Bruikbare suggesties over trauma

Bruikbare suggesties over trauma

Van kwetsuur naar litteken hulpverlening aan kinderen met complex trauma Paperback

Superinteressant boek voor professionals en de hulpverlening. Maar ook voor wie inzicht in zijn eigen complex trauma wil hebben. Je krijgt een goed inzicht in het hoe en waarom van trauma. Je krijgt inzicht hoe dit het functioneren van een kind en zijn gezin beïnvloed. Dus ook hoe dit je kan beïnvloed hebben.

Kinderen met complex trauma (ook gehechtheidstrauma of vroeg ontwikkelingstrauma genoemd) worden in de hulpverlening aangemeld, omdat ze moeilijk in de omgang zijn. Hun opvoeders, begeleiders en ouders kunnen een gespecialiseerde handleiding gebruiken om deze kinderen zonder kleerscheuren te helpen opgroeien.

Ontwikkelingstaken die bij andere kinderen iets meer ‘vanzelf’ verlopen, of met alleen maar kleinere hobbels in de weg, zijn voor deze kinderen soms onoverkomelijke struikelblokken of doen de ontwikkeling helemaal vastlopen. Ze krijgen wel eens etiketten als ‘ontwikkelingsgestoord’, ‘gedragsgestoord’, of ‘gehechtheidsgestoord’ opgeplakt.

Deze kinderen en hun ouders verdienen een trauma-sensitieve context met veel begrip en professionele kennis. Dit boek wil daartoe bijdragen. In het boek wordt bekeken hoe moeilijke ervaringen tijdens de eerste levensfase de ontwikkeling van een kind kunnen beïnvloeden, en welke ontwikkeling deze kinderen (vaak adoptie- en pleegkinderen) vervolgens kunnen doormaken.

Daarna wordt de lezer meegenomen in de therapieruimte, om er stil te staan bij de processen van verandering en groei die meer opbouwende ontwikkelingssporen mogelijk kunnen maken.

Aanranding van de eerbaarheid en verkrachting

Aanranding van de eerbaarheid en verkrachting

“Dit boek is een prachtige handleiding om inzicht te verwerven doorheen het hele proces over ‘aanranding van de eerbaarheid’ en ‘verkrachting’. ”IPA Facts

In de afgelopen twintig jaar waren in de binnen- en buitenlandse pers regelmatig berichten over ernstige seksuele feiten, vaak met jonge kinderen.

Zedenmisdrijven komen helaas nog steeds vaak voor in onze samenleving. Zij zijn bijzonder omwille van de invloed die ze hebben op de diepste menselijke gevoelens van de slachtoffers en tekenen hen vaak voor het leven.

De wetgever heeft in het verleden al enkele aanpassingen doorgevoerd om dergelijke zaken aan te pakken. Toch was er recent nog veel commotie in de media omwille van een vrijspraak voor feiten van voyeurisme.

De minister beloofde andermaal de wetgeving aan te passen. In dit boek worden de misdrijven aanranding van de eerbaarheid en verkrachting vanuit zowel theoretisch als praktisch standpunt behandeld.

Alle aspecten van zowel straf- als strafprocesrecht worden uitgebreid toegelicht en besproken met de rechtspraak en de rechtsleer. De auteur werpt zich overtuigend op als voorstander van het strafbaar stellen van passief voyeurisme.

Procureur des Konings Ivo Delbrouck behaalde de diploma’s Vergunning in de Rechten en in de Criminologie aan de Rijksuniversiteit Gent. Hij was gedurende meer dan dertig jaar actief als parketmagistraat en als lesgever straf- en strafprocesrecht.

 

Topadvocaten schrijven misdaadgeschiedenis in twintig verhalen over verkrachting, loverboys, ontucht, GHB, (kinder)porno, seksuele intimidatie, DNA, incest, SM etc.

Zeden topadvocaten schrijven misdaadgeschiedenis

Zeden topadvocaten schrijven misdaadgeschiedenis

Toegankelijk. Meeslepend. Onthullend. Leerzaam.

Voor wie alles wil weten – en begrijpen – van echte criminaliteit.

Auteurs o.a.:
mr. Geert-Jan Knoops
mr. Peter Plasman
mr. Han Jahae
mr. Esther Vroegh
mr. Eline Groenendaal

foto van de cover van het boek Losse haren leven na verkrachting

Losse haren leven na verkrachting.

Paperback. E-book.

In de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 september 2003 trekt een onbekende man de 20-jarige Sonja van haar fiets. Onder bedreiging van een steekwapen verkracht hij haar meerdere malen.

Ze leefde een leven in vrijheid, met de warmte van een liefdevol gezin in een dorp op de Veluwe. Tot die stille nacht. Een donkere gedaante sneed het elastiekje dat haar blonde haren samenbond, kapot. Alles wat overbleef, was angst.

Sonja schrijft open en eerlijk over alles wat er in de jaren daarna op haar af kwam. Een pijnlijk palet van steun en vernedering, rompslomp en triomf, angst en verlossing, wanhoop en uithoudingsvermogen.

Ontroerend zijn de mailwisselingen en ontmoetingen die Sonja met de ex-partner van de dader heeft; een vrouw, die geen slachtoffer mag zijn. Sonja wil laten zien hoe zeer een ernstig geweldsdelict ingrijpt in het leven. Maar bovenal wil ze vertellen hoe zij zichzelf weer hervond.

Black Snake Moan dvdBlack Snake Moan

 

In dit verhaal over liefde, verlies en vertrouwen speelt Oscargenomineerde Samuel L. Jackson de rol van Lazarus, een eenzame, aan lager wal geraakte blueszanger wiens vrouw bij hem weg is.

Wanneer hij op een dag de in elkaar geslagen en voor dood achtergelaten Rae (Christina Ricci) op het hete asfalt vindt, neemt hij haar in huis om haar van haar ‘afwijking’ af te helpen. Met de kracht van de blues moeten ze zich uit een diep dal graven om de verlossing te vinden.

Precious dvdprecious

Lee Daniel’s nieuwe film Precious, gebaseerd op het boek Push van Saphhire, is een eerlijke film over mensen en hun sterke wilskracht om te groeien en te overleven.

Clarence “Precious” Jones, een zestienjarig Afro-Amerikaans meisje in Harlem, groeit op in een keiharde omgeving. Het leven lacht haar niet bepaald toe: ze is voor de tweede keer in verwachting.

Thuis loopt ze op eieren om te vermijden dat haar moeder, haar mishandelt. Haar leven verandert als ze de kans krijgt over te stappen naar een alternatieve school.

Daar komt ze onder de hoede van Ms. Rain. Een vrouw die haar begrijpt en haar laat voelen dat ze bijzonder is en talenten heeft. Hier begint Precious haar nieuwe toekomst.

The Hateful Eight dvd

The Hateful Eight Acteurs: Jennifer Jason Leigh

The Hateful Eight vertelt het verhaal van zeven gevaarlijke premiejagers en hun gevangene op het moment van de Burgeroorlog in het winterse Wyoming.

Door een sneeuwstorm raken ze verwijderd van hun route en komen ze vast te zitten in een afgelegen plaatsje, met alle gevolgen van dien … The Hateful Eight is de spectaculaire achtste film van Hollywoodlegende Quentin Tarantino, die met onder meer Django Unchained en Inglourious Bastards grote successen boekte.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Zoals altijd laat me weten in de commentaren wat je denkt, wat je voelt en wat je ervaart terwijl je deze blog leest. Ik hou er aan van te zeggen dat ik je graag zie en ik hoop dat je goed voor jezelf zorgt, voor je geliefden en voor je innerlijk kind. Ik hoor hopelijk snel van je terug.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. Delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like. Dank je!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

knop meer info
alle artikels met boeken ebooks en dvd's op narcisme.blog