Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Zelfgenezing van misbruik: bedenkingen! Deel 4

Als je open staat om meer te leren over narcisme en zelfgenezing van misbruik:

Het narcistische familiesysteem is ondersteboven.

Als je reageert op de provocaties van een narcist, wordt dat gezien als een probleem van je, niet van de narcist. Daarom is het zo belangrijk dat je door zelfgenezing van misbruik jezelf te versterken.

Als je coaching voor zelfgenezing van misbruik nodig hebt, stuur me een e-mail of een dm.

Soms is het krijgen van de hulp van een professional of/en ervaringsdeskundige die dit heeft meegemaakt een noodzakelijke stap naar genezing. je kunt dan leren over de tools die de ervaringsdeskundige gebruikte.

Je stopt met je aangetrokken te voelen tot bepaalde soorten mensen wanneer je de delen van jezelf geneest die ze “nodig” hadden.

Genezing zal komen. Vind manieren om je mening te geven. Bij zeer ongewoon trauma is hard werken nodig om te genezen. We kunnen het niet alleen.

Doe wat nodig is om jezelf te genezen, wat het ook is. Denk nu niet aan iemand anders. Je zult mensen inspireren doordat je doet wat nodig is om jezelf te genezen, om je eigen licht zo helder mogelijk te laten schijnen.

zelfgenezing van misbruik
Werktuigen voor traumaherstel!

Absoluut niemand kan je zo goed bedriegen als leden van je eigen familie.

Giftig geheugenverlies: Een term die beschrijft hoe de narcist doet alsof hij zich “geen sluw gedrag”, “verbaal geweld” en “verraad dat ze hebben begaan” niet meer herinnert. Het maakt deel uit van hun gaslighting-campagne. Het is ontworpen om je het gevoel te geven dat je overdreven reageert of mentaal instabiel bent – waardoor twijfel ontstaat in je geest. Daardoor gaan je symptomen van cognitieve dissonantie toenemen.

De narcistische blik is ongelooflijk zenuwslopend. Wanneer ze worden geconfronteerd met iets wat ze niet kunnen ontkennen of ontsnappen, zullen ze gewoon vrij beginnen in een catatonische staat. Mijn narcist heeft op zo’n moment ook een lichte grijns. Alsof hij trots is op zijn zelfbeheersing, waanzin en me ziet lijden. Het is eng. Het is slecht. Weet iemand waar ik het over heb?

Toekomst vervalsing.

De narcist zal je vertellen wat ze later ‘zullen’ doen, zodat ze nu kunnen krijgen wat ze willen.Ze zullen nooit een belofte nakomen, maar niet als het hen ten goede komt. Aan het begin van een narcistische relatie zal de narcist beloven de exacte soort toekomst te geven die het nieuwe doelwit altijd al had gewenst.

Deze valse belofte stelt de narcist in staat om te krijgen wat hij of zij wil, terwijl het slachtoffer niets anders krijgt dan gebroken beloftes, meer leugens en verbrijzelde dromen.

De genezing komt niet door iemand ervan te overtuigen hun gevoelens / emotionele reactie op traumatische gebeurtenissen of disfunctie te veranderen.

De genezing komt wanneer we ze bevestigen in hun reactie en we helpen ze door hun pijn te navigeren. Het doel is niet om je nooit meer bang, verdrietig of boos te voelen. Het doel is om met mededogen en nieuwsgierigheid naar onze emoties te kijken in plaats van schaamte, minachting of angst.

Parentificatie

Het hebben van een ouder die niet in hun eigen behoeften kunnen voorzien, dwingt een kind vaak tot een rolomkering en leert de behoeften van zijn ouders in te vullen.Zo’n ouder leert door parentificatie aan zijn kind dat codependentie = liefde.

Je moet je op je gemak voelen met schrijven als niemand leest wat je schrijft. Creëren wanneer niemand consumeert. Breng de uren in je werk waarop je weet dat niemand handen klapt, niemand leest, niemand kijkt. Dat is het. Dat is het grote geheim om uiteindelijk gehoord te worden. Zoek via de zoekfunctie op”narcisme.blog creatief”om meer te weten over zelfgenezing van misbruik.

Verschillende soorten grenzen:

Een grens is waar we beginnen en een ander eindigt. Maar tijd is het belangrijkste wat een persoon heeft en kent ook een grens: hoeveel tijd besteed je aan iets of iemand.

Communicatie: wat je bereid bent te bespreken

Fysiek: je ruimtebehoefte, je lichaam, je seksualiteit

Persoonlijk: grenzen die u voor uzelf stelt op basis van het besef van uw behoeften

Relatie: alle grenzen die je stelt binnen een relatie

Inhoud: wat u wel of niet consumeert.informatielimieten.

Zoek naar “narcisme.blog grenzen” om te leren uw grenzen te stellen.

Je kracht is niet afhankelijk van je vermogen om “over” te komen of je trauma te overstijgen.

Je kracht is geworteld in je veerkracht: je vermogen om een ​​creatief, op de ziel gericht en vreugdevol leven te leiden, terwijl je nog steeds de delen van je die gewond zijn, herkent en verzorgt en het werk doet om dat deel te genezen.

Het feit dat je bent bedrogen en uitgebuit door een verliezer, betekent niet dat je een verliezer bent.

3 Redenen waarom je je aangetrokken voelt tot de emotioneel niet beschikbare persoon

  1. Er is angst voor afwijzing en de wens om jezelf ertegen te beschermen.
  2. Er is een angst om voor altijd alleen te zijn en het verlangen om vast te houden aan elke persoon die binnenkomt vanwege deze angst.
  3. Deze persoon vertoont een dynamiek die lijkt op die waarmee je bent opgegroeid en dit wordt verward met aantrekkingskracht.

Iedereen wordt ouder. Dag per dag volg je een pad of verander je van richting.

Dit ben ik op mijn weg. Ik accepteer eindelijk dat wanneer bepaalde dingen eindigen, ze niet echt een mooi einde hoeven te hebben.

Ik accepteer dat wanneer mensen vertrekken, ze niet terugkomen en wanneer ze dat wel doen, ze soms alleen maar meer pijn en meer tranen veroorzaken.

Misschien maakt je soulmate niet altijd elke cel van je lichaam af.

Misschien is je soulmate iemand die van je houdt om wie je bent en soms verblijft die soulmate in je eigen ziel. En hoef je niet verder te zoeken daarbuiten.

Dit ben ik die je vergeeft voor alle nachten die ik heb doorgebracht met me af te vragen waarom je nooit voor mij hebt gekozen.

Soms houden de mensen van wie we houden niet meer van ons, de mensen waar we naar verlangen, willen ons niet echt zien en dat is goed.

Omdat het leven niet altijd gaat over het behoren tot de persoon van wie je houdt.

Ik kies er uiteindelijk voor om van mezelf te zijn voordat ik van iemand anders ben. En jij?

Ik moet mijn eigen hand vasthouden. Mijn eigen tranen afvegen. Peptalken tegen mijn eigen spiegelbeeld in de spiegel. ik moet mijn eigen ik oppakken als ik het gevoel heb dat ik niet meer verder kan.

Ik heb elke vecht doorstaan ​​die alleen naar mij werd gegooid, dus als je even denkt dat ik uiteindelijk (als ik afgekicht ben van je soap-serie)  ‘niets’ of ‘eenzaam’ zal zijn zonder je, dan heb je het mis.

Verwarring en obsessief herhalen van gesprekken (mind chatter) zijn tekenen dat je bent gemanipuleerd. 

Verborgen narcistisch misbruik is op dat moment (in het begin) niet voor de hand liggend, maar wordt vaak duidelijk wanneer je je energie hebt gescheiden en de effecten zich in je geest en lichaam afspelen.

Wist je dat dit tekenen zijn dat je bent gemanipuleerd?

Daarom is het zo belangrijk om de cyclus en de invloed ervan op je te begrijpen, evenals de tactieken die worden gebruikt tijdens geheime narcistische misbruikpatronen.

Ze zijn zo subtiel dat je het kunt missen en erin trappen.

Als u de tekenen kent, voelt u zich sterker en beter in staat om voor uzelf te zorgen, zodat u niet in de onzin wordt gezogen en deze op verschillende, meer psychologische en krachtige manieren kunt aanpakken!

Ervaar je dit ‘na-effect’ van manipulatie? Wat gebeurt er voor je? En heb je de twee verbanden gezien? Laten me weten wat je denkt in de commentaren.

Het perfecte slachtoffer voor een heimelijke narcist

moet heel weinig eigen grenzen hebben

dient empathisch zijn

moet iemand zijn die graag mensen een plezier doet

mist eigenwaarde

codependent die streeft naar externe validatie en externe onvoorwaardelijke liefde

vergeet haar of zijn noden voorop te stellen.

onderdanig

stelt geen vragen over giftig gedrag

een empaat

zelfstandige individuen (financieel)

Als je het geluk hebt om weg te komen en een narcist achter je te laten, zul je waarschijnlijk merken dat ze doen alsof je ze ernstig verwond hebt.

In hun waanvoorstellingen zullen ze denken: hoe durf je me te verlaten, als ik er niet klaar mee ben je te controleren, te gebruiken of te misbruiken.

En omdat hun ego wordt beschadigd door het verlies van hun voorraad, wees voorbereid om te worden belasterd door leugens en verhalen over jou.

Ze zullen deze verzonnen verhalen en leugens delen met iedereen die wil luisteren, zodat ze er zeker van kunnen zijn dat ze op een slachtoffer lijken.

Laat ze niet bij je komen, houd je hoofd omhoog en onthoud dat het niet uitmaakt wat andere mensen geloven, omdat jij alleen dat hebt meegemaakt en de nachtmerrie beleefde, zodat jij alleen de waarheid kent.

Ik dacht dat als ik genoeg van hem hield.

Als ik zijn leven gemakkelijk genoeg maakte. Indien ik genoeg ondersteunend was. Als ik geduldig genoeg was. Wanneer ik vriendelijk genoeg was … Als ik genoeg begrip had … Indien ik genoeg was … Ik kon mijn huwelijk gelukkig maken. Ik zou het kunnen laten werken.

Dan zou ik het kunnen volhouden. Ik realiseer me dat ik alleen mijn huwelijk niet kon redden. De last om ons gezin bij elkaar te houden kon niet alleen op mij rusten. En dat mijn geluk er ook toe deed. Dus ik stopte er mee .

Ben je het beu om te proberen de redder te zijn van je giftige huwelijk? Heb je het gevoel dat je het gewoon niet meer kunt? Ik weet hoe dat is. Ik ben hier voor jou.

Soms vraag ik me af waarom dit moest gebeuren?

Waarom ik moest breken om weer heel te zijn, maar het valt me ​​op dat ik degene was die mijn hart brak.

Omdat ik ervoor koos om al je fouten te negeren en de goede kanten van deze rit te herkennen.

Ik vergeef je, want ik verdien vrede.

Ik vergeef je, want haat is zwaar om te dragen. Ik wil mezelf niet martelen door me vast te houden aan alle droevige herinneringen die je hebt achtergelaten.

Er is veel meer in het leven dan alleen maar te wachten tot je beseft dat je geen liefde zult krijgen van diegene waar je altijd het beste voor wenste, zelfs als je dit hart van mij blijft verbrijzelen.

Dit ben ik die je laat gaan, omdat ik een liefde verdien die me altijd zal omarmen tijdens mijn ergste momenten.

Het moment dat je toxische personen blokkeert, is het moment dat je jezelf op de eerste plaats zet.

Ze zullen je genezing laten ontsporen elke keer dat je de blokkering opheft.

Helaas kun je met wat technologie blokkeren, maar ze kunnen je blijven volgen, en hoe beleefd je ook bent als je hen vraagt ​​je te verwijderen of te vragen waarom ze dat niet willen, het wordt gewoon een grotere kans om je te ontrafelen.

Het verandert wie je was.

Trauma verandert wie je bent.

Het verandert wie je had kunnen zijn en de kans dat het je bitter en wrokkig maakt, is enorm.

Maar dat hoeft niet. Het kan de weg naar grootsheid effenen.

zelfgenezing van misbruik
Werktuigen voor traumaherstel!

Want als je erin bent geweest en uit de hel bent gekomen:

Je bent niet zwak.

Je bent geen lozer.

Je bent stoer.

Een survival-badass.

Mijn hart sloeg een slag over elke keer dat je bij me in de buurt kwam.

Het was niet uit liefde, het was altijd uit angst.

In wat voor stemming was je altijd?

Het was altijd heel moeilijk te zeggen.

Je zou altijd van o naar 100 gaan!

Je zou mijn leven altijd een hel maken.

Ik dacht altijd dat jij mijn zonneschijn was en het licht terugbracht in mijn donkerste dagen.

Je liet me echt je ware kleuren zien, mijn liefde werd door jou verraden.

Je werd mijn duisternis, mijn tranen, mijn angst, je liefde was niets anders dan een leugen.

Ik heb duizend tranen gehuild omdat wat je mij hebt aangedaan.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Lees meer

over zelfgenezing
online programma's van Melanie Tonia Evans

Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.590 andere abonnees