Vriendelijk bewustzijn ontwikkelen trauma zonder te veroordelen. Heb je PTSD?

Vriendelijk bewustzijn ontwikkelen trauma zonder te veroordelen. Heb je PTSD?

De ontrafeling van wat je hebt meegemaakt als slachtoffer van een narcist begint wanneer we ons bewust worden van wat er echt aan de hand is in ons lichaam en onze geest. Je kunt een vriendelijk bewustzijn ontwikkelen om trauma te verbeteren in plaats van jezelf om de oren te slaan omwille van het verleden of de uitspraken van de narciste in jezelf te herhalen.

In plaats van te leven in onze beschermende mechanismen, beginnen we ze op te merken. Daarom bent u in eerste instantie geneigd om deze delen van uzelf te beoordelen, maar dat is niet het doel van dit werk.

vriendelijk bewustzijn ontwikkelen om trauma te verbeteren, cover operatie geslaagd
Klik op de foto voor meer info!

In plaats daarvan beginnen we een vriendelijk en nieuwsgierig bewustzijn te ontwikkelen van wat er gaande is. Dus als we veroordelend of boos worden op onszelf in dit proces, nemen we dat op in ons vriendelijke bewustzijn.

Wanneer we aan het trauma werken, is het belangrijk om aandacht te schenken aan ons lichaam (hart, spieren, darm), die veel van hun eigen wijsheid hebben.

Probeer de plaatsen in je lichaam op te merken die pijn doen. Heb je ze jaren of maanden verdoofd om aan de eisen van de narcist te kunnen voldoen? Laat het ons weten in de commentaren.

Het is frustrerend om te communiceren met lichaamssensaties zoals “gevoelloosheid” of “spanning”, maar we kunnen beginnen met de wetenschap dat ons lichaam die verdediging opricht om ons te beschermen tegen enkele echt overweldigende situaties, handelingen of gedragingen..

Door deze nobele poging te erkennen, kunnen we beginnen om veel zorg en vriendelijkheid aan deze sensaties te bieden.

Omdat psychologische misbruikers je emoties minimaliseren en afwijzen, is het in dit proces vrij gewoon om te denken “Dit is stom.” of “Ik verzin alles.” of “Ik ben de schuldige”.

Wat is er mis met me?

Het kan zelfs zo zijn dat je veel genezing hebt ervaren vanuit de instelling “Wat is er mis met mij?”. Nogmaals, neem deze gewoon op in je vriendelijke bewustzijn.

vriendelijk bewustzijn ontwikkelen om trauma te verbeteren
Klik op de foto voor meer info!

Noem dit deel van jezelf, maat, kameraad, mijn kleine meisje of jongen enz.

Het zal in het begin niet gemakkelijk zijn, omdat deze angsten en twijfels diep in je denken zijn geëtst. Maar als je deze gedachten elke dag omarmt, zal het bewustzijn sterker worden.

De meeste narcisten gaan niet in therapie.

Ze zitten vol van schaamte en kunnen hun leegte niet vriendelijk omhelzen, stel dat ze er bewust van worden. Daarom kunnen ze ook geen vriendelijk bewustzijn ontwikkelen om trauma te verbeteren. De enkele keer dat ze in therapie gaan is als ze de rechtbank hen verplicht.

Narcisten denken tenslotte niet dat er iets mis met hen is. Daarom is herstel van narcistische mishandeling in het voordeel van de misbruikte partner, het misbruikte kind of de misbruikte geliefde.

Als je een relatie hebt met een narcist, is het belangrijk om professionele hulp en ondersteuning te zoeken om je zelfvertrouwen te herstellen en je zelfrespect te herstellen. Of doe hier absoluut de groeitaken, het ademwerk, het egowerk, reparenting en toekomstig dagboeken. Je vindt deze in het menu, met de zoekfunctie en de rubrieken.

Houd in gedachten dat je beter bent dan je denkt te zijn. Dat is een goed begin om te starten met een vriendelijk bewustzijn ontwikkelen rond je trauma.

De voortdurende tegenslag van de NPD-persoon heeft je zelfvertrouwen doen afnemen en je onwaardig laten voelen, maar dat doe je niet verder. Dat is zelfsabotage. Je bent het slachtoffer van misbruik. Het kan om een einde te maken aan die negatieve programmering door de narcist.

Zoek een beroepsbeoefenaar in de geestelijke gezondheidszorg die speciaal is getraind in het traumaherstel. Of doe zelfgenezing met de groeitaken, het ademwerk, het egowerk, reparenting en toekomstig dagboeken. Je vindt deze in het menu, met de zoekfunctie en de categorieën.

De bedoeling is om te helpen bij genezing door narcistische mishandeling. Als je de relatie niet kunt verlaten, kan een therapeut je helpen effectief te leren communiceren en grenzen stellen, zodat de narcist niet langer misbruik van je kan maken en je je angst voor hem overwint.

Als supplement heb je nu ook de optie van het Engelstalige NARP-programma.

Hoe verloopt het bewustzijn bij jou over wat er met jou en je lichaam is gebeurd gedurende het narcistisch misbruik. Was er sprake van verlies aan identiteit? Hoe ben je erin geslaagd om van je gevoelens voor de narcist los te komen?

Heb je vragen over hoe je een vriendelijk bewustzijn rond je trauma ontwikkelt? Ik zie er naar uit.

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van privégroep voor zelfgenezers VKoN. (link in het menu) Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen. Niet voor therapeuten, niet voor ervaringsdeskundigen en niet voor coaches!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

Eén reactie op “Vriendelijk bewustzijn ontwikkelen trauma zonder te veroordelen. Heb je PTSD?”

  1. Hannie van Ieperen avatar
    Hannie van Ieperen

    Soms gaan narcisten wel in therapie, meestal om een goede indruk te maken naar de buitenwereld. Ze kiezen dan wel een argeloze therapeut die er in trapt en ze bevestigd. Een kritische therapeut zullen ze nooit nemen. Ik heb er destijds een therapeut gehad die hem door had. Ik was die man zo dankbaar…..eindelijk werd ik gehoord.

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees