Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Verontwaardiging beginnen los te laten: hoe doe je dat?

Verontwaardiging is een krachtige combinatie van emoties zoals woede, hulpeloosheid, frustratie en (in de kern: angst.)

Door voortdurende cycli van verontwaardiging belanden we in een cyclus van emotionele verslaving, waardoor we ons ‘levend’ voelen. Voor velen is het de enige keer dat we echt iets kunnen voelen.

Als we ons als kinderen machteloos voelden, geeft woede ons een vals gevoel van superioriteit of controle. We projecteren de pijn en woede in situaties, mensen of gebeurtenissen die ons tijdelijk een ontsnapping en afleiding geven.

@narcismeHelp

Verontwaardiging zelf is niet negatief. Het kan ons helpen onze grenzen te bepalen, onze persoonlijke waarden op één lijn te brengen, nieuwe systemen te ontwikkelen en bewustzijn te brengen op ons eigen bewustzijnsniveau.

Verontwaardiging kan een katalysator zijn voor verandering.

Cycli van verontwaardiging, waarin we onbewust naar situaties, informatie, mensen of inhoud zoeken die ons zenuwstelsel ontregeld laten, houden ons alleen maar vast in ons vertrouwde verleden. Sociale media hebben deze cycli toegankelijker, verslavender en consumerender gemaakt.

Het houdt ons het gevoel (en het onderbewustzijn bevestigt) van hulpeloosheid die we als kinderen voelden vast. De geest probeert altijd ons verleden opnieuw te maken.

Vervolgens stelt het ons in staat samen te komen in verontwaardiging. Dat kan leiden tot een dynamiek waarin we schurken creëren of sociaal worden beloond voor het ‘straffen’ van degenen die onze verontwaardiging hebben veroorzaakt.

De geest en het lichaam passen zich aan deze cycli aan en ons dagelijks leven kan een emotionele achtbaan worden.

Hoe te beginnen met het loslaten van verontwaardiging? Dat werkt …

  1. door wat je consumeert.
  2. van wat je zegt.
  3. van waar je aandacht naar stroomt.
  4. Word je bewust van de invloed van je gedachten op je emotionele toestand.
  5. van hoeveel van je relaties je in staat stellen om verontwaardiging te herhalen.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

alle artikelen over traumaherstel op narcisme.blog

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.590 andere abonnees