Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en
groeitaken

Waarom doe je de groeitaken?

Heb je gelezen en gehoord dat genezing van narcistisch misbruik en het herbouwen van je innerlijke identiteit nadien bijna onmogelijk is? Dat kun je ook vandaag dagelijks lezen. Dat wordt gesuggereerd in verschillende statussen op sociale media. Dat was ook het niveau toen ik voor het eerst met mijn eigen herstelreis begon. Maar nu zijn er de groeitaken.

Ik was bijna zover om me neer te leggen bij een leven van depressie, paniek en overleven. Als we eindelijk de moed krijgen om een giftige relatie te verlaten, hebben we vaak moeite om te acclimatiseren aan onze nieuwe realiteit.

We kunnen serieus overwegen om terug te gaan naar een narcistisch individu, omdat we bang zijn dat we nooit meer terug kunnen gaan naar een vergelijkbare normale situatie.

groeitaken
groeitaak

Een ding is zeker, we worstelen allemaal met identiteitsverlies als gevolg van narcistisch misbruik.

En dat zuigt absoluut het leven uit je weg. Hoe zou ik het zonder de narcist kunnen redden? Hoe kan ik een effectieve ouder zijn als ik van de narcist ga scheiden en de voogdij moet delen?

Ik heb zoveel geïnvesteerd in deze relatie. Hoe kan ik opnieuw beginnen aan mijn leven als ik geen andere manier weet om te leven? Ik weet niet eens meer wie ik ben. Ik zal nooit meer uitgaan want ik kan niemand meer vertrouwen. Klinkt dit allemaal bekend in de oren? Laat het me weten in de commentaren.

Het gevoel alsof je gek wordt omdat het lijkt alsof je gedoemd bent om een leven van verwarring te leiden.

Ben je de verbinding met de persoon die je was helemaal kwijt. Je begint zelfs te fantaseren over het houden van de narcist in je leven en ‘het beheren’ van hun disfunctie op een manier die niet al te pijnlijk zou kunnen zijn. Helaas is dat een fantasie.

Je bent onzeker hoe je je leven anders te beginnen. Je wilt een leven zoals de mensen de meeste mensen. Bovendien geloof je dat een ander leven mogelijk is, maar hoe laat je alles los wat je hebt meegemaakt? Ook verlies je je motivatie daarover.

Daarbij maak je je zorgen dat er gewoon te veel inspanning nodig is voor de wederopbouw. Bovendien denk je niet dat je het in je hebt om het werk te doen. Je bent immers zo moe. Je merkt dat je je afvraagt: “Hoe moet ik de volgende stappen zetten en een nieuw leven beginnen als ik niet over de verwarring en twijfel en de lage energie heen kan komen?”

Je bent bang dat je het niet lang genoeg kan volhouden om een echt verschil te maken. Je bent gefrustreerd door alle tegenstrijdige informatie. Ook ben je het zat om tijd te verspillen aan het onderzoeken hoe je je nieuwe leven kan laten gebeuren.

Je wilt iets wat zal werken zonder te twijfelen als je de juiste keuze hebt gemaakt. Je identiteitsverlies genezen is een proces. Het doen groeien van je persoonlijkheid is een levenslange taak. Net zoals de narcist langzaam je identiteit wegknipte is het helen van je zelfbeeld en het herstellen van je leven een proces dat stap per stap verloopt.

Maar hoe onmogelijk het ook lijkt, er is weer een weg naar heelheid.

Je realiseert het je misschien niet, maar je hebt taken te doen van zelfontdekking, om het helen van je innerlijke identiteit en het terugkrijgen van je leven na narcistisch misbruik te realiseren.

Je vindt deze groeitaak artikelen hier met de zoekfunctie door groeitaak in te vullen. Of je vindt alle links in het menu. Ik wil dat je dat vandaag onthoudt. Als je deze taken uitvoert, leer je hoe je herontdekt wie je werkelijk bent als je verder gaat in genezing.

Ontdek je je ware passies, bouw je gevoel van eigenwaarde op en omarm je individualiteit. Bepaal je of je bezig bent met zelfsaboterend gedrag en gedachten, zodat je dat kunt stoppen.

Overwin zelfvernietigende overtuigingen en leef uiteindelijk trouw aan je waarde. Laat je fouten uit het verleden los en accepteer je jezelf. Stop je met jezelf te verraden en handel uit de afstemming met je eigen integriteit.

Vind je levensdoel. Creëer een vreugdevol leven door authentiek te leven. Bereid je voor op ware en oprechte liefde met een gezonde en bereikbare partner. Open je hart voor een nieuwe relatie, want je vertrouwt jezelf genoeg om weg te lopen van gebruikers en narcisten.

Naarmate je de teksten leest die voor jou een groeitaak betekenen, hou je persoonlijke bevindingen bij in een dagboek.

In de toekomst zal ik je meer video’s en meeslepende oefeningen geven om je te helpen nieuwe overtuigingen, nieuwe kansen en nieuwe manieren van leven te ontdekken waarvan je dacht dat ze je te boven gingen. Dit zijn groeitaken die je verbrijzelde identiteit en het gevoel van eigenwaarde herstellen en om meer jezelf te worden dan ooit tevoren!

Wanneer je deze groeitaak stap voor stap uitvoert en als je onze steungroep gebruikt om je ervaringen te delen, leer je zeer effectieve genezing en nieuwe levensstrategieën, zodat je kunt stoppen met lopen op een tredmolen.

De bedoeling is jouw leven te leiden dat je moet leven, authentiek en solidair met mensen die constructief in het leven staan.

We hebben ook het NARP-programma in het Engels en je hebt 30 dagen om dat programma zonder risico uit te proberen. Daarbij kunnen we inspirerende ideeën uitwisselen en elkaar aanmoedigen op weg naar heelheid in onze VKoN steungroep. Ik hou van het NARP programma en ik heb alle vaardigheden en tools in mijn eigen leven toegepast.

In feite, na het doorlopen van de taken die ik deel op “narcisme.blog”, was ik niet langer bang om nieuwe mensen te ontmoeten, omdat ik wist dat ik mezelf nooit meer zou verraden in de zoektocht naar authentieke en volledige liefde.

Je weet dat ik mijn ware partner in het leven heb gevonden. We zijn nu 12 jaar samen en onze relatie wordt steeds beter met elke dag die voorbijgaat! Ik wil hetzelfde voor jou.

Of je nu een partner in het leven wilt of niet, de taken op “narcisme.blog” zullen je de exacte stappen laten zien om jouw authentieke en ware zelf terug te winnen en niveaus van geluk te vinden die tot nu toe zo ongrijpbaar leken.

Maar tevens als je goed genoeg bent in het Engels adviseer ik echt de NARP programma. Ik moedig je ook aan het boek “How to do the work” in de Nederlandse editie te kopen.

Als dit resoneert met je en je bent klaar om jezelf en je verloren vreugde te vinden, hopen we dat je de taken doet en erover schrijft in de commentaren op VKoN.

Deel dit artikel als JIJ het goed vindt.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.590 andere abonnees