negatieve gedachten uitdagen

Negatieve gedachten en valse beschuldigingen uitdagen? video

En dan krijg je dat negatief denken dat er voor zorgt dat je in een PTSS-lus blijft hangen.

Als je narcistisch misbruik hebt ondergaan of het nog steeds direct of indirect ervaart, kunnen je gedachten echt je eigen ergste vijand zijn. Je kunt dan deze methode hier gebruiken zodat je je negatieve gedachten kunt uitdagen.

Ze geven je veel negatieve terugkoppeling en bewijzen waarom je iets niet kunt of mag doen. Ze zullen elke situatie als gevaarlijk doen zien. Je hebt eerlijk gezegd niet de energie om ze onder controle te houden. Daarom rennen ze wild door je geest, waardoor je een pad van angst en uitputting volgt.

Deze oefening waar je je negatieve gedacht kunt uitdagen kun je helpen om je negatieve gedachten onder controle te krijgen. Als je merkt dat er een negatieve gedachte begint te verschijnen, of zodra je die opmerkt, wil ik dat je deze vragen doorneemt.

Vragen stellen om het opnieuw te bekijken en de negatieve gedachten uit te dagen.

De handeling van heroriëntatie is zelf nuttig bij het stoppen van gedachten. Maar door ze uit te dagen, of op zijn minst hun geldigheid te onderzoeken, train je je hersenen om zichzelf in vraag te stellen.

Dit kan de kickstart zijn om de stem van de narcist uit je hoofd te verwijderen. Je kunt de stem van de narcist vervangen door een meer beredeneerde en logische stem.

Het maakt ook de delen van je hersenen wakker die de PTSS heeft uitgeschakeld. PTSS staat voor posttraumatisch stressstoornis syndroom. Dit kan al dan niet complex zijn als dit trauma subtiel, gedurende langere tijd zich afspeelde.

Voor meer hulp bij het herstellen van PTSS is er het Engelstalige programma van Narp, maar je vindt ook de herstelmethodes als je de zoekfunctie op deze website gebruikt en de groeitaken uitvoert. Je vindt die in de categorie groeitaken!

Als je wenst te herstellen van je kwetsuren uit je jeugd vind je verschillende artikelen als je zoekt met trauma, maar ook dit uitstekende Engelstalige programma.

negatieve gedachten uitdagen
Wat zijn de 5 illusies van “ik ben een slachtoffer” of slachtofferschap? Deel 2

Hier zijn de vragen die je kunt stellen zodat je je negatieve gedachten kunt uitdagen:

Bewijs

Verwar ik feiten met een mening?

Wat is het bewijs voor de negatieve gedachte?

Wat is het bewijs tegen de negatieve gedachte?

Zijn er kleine dingen die de gedachte tegenspreken?

Behulpzaamheid

Zijn deze gedachten nuttig voor mij?

Zullen dergelijke gedachten mij helpen mijn doelen te bereiken?

Hebben dit soort gedachten echt het beste met me voor?

Alternatieve perspectieven

Als een goede vriend wist dat ik deze gedachten had, wat zouden ze dan tegen me zeggen?Als iemand van wie ik hield deze gedachte had, wat zou ik hem dan vertellen? Wat zou Batman tegen mij zeggen over deze gedachte? Maak ik een fout door te denken dat dit het enige perspectief is? Als ik niet geïnteresseerd was om mezelf te straffen of te veroordelen, zou ik dan zo denken?

Verkeerd denken

Denk ik in alles of niets? Ben ik catastrofaal? Spring ik te gemakkelijk tot conclusies met veralgemeningen? Houd ik mezelf aan een hogere standaard dan ik anderen zou doen? Ben ik mezelf aan het aanwijzen?

Zich bekeren naar binnen in plaats van te luisteren naar de stemmen van buiten om innerlijke vrede te krijgen.

Je begint bij jezelf. En je neemt babystapjes. Na veel zoeken en therapie realiseerde ik me dat de persoon die ik de hele tijd niet echt had vertrouwd, mezelf was.

Ik had altijd op anderen vertrouwd om te beslissen wat we deden, waar we gingen eten, hoe ik over mezelf dacht. Ik liet andere mensen mijn eigen waarde bepalen, omdat ik niet in mezelf geloofde.

Misschien doe jij hetzelfde. Misschien heb je bevestiging van anderen gezocht om je goed te voelen. Een compliment nodig om zeker te zijn van jezelf.

Als dat zo is, gaat het niet om het vertrouwen van anderen, maar om jezelf te leren vertrouwen. Daarin is belangrijk dat je kunt stoppen met jezelf vals te beschuldigen. Niemand is perfect.

Sommige programma’s zoals het Engelstalige NARP kunnen je helpen die kleine stapjes te zetten. Je zult ook veel methoden vinden hier op narcisme.blog. Steun je om naar binnen te kijken voor wat je zoekt om jezelf te herstellen en te groeien in zelfvertrouwen.

Waarom de groeitaken doen?

Bij het doen van de groeitaken kun je leren je emoties te beheersen, de traumaband te leren verbreken, ongezonde aanpassingen te ontmantelen, gehechtheidstrauma’s te helen, te leren hoe ons verleden ons nu beïnvloedt, de cyclus van push-pull te helen, te gedijen met een solide gevoel van eigenliefde.

Je kunt stap voor stap leren de relatie te creëren die je wilt, leren hoe je de overlevingsmodus kunt herkennen, jezelf sterker maken bij waarschuwingen met een rode vlag, traumareacties genezen en vervangen, adaptieve vaardigheden leren, co-afhankelijke aanpassingen genezen.
Je duikt diep in zelfontdekking wanneer je consequent de groeitaken uitvoert. Je begint je doelen te verkennen. Je helpt bij het uitpakken en genezen van traumatische banden, gewelddadige relaties en gehechtheidstrauma’s, terwijl je je op weg helpt naar bloei. in je leven.

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees