Bewustzijn rond Narcisme

Bevrijding van narcisme begint bij bewustzijn & kennis toepassen.

Termen waar je nog nooit van gehoord hebt worden beschreven op mijn webblog VKoN (hier) of op mijn verschillende Facebook pagina’s – zoals liefdesbombardementen, toekomst faking, valse-zelf, idealisatie, devaluatie, projectie, gaslighting, lastercampagne, vliegende apen, cognitieve dissonantie en triangulatie – worden onderdeel van het reguliere vocabulaire van de overlevende. Je vindt zelfs Begrippenlijsten A-N O-R S  T tot Z over narcisme en het bewustzijn daarrond.
Daardoor word je bedrevener in het uitleggen van de definities van deze termen dan de meeste professionals in de geestelijke gezondheidszorg. Hier vind je niet alleen begrippen die worden geleerd door ze te memoriseren.  Je krijgt woorden die worden geleerd door jouw pijnlijke, levensechte ervaringen en die van anderen.

Bevrijdende uitleg en concepten.

Jou nieuw gevonden vocabulaire wordt krachtig bevrijdend omdat je eindelijk voelbare termen geboden worden om de waanzin te verklaren die eens jouw realiteit was, maar die je eerder niet met woordenschat kon beschrijven.
Een lezer groeit zo goed in bewustzijn op het gebied van narcisme en eigenschappen van een NPD; als je aandacht hebt verdien je het om eredoctoraten te behalen in het onderwerp als je het overleefd hebt. Je bent een ervaringsdeskundige.
bewustzijn narcisme blog : door mijn teksten te lezen zul je manieren ontdekken om een narcist te spotten en het dan ook grondig begrijpen met verschillende ervaringsverhalen, je vindt er definities en meer uitleg over de pathalogie van narcisme.

De waanzinnige gesprekken uit het verleden beginnen beter te worden door de nieuwe focus van jouw bewustzijn.

Als overlevende begin je eindelijk in staat te zijn om de vinger op de zere plek te leggen. In het algemeen is de emotionele mishandeling die je hebt opgelopen aan te wijzen. Dat is misbruik zelfs al was ze niet waar te nemen toen als fysiek of seksueel misbruik.
De lagen van schuld, schaamte, twijfel, verwarring en onzekerheid van hun realiteit die jou had gekweld begint te eroderen, omdat je erkent dat de lagen opzettelijk en bedrieglijk door jouw narcist op jou zijn aangebracht.

Dit bewustzijn is het scharnierpunt, waar jouw herstel van narcistische mishandeling begint.

Zonder bewustzijn over narcistische mishandeling, is de kans dat een overlevende in een andere onrechtmatige relatie belandt oneindig veel groter.
Emotioneel misbruik is even verwoestend als elke andere vorm van misbruik.
Het is opzettelijke en kwaadwillende uitbuiting en manipulatie van jouw hart, ziel, geest en bezittingen door een ander menswezen. Speciaal heeft de narcist dit  gehuld in valse uitdrukkingen van liefde en bezorgdheid.

Jij bent zo’n speciaal persoon. Dank U om je tijd te nemen om dit te lezen en te beluisteren.

Als je regelmatig terugkomt naar deze site zal je de kennis kunnen gebruiken in jouw leven. Commentaar en een gesprek is leuk om te horen en inspirerend voor nieuwe teksten.

Vooral ben ik nieuwsgierig om te horen wat jij nog zou willen toevoegen om iedereen compleet te kunnen informeren.

Johan Persyn

Download nu dit deel van de audioversie en beluister dit artikel met als titel ” Je kunt nu je bewustzijn rond narcisme vergroten.  ” herhaaldelijk en aandachtig.

Aanverwante teksten

Voorbij het narcisme in je relaties, familie en werk

Voorbij het narcisme EBOOK in je relaties, familie en werk

Boeken van Iris

Lees nu gratis een fragment uit Voorbij het narcisme in relaties.

Waarom gaat het altijd over jou? Omgaan met narcisme en egocentrisme bij anderen

Advertisements

1 Feedback on “Bewustzijn rond Narcisme”

  1. Na 2.8 jr met een psychopaat samen te hebben geleefd en na heel veel gelezen te hebben, is wat ik bij jou lees het meest treffend, het “feest” -de walging- der herkenning tot in detail.
    De ervaringen die ik aan mijn vrienden (en o.a van de psychopaat) heb uiteengezet, die ze met stijgende verbazing en vol ongeloof hebben aangehoord, ik lees de inhoud van mijn ervaringen hier terug.
    Ik geloofde namelijk zelf niet wat ik meemaakte, en aan de hand van de reactie van anderen gaat er 1 seconde door je heen of het wel waar is wat je aan het vertellen bent en hoe je in s’hemelsnaam in die hel rond kan blijven dolen.
    De “vrienden” waartegen hij eveneens continue tegen liegt of ze gewoon als doel (met een altijd heel geloofwaardig overtuigend charmant verhaal, om na afloop als de “vrienden” weg zijn, weer in een begrafenisstemming te verzakken) gebruikt, geloven het wel, maar laten zich eveneens “gebruiken”. Ze zien maar 1 kant van de vele maskers/projecties die de psychopaat gebruikt.
    Bedankt voor het delen van al je ervaringen op dit blog Johan.

Bedankt, om creatief te zijn in uw reactie die een aha-moment kan zijn voor een lezer.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.