Open communicatie voor gezonde relatie

Open communicatie voor gezonde relatie

Om gezonde relaties te hebben, moeten we open communicatie hebben. Open communicatie houdt wederzijds delen in. Zonder dit sluipt wrok binnen.

Hier zijn tips voor betere communicatie:

Om te begrijpen waar onze partner vandaan komt, kunnen we niet aannemen. We moeten het vragen.

Als ze ons vertellen: Ik wou dat je me meer kon laten zien dat je van me houdt of geeft om me.

In plaats van defensief te worden: ik werk zo hard voor alles wat we hebben of we hebben gewoon een weekeind weg doorgebracht zoals jij dat gewild hebt!

We kunnen zeggen: Hoe ziet het eruit om je te laten zien dat ik van je hou?

Wees kalmer, neutraler en opener.

Hoe veiliger onze partner zich voelt om zichzelf te uiten hoe gemakkelijker.

In dit gesprek komen we er misschien achter dat onze partner op zoek is naar genegenheid die niet alleen leidt tot seksuele intimiteit: handelingen zoals het vasthouden van de hand of een kus op het voorhoofd.

Wanneer ze delen, kunnen we emotioneel verbonden blijven door te vragen: Hoe voel je je als je geen fysieke genegenheid krijgt?

Ze kunnen zeggen: losgekoppeld, eenzaam of afgewezen.

Vervolgens kunnen we onze partner laten weten dat ze gehoord zijn: ik snap dat het door fysieke genegenheid is dat je liefde voelt en waar je voor bent. Ik ga dit meer doen omdat ik altijd wil dat je je veilig en verbonden met me voelt. Ik waardeer het echt dat je het deelt.

De meeste relatieproblemen zijn eigenlijk communicatieproblemen.

Wanneer we niet weten hoe we met onze partner moeten communiceren, is wrok het gevolg.
Open, nieuwsgierige communicatie is een PRAKTIJK.

Het gaat erom aanwezig te zijn en geen emotionele reacties te hebben. Dit kun je doen door het eerste te zeggen dat in je opkomt.
We kunnen zien dat we ons defensief, afgesloten of angstig voelen. Je doet dit door in de praktijk vragen te stellen en dingen niet persoonlijk op te vatten.  Dit is relationele veiligheid.

Zelfbewustzijn en eerst vertrouwen opbouwen met onszelf kan ons helpen om onze behoeften met onze partners te communiceren.

Wanneer we onze eigen behoeften niet respecteren, kunnen we niet verwachten dat onze partners onze behoeften begrijpen.  Open hart en compassie, moed en nieuwsgierigheid zijn allemaal belangrijk om een goede communicatie met onszelf en onze partners op te bouwen.

Dit is waar de evolutie van het moderne daten ons echt heeft beroofd van intimiteit als samenleving. De doelen van daten zijn seks en / of toewijding, niet echt leren kennen hoe iemand geliefd moet worden.  Het verkennen van behoeften is iets wat voortdurend in ons leven zou moeten gebeuren. Dit moet je doen niet alleen in de mensen van wie we houden, maar ook in onszelf.

De meeste mensen voelen zich alleen geliefd wanneer hun partner hun liefde voor hen uitdrukt op de manieren waaraan we gewend zijn geraakt, zonder anderen ooit toe te staan om liefde authentiek uit te drukken. Wanneer we onszelf toestaan om comfortabeler liefde te ontvangen in veel verschillende vormen, worden we ook beter in het geven van liefde.

Gesprekken zoals deze, wanneer een partner de andere persoon vraagt om liefde te tonen op manieren die voor hen niet authentiek aanvoelen, zijn geen wegen naar intimiteit. Ze blokkeren eigenlijk echte intimiteit.

Afweer is gewoon gebrek aan acceptatie en het is een aangeleerde reactie uit de kindertijd.

Om vanuit een centrale plek te kunnen communiceren, moet je eerst kunnen herkennen wanneer je getriggerd wordt of vanuit je schaduw spreekt.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer