Categorieën
groeitaak Recent zelfgenezing

Werk aan zelfgenezing: Ben jij diegene die zichzelf kan helpen?

Enkele zelfgenezingsprincipes ter herinnering en hun voortschrijdende kennis aan ervaringen en tools.

Enkele zelfgenezingsprincipes

Waarom kun je jezelf genezen? Waarom kun je nu het werk aan zelfgenezing doen? Je hebt de teksten, de ervaringen, de tools en de supportgroep. Het is een wereldwijde beweging. Het antwoord dat jij daarop vindt is bepalend voor de mate dat zelfgenezing kan werken. Zelfgenezing werkt voor mij, en werkt voor vele anderen, wat indien het voor jou zou werken?

Hoe mensen je behandelen  – inclusief je ouders – is een weerspiegeling van hoe ze over zichzelf denken.

Je genen zijn niet je lot.

We hebben veel  meer controle over ons mentale welzijn dan ons is verteld.

De belangrijkste relatie die je hebt is met jezelf.

Leer jezelf te vergeven, accepteer jezelf, lach om jezelf.

Je ego is je vriend, die je probeert te beschermen. 

Het leren accepteren van het ego is een daad van zelfliefde.

Er zijn meerdere waarheden en meerdere realiteiten. Het ontwikkelen van de emotionele volwassenheid om dit te begrijpen kan je leven veranderen. 

Een geest die een trauma  heeft meegemaakt, denkt  allerlei irrationele,  enge “donkere”  gedachten.

Je bent niet je gedachten en niet alle gedachten zijn waar.

Het is gemakkelijk om te oordelen en moeilijk om het innerlijke werk aan zelfgenezing te doen.

Het ene oordeel geeft je een vals gevoel van superioriteit, het andere geeft je nederigheid:  je bent het die kiest.

Wat we “geestesziekte” noemen, zijn ongezonde copingmechanismen,  ontregelde  zenuwstelsels en generatietraumapatronen  die  kunnen worden genezen. We  passen ons aan om onveilige of overweldigende omgevingen te overleven. 

Je kunt in je kracht blijven,  mijn vrienden. Weet je dat de wereld jouw unieke gaven nodig heeft?

We kunnen het  spel van  geestelijke gezondheid in sommige omstandigheden veranderen. Het kan lang duren. Sowieso duurt het lang, zeker als er geen vooruitgang is, of als nevenwerkingen hun tol eisen. Maar het kan ook lang duren voor je een goede therapeute vindt.

Het is  de moeite waard om ernaar te zoeken,  net zoals het de moeite waard is om te beginnen met  zelfgenezing en de tools stap voor stap te gebruiken. Je gebruikt een tool gedurende een korte periode bijvoorbeeld tijdsduur 5 min, dagelijks gedurende een maand, en voegt er dan een andere tool bij voor ook 5 min, en zo ga je door met een volgende tool, en na een tijdje kun je de tijdsduur voor je eerste tool verhogen met 3 min, en de maand erop de tweede tool met 3 min.

Gebruik de zelfgenezingstools beetje stap voor stap, maar consequent. Sommigen kunnen niet hun eigen beste therapeut en genezer zijn.

Wat we nodig hebben is de voortschrijdende kennis van het werk aan zelfgenezing , de tools en empowerment om je  eigen leven te veranderen. 

Je kunt  je veilige liefdevolle ruimte worden en je maakt het jezelf gemakkelijk als je een echte plek daarvoor hebt.

Je kunt dat omdat geen enkel persoon je beter kent dan jijzelf. Het volgen van  je  gevoel  en  intuïtie opent zich. Je kunt je hart en buik openen voor je eigen bewustzijn.

Het gaat erom dat je je weg terug naar huis vindt in je eigen lichaam. en geen geloof houdt  in iets buiten onszelf. Je kunt veel leren van anderen die hun ervaringen delen. De  aanmoediging die je kunt krijgen van een steungroep van zelfgenezers is geweldig.

Het is gemakkelijk om de personen te beoordelen die het innerlijke werk aan zelfgenezing doen.  Bewust zijn van de manieren waarop je ego wil van jezelf scheiden terwijl je groeit en geneest.

Je kunt  zien dat het pijnlijke innerlijke werk je eigenlijk nederig maakt  en je dichter brengt bij de mensheid.  Maar je kunt het perspectief van iemand  anders niet toestaan om je wezen te ontmantelen of af te breken.

Je kunt aan veel meer zelfgenezing doen dan in veel programma’s wordt geloofd en onderwezen.  

Maar je kennis van zelfgenezing is gebouwd op ervaringen van anderen. Je  kunt jezelf niet genezen op een eiland zonder de boeken met de tools erin. Je  kunt de  transformatie  alleen  in relaties implementeren, in de meeste gevallen in nieuwe relaties. Je werkelijke transformatie gebeurd in de nieuwe relatiedynamiek die je hebt leren aan te sturen.

Er is geen paradox in het gebruik van tools en ervaringen van  anderen en het dagelijks   zelf doen van het werk aan zelfgenezing, stap voor stap en consistent. De zelfhealingstherapie  is een unieke  combinatie. En hoe meer we onze  ervaringen delen,  hoe meer we onze ervaringen kunnen verfijnen en integreren.

Je kunt nuance aanbrengen in hoe je het werk aan zelfgenezing doet, en je neemt ervaringen van anderen  niet   als een dogma voor  jezelf. Niemand heeft  autoriteit over je vanwege een titel, of  enkele jaren ervaring in therapie. Geen idealisering en persoonsverheerlijking of cultfiguren bepalen de richting die je kiest.

De woorden van iedereen zijn niet het  evangelie. Pas als je het werk aan zelfgenezing  dagelijks doet,  zul  je kunnen finetunen voor jezelf. En zien hoe generaliserende overtuigingen je beschadigen.

Hoe dan ook,  je bent waardevol,  ongeacht wat je nu doormaakt.   

Ego kan een vriend  zijn en proberen je te beschermen en je  psychische aandoening  kan  een verzameling ongezonde copingstrategieën zijn die ooit adaptieve coping was om te  overleven.

Het kan worden genezen als  iemand aanmoedigt om het  werk aan zelfgenezing te  doen.  Praat op  deze manier met   je  geest:  “Bedankt dat je me probeert te beschermen  – laten we  het nu op deze  manier proberen.” Dat  lijkt  gek, maar  het werkte wel  en dat is een  boodschap van hoop.

Wanneer je merkt dat  je  moeilijke  emoties  vermijdt,  kun  je  met je ego praten via een dagboek. Je  kunt  zeggen ’emotie  invoegen’, ik  zie  je, ik  hoor  je, ik  waardeer  je. Wat probeer je me te  vertellen?   Dan  kun  je het danken voor zijn wijsheid en het  laten weten  hoe je op een positieve en krachtige manier verder gaat.

Voor sommigen is het mogelijk om trauma te  genezen zonder medicatie,  het is een persoonlijke keuze en iedereen mag op zijn eigen reis die keuze maken. 

Hoe dan ook, we zijn machtiger  dan we meestal denken. Maar natuurlijk  goede  voeding  en supplementen kunnen je helpen  vooral Vitamine B12. Natuurlijk,  als  je niet nieuwsgierig bent om erachter te komen of je het wel of niet kunt,  zul je het nooit weten.

Het is mogelijk dat sommige mensen met psychotische kenmerken hun medicijnen nodig hebben.  Niemand weet precies hoe sommige medicijnen zullen werken op de unieke  jij.

Vergeet niet dat als  je  wilt  genezen,  je absoluut in de bestuurdersstoel zit!  Je  kunt niet  opgeven. Begin in  ieder geval  met  je best te doen om te  genezen en beter te worden.  Hoe  jullie jezelf  en jullie relatie  met  jezelf  zien,  is  alles  voor  wat we projecteren, op  mensen, de samenleving  en de  wereld. Je  kunt een  slachtoffer zijn van omstandigheden  of je eigen held en genezer.

Je kunt getuige zijn van je ego die enge en angstige plaatsen overspringt terwijl je aan een enorme uitbreiding van de comfortzone begint. 

Tools voor zelfgenezing en groei vind je hier!

Maar het is mooi en gemakkelijk als je in een gemeenschap van zelfgenezers bent en deze ervaring samen hebt.

Wat je  denkt  over zelfgenezing is een weerspiegeling van hoe je je voelt  over  jezelf. Wat  als  e meer discipline zou kunnen hebben? Wat als je de oefeningen in kleine gemakkelijke stukjes snijdt?  Wat als je prioriteit geeft aan je  genezing?

We hopen allemaal dat mensen deze kennis leren en  leren hoe ze de tools  kunnen  gebruiken en beter kunnen zijn  voor zichzelf  en de mensen  om  hen heen.

Het is altijd  je ego dat  oordeelt en zegt dat dit niet werkt, maar  als  je naar zijn stem  begint  te  luisteren,  zul  je  leren  dat  deze  stem niet jouw  persoonlijkheid is,  en  dan lijkt het innerlijk werk aan zelfgenezing dat je moet doen gemakkelijker. Je  kunt  jezelf  onderscheiden van je gedachten  door ze te observeren.

Zelfs als je denkt dat sommige hersenschade niet omkeerbaar is,  kun  je proberen  …   vanwege  de  neuroplasticiteit.

Je kunt uit de  duisternis van je geest komen door het werk aan zelfgenezing stap voor stap te doen, het is  geen magische pil,  het is dagelijks  werk. De reis naar binnen maken om jezelf volledig te  kennen is de  krachtigste  reis die we kunnen ondernemen!

Voeg hieronder een reactie toe! Reactie annuleren