een vriendelijk bewustzijn over het narcistisch misbruik

Je hebt niet voldoende vrijheidsniveaus om deze video te bekijken. Ondersteun gratis software en upgrade.

Hoe ga je de kwetsuur van het narcistisch misbruik ontrafelen, verbeteren en veranderen?

Naarmate uw vriendelijk bewustzijn over het narcistisch misbruik sterker wordt, begint je lichaam stuk voor stuk de oude wond te ontrafelen.

 

Waarschijnlijk zijn deze gevoelens in het begin overweldigend en ondraaglijk. Ze kunnen je midden in de nacht wakker maken, je sterker en “realistischer” voelen dan het soort bewustzijn dat je gewoon bent.

 

Maar hoe intenser deze gevoelens worden, hoe sterker je eigen gewaarzijn zal worden. Omdat het de waarheid erkent: dat geen enkel mens, jijzelf inbegrepen, het verdient om je zo te voelen.

Het vriendelijk bewustzijn over narcistisch misbruik zal voor je blijven vechten.

Na verloop van tijd merk je misschien hoe hard en analytisch je bent geweest met jezelf. Je kunt je oude beschermende mechanismen beginnen te zien met dankbaarheid en begrip, in plaats van afkeer.

 

Je kunt jezelf gaan zien als een echt mens, met echte gevoelens, die lijdt. Hoe meer je deze waarheden ziet, hoe sterker je vriendelijke bewustzijn zal groeien.

 

En uiteindelijk zal het een liefdevol bewustzijn worden. Je zult jezelf zien als iemand die zo hard probeert. Iemand die al heel lang, heel veel probeert. En met de tijd, wordt het liefhebbende gewaar zijn sterker dan enige twijfel of angst die je ooit hebt gehad.

 

Dat is het ultieme geschenk van dit persoonlijke groei werk. Tegen het einde van dit alles heb je iets wat je nog nooit eerder had.

Een liefdevol bewustzijn waar je hart zich volledig aan kan overgeven. Je kunt eindelijk rusten, wetende dat er niets gedaan hoeft te worden.

Je wordt geliefd zoals je bent.

Opmerking: dit werk kan maanden of jaren praktijk vereisen. Het is geen eenmalig “aha” – moment, maar eerder een langzame verschuiving in de manier waarop we denken, voelen en een relatie hebben met onszelf.

 

Hoe meer we deze technieken in ons leven inpassen, hoe natuurlijker ze worden. En uiteindelijk worden oude gewoonten vervangen door nieuwe.

 

 

“World Narcissistic Abuse Awareness Day” op 1 juni wijdt de dag aan onderwijs, ondersteuning en effectieve verandering.

 

 

Op deze dag ontwikkelen we ook de solidariteit met slachtoffers van narcisme. In tegenstelling tot fysieke mishandeling laat narcistisch misbruik geen fysieke sporen na. Een vorm van psychologisch en emotioneel misbruik, het is onzichtbaar en moeilijk te bewijzen.

 

Maar de effecten ervan zijn blijvend en schadelijk. Een van de redenen waarom emotioneel misbruik onopgemerkt blijft, is dat er geen wetten zijn die het gebruik van hersenspelletjes of het aanroepen van namen verbieden.

 

Hoewel blauwe plekken en gebroken beenderen veel sneller genezen dan een gebroken geest.

 

De enige manier om narcistische mishandeling te beëindigen, is om te beginnen met het verhogen van het bewustzijn en mensen te informeren over wat het is, de waarschuwingssignalen. Belangrijk is ook om te weten hoe je pathologische mensen kunt vermijden.

Het informeren van mensen met deze kennis is van groot belang, omdat degenen die de neiging hebben om narcistisch misbruik toe te brengen, vooral mensen gediagnosticeerd met een cluster B persoonlijkheidsstoornis zoals narcistische persoonlijkheidsstoornis, antisociale persoonlijkheid en psychopathie, hebben een doordringend patroon van het niet nemen van verantwoordelijkheid, impulsiviteit en een gebrek aan empathie, waardoor ze buitengewoon resistent zijn tegen behandeling en verandering.

Heb je vragen of suggesties contacteer ons dan. Deel onze artikels met uw kennissen zodat ook daar het bewustzijn groeit.

Liefs xx

 

Annemie Persyn Declercq

Orthopedagoge

 

You may also like...

Geef een reactie, vraag of antwoord. Dank je wel!