Boeken e-book CD DVD om je te verdiepen en actie te ondernemen na misbruik door een narcist.

 

 

 

Maak hier een keuze uit boeken – Ebook – CD – DVD als je je wilt verdiepen om actie te ondernemen na misbruik door een narcist.

Een aanvullende service.
Boeken narcisme veerkracht transformatie en trauma.
Links naar Boeken veerkracht transformatie.
Boeken van Iris . Het verdwenen zelf.
boek voorbij het narcismeBoek “Voorbij narcisme.” van Mjon van Oers.

Boek : Voorbij het narcisme in je relaties, familie en werk van Mjon van Oers  (artikel)

Bestelling van het  Ebook

Films over persoonlijkheidsstoornissen.

Echt bruikbare suggesties.

 

Marina Schriek In 7 stappen weer stralenGefeliciteerd met je echtscheiding. In 7 stappen weer stralen. Paperback.

vier vragen die je leven veranderenVier vragen die je leven veranderen. E-Boek. Loving What Is.

Meer tijd voor jezelf de kunst om weer baas te worden over je kostbare tijdMeer tijd voor jezelf. De kunst om weer baas te worden over je kostbare tijd. Paperback.

boek patronen doorbreken negatieve gevoelens en gewoonten herkennen en veranderenPatronen doorbreken. Negatieve gevoelens en gewoonten herkennen en veranderen. Paperback.

Maak je steeds weer dezelfde fouten, terwijl je je had voorgenomen om een volgende keer anders te reageren? Vertoont je gedrag hardnekkige patronen, die je maar niet kunt doorbreken?

In dat geval helpt schematherapie je verder. Schematherapie leert je om de oorsprong van je gedragspatronen te doorgronden. Bovendien herken je hun invloed op je alledaagse leven. Door schematherapie ga  jezelf zodanig  veranderen dat je je beter gaat voelen. Daardoor kun je beter voor jezelf zorgen en opkomen.

Aan de hand van vele voorbeelden en online beschikbare invuloefeningen maakt “Patronen doorbreken” duidelijk hoe patronen van gedrag, gedachten en gevoelens zijn ontstaan en hoe je die kunt veranderen.

Alle drie de auteurs werken als psycholoog of psychotherapeut. Naast dat het hulp biedt aan mensen die last hebben van negatieve gevoelens, is het boek ook zeer praktisch voor hulpverleners.

 

Bekijk welke Aanverwante teksten, boeken of cd – dvd je zou kunnen helpen.

verlamd van agnst herstellen na seksueel misbruikVerlamd van angst. Herstellen na seksueel misbruik.
Jouw gouden toekomst een schatkist vol ervaring E boekJouw gouden toekomst is een schatkist vol ervaring.
boek het miskende kind in onszelfHet Miskende Kind In Onszelf. Invloeden van de kindertijd op het latere leven.

Studenten korting 5%

 

1001 antwoorden op stress en burnout1001 antwoorden op stress en burn-out.

Ebook versie.

DVD het anti stress plan fitforlife  Fit For Life. Het Anti Stress-Plan.
hulpverlening na seksueel misbruik wegwijzer in traumaland Hulpverlening na seksueel misbruik. Wegwijzer in Traumaland.
Helen van seksueel misbruik Het trauma voorbij.  Helen van seksueel misbruik.
Judith Herman Trauma en herstel De gevolgen van geweld van mishandeling thuis tot politiek geweld Trauma en herstel de gevolgen van geweld – van mishandeling thuis tot politiek geweld.

Echt bruikbare suggesties om jezelf te helpen door alle mogelijkheden die we geven.

van kwetsuur naar litteken Van kwetsuur naar litteken. Hulpverlening aan kinderen met complex trauma. Paperback.

 

Super interessant boek voor professionals en de hulpverlening. Je krijgt een goed inzicht in het hoe en waarom van trauma en hoe dit het functioneren van een kind en zijn gezin beïnvloed.

   Red Flags of Love Fraud: 10 Signs You’re Dating a Sociopath. EBOOK .Red Flags of Love Fraud: 10 Signs You're Dating a Sociopath EBOOK Tooltip 10 Signs You're Dating a Sociopath

Je hebt een romantische relatie. Het begon als een wervelwind van aandacht en genegenheid, maar nu heb je een knagende angst dat er iets vreselijk mis is.

Of je was in een relatie die verbaal, emotioneel, financieel of zelfs fysiek grof was. Die persoon is nu weg, maar je weet nog steeds niet hoe je erin bent gevallen en je bent bang dat het weer zal gebeuren.

Of iemand waar je om geeft is aangesloten bij een partner die je zorgen maakt. Je kunt niet begrijpen hoe je vriend of familielid erbij betrokken is geraakt, en waarom hij of zij niet weggaat.

In al deze situaties kan de persoon die de problemen veroorzaakt een sociopaat zijn.

Nee, sociopaten zijn niet allemaal gestoorde seriemoordenaars. Maar zij zijn de meest destructieve mensen op aarde – en weinigen van ons weten dat ze bestaan.

Rode vlaggen van liefde Fraude legt precies uit wat een sociopaat is. Het schetst de top 10 waarschuwingssignalen van sociopathisch gedrag en wat u moet doen als u ze ziet. Je zal leren:

• Waarom sociopaten je soulmate lijken te zijn?
• Het echte risico van online daten.
• Hoe sociopaten je verleiden?
• Waarom is er niet zoiets als ‘alleen seks’?
• Waarom je verslaafd kunt raken aan een sociopaat?
• Hoe de relatie veilig te beëindigen?
• Hoe u uzelf kunt beschermen tegen menselijke roofdieren?

Donna Andersen,

auteur van Rode Vlaggen van Liefdesfraude, baseerde dit boek op haar persoonlijke ervaring – en op de ervaring van duizenden mensen die hun betrokkenheid bij sociopaten vertelden in twee internetonderzoeken.

Het is de meest uitgebreide beschrijving van sociopatische relaties die ooit zijn geproduceerd. En door te verklaren hoe sociopaten hun doelen verleiden en waarom mensen vallen voor bedrog en manipulatie, put Andersen uit het werk van topexperts in het veld.

Rode vlaggen van liefde Fraude vertelt je in heldere, duidelijke taal hoe je sociopaten kunt herkennen en vermijden. Als je al verstrikt bent geraakt in een van deze sociale roofdieren, zal het boek je laten zien dat je niet alleen bent. En het zal u helpen begrijpen wat er is gebeurd, zodat u nooit meer het slachtoffer wordt.

Echt bruikbare suggesties die je kunnen helpen.

elementarire deeltjes narcisme Elementaire Deeltjes – Narcisme. Paperback.

In het alledaagse taalgebruik wordt narcisme vaak als een scheldwoord gebruikt voor mensen die uitermate tevreden zijn met zichzelf. Onze huidige ‘selfie’-maatschappij wordt ook in toenemende mate narcisme verweten.

Maar wat is narcisme eigenlijk, en is het terecht dat wij de term zo snel in de mond nemen?
Op een heldere manier legt Frans Schalkwijk uit wat wetenschappers onder narcisme verstaan, sinds Sigmund Freud de term in 1914 introduceerde.

Tegenwoordig zien we narcisme als een combinatie van een kwetsbaar zelfgevoel, een problematische omgang met emoties en forse problemen in relaties.

Dit boek is geschreven voor wie geïnteresseerd is in narcisme en voor wie zichzelf of een ander beter wil begrijpen. Voor die laatsten schreef Schalkwijk, vanuit zijn jarenlange ervaring in zijn eigen praktijk, de hoofdstukken ‘Leven met narcisme’ en ‘Behandeling van narcisme’.

twee gezichten psychologische en pastorale handreiking bij narcisme Twee gezichten. EBOOK. Psychologische en pastorale handreiking bij narcisme.

Van buiten zijn ze charmant, slim en betrouwbaar. Ze hebben gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Van binnen is er weinig empathie, ze zijn onzeker en doen zich beter voor dan ze zijn.

Omgaan met iemand die lijdt aan narcisme is spitsroeden lopen. Je wordt door hen bekritiseerd, onder druk gezet en gemanipuleerd. Dit maakt dat je alert bent en alles uiterst behoedzaam en angstvallig in de gaten houdt. Leven met iemand met deze stoornis lijkt bijna niet haalbaar, maar is ons inziens wel behandel baar.

Dit boekje geeft op basis van praktijkervaringen advies. Vragen als: ‘Hoe ga je ermee om? Hoe blijf je staande? Hoe kun je zorgen voor jezelf én voor de ander?’ komen aan de orde.

Ds. C. van Ruitenburg voorziet elk hoofdstuk van pastorale onderbouwing op grond van Gods Woord. Een waardevolle handreiking zowel voor degene die aan deze stoornis lijdt áls voor de omgeving.

Maarten van Dijk en Jantine den Uijl-van Loon van Praktijk Den Uijl uit Capelle aan den IJssel hebben kunnen putten uit hun ruime praktijkervaringen als therapeut.

Ds. C. van Ruitenburg, predikant van de gereformeerde gemeente te Krimpen aan den IJssel, verzorgde aan het einde van ieder hoofdstuk het pastorale gedeelte.

stap voor stap je depressie te lijf werkboek Stap voor stap je depressie te lijf. Werkboek Gedragsactivatie bij depressie. Paperback.

Dit is het eerste Nederlandstalige boek gebaseerd op gedragsactivatie. Gedragsactivatie is een radicaal nieuwe, bewezen effectieve manier om depressie te behandelen.

Zelf-activatietechnieken helpen gewoonten en patronen te herkennen die depressie in standhouden en terugkeer van depressie te voorkomen.

Michael Addis en Christopher Martell hebben vele oefeningen en werkbladen ontwikkeld om jezelf weer sterk en zelfverzekerd te voelen en weer te genieten van alledaagse dingen.

– evidence based, effectieve methode
– blijvend herstel van depressie zonder medicatie
– eerste Nederlandstalige uitgave over gedragsactivatie
– met veel oefeningen, checklists en werkbladen.

zorgen voor jezelf ik ben geweldig of toch niet over gezond problematish narcisme Zorgen voor jezelf – Ik ben geweldig! Of toch niet? Over gezond en problematisch narcisme. Paperback.

Bekijk welke Aanverwante teksten, boeken of CD – DVD je zou kunnen helpen.

radical acceptance embrancing your life with the heart of a buddha Radical Acceptance . Embracing Your Life with the Heart of a Buddha.

ZOEKEN NAAR JEZELF een zengids naar bevrijding uit conditionering en gewoonte ZOEKEN NAAR JEZELF. Een zen-gids naar bevrijding uit conditionering en gewoonte.
Op zoek naar jezelf? basisboek mindfulness   Op zoek naar jezelf? Basisboek mindfulness.

Dit werkboek is gebaseerd op ”Op zoek naar jezelf? Basisboek mindfulness”. Door de gelijklopende opbouw ondersteunen beide boeken elkaar.

Het werkboek is de praktische gids waarmee je de kennis uit het basisboek kunt onderzoeken en verdiepen.

Als je eenmaal vrijheid en echtheid in jezelf hebt geproefd, wil je niets anders meer. ”Op zoek naar jezelf? Werkboek mindfulness” reikt meditatie en meditatieve oefeningen aan waarmee je steeds diepere lagen in jezelf kunt verkennen.

Mindfulness is gereedschap waarmee je jezelf liefdevol kunt onderzoeken en staat voor een innerlijke training in open, milde en niet oordelende aandacht. Dankzij mindfulness en meditatie groeit het natuurlijk inzicht in jezelf en je leven.

Je leert de kunst jezelf te zijn!

Dit werkboek biedt je de gelegenheid een belangrijke paradox te onderzoeken: je kunt je leven en levensgeluk niet beheersen en toch zul je door eigen inzet en oefening steeds vaker levensgeluk ervaren.

Mindfulness-meditatie creëert een bedding in jezelf van waaruit je kunt ontdekken wie je werkelijk bent en tegelijkertijd geraakt wordt door de onpeilbare diepte en mysterie van je wezen.

Hoe vind jij zelf een prettig stappenplan om meer kwaliteit uit je leven te halen?

Hoe vind jij jezelf? houdt je een spiegel voor: ‘Hoe zie jij jezelf? Hoe
vul jij je leven in? Wil je dit misschien anders? Wil je meer kwaliteit
uit je leven halen? Ga daar dan mee aan de slag. Het is tijd voor
actie!’

Dit boek laat je kritisch naar jezelf kijken.

Het geeft je heldere richtlijnen
om de verandering in je leven in te zetten. Met opdrachten
en tips kun je je wensen realiseren, haal je inzichten uit de stilte,
durf je je tijd anders in te delen en leer je jezelf in veertien stappen
steeds beter kennen. Daardoor ga je de conditionering doorbreken.

Een luchtig, maar diepgaand boek voor een ieder die durft. Een vrij
boek voor iedereen die meer uit zijn leven wil halen en wil leren
kiezen vanuit zijn of haar hart.

De hoofdstukken hebben een korte
uitleg, gevolgd door opdrachten en tips. Je kunt het boek in de
volgorde van de stappen lezen, of gewoon die stap kiezen die op
dit moment voor jou goed voelt.

Voor de één zal het een openbaring zijn, voor de ander een herkenning
of een handvat. Wandel erdoorheen, stapsgewijs en haal
er uit wat op jou van toepassing is.

Diana van Beaumont heeft een eigen spirituele praktijk, waarin
ze werkt met haar Luisterkind Methode. Ze geeft daarnaast diverse
workshops en lezingen.
Zij is tevens auteur van de boeken Kristal Momentjes en Leid me…
als ik luisteren wil!

Verslaafd aan liefde de weg naar zelfacceptatie en geluk in relaties Verslaafd aan liefde. De weg naar zelfacceptatie en geluk in relaties.

In “Verslaafd aan Liefde” toont Jan Geurtz dat onze zoektocht naar liefde en erkenning voortkomt uit een fundamentele zelf-afwijzing. Die proberen we te compenseren door waardering van anderen, en vooral door een succesvolle liefdesrelatie.

Maar dat werkt averechts: het versterkt juist die fundamentele onzekerheid en afhankelijkheid. Zo ontstaat er een verslaving en conditionering aan liefde en erkenning, en aan de veiligheid van een relatie.

De meeste liefdesrelaties lopen daardoor na een tijdje op de klippen, of -misschien nog erger- verzanden in een gezapig samenzijn zonder veel ruimte voor groei en geluk.

Met humor en praktische voorbeelden wordt een uitweg getoond uit deze vicieuze cirkel. Eenmaal ontdaan van zelf-afwijzing blijken al onze pijnlijke emoties en diepe verlangens naar liefde en seks niet langer een obstakel.

Ze zij juist de toegangspoort naar een staat van zidie volledig vrij is van beknelling en afhankelijkheid, en die – met of zonder relatie – vervuld is van liefde en helderheid.

Jan Geurtz is ook bekend van ‘De verslaving voorbij’ en ‘Het einde van de opvoeding’.

Het innerlijke kind – angst loslaten angst loslaten Het innerlijke kind – angst loslaten.

Angst is een heel normaal gevoel, net als blijdschap, boosheid, verdriet of liefde. Maar als de angst te veel ruimte inneemt, remt hij je denken, laat hij je irrationeel handelen of zelfs verstarren.

Veel boeken geven tips voor hoe je met je angsten kunt omgaan, maar besteden geen aandacht aan het deel dat dit gevoel veroorzaakt: het innerlijke kind. Veel van wat je als volwassene beangstigt, heeft zijn wortels in je jeugd.

Susanne Hühn laat zien hoe je met je bange kinderlijke deel in contact kunt komen en hem zijn veiligheid kunt teruggeven. Het innerlijke kind is je meest kwetsbare deel.

Als je het negeert, bepaalt het je – en als je het liefdevol op de arm neemt, ontwikkel je zelfcompassie en doorbreek je de conditionering. De oefeningen en meditaties in dit boek helpen je om je onverwerkte jeugdervaringen die nog steeds invloed hebben te genezen.

Susanne Hühn is opgeleid tot levenscoach en holistisch psychotherapeut. Sinds 1986 begeleidt zij mensen in hun helingsprocessen.

 

 

Narcisme betekent eigenliefde, of eigenwaarde. Het liefst hadden we daar allemaal precies voldoende van, maar dat is helaas niet voor iedereen weggelegd.

Een te laag gevoel van eigenwaarde, of een te groot gevoel van eigenwaarde (narcisme) komen maar al te vaak voor. En over dat laatste gaat dit boek, want iemand, of jezelf, simpelweg omschrijven als egoïst is niet altijd voldoende.

In sommige gevallen is een verstoord gevoel voor eigenwaarde een daadwerkelijke psychische stoornis die hele vervelende consequenties heeft voor hoe iemand omgaat met zichzelf en met anderen.

Dit boek geeft een goed beeld van hoe een narcistische persoonlijkheidsstoornis eruitziet, hoe deze kan ontstaan, wat de gevolgen zijn voor degene die lijdt aan deze stoornis en wat de gevolgen zijn voor de omgeving.

Uiteraard wordt ruim ingegaan op hoe je met de stoornis om kunt gaan, zowel bij jezelf als bij een ander. Ook worden er tips en adviezen gegeven voor een eventueel behandeltraject.

Dit boek verschijnt in de succesvolle serie Zorgen voor jezelf, toegankelijke uitgaven bestemd voor mensen met hulpvragen op het brede terrein van de toegepaste psychologie.

Over de auteur(s):

Silvia Pol werkt sinds 1998 als geregistreerd klinisch psycholoog/psychotherapeut in de ggz. Ze werkt met mensen met persoonlijkheidsproblematiek en is psychodynamisch en cognitief gedragstherapeutisch georiënteerd.

 

Nadat je hebt gekeken, hoor ik graag van je.

 

elementarire deeltjes narcisme Elementaire Deeltjes – Narcisme. Paperback.

In het alledaagse taalgebruik wordt narcisme vaak als een scheldwoord gebruikt voor mensen die uitermate tevreden zijn met zichzelf. Onze huidige ‘selfie’-maatschappij wordt ook in toenemende mate narcisme verweten.

Maar wat is narcisme eigenlijk, en is het terecht dat wij de term zo snel in de mond nemen?
Op een heldere manier legt Frans Schalkwijk uit wat wetenschappers onder narcisme verstaan, sinds Sigmund Freud de term in 1914 introduceerde.

Tegenwoordig zien we narcisme als een combinatie van een kwetsbaar zelfgevoel, een problematische omgang met emoties en forse problemen in relaties.
Dit boek is geschreven voor wie geïnteresseerd is in narcisme en voor wie zichzelf of een ander beter wil begrijpen. Voor die laatsten schreef Schalkwijk, vanuit zijn jarenlange ervaring in zijn eigen praktijk, de hoofdstukken ‘Leven met narcisme’ en ‘Behandeling van narcisme’.

twee gezichten psychologische en pastorale handreiking bij narcisme Twee gezichten. EBOOK. Psychologische en pastorale handreiking bij narcisme.

Van buiten zijn ze charmant, slim en betrouwbaar. Ze hebben gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Van binnen is er weinig empathie, ze zijn onzeker en doen zich beter voor dan ze zijn.

Omgaan met iemand die lijdt aan narcisme is spitsroeden lopen. Je wordt door hen bekritiseerd, onder druk gezet en gemanipuleerd. Dit maakt dat je alert bent en alles uiterst behoedzaam en angstvallig in de gaten houdt. Leven met iemand met deze stoornis lijkt bijna niet haalbaar, maar is ons inziens wel behandel baar.

Dit boekje geeft op basis van praktijkervaringen advies. Vragen als: ‘Hoe ga je ermee om? Hoe blijf je staande? Hoe kun je zorgen voor jezelf én voor de ander?’ komen aan de orde.

Ds. C. van Ruitenburg voorziet elk hoofdstuk van pastorale onderbouwing op grond van Gods Woord. Een waardevolle handreiking zowel voor degene die aan deze stoornis lijdt áls voor de omgeving.

Maarten van Dijk en Jantine den Uijl-van Loon van Praktijk Den Uijl uit Capelle aan den IJssel hebben kunnen putten uit hun ruime praktijkervaringen als therapeut.

Ds. C. van Ruitenburg, predikant van de gereformeerde gemeente te Krimpen aan den IJssel, verzorgde aan het einde van ieder hoofdstuk het pastorale gedeelte.

stap voor stap je depressie te lijf werkboek Stap voor stap je depressie te lijf. Werkboek Gedragsactivatie bij depressie. Paperback.

Dit boek is het eerste Nederlandstalige boek gebaseerd op gedragsactivatie. Gedragsactivatie is een radicaal nieuwe, bewezen effectieve manier om depressie te behandelen. Zelf-activatietechnieken helpen gewoonten en patronen te herkennen die depressie in standhouden en terugkeer van depressie te voorkomen.

Michael Addis en Christopher Martell hebben vele oefeningen en werkbladen ontwikkeld om jezelf weer sterk en zelfverzekerd te voelen en weer te genieten van alledaagse dingen.

– evidence based, effectieve methode
– blijvend herstel van depressie zonder medicatie
– eerste Nederlandstalige uitgave over gedragsactivatie
– met veel oefeningen, checklists en werkbladen.

zorgen voor jezelf ik ben geweldig of toch niet over gezond problematish narcisme Zorgen voor jezelf. Ik ben geweldig! Of toch niet? Over gezond en problematisch narcisme. Paperback. Boek om actie te ondernemen na misbruik door een narcist .

 

Narcisme betekent eigenliefde, of eigenwaarde. Het liefst hadden we daar allemaal precies voldoende van, maar dat is helaas niet voor iedereen weggelegd.

Een te laag gevoel van eigenwaarde, of een te groot gevoel van eigenwaarde (narcisme) komen maar al te vaak voor. En over dat laatste gaat dit boek, want iemand, of jezelf, simpelweg omschrijven als egoïst is niet altijd voldoende.

In sommige gevallen is een verstoord gevoel voor eigenwaarde een daadwerkelijke psychische stoornis die hele vervelende consequenties heeft voor hoe iemand omgaat met zichzelf en met anderen.

Dit boek geeft een goed beeld van hoe een narcistische persoonlijkheidsstoornis eruitziet, hoe deze kan ontstaan, wat de gevolgen zijn voor degene die lijdt aan deze stoornis en wat de gevolgen zijn voor de omgeving.

Uiteraard wordt ruim ingegaan op hoe je met de stoornis om kunt gaan, zowel bij jezelf als bij een ander. Ook worden er tips en adviezen gegeven voor een eventueel behandeltraject.

Dit boek verschijnt in de succesvolle serie Zorgen voor jezelf, toegankelijke uitgaven bestemd voor mensen met hulpvragen op het brede terrein van de toegepaste psychologie.

Over de auteur(s):

Silvia Pol werkt sinds 1998 als geregistreerd klinisch psycholoog/psychotherapeut in de ggz. Ze werkt met mensen met persoonlijkheidsproblematiek en is psychodynamisch en cognitief gedragstherapeutisch georiënteerd.

 

Nadat je hebt gekeken, hoor ik graag van je.

Ik ben, wat ik denk! / druk Heruitgave de kracht van affirmaties voor kinderen Ik ben, wat ik denk! De kracht van affirmaties voor kinderen.

‘Je gedachten bepalen je leven!’
Dit is de boodschap die Louise al meer dan 30 jaar overbrengt aan mensen wereldwijd. Nu kunnen ook kinderen leren om controle over hun gedachten en woorden, en daarmee over hun leven te krijgen.

In dit boek zullen kinderen het verschil tussen negatieve gedachten en positieve affirmaties leren. Grappige illustraties en simpele teksten laten zien hoe je nare gedachten en woorden kunt omzetten in fijne en positieve. Dit vermogen schenkt kinderen geluk en zelfvertrouwen en dat zullen ze hun hele leven met zich meedragen!

   She’s Having A Baby. DVD.She's Having A Baby
   Life As We Know It.Life As We Know It
Little Miss Sunshine   Dvd Little Miss Sunshine.
Kramer Vs Kramer  Kramer Vs Kramer.
The War Of The Roses   The War Of The Roses.

Oliver en Barbara Rose zijn al 18 jaar samen. Barbara wil nu een scheiding, maar wanneer het op de beslissing aankomt aan wie hun weelderige huis zal worden toebedeeld, geven beide geen duimbreed toe.
De advocaat van Oliver geeft enkele gewiekste adviezen, maar het is al te laat. Oliver en Barbara raken verstrikt is een poel van snel escalerende wrok en vergelding als strijd van de Roses zich richting zijn verbluffende afloop voortbeweegt.

Mrs. Doubtfire Madame Doubtfire   Mrs. Doubtfire. Madame Doubtfire.

Komedie superster Robin Williams is absoluut onweerstaanbaar als Mrs. Doubtfire: de knuffelbare Britse huishoudster die in feite veel meer is dan een vrouw.

” Zij” is eigenlijk een gescheiden vader in een ongewone vermomming, die niks anders probeert dan meer tijd door te brengen met zijn kinderen zonder bemoeienis van zijn ex-vrouw. Een must-see film voor het hele gezin.

The Squid and the Whale   The Squid and the Whale.

In The Squid and The Whale ontkomt niemand – kind of ouder – aan de greep van het leven. Bernard (Jeff Daniels) is een intellectuele snob die ooit een groot romanschrijver was.

Hij heeft zich nu gesetteld met een baantje aan de universiteit. Als zijn vrouw Joan (Laura Linney) haar eigen schrijftalenten ontdekt drijft jaloezie een wig in het gezin. De beide zoons Walt en Frank kiezen ieder een kant. Walt kiest voor zijn vader en Frank staat achter zijn moeder.

Maar dan begint Joan afspraakjes te maken met de tennisleraar (William Baldwin) van haar jongste zoon en begint Bernard studente Lili – Anna Paquin-het hof te maken terwijl Walt haar ook heel leuk vindt. The Squid and The Whale is een Oscar-genomineerd meesterwerk over de echte gevolgen van een scheiding.

The First Wives Club  The First Wives Club.

Sluit je aan bij de club – The First Wives Club – een satire over de goede ouderwetse strijd tussen de sexes, gelardeerd met scherpe on-liners, fantastische fysieke grappen en drie onvergetelijke sterren in topvrom.
Bette Midler, Goldie Hawn en Diane Keaton portretteren drie middelbare vrouwen uit Manhattan die meer dan alleen een zeer lange vriendschap gemeen hebben. Na jarenlang hun mannen te hebben geholpen te klimmen op de ladder van succes, zijn ze alledrie gedumpt voor een jongere, welgevormde schoonheid.
Maar het trio is vastbesloten hun pijn om te zetten in geldelijk gewin. Ze bedenken een slim en duivels plant om hun ex-en te raken waar het echt pijn doet: in hun portomonnee! Ga rustig zitten en zie de vonken er vanaf vliegen als de vrouwen kwaad worden, wraak nemen en alle krijgen. Gerechtigheid is nog nooit zo zoet geweest. Of zo grappig.

Je kunt je leven helen werkboek Je kunt je leven helen werkboek Paperback.  Ebook.  Hardcover.  Audio CD. Boek om actie te ondernemen na misbruik door een narcist .

Wil je écht aan de slag met de inzichten uit ‘Je kunt je leven helen’ van Louise Hay?

Met dit ‘Je kunt je leven helen werkboek voor een gelukkiger leven’ lukt het!

Het doorvoeren van veranderingen in je leven hoeft niet veel ‘werk’ te zijn en ook geen moeilijk en pijnlijk proces. Het belangrijkste is dat je jezelf op de eerste plaats zet.

De oefeningen in dit werkboek helpen je liefdevol naar jezelf te kijken, goed voor jezelf te zorgen en positieve veranderingen in gang te zetten.

Wanneer je de manier waarop je naar je leven kijkt verandert, zul je merken dat je vanzelf meer plezier, harmonie en evenwicht ervaart.

Als we onszelf echt liefhebben en accepteren én onszelf erkennen in hoe en wie we in essentie zijn, gaat (bijna) alles in ons leven zoals we graag willen. Vergeven en (jezelf) liefhebben, dat is de kern van het leven, nu meer dan ooit.

‘Je kunt je leven helen’ is hét basisboek voor een gelukkig(er) leven. Louise Hay schreef al in 1984 als een van de eersten over de onlosmakelijke verbinding tussen lichaam en geest.

Dit boek was en is daarmee een eyeopener en de stap op weg naar persoonlijke groei. Niet voor niets zijn van ‘Je kunt je leven helen’ wereldwijd meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht.

De liefdevolle inzichten van Louise Hay helpen je om jezelf beter te leren kennen en een fijner, gezonder leven te krijgen. Gun jezelf dit fijne werkboek!

Will I Ever Be Good Enough? EBOOK Tooltip Healing the Daughters of Narcissistic Mothers Will I Ever Be Good Enough? Healing the Daughters of Narcissistic Mothers. Paperback.  Ebook.  Audiobook.

Het eerste boek voor dochters die hebben geleden onder het misbruik van zelfzuchtige, met zichzelf werkende moeders, zal ik ooit goed genoeg zijn? biedt de deskundige hulp die u nodig hebt om deze slopende geschiedenis te overwinnen en uw leven terug te winnen.

Met behulp van meer dan twee decennia ervaring als therapeut gespecialiseerd in de gezondheid van vrouwen en honderden interviews met lijdende dochters, helpt Dr. Karyl McBride je de wijdverbreide effecten van dit emotionele misbruik te herkennen en een geïndividualiseerd programma voor zelfbescherming, resolutie en volledig herstel.

Voorwaardelijke liefde van de narcistische moeder.

Narcistische moeders leren hun dochters dat liefde niet onvoorwaardelijk is, dat het alleen gegeven wordt als ze zich gedragen volgens verwachtingen van de moeder en grillen.

Als volwassenen hebben deze dochters moeite met het overwinnen van gevoelens van ontoereikendheid, teleurstelling, emotionele leegte en verdriet.

Ze kunnen ook een angst voor verlating hebben waardoor ze ongezonde romantische relaties aangaan, evenals een neiging tot perfectionisme en onverbiddelijke zelfkritiek of tot zelf-sabotage en frustratie. Het stapsgewijze programma van Dr. McBride stelt u in staat om:

(1) Herken je eigen ervaring met maternaal narcisme en de effecten ervan op alle aspecten van je leven

(2) Ontdek hoe je verbale en non-verbale boodschappen van je moeder hebt geïnternaliseerd en hoe deze zich hebben vertaald in overprestatie of zelf-sabotage

(3) Bouw een gepersonaliseerd programma om de controle over je leven te nemen en je zelfgevoel te vergroten, gezonde grenzen met je moeder te leggen en de erfenis van misbruik te doorbreken

Warm en sympathiek, Dr McBride brengt een diepgaand niveau van autoriteit naar Will I Ever Be Good Enough? dat moedigt je aan en inspireert je omdat het je herstel bevordert.

Gebruik je innerlijke kracht Het vervolg op Je kunt je leven helen Gebruik je innerlijke kracht. Paperback.  E-boek.

In een nieuwe vertaling en vormgeving!Louise heeft dit boek geschreven als een vervolg op haar bestseller Je kunt je leven helen. Ze verdiept haar filosofie van jezelf liefhebben.

Zij geeft manieren aan waarop je dit kunt leren en praktiseren. Dit door naar je innerlijke stem te luisteren en haar te vertrouwen, je innerlijke kind lief te hebben. je ware gevoelens te uiten.

Jezelf toe te staan om welvaart te ontvangen, je creativiteit te uiten en nog veel meer.

Louise neemt je op een liefdevolle manier mee op de ontdekkingsreis naar je innerlijke kracht.

Boeken narcisme veerkracht transformatie en trauma.
Links naar Boeken veerkracht transformatie.
Films over persoonlijkheidsstoornissen.
   Allemachtig via veerkracht naar invloed.Allemachtig via veerkracht naar invloed

Your Brain on Love, Sex and the Narcissist: The Biochemical Bonds That Keep Us Addicted to Our Abusers  Your Brain on Love, Sex and the Narcissist: The Biochemical Bonds That Keep Us Addicted to Our Abusers .

Ben ik nou gek? De invloed van de narcistische ouder op het kind - narcisme De invloed van de narcistische ouder op het kind Ben ik nou gek? De invloed van de narcistische ouder op het kind . Boek om actie te ondernemen na misbruik door een narcist .
Pappie's kleine meid slaapt op straat   Pappie’s kleine meid slaapt op straat.
Als seks verslavend wordt Hoe je jezelf en je relatie kunt redden  Als seks verslavend wordt. Hoe je jezelf en je relatie kunt redden. Boek om actie te ondernemen na misbruik door een narcist .
Verder na seksverslaving Herstel van vertrouwen en intimiteit  Verder na seksverslaving. Herstel van vertrouwen en intimiteit.  Boek om actie te ondernemen na misbruik door een narcist .
Drugs en Alcohol. Gebruik misbruik en verslaving Drugs en Alcohol. Gebruik misbruik en verslaving.
Het narcistische machtsspel methodiek neutraal ouderschap Het narcistische machtsspel. Methodiek van neutraal ouderschap.

 

Veerkracht Auteur: Aagje Vanwalleghem Taal: Nede Veerkracht.  Boek om actie te ondernemen na misbruik door een narcist

Hét boek voor iedereen die een droom heeft.
Ben jij bereid om hard te werken, af te zien, doelen te stellen, pijn te verdragen en toch door te gaan? Alles voor dat gevoel van euforie?

Aagje Vanwalleghem ging door een hel om haar droom te verwezenlijken. In een klimaat dat niet klaar was voor haar talent.

Zij nam op zestienjarige leeftijd deel aan de turnfinale op de Olympische Spelen in Athene en zette niet alleen zichzelf maar ook het Belgische turnen op de kaart.

Maar tegen welke prijs?

Dit boek brengt niet alleen de waarheid over haar afkomst, maar vertelt ook hoe Aagje Vanwalleghem het boegbeeld van het Belgische turnen werd.

Met een finale op de Olympische Spelen, de eerste Belgische turnmedaille ooit op een EK en tal van wereldbekermedailles zette Aagje Vanwalleghem het Belgische turnen op de kaart.

Toch is Veerkracht niet alleen een sportief verhaal.

Het is ook een verhaal over vallen en opstaan, balanceren tussen twijfel en vertrouwen en over de kracht om de juiste energie aan te spreken en door te gaan.

Een topsportverhaal wordt hier omgevormd tot een schatkist vol inspiratie. Voor iedereen die het verschil wil maken in topsport, maar ook in het leven.

Talent is één zaak maar zonder het verwerven van bepaalde skills en denktechnieken kun je nooit doorbreken in een wereld waar elk resultaat staat of valt met een duizendste van een punt.

Aagje Vanwalleghem geeft je met dit boek de kracht en de souplesse om je eigen koers te varen met een focus op de winnaarsmodus!

 

De cirkel is rond mijn lessen over leven, liefde, geluk en veerkracht De cirkel is rond mijn lessen over leven, liefde, geluk en veerkracht.  Boek om actie te ondernemen na misbruik door een narcist.

‘De cirkel is rond’ is het laatste en complete boek van Wayne Dyer.

In ‘De cirkel is rond’ blikt Wayne Dyer terug op zijn veelbewogen leven. Aan de hand van persoonlijke verhalen, anekdotes en ontboezemingen geeft Dyer inzicht in de levenslessen of de synchroniciteit die daarmee verbonden zijn.

En dan blijkt dat niets in het leven voor niets is geweest! Wayne Dyer is een internationaal bestsellerauteur en vermaard spreker en heeft tientallen bestsellers op zijn naam staan, die in vele talen zijn verschenen.

Het drama van het begaafde kind Op zoek naar het ware zelf Het drama van het begaafde kind. Op zoek naar het ware zelf.  Boek om actie te ondernemen na misbruik door een narcist.

Tussen de eerste publicatie van Het drama van het begaafde kind (1981) en deze bewerkte aangevulde editie liggen vijftien jaar van ervaringen.

Ervaringen van de schrijfster met haar eigen therapie en met andere moderne therapeutische methoden, en ook ervaringen met de levensgeschiedenissen van de lezers die haar hebben geschreven en wier aantal zij op enkele duizenden schat.

In de tussentijd heeft zij onderzoek gedaan naar de kinderjaren van tal van personen, en dat leidde tot nadere precisering van eerdere inzichten, die ze in dit boek met tal van voorbeelden documenteert en illustreert.

De schrijfster houdt zich bezig met de gevolgen van verdringing op persoonlijk en sociaal gebied, met de oorzaken van krenkingen in de kindertijd en het voorkomen daarvan, en ten slotte met de recente, nieuwe mogelijkheden om de gevolgen van vroege traumatisering op te heffen.

Het drama van het begaafde kind. E-BOOK. Op zoek naar het ware zelf.   Boek om actie te ondernemen na misbruik door een narcist .
Vrij van leugens Oorzaken en gevolgen van kindermishandeling Vrij van leugens. Oorzaken en gevolgen van kindermishandeling.
Rusteloze benen Alles liever dan de waarheid - Alice Miller   Rusteloze benen. Alles liever dan de waarheid – Alice Miller.  Boek om actie te ondernemen na misbruik door een narcist
Van A tot ggZ - Leven met een psychisch zieke ouder Van A tot ggZ – Leven met een psychisch zieke ouder.
Te vroeg volwassen Over parentificatie   Te vroeg volwassen. Over parentificatie.
Kinderen op de eerste plaats bewezen werkzame opvoedstrategieën bij scheiding Kinderen op de eerste plaats. Boek om actie te ondernemen na misbruik door een narcist .
Mimesis and Theory Essays on Literature and Criticism, 1953-2005 René Girard mimesis and theory. on demystifaction of narcissism.
Je bent een verschrikkelijk kind    Je bent een verschrikkelijk kind.
Marinka Kamphuis bespreekt de schade die kinderen kunnen oplopen.

welke problemen zich nu, maar ook in hun verdere leven kunnen voordoen, en wat eraan te doen is.

Ook komen verschillende theorieën aan bod en wordt onderzocht waarom sommige mensen de parentificatie uit hun jeugd beter te boven zijn gekomen dan anderen.

Het boek is bedoeld voor mensen die zich in de problematiek herkennen, maar daarnaast is het ook relevant voor psychologen, psychotherapeuten, orthopedagogen en andere hulpverleners.

 

Krijg steun en bespreek uw zorgen met iemand die om u geeft en die persoonlijkheidsstoornissen begrijpt.

 

Deel uw gedachten met ons want samen kunnen we opzettelijk de wereld verrijken door waarde aan elkaar toe te voegen.