel dat je een letterlijke Zielsverkrachting hebt ondergaan.  Dat is hoe impactvol narcistisch misbruik is, waardoor de angst, de depressie en de levenloosheid in je echt overweldigend kunnen voelen. Het voelt als een zwarte inkt die door je aderen stroomt, een bovennatuurlijk virus dat je hebt opgelopen.  Dat is de waarheid.

Nu wil ik je gewoon direct brengen bij wat je kunt doen, want op dit moment wil ik je hoop geven. Er zijn vele mensen die ik ken, waaronder ikzelf, die zich na een helse ervaring volledig hebben hersteld.

Dit is niet alleen waar je een overlevende wordt, maar een echte Thriver. Dat betekent dat je leven nu beter en uitgebreider is dan het zelfs vóór het misbruik was, of zelfs als misbruik alles is   die je ooit hebt gekend.

Wat vandaag echt belangrijk is, is dat ik het enige uitgangspunt ga uitleggen dat dit mogelijk maakt, zodat dit ook voor jou mogelijk kan worden. Daar kom straks op terug. Maar voordat ik dat doe, wil ik je de beperkingen van slachtofferschap uitleggen.

Slachtofferschap verklaren

Laat me u dan het fenomeen van het slachtofferschap toelichten. Ik ga beginnen met een voorbeeld.

Bovendien wil ik dat je je voorstelt dat ik dit tegen je zou zeggen: “Vanwege je gedrag is mijn leven geruïneerd en ga ik je haten. Ik ga je verantwoordelijk houden en ik ga proberen je te dwingen om te herstellen wat je hebt meegemaakt.  Ik ga proberen je daar verantwoordelijk voor te houden van het werken aan je herstel.”

Wat als je te ongeordend en beschadigd was om iets te kunnen repareren?  En als je het niet voor me wilde oplossen? Wat als de narcist eigenlijk voldoening zou krijgen als gevolg van het feit dat hij je zoveel pijn heeft gedaan, en het je nog belangrijker zou laten voelen?

Als dat het geval is, heb ik zojuist mijn macht aan u overgedragen. Ik ben nu een slachtoffer van wat je me hebt aangedaan en ik heb mijn eigen vermogen om te genezen en mijn eigen leven te scheppen verspeeld.

Ik ben nu in een getraumatiseerde limbo en ik neem elke dag het emotionele gif van slachtofferschap, ik haat jou en wat je me hebt aangedaan. Daarom probeer ik je zover te krijgen dat je betaalt hiervoor of het herstelt.

Dit gif dat ik elke dag neem, is vergelijkbaar met dat ik vergiftigd word, in de hoop dat je dood neervalt.  Ik kan geen nieuwe dingen in mijn leven tot stand brengen totdat ik deze behoefte heb opgegeven om je te veranderen of om je verantwoordelijk te houden.

https://videos.files.wordpress.com/E31Iwh5j/kun-jij-radicale-persoonlijke-verantwoordelijkheid-nemen-1.mp4

Nu zeg ik niet dat wat je voelt verkeerd is.  Het gaat er niet om dat het fout of goed is. Wij bespreken nu wat effectief is in relatie tot uw doel. We willen allemaal naar vrijheid en genezing en een geweldig gezond leven.

Dat is dus het slachtoffermodel waarbij genezing eigenlijk onmogelijk is. Laten we nu eens kijken naar radicale persoonlijke verantwoordelijkheid, en ik ga het je uitleggen.

Radicale persoonlijke verantwoordelijkheid

Wat radicale persoonlijke verantwoordelijkheid is, is dit … als het trauma als volwassene in mijn lichaam zit, kan alleen ik de verantwoordelijkheid nemen om het te genezen. Laten we nu heel duidelijk worden, verantwoordelijkheid nemen om jezelf te genezen betekent niet dat je de schuld op je neemt voor wat er met je is gebeurd.

Dat is wat mensen zeggen: “Je doet aan victimblaming en shaming.”

Dat is het niet.   Jezelf de schuld geven is niet wat er nodig is om te genezen. Verantwoordelijkheid nemen voor je verwoeste en getraumatiseerde Innerlijke Wezen betekent dat je je naar binnen keert om ervoor te zorgen. 

We kunnen, maar op één ding tegelijk letten. Als je gefocust bent op de narcist, en wat er met je is gebeurd en dat is waar je focus ligt, kun je je niet naar binnen keren om jezelf te genezen.

Het zou zijn alsof je wordt aangereden door een auto en de bestuurder achtervolgt, in plaats van naar het ziekenhuis te gaan omdat je inwendig bloedt en het je leven bedreigt.

Pema Chödrön, die een genie is, had dit ongelooflijke voorbeeld over wanneer iemand je raakt met een pijl en je schreeuwt naar hen in plaats van de pijl eruit te trekken.

Het is dus belangrijk, aan het begin van je helende tocht, het fenomeen van narcisme te begrijpen. Het is gek. En het is geen menselijk model. Het is een begrip dat dit een individu is dat een leeg zelf is.  Ze hevelen de energie en levenskracht en middelen van mensen over als een vampier, door hen te triggeren om narcistische voorraad over te dragen.

Het is belangrijk om dat te begrijpen, omdat het je hersenen buigt totdat je beseft dat er mensen zijn die zo zijn en je je realiseert dat het iemand is die je geen gezonde, veilige relatie kan geven.  Ze willen geen liefde, vriendelijkheid, saamhorigheid, teamwork en het bouwen van oplossingen.  Ze willen die dingen niet.

Maar daarna is het van vitaal belang om naar binnen te keren, om dat interne trauma, dat bloeden van binnen te genezen. Nu, als kinderen waren we machteloos om dit te doen, maar als volwassenen zijn we dat niet.

Concentratie op de narcist

Als ik ten volle verantwoordelijkheid neem voor mijn acties, betekent dat dat ik ophoud me te concentreren op de narcist.  Ik zoek niet langer dat je de narcist verantwoordelijk houdt of je het misbruik oplost of verandert.

Ik blijf niet langer tegen mezelf zeggen dat ik een slachtoffer ben van wat de narcist me heeft aangedaan  –  in plaats daarvan, in radicale persoonlijke verantwoordelijkheid, ga ik me naar binnen keren om mezelf verder te genezen. Het maakt niet uit wat je gaat doen of niet doen.

Niet met zelfverwijt en oordeel als: “Dit was mijn schuld.” Eerder met de liefdevolle, super aanwezigheid om mezelf te bevrijden van de pijn die ik van je heb ervaren.

Wanneer we dit op de correcte manier doen, met de groeitaken die je vindt in het menu, zoals ik het graag doe, is het niet gedaan met herkauwen en oprispen van wat er keer op keer is gebeurd. Dat is toch gewoon jezelf verder onderwerpen aan het slachtofferverhaal. Je kunt het beter doen door je er meer in te verdiepen. 

Het wordt gedaan met genezing en ontwikkeling op een energetisch, emotioneel, somatisch, lichaams-, innerlijk, onbewust niveau, zodat we onze eigen emotionele graduatie voorbij de pijn kunnen verlossen. Het is een proces dat we nodig hebben om er aan de andere kant uit te komen.

Interne wonden

Net zoals wanneer je wordt aangereden door een auto en je bloedt inwendig, en je hebt een fysieke operatie nodig, vereisen je interne wonden een energetische emotionele operatie. Dit was een enorme verschuiving voor mij persoonlijk.

Ik was, zoals zovelen van ons, begrijpelijk, ik was rechtvaardig. Bovendien vond ik dat slechte mensen ter verantwoording moesten worden geroepen. Ik geloofde volledig dat ik een slachtoffer was van zijn gedrag en dat dit niets te maken had met mijn Innerlijke Wezen dat aandacht en werk nodig had.

Op deze plek bleef ik innerlijk bloeden met mijn leven om me heen totdat de pijn, de depressie, de angst en de narcistische misbruiksymptomen zo ernstig waren dat ik een complete inzinking had waarbij ik bijna stierf.

Pas toen ik me met volledige, radicale persoonlijke verantwoordelijkheid naar binnen keerde om het trauma binnenin te helen, begon ik te genezen. Naarmate de reis vorderde, begon ik echt te gedijen op betere en ongelooflijkere manieren dan ik ooit in mijn hele leven had gehad, zelfs vóór misbruik en meer dan ik me zelfs voor mogelijk had voorgesteld.

Dit gebeurde omdat mijn focus veranderde van: “Ik ga proberen te veranderen wat de narcist deed om me te veranderen”, wat echt vruchteloos en machteloos was, naar “Ik ga me genezen en veranderen”, wat me heel snel verlichting en vooruitgang gaf.

Omkering van gedachten over zichzelf

Dus op deze prachtige innerlijke, aangrijpende reis van mezelf, ontdekte ik mezelf, en ik was in staat om veel dingen over mezelf om te keren. Zoals de redenen waarom ik steeds weer terugkeerde naar een vrouw, die me misbruikte.

Waarom, toen ik dreigde verlaten te worden door de narcist stond ik steeds meer van mijn rechten af. Waarom ik me zou vastklampen en alles zou doen zodat je me niet in de steek laat.

Ik bleef proberen de les te lezen en de persoon voor te schrijven en te repareren die niet eerlijk, zorgzaam of veilig was, in plaats van eerlijk tegen me te zijn, weg te trekken en voor me te zorgen. In het begin was dit een uitdaging.

In het begin nam ik de stap om te weten dat als ik me op haar bleef concentreren en wat ze me had aangedaan, dat ik niet beter zou worden en dat deed ik niet. Het zorgde voor mijn breakdown. Toen ik me naar binnen keerde, moest ik afstappen van de overtuiging dat het verzorgen van mijn innerlijke gebroken wezen betekende dat ik mezelf de schuld gaf. 

Het was toch op geen enkele manier mijn schuld.

Het betekende ook niet dat ik op de een of andere manier defect was. Maar de waarheid op dit punt was absoluut dat ik gebroken was en nauwelijks functioneerde.

Ik moest wel genezen omdat het leven niet meer gewoon door kon gaan totdat   ik dat deed. Ik had zoveel geluk in mijn reis om manieren te ontdekken om direct aan mijn Innerlijke Wezen te werken, waar ik de overtuigingen en het pijnlijke kon vinden, laden, loslaten en omkeren dichte trauma’s.

De redenen en de oorspronkelijke wonden die er eigenlijk mijn hele leven voor hadden gezorgd dat ik worstelde met grenzen en geen “nee” kon zeggen.  En de redenen, de diepe innerlijke redenen, waarom ik me niet had kunnen onttrekken aan het misbruiken van anderen.

Wat ik op deze reis ontdekte, was dat ik interne trauma’s en valse overtuigingen had die ik nodig had om te proberen andere mensen gelukkig te houden.  Mijn macht en het verspelen van mijn eigen rechten en waarden was bedoeld om te proberen liefde, goedkeuring, veiligheid en overleving buiten mezelf te krijgen.

Innerlijke kind

Er waren veel innerlijke delen van mij die een gebroken kind waren dat nog niet was opgegroeid in mijn eigen kracht en mijn eigen waarheden en het vermogen om grenzen te stellen. 

Ik had de trauma’s en gedragingen van andere mensen overgenomen die ik als kind had geabsorbeerd, en ze waren afkomstig van mijn genetische samenstelling. De vrouwen in mijn familie hadden deze patronen zeker uitgespeeld en er waren veel diepere redenen waarom dit mijn leven was geweest.

Nu, om terug te komen op het hele victimblaming, shaming ding, geen van deze dingen, geen van deze interne trauma’s was mijn schuld geweest.  Integendeel, ze waren een deel van mijn menselijke ervaring geweest. Dit waren dingen die in me gevangen zaten en die diep onbewust waren geweest tot narcistisch misbruik of tot het leven, niet langer verder konden met deze interne trauma’s.

Als gevolg van het naar binnen keren en die volledige, radicale, persoonlijke verantwoordelijkheid nemen en mijn focus van hem afhalen en in plaats daarvan deze vorige delen van mezelf ontmoeten, loslaten en herprogrammeren, kon ik me van hen bevrijden.

Dit zou onmogelijk zijn geweest, maar niet als ik me naar binnen had gekeerd met de toewijding aan mezelf om te genezen. Ik had deze dingen niet kunnen genezen zonder radicale persoonlijke verantwoordelijkheid te nemen.

Tot slot

Ik hoop echt dat deze blog je heeft aangesproken. Ik weet dat niemand van jullie het leuk vindt om vast te zitten in het slachtoffermodel, het is zo gruwelijk pijnlijk om daar te zijn en genezing is onmogelijk vanaf daar. Dus ik wil je echt uitnodigen om je vermogen om je naar binnen te keren en hiervan te genezen te onderzoeken.

Zoals altijd zou ik je graag NARP aanbevelen, het Narcissistic Abuse Recovery Program. Dit is een Engelstalig programma dat mensen helpt hun uit hun wonden en hun trauma’s te halen. 

Natuurlijk, ook het zeer normale slachtofferschap, om diep van binnen te kunnen genezen en jezelf te transformeren voorbij die verbindingen, die banden, die spijt, de wrok en de pijn, in je ware vrijheid, ongeacht wat de narcist wel of niet doet.

Kijk in het menu voor de links naar Narp. Ik hoop van harte dat dit je hoop heeft gewekt.

Ik kijk uit naar uw opmerkingen en uw vragen. Vergeet niet om deze blog te delen en leuk te vinden.

De bedoeling van deze blog is dat je alle woorden die we gebruiken goed kunt verwerken. Weten dat je het slachtoffer bent van narcistisch en ander misbruik, fysiek en seksueel inbegrepen, in je leven is geen excuus voor jou om in zelfmedelijden te blijven hangen. 

Hou je van de verwijzing naar dit deel van onze “menselijke ervaring” en dat je in staat was om daar helderheid en begrip in te vinden. Ik vergeet soms dat, als we op spirituele reizen zijn, niet alle dingen gemakkelijk en geweldig zullen zijn! Bovendien denk ik dat ik dat vandaag vrij duidelijk heb gemaakt. Ik probeer dit soort zielsvermoeiende onzin echt te vermijden.

Er is, wanneer ik zelfmedelijden heb, een tijdelijke schok van “iets of iets anders”, misschien een peptidereactie, maar het verdwijnt altijd en ik voel me achteraf als onzin. Het is helemaal geen goed gevoel! Maar mijn systeem is eraan gewend geraakt. Ik hoop dat je heb begrepen wat je daarover zei, want het is een groot probleem.

Dit is een zeer belangrijke les voor mij om te leren. Sommige dagen ben ik “daar” d.w.z. meer in balans en sommige dagen niet…. Ik zou zeker graag consequenter willen zijn.

In de afgelopen paar jaar heb ik veel hulp gekregen van Dr Nicole Lepera met haar advies voor zelfgenezers. Als ik mijn vooruitgang zou beoordelen, heb ik het gevoel dat ik eerlijk kan zeggen dat ik beter ben dan twee of drie jaar geleden en dat is positief.

Ik denk dat het oké is om onszelf af en toe te vertellen dat we beter zijn dan vroeger. Bovendien denk ik niet dat dat egoïstisch of zelfingenomen is.

Het moeilijke deel is om over dit gevoel van slachtofferschap heen te komen, ook al was ik een slachtoffer van roofdieren en verbaal en fysiek mishandelende mensen in mijn leven. De enige manier om te genezen en te ontsnappen aan slachtofferschap is door het innerlijke werk te doen.

Het drong eindelijk tot me door dat narcisten misschien (in hun gedachten) oorspronkelijke persoonlijke relaties vervangen door sociale rangorden, op een manier die vergelijkbaar is met het vervangen van een echte persoonlijkheid / zelf door een oppervlakkig “karakter”. 

Dat standpunt biedt een mogelijke verklaring waarom ze niet overwegen te veranderen; misschien gaat de hele zin van het leven voor hen over het bovenaan elke rangorde komen te staan. Hoe het ook gebeurt, het maakt geen verschil.

Als je in slachtoffermodus bent, nu heb je tenminste een “kaart” om te volgen voor een nieuwe weg. Herstel zal lang en moeilijk zijn. Ik begon met NARP en ik krijg verlichting van de pijn.

Er zijn ook mensen in mijn leven die ik beter niet meer kan zien. Dat is niet eenvoudig.

Ik heb een rechtszaak met een andere narcist.  Het zal lastig zijn, want deze mensen hebben een goede band met de autoriteiten. Maar ze maken fouten en ik heb ze betrapt op leugens.  Wens me succes bij het vinden van bewijsmateriaal voor de rechtbank.

De video’s in dit artikel leggen uit waarom ik me gedraag zoals ik doe.  En nog belangrijker, wat ik moet doen om mezelf voor altijd te genezen.

Ik ben al lang voorbij met het proberen het gedrag en de acties van een narcist te begrijpen. Bovendien realiseer ik me dat dit de waarheid is die in mijn verleden is gebeurd. Ik ben vrij, vele kilometers verderop, 12 jaar geleden. Ik heb geleden onder het trauma van misbruik, maar woon al vele jaren samen in een relatie met veel ruimte en communicatie voor ons beiden.

Mijn worsteling is de voortdurende emotionele gevoelens die ik heb voor mijn misbruiker. Het wordt een stroperige cyclus elke keer als ik emotioneel vastloop, waarbij logica de realiteit van de misbruikervaringen moet brengen.

Ik wil echt gelukkig en gezond zijn.

Het is zo waar dat het misbruik van binnen kan voortleven.

Ik zou graag willen dat je NARP en de gratis materialen die je in het menu vindt, bekijkt.

Het ontgift effectief en bevrijdt je van dat interne trauma. Het zal je geluk en gezondheid bezorgen.

Dus is er überhaupt hoop voor de narcist om te zien wat ze hebben gedaan en om te veranderen of verspillen we allemaal gewoon onze tijd door te denken dat er iets is dat zal genezen die niet genezen kan worden?

Voor alle vragen die je hebt over narcisme en trauma, gebruik het zoekvak, voer enkele trefwoorden in en zie de antwoorden verschijnen!

Heb je vragen of suggesties? We antwoorden graag.

Sharing is caring.

Hoe ging ik om met mijn chronische pijn?

Trauma en traumazorg in Europa

Somatische hulpmiddelen om het zenuwstelsel te helpen reguleren.

8 sleutelfactoren gedeeld onder degenen die hersteld zijn van CVS:

Terwijl je een chronische ziekte hebt: probeer te herstellen

Voeg hieronder een reactie toe! Reactie annuleren