Negatieve gedachten en valse beschuldigingen uitdagen? (taak)

En dan krijg je dat negatief denken dat er voor zorgt dat je in een ptss-lus blijft hangen.

Als je narcistisch misbruik hebt ondergaan (of het nog steeds direct of indirect ervaart), kunnen je gedachten echt je eigen ergste vijand zijn. Je kunt dan deze methode hier gebruiken zodat je je negatieve gedachten kunt uitdagen.

Ze geven je veel negatieve terugkoppeling en bewijzen waarom je iets niet kunt of mag doen. Ze zullen elke situatie als gevaarlijk doen zien. En je hebt eerlijk gezegd niet de energie om ze onder controle te houden en daarom rennen ze wild door je geest, waardoor je een pad van angst en uitputting volgt.

Deze oefening waar je je negatieve gedacht kunt uitdagen kan je helpen om je negatieve gedachten onder controle te krijgen. Als je merkt dat er een negatieve gedachte begint te verschijnen, of zodra je die opmerkt, wil ik dat je deze vragen doorneemt.

De handeling van heroriëntatie is zelf erg nuttig bij het stoppen van gedachten, maar door ze uit te dagen, of op zijn minst hun geldigheid te onderzoeken, train je je hersenen om zichzelf in vraag te stellen.

Dit kan de kickstart zijn om de stem van de narcist uit je hoofd te verwijderen en te vervangen door een meer beredeneerde en logische stem.

Het maakt ook de delen van je hersenen wakker die de PTSS heeft uitgeschakeld.

Voor meer hulp bij het herstellen van PTSD is er het Engelstalige programma van Narp, maar je vindt ook de herstelmethodes als je de zoekfunctie op deze website gebruikt.

Als je wenst te herstellen van je kwetsuren uit je jeugd vindt je verschillende artikelen als je zoekt met trauma, maar ook dit uitstekende Engelstalige programma.

Hier zijn de vragen die je kunt stellen zodat je je negatieve gedachten kunt uitdagen:(taak)

 

Bewijs

Verwar ik feiten met een mening?

Wat is het bewijs voor de negatieve gedachte?

Wat is het bewijs tegen de negatieve gedachte?

Zijn er kleine dingen die de gedachte tegenspreken?

Behulpzaamheid

Zijn deze gedachten nuttig voor mij?

Zullen dergelijke gedachten mij helpen mijn doelen te bereiken?

Hebben dit soort gedachten echt het beste met me voor?

Alternatieve perspectieven

Als een goede vriend wist dat ik deze gedachten had, wat zouden ze dan tegen me zeggen?

Als iemand van wie ik hield deze gedachte had, wat zou ik hem dan vertellen?

Wat zou Batman tegen mij zeggen over deze gedachte?

Maak ik een fout door te denken dat dit het enige perspectief is?

Als ik niet geïnteresseerd was om mezelf te straffen of te veroordelen, zou ik dan zo denken?

Verkeerd denken

Denk ik in alles of niets?

Ben ik catastrofaal?

Spring ik te gemakkelijk tot conclusies met veralgemeningen?

Houd ik mezelf aan een hogere standaard dan ik anderen zou doen?

Ben ik mezelf aan het labelen?

valse beschuldiging
klik voor meer info

Zich bekeren naar binnen in plaats van te luisteren naar de stemmen van buiten om innerlijke vrede te krijgen.

Je begint bij jezelf. En je neemt babystapjes. Na veel zoeken en therapie realiseerde ik me dat de persoon die ik de hele tijd niet echt had vertrouwd, mezelf was.

Ik had altijd op anderen vertrouwd om te beslissen wat we deden, waar we gingen eten, hoe ik over mezelf dacht. Ik liet andere mensen mijn eigen waarde bepalen, omdat ik niet in mezelf geloofde.

Misschien doe jij hetzelfde. Misschien heb je bevestiging van anderen gezocht om je goed te voelen. Een compliment nodig om zeker te zijn van jezelf.

Als dat zo is, gaat het niet om het vertrouwen van anderen, maar om jezelf te leren vertrouwen. Daarin is belangrijk dat je kunt stoppen met jezelf vals te beschuldigen. Niemand is perfect.

Sommige programma’s zoals het Engelstalige NARP kunnen je helpen die kleine stapjes te zetten. Je zult ook veel methoden vinden hier op narcisme.blog. Steun je om naar binnen te kijken voor alles wat je zoekt om jezelf te herstellen en te groeien in zelfvertrouwen.

Annemie Persyn Declercq
Orthopedagoge

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Op 26 en 27 september organiseert Melanie Tonia Evans het “You Can Thrive After Narcissistic Abuse evenement”. Dit is een live online Première Global Healing workshop voor iedereen die lijdt aan misbruik van een echtgenoot, partner, familielid, vriend, baas, collega of ander individu.

Deze gebeurtenis is belangrijk voor u, ongeacht uw geslacht of leeftijd. Hoe lang geleden u gescheiden bent van deze persoon speelt geen rol. Zelfs als ze nog steeds in je leven zijn ben je welkom.

Klik voor meer info

Hier is een samenvatting van wat Melanie behandelt tijdens de komende workshop:

🔮 Hoe word je glashelder en krijg je klaarheid als de persoon waarmee je te maken hebt je narcistisch misbruikt.

✅ De #1 factor die bepaalt of ze in staat zijn om te veranderen.

!?️ Hoe herken je de meest voorkomende persoonlijkheidskenmerken in JOU die je een doelwit maken voor narcisten. Hoe je in de toekomst kunt stoppen met het aantrekken van misbruikers.

💻 De 6 redenen waarom de meeste mensen niet herstellen van misbruik.

Dit zal u niet meer gebeuren na deze workshop!

⚖ Hoe kun je omgaan met een narcist in moeilijke situaties zoals co-ouderschap, voogdij gevechten, echtscheiding en andere juridische / zakelijke deals.

⚕ Hoe te genezen van trauma symptomen zoals C-PTSS, angst, depressie en fibromyalgie en leven vrij van hen eens en voor altijd.

Deze gebeurtenis is niet alleen bedoeld om u te helpen los te komen en te genezen van elke misbruiksituatie. Dit healing event leert u ook hoe u een nieuw en bloeiend leven kunt creëren die giftige mensen niet langer kunnen beïnvloeden.

Als je dit soort relaties hebt meegemaakt, kan ik je sterk aanbevelen om deel te nemen aan een hele dag “healing event”.

Laat Melanie je leren hoe je kunt verschuiven van een slachtoffer van misbruik naar een bloeier na misbruik op een manier die gemakkelijk te begrijpen en onmiddellijk van toepassing is op je leven.

Ik ken Melanie’s werk en wat ze zal delen is de meest geavanceerde en impactvolle informatie over genezing van giftige en beledigende relaties.

Het is Melanie’s diepe begrip van het trauma toegebracht door narcisten die haar passie om zo veel mogelijk mensen te helpen om te genezen aanwakkert. En Melanie’s wijsheid en genezingsprocessen hebben zoveel mensen geholpen hun leven te herstellen en voorbij het overleven naar een echt bloeiend leven te gaan.

Dit is een zeldzame kans voor u om rechtstreeks te leren van een vertrouwde collega die een bekende misbruik herstel expert is.

Klik hier om uw ticket voor deze baanbrekende misbruikherstel gebeurtenis veilig te stellen.

PLUS zo veel meer …

PS Ik heb gezien dat Melanie ook een aantal spannende bonussen heeft voor u ook! Na aankoop van uw ticket krijgt u direct toegang tot het volgende:

De 50 Traits of a Narcissist Checklist zodat u kunt achterhalen of u te maken hebt met een narcist.

Plus een exclusieve 35 minuten durende videotraining genaamd “The 6 Mistakes That People Make When Recovering From Abuse”. Dit biedt een uitstekend startpunt voor je genezingsreis.

Klik hier om je ticket te reserveren en om alle speciale bonussen te ontvangen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een implicatie dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Annemie Persyn Declercq

Geef een reactie, vraag of antwoord.