Vriendelijk bewustzijn over het narcistisch misbruik doen groeien.

Hoe ga je de kwetsuur van het narcistisch misbruik ontrafelen, verbeteren en veranderen?

Naarmate uw vriendelijk bewustzijn over het narcistisch misbruik sterker wordt, begint je lichaam stuk voor stuk de oude wond te ontrafelen.

https://videos.files.wordpress.com/YUDuTPIq/vriendelijk-bewustzijn-over-het-narcistisch-misbruik-doen-groeien-1.mp4

Zijn deze gevoelens in het begin overweldigend en ondraaglijk? Laat het ons weten in de commentaren. Ze kunnen je midden in de nacht wakker maken, je sterker en “realistischer” voelen dan het soort bewustzijn dat je gewoon bent.

Maar hoe intenser deze gevoelens worden, hoe sterker je eigen gewaar zijn zal worden. Omdat het de waarheid erkent: dat geen enkel mens, jijzelf inbegrepen, het verdient om je zo te voelen.

Het vriendelijk bewustzijn over narcistisch misbruik zal voor je blijven vechten.

Na verloop van tijd merk je hoe hard en analytisch je bent geweest met jezelf. Je kunt je oude beschermende mechanismen beginnen te zien met dankbaarheid en begrip, in plaats van afkeer.

Je kunt jezelf gaan zien als een echt mens, met echte gevoelens, die lijdt. Hoe meer je deze waarheden ziet, hoe sterker je vriendelijke bewustzijn zal groeien.

En uiteindelijk zal het een liefdevol bewustzijn worden. Je zult jezelf zien als iemand die zo hard probeert. Iemand die al lang, veel probeert. En met de tijd, wordt het liefhebbende gewaar zijn sterker dan enige twijfel of angst die je hebt gehad.

Dat is het ultieme geschenk van dit persoonlijke groei werk. Tegen het einde van dit heb je iets wat je nog nooit eerder had. Een liefdevol bewustzijn waar je hart zich volledig aan kan overgeven. Je kunt eindelijk rusten, wetende dat er niets gedaan hoeft te worden.

Je wordt geliefd zoals je bent.

Opmerking: dit werk kan maanden of jaren praktijk vereisen. Het is geen eenmalig “aha” – moment, maar eerder een langzame verschuiving in de manier waarop we denken, voelen en een relatie hebben met onszelf. Hoe meer we deze technieken in ons leven inpassen, hoe natuurlijker ze worden. En uiteindelijk worden oude gewoonten vervangen door nieuwe.

“World Narcissistic Abuse Awareness Day” op 1 juni wijdt de dag aan onderwijs, ondersteuning en effectieve verandering.

Op deze dag ontwikkelen we ook de solidariteit met slachtoffers van narcisme. In tegenstelling tot fysieke mishandeling laat narcistisch misbruik geen fysieke sporen na. Een vorm van psychologisch en emotioneel misbruik, het is onzichtbaar en moeilijk te bewijzen.

Maar de effecten ervan zijn blijvend en schadelijk. Een van de redenen waarom emotioneel misbruik onopgemerkt blijft, is dat er geen wetten zijn die het gebruik van hersenspelletjes of het aanroepen van namen verbieden.

Maar toch zullen blauwe plekken en gebroken beenderen veel sneller genezen dan een gebroken geest.

De enige manier om narcistische mishandeling te beëindigen, is om te beginnen met het verhogen van het bewustzijn en mensen te informeren over wat het zijn: de waarschuwingen. Belangrijk is ook om te weten hoe je pathologische mensen kunt vermijden.

Het informeren van mensen met deze kennis is van groot belang. Diegenen die de neiging hebben om narcistisch misbruik toe te brengen, vooral mensen gediagnosticeerd met een cluster B persoonlijkheidsstoornis zoals narcistische persoonlijkheidsstoornis, antisociale persoonlijkheid en psychopathie, hebben een doordringend patroon van het niet nemen van verantwoordelijkheid. Daarbij zie je ook impulsiviteit en een gebrek aan empathie, waardoor ze buitengewoon resistent zijn tegen behandeling en verandering.

Heb je vragen of suggesties; contacteer ons dan. Deel onze artikels met uw kennissen zodat ook daar het bewustzijn groeit.

Ga je jouw Bewustzijn rond Narcisme verhogen?

Overzicht van de teksten over narcisme op “narcisme.blog”. Deel 1

De schuld krijgen van een narcist voor iets wat niet is gebeurd.

Een vuurtoren voor zelfzorg en solidariteit

Hoe te genezen van narcistische ouders?

Vriendelijk bewustzijn ontwikkelen trauma zonder te veroordelen. Heb je PTSD?

Deel dit artikel met de mensen van wie je houdt en waarvan je weet dat ze zelf geen anderen uitsluiten in je gemeenschappen, zodat zij en hun families ook kunnen ontsnappen aan misbruik.


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.581 andere abonnees