Werk aan zelfgenezing: Ben jij diegene die zichzelf kan helpen?

Werk aan zelfgenezing: Ben jij diegene die zichzelf kan helpen?

Enkele zelfgenezingsprincipes

Waarom kun je jezelf genezen? Waarom kun je nu het werk aan zelfgenezing doen? Je hebt de teksten, de ervaringen, de tools en de supportgroep. Het is een wereldwijde beweging. Het antwoord dat je daarop vindt, is bepalend voor de mate dat zelfgenezing kan werken. Zelfgenezing werkt voor mij, en werkt voor vele anderen, wat als het voor je zou werken?

Hoe mensen je behandelen  – inclusief je ouders – is een weerspiegeling van hoe ze over zichzelf denken. Je genen zijn niet je lot. We hebben veel meer controle over ons mentale welzijn dan ons is verteld.

De belangrijkste relatie die je hebt, is met jezelf.

Leer jezelf te vergeven, accepteer jezelf, lach om jezelf. Je ego is je vriend, die je probeert te beschermen.  Het leren accepteren van het ego is een daad van zelfliefde.

Er is niet een waarheid of realiteit. Wanneer je dit begrijpt, kan je emotionele volwassenheid groeien en je leven veranderen. 

Een geest die een trauma  heeft meegemaakt, denkt  allerlei irrationele, enge “donkere”  gedachten.

Je bent niet je gedachten en niet alle gedachten zijn waar. Het is gemakkelijk om te oordelen en moeilijk om het innerlijke werk aan zelfgenezing te doen. Het ene oordeel geeft je een vals gevoel van superioriteit, het andere geeft je nederigheid: je bent het die kiest.

Wat we “geestesziekte” noemen, zijn ongezonde copingmechanismen, ontregelde zenuwstelsels en generatietraumapatronen die kunnen worden genezen. We passen ons aan om onveilige of overweldigende omgevingen te overleven. 

Je kunt in je kracht blijven, mijn vrienden. Weet je dat de wereld je unieke gaven nodig heeft?

We kunnen het spel van geestelijke gezondheid in sommige omstandigheden veranderen. Het kan lang duren. Sowieso duurt het lang, zeker als er geen vooruitgang is, of als nevenwerkingen hun tol eisen. Maar het kan ook lang duren voor je een goede therapeute vindt.

Het is de moeite waard om ernaar te zoeken, net zoals het de moeite waard is om te beginnen met zelfgenezing en de tools stap voor stap te gebruiken.

Je gebruikt een tool gedurende een korte periode, bijvoorbeeld tijdsduur 5 min, dagelijks gedurende een maand. Dan voeg je er een andere tool bij voor ook 5 min, en zo ga je door met een volgende tool. Na een tijdje kun je de tijdsduur voor je eerste tool verhogen met 3 min, en de maand erop de tweede tool met 3 min.

Gebruik de zelfgenezingstools beetje stap voor stap, maar consequent. Sommigen kunnen helaas niet hun eigen beste therapeut en genezer zijn.

Wat we nodig hebben is de kennis van het werk aan zelfgenezing, de tools en empowerment om je eigen leven te veranderen.

Je kunt je veilige liefdevolle ruimte worden en je maakt het jezelf gemakkelijk als je een echte plek daarvoor hebt.

Je kunt dat omdat geen enkel persoon je beter kent dan jijzelf. Het volgen van je gevoel en intuïtie opent zich. Je kunt je hart en buik openen voor je eigen bewustzijn.

Het gaat erom dat je je weg terug naar huis vindt in je eigen lichaam en geen geloof houdt in iets buiten onszelf. Je kunt veel leren van anderen die hun ervaringen delen. De aanmoediging die je kunt krijgen van een steungroep van zelfgenezers is geweldig.

Het is gemakkelijk om de personen te beoordelen die het innerlijke werk aan zelfgenezing doen. Bewust zijn van de manieren waarop je ego wil van jezelf scheiden terwijl je groeit en geneest.

Je kunt zien dat het pijnlijke innerlijke werk je eigenlijk nederig maakt en je dichter brengt bij de mensheid. Maar je kunt het perspectief van iemand anders niet toestaan om je wezen te ontmantelen of af te breken.

Je kunt aan veel meer zelfgenezing doen dan in veel programma’s wordt geloofd en onderwezen.  

Maar je kennis van zelfgenezing is gebouwd op ervaringen van anderen. Je kunt jezelf niet genezen op een eiland zonder de boeken met de tools erin. Je kunt de transformatie alleen in relaties implementeren, in de meeste gevallen in nieuwe relaties. Je werkelijke transformatie gebeurd in de nieuwe relatiedynamiek die je hebt leren aan te sturen.

Er is geen paradox in het gebruik van tools en ervaringen van anderen en het dagelijks  zelf doen van het werk aan zelfgenezing, stap voor stap en samenhangend. De zelfhealingstherapie  is een unieke combinatie. En hoe meer we onze ervaringen delen, hoe meer we onze ervaringen kunnen verfijnen en integreren.

Je kunt nuance aanbrengen in hoe je het werk aan zelfgenezing doet, en je neemt ervaringen van anderen niet  als een dogma voor jezelf. Niemand heeft autoriteit over je vanwege een titel, of enkele jaren ervaring in therapie. Geen idealisering en persoonsverheerlijking of cultfiguren bepalen de richting die je kiest.

De woorden van iedereen zijn niet het evangelie. Pas als je het werk aan zelfgenezing dagelijks doet,  zul je kunnen verbeteren voor jezelf. En zien hoe generaliserende overtuigingen je beschadigen.

Hoe dan ook, je bent waardevol, het maakt niet uit wat je nu doormaakt, wat er gezegd wordt, of wat je denkt.   

Ego kan een vriend zijn en proberen je te beschermen. Je psychische aandoening kan een verzameling ongezonde copingstrategieën zijn die een adaptieve coping was om te overleven.

Het kan worden genezen als iemand aanmoedigt om het werk aan zelfgenezing te doen.  Praat op deze manier met je geest:  “Bedankt dat je me probeert te beschermen  – laten we het nu op deze manier proberen.” Dat lijkt gek, maar het werkte wel en dat is een boodschap van hoop.

Wanneer je merkt dat je moeilijke emoties  vermijdt, kun je met je ego praten via een dagboek. Je kunt zeggen ’emotie invoegen’, ik zie je, ik hoor je, ik waardeer je. Wat probeer je me te vertellen?   Dan kun je het danken voor zijn wijsheid en het laten weten hoe je op een positieve en krachtige manier verder gaat.

Voor sommigen is het mogelijk om trauma te genezen zonder medicatie. Dat is een persoonlijke keuze. Iedereen mag op zijn eigen reis die keuze maken. 

Hoe dan ook, we zijn machtiger dan we meestal denken. Maar natuurlijk goede voeding en supplementen kunnen je helpen, vooral Vitamine B12. Natuurlijk, als je niet nieuwsgierig bent om erachter te komen of je het wel of niet kunt, zul je het nooit weten.

Het is mogelijk dat sommige mensen met psychotische kenmerken hun medicijnen nodig hebben.  Niemand weet precies hoe sommige medicijnen zullen werken op de unieke jij.

Vergeet niet dat als je  wilt genezen, je absoluut in de bestuurdersstoel zit! Je kunt niet opgeven. Begin in ieder geval met je best te doen om te genezen en beter te worden.  Hoe jullie jezelf en jullie relatie met jezelf zien, is alles voor wat we projecteren, op mensen, de samenleving en de wereld. Je kunt een slachtoffer zijn van omstandigheden of je eigen held en genezer.

Je kunt getuige zijn van je ego die enge en angstige plaatsen overspringt, terwijl je aan een enorme uitbreiding van de comfortzone begint. 

Maar het is mooi en gemakkelijk als je in een gemeenschap van zelfgenezers bent en deze ervaring samen hebt.

Wat je denkt over zelfgenezing is een weerspiegeling van hoe je je voelt over jezelf. Wat als je meer discipline zou kunnen hebben? Wat als je de oefeningen in kleine gemakkelijke stukjes snijdt? Wat als je voorrang geeft aan je genezing?

We hopen allemaal dat mensen deze kennis leren en leren hoe ze de tools kunnen gebruiken en beter kunnen zijn voor zichzelf net zoals de mensen om hen heen.

Je ego is degene die oordeelt en zegt dat dit niet werkt. Als je naar je egostem begint te luisteren, zul je leren dat deze stem niet je persoonlijkheid is. Dan lijkt het innerlijke werk aan zelfgenezing dat je moet doen gemakkelijker. Je kunt je gedachten bekijken vanuit een afstand, waardoor je ze kunt onderscheiden van jezelf.

Zelfs als je denkt dat sommige hersenschade niet omkeerbaar is, kun je proberen … vanwege de neuroplasticiteit.

Je kunt uit de duisternis van je geest komen door het werk aan zelfgenezing stap voor stap te doen, het is geen magische pil, het is dagelijks werk. De reis naar binnen maken om jezelf volledig te kennen is de krachtigste  reis die we kunnen ondernemen!

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

Lees meer

button blok zelfgenezing