Categorieën
Nederland België Nederlandstalig Recent Werktuigen & tools voor veerkracht weerbaarheid

Vriendelijk bewustzijn over het narcistisch misbruik doen groeien.

Hoe ga je de kwetsuur van het narcistisch misbruik ontrafelen, verbeteren en veranderen?

Naarmate uw vriendelijk bewustzijn over het narcistisch misbruik sterker wordt, begint je lichaam stuk voor stuk de oude wond te ontrafelen.

Geschatte leestijd: 4 minuten

@narcismeHelp

Zijn deze gevoelens in het begin overweldigend en ondraaglijk? Laat het ons weten in de commentaren. Ze kunnen je midden in de nacht wakker maken, je sterker en “realistischer” voelen dan het soort bewustzijn dat je gewoon bent.

Maar hoe intenser deze gevoelens worden, hoe sterker je eigen gewaar zijn zal worden. Omdat het de waarheid erkent: dat geen enkel mens, jijzelf inbegrepen, het verdient om je zo te voelen.

Klik op de foto voor meer info!

Het vriendelijk bewustzijn over narcistisch misbruik zal voor je blijven vechten.

Na verloop van tijd merk je hoe hard en analytisch je bent geweest met jezelf. Je kunt je oude beschermende mechanismen beginnen te zien met dankbaarheid en begrip, in plaats van afkeer.

Je kunt jezelf gaan zien als een echt mens, met echte gevoelens, die lijdt. Hoe meer je deze waarheden ziet, hoe sterker je vriendelijke bewustzijn zal groeien.

En uiteindelijk zal het een liefdevol bewustzijn worden. Je zult jezelf zien als iemand die zo hard probeert. Iemand die al lang, veel probeert. En met de tijd, wordt het liefhebbende gewaar zijn sterker dan enige twijfel of angst die je hebt gehad.

Dat is het ultieme geschenk van dit persoonlijke groei werk. Tegen het einde van dit heb je iets wat je nog nooit eerder had.

Een liefdevol bewustzijn waar je hart zich volledig aan kan overgeven. Je kunt eindelijk rusten, wetende dat er niets gedaan hoeft te worden.

Je wordt geliefd zoals je bent.

Opmerking: dit werk kan maanden of jaren praktijk vereisen. Het is geen eenmalig “aha” – moment, maar eerder een langzame verschuiving in de manier waarop we denken, voelen en een relatie hebben met onszelf.

Hoe meer we deze technieken in ons leven inpassen, hoe natuurlijker ze worden. En uiteindelijk worden oude gewoonten vervangen door nieuwe.

“World Narcissistic Abuse Awareness Day” op 1 juni wijdt de dag aan onderwijs, ondersteuning en effectieve verandering.

Op deze dag ontwikkelen we ook de solidariteit met slachtoffers van narcisme. In tegenstelling tot fysieke mishandeling laat narcistisch misbruik geen fysieke sporen na. Een vorm van psychologisch en emotioneel misbruik, het is onzichtbaar en moeilijk te bewijzen.

Maar de effecten ervan zijn blijvend en schadelijk. Een van de redenen waarom emotioneel misbruik onopgemerkt blijft, is dat er geen wetten zijn die het gebruik van hersenspelletjes of het aanroepen van namen verbieden.

Maar toch zullen blauwe plekken en gebroken beenderen veel sneller genezen dan een gebroken geest.

De enige manier om narcistische mishandeling te beëindigen, is om te beginnen met het verhogen van het bewustzijn en mensen te informeren over wat het zijn: de waarschuwingen. Belangrijk is ook om te weten hoe je pathologische mensen kunt vermijden.

Klik om de foto voor meer info!

Het informeren van mensen met deze kennis is van groot belang. Diegenen die de neiging hebben om narcistisch misbruik toe te brengen, vooral mensen gediagnosticeerd met een cluster B persoonlijkheidsstoornis zoals narcistische persoonlijkheidsstoornis, antisociale persoonlijkheid en psychopathie, hebben een doordringend patroon van het niet nemen van verantwoordelijkheid. Daarbij zie je ook impulsiviteit en een gebrek aan empathie, waardoor ze buitengewoon resistent zijn tegen behandeling en verandering.

Heb je vragen of suggesties contacteer ons dan. Deel onze artikels met uw kennissen zodat ook daar het bewustzijn groeit.

Door Annemie Declercq

Annemie behaalde aan de Hogeschool Gent een Bachelor diploma in Orthopedagogie. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie.
Ze werkt al vele jaren om mensen te helpen werk te vinden en te behouden en dit als armoede consulente.
Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren.
Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder, pleegmoeder, en plusmama van 2. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik, ouderverstoting en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe! Reactie annuleren