BIFF: Schriftelijke communicatiemethode om toe te passen met narcisten.

Als je moet schrijven naar een narcist dan is deze methode die je hier vindt voor geschreven communicatie met de narcist ideaal.

Hoe te schrijven aan een narcist?

Je schrijft alleen maar aan een narcist alleen als het uiterst nodig is, bijvoorbeeld in het belang van de kinderen.

Gebruik gewoon BIFF.

Terwijl Medium Chill goed is voor het omgaan met persoonlijke interacties, maar het wordt een enigszins andere techniek voor geschreven of tekstcommunicatie. BIFF is een acroniem van het boek Biff: Quick Responses to High – Conflict People. U gaat er meer voordelen uithalen als je de communicatie met de narcist schriftelijk houdt met de BIFF – methode.

Voordat een schriftelijke mededeling te versturen stelt u de volgende vragen:

Is het kort? Informatief? Vriendelijk? Is het krachtig?

De drie “A’s” richtlijnen voor geschreven communicatie met de narcist.

Naast het bijhouden van uw geschreven interacties met “BIFF”, is het belangrijk om de “Drie A’s” te onthouden. Deze hebben geen plaats in een BIFF-notitie of – tekst, dus lees ze nauwkeurig voordat u ze verzendt.

Kan je Advies geven in een geschreven communicatie met de narcist?

Bevat je briefje – email – persoonlijk bericht een advies? Vertel je de ander hoe hij op een bepaalde manier met een bepaald probleem moet omgaan?

Dit brengt bijna altijd een defensieve en vaak aanvallende reactie naar je toe.

Maar niet als de persoon met wie je te maken hebt, specifiek om je advies heeft gevraagd. Wees voorzichtig als een narcist om advies heeft gevraagd. Het is vaak een soort valstrik. Het is meestal beter om het niet te geven, maar niet als in een BIFF-antwoord. Maar reageer niet als het de bedoeling is om het gesprek in discussie te doen beëindigen.

Als u advies moet geven, geef dan twee beperkte, specifieke keuzes.

Waarschuwingen voor communicatie met de narcist.

Bevat uw notitie enige vermaningen?

Met andere woorden, spreek je tegen de persoon zoals een ouder die een kind vertelt hoe hij zich moet gedragen? Dit werkt nooit in een BIFF en het is onwaarschijnlijk dat dit werkt, zelfs niet bij een niet-gestoorde persoon. Wanneer iemand zich defensief voelt, is het laatste wat ze willen dat jij ze vertelt dat ze iets verkeerd doen.

Het hele punt van een BIFF is om te kalmeren en het gesprek te beëindigen, zonder een defensieve reactie te activeren. Verwijder eventuele vermaningen, persoonlijke opmerkingen of nalatigheden.

communicatie met de narcist
Communicatie met narcistische personen om tijdwinst

Dien je Excuses te maken in een geschreven communicatie aan een narcist?

Bevat je briefje excuses? Dit kan verwarrend zijn. Over het algemeen zijn excuses een goede zaak. Als je echter te maken hebt met een narcist, kunnen ze je excuses gemakkelijk gebruikt worden, zoals munitie.

Vermijd je excuses aan te bieden voor iets belangrijk, of accepteer de schuld.

Een narcist is geobsedeerd met anderen de schuld te geven en als je je op deze manier verontschuldigt, zullen ze het gebruiken om te bewijzen dat het echt allemaal je fout is.

Aan de andere kant kan een sociale, enigszins afstandelijke verontschuldiging goed zijn, zoals: “Het spijt me dat ik een paar minuten te laat ben.” Of: “Het spijt me om te zien dat u zich in deze moeilijke situatie bevindt.”

Voor u verzendt loop alles nog eens grondig over.

Nadat u deze opmerkingen voor de vorige triggers hebt gelezen, bedenkt u hoe de ontvanger kan reageren. U kunt vervolgens overwegen of u iets wilt verwijderen, toevoegen of wijzigen.

Het is natuurlijk bijna onmogelijk om als een narcist te denken, of vooraf weten wat hun reactie zou kunnen zijn, hoe goed je ook dit onderwerp hebt bestudeerd, of hoelang je ook de narcist kent.

Zelfs het onschuldigste ding kan ze aanzetten om de situatie te verergeren.

Maar het kort houden van je notities, gebruik makend van korte, eenvoudige zinnen en kleine woorden kan een lange weg naar verduidelijking gaan. Nog iets, je moet je nooit verplicht voelen om op elk punt, elke bewering of elke crisis te reageren.

Negeren

In feite is het het beste om slagen onder de gordel, aantijgingen, grappen, leugens of andere uitspraken die bedoeld zijn om je pijn te doen en af ​​te leiden, gewoon te negeren.

Houd je antwoord gericht op het zakelijke onderwerp dat je bespreekt, en bespreek niets emotioneels – je gedachten, gevoelens, perspectief, kijk op hun gedrag, zullen geen goed doen en zal alleen dienen om de narcist verder te laten ontbranden of munitie geven om tegen je te gebruiken.

Houd altijd in gedachten dat al deze hulpmiddelen met grote zorg moeten worden toegepast, omdat de narcist soms agressiever wordt wanneer Medium Chill – grey rock methode wordt gebruikt.

Het is vaak handig als je je reactie op de een of andere manier kunt kaderen als in het belang van de ongeordende persoon, maar het minimaliseren van alle contactpersonen, vooral als het persoonlijk is, is van uitzonderlijk belang.

En altijd, altijd, ga voorzichtig te werk.

Jij, als de niet narcist hebt het beste begrip van wat met deze unieke narcist zal werken.

Hoe meer aandacht je besteedt aan je instinct (buikgevoel), gedrag en woorden, hoe meer kennis je zult winnen en hoe succesvoller je zult worden in het navigeren door het mijnenveld van afstand nemen en echtscheiding.

Zet je vast, hou je stevig vast, het wordt een hobbelige rit die communicatie met een narcist, maar de vrijheid en vrede aan het einde ervan zijn meer waard dan al het goud in de wereld.

Laat ons uw advies weten

Wanneer je bijkomende adviezen hebt voor schriftelijke communicatie met een narcist laat ze weten in de commentaren of stuur ze me met een persoonlijk bericht.

Liken, sharen en commentaar geven kan een slachtoffer van een narcist ondersteunen.

Jij bent zo’n speciaal persoon. Dank u om je tijd te nemen om dit te lezen en te beluisteren.

Ik hou ervan als je regelmatig terugkomt. Herhaalde kennis kan gebruikt worden in jouw leven. Ik hou er ook van als ik van je hoor wat jou het meeste raakte.

Iedereen nieuwsgierig om te horen wat jij nog zou willen toevoegen.

Klaar voor de volgende stap? Misschien wil je een gesprek met me hebben over je problemen?

Onthoud: je hebt de macht om op elk gewenst moment van het onbewuste naar het bewuste leven over te schakelen. Je kunt groeien in onoverwinnelijk worden! Als je het beu bent om je slachtoffer te voelen, dan is het vandaag een goede dag om helemaal onoverwinnelijk te worden.

Ik hoop dat deze post over onoverwinnelijk worden je van dienst is! Als je het leuk vond, vergeet dan niet om het te delen.

Zoals altijd, heel erg bedankt voor het zijn van een mooie ziel!

Hoe juridische kwesties met narcisten aanpakken?

Het narcistische machtsspel methodiek neutraal ouderschap.

Narcisme is niet zomaar een woord voor arrogant of verwaand gedrag. Je bent geen narcist, omdat je veel dingen post op het web of veel ‘selfies’ gebruikt. Narcisme, in de zuiverste zin van het woord is een pathologie, een gevaarlijke pathologie want de narcist kan liegen dat hij of zij het zelf gelooft.

communicatie met de narcist

Echtscheiding is moeilijk onder de beste omstandigheden. Omgaan met dit inherent contradictoire proces kan aan beide kanten zeer emotioneel zijn.

Botsende manipulatieve persoonlijkheid

Maar wanneer een gescheiden persoon een overtuigende persoonlijkheidsstoornis heeft – iemand die lijdt aan borderline-persoonlijkheidsstoornis (BPD), narcistische persoonlijkheidsstoornis (NPD) of gewoon een sterk botsende, manipulatieve persoonlijkheid heeft – kan hun gedrag verwoestende gevolgen hebben voor hun voormalige echtgenoten.

Fysiek en verbaal geweld

Mensen met deze stoornissen kunnen fysiek en verbaal geweld gebruiken als strategieën, liegen tegen advocaten en rechters, de rechtbank manipuleren, en kunnen zelfs beschuldigingen van misbruik doen om hun zin te krijgen.

Omdat overtuigende beschuldigers zo overtuigend en zelfs charmant zijn, werken deze technieken verrassend goed en leiden ze vaak tot oneerlijke uitspraken.

Navigeren door het proces van echtscheiding

Splitting  is een wettelijke en psychologische handleiding die iedereen die een scheiding wil van een overtuigende ruziemaker zou moeten bezitten.

Geschreven door Bill Eddy, een familierechter, echtscheidingsbemiddelaar en ervaren maatschappelijk werker, en Randi Kreger, BPD-expert en auteur van de bestseller Stop Walking on Eggshells, biedt het lezers hulp bij het navigeren door het hele proces van echtscheiding.

Het echtscheidingsproces

Het inhuren en beheren van een echtscheiding advocaat. Het bereiken van een redelijke regeling. Zichzelf en zijn kinderen beschermen tegen emotionele en / of fysieke mishandeling van de voormalige echtgenoot. Verzet tegen valse beschuldigingen en het verkrijgen van uitvoerbare gerechtelijke bevelen.

Psychologische verklaring

Het boek duikt ook in het moeilijk te begrijpen, agressieve gedrag van overtuigende beschuldigers, biedt lezers psychologische verklaringen voor de acties van hun ex-echtgenoot en helpt emotioneel omgaan met de zeer ongewone stemmingswisselingen en impulsiviteit van de echtgenoot.

BIFF Snelle reacties op mensen met een hoog conflict, hun persoonlijke aanvallen, vijandige e-mail en uitroeiing van sociale media

paperback

We leven in een tijd van snelle verandering en onmiddellijke communicatie met sociale media zoals twitter

We leven ook in een cultuur van schuld en gebrek aan respect, waardoor we onze reacties op mensen met een hoog conflict moeten beheren.

Een BIFF Response kan overal en altijd worden toegepast.

Het is een algemene co online, sociale media, in een brief of zelfs in persoon. Het kan op het werk worden gebruikt, wat u respect en succes oplevert.

Het kan je helpen overal in je leven met moeilijke familieleden, vrienden, buren en anderen om te gaan. BIFF is ontworpen om u en uw reputatie te beschermen door snel en beleefd te reageren op mensen die u grof behandelen, maar in ruil daarvoor redelijk zijn.

BIFF staat voor Kort, Informatief, Vriendelijk en zakelijk. Een BIFF – reactie is gemakkelijk te onthouden, maar moeilijk om te doen. Het vereist oefening!

Voorbeelden BIFF antwoorden

Dit kleine boek geeft meer dan 20 voorbeelden van BIFF – antwoorden voor alle aspecten van het leven – plus aanvullende tips om overal met mensen met een hoog conflict om te gaan.

Deze tweede editie bevat een nieuw hoofdstuk over coaching voor BIFF antwoorden. Iedereen kan deze methode gebruiken om iemand anders met een BIFF — antwoord te helpen – door 10 eenvoudige vragen te stellen om deze nog effectiever te maken.

Een ander handig hulpmiddel om mensen met een hoog conflict te verschuiven van beschuldigen naar het oplossen van problemen is “Wat is jouw voorstel”: Mensen met een hoog conflict verschuiven van beschuldigen naar probleemoplossing, ook door Bill Eddy.

Bill Eddy, LCSW, Esq. Bill is een advocaat, therapeut, bemiddelaar, auteur en voorzitter van High Conflict Instituut.

Hij ontwikkelde de hoge conflict persoonlijkheidstheorie.

Daarbij is een internationale expert geworden in het beheren van conflicten met persoonlijkheden met een hoog conflict en persoonlijkheidsstoornissen.

geef me de informatie button

Reacties

Eén reactie op “BIFF: Schriftelijke communicatiemethode om toe te passen met narcisten.”

  1. JasMien avatar

    Mijn ervaring met de ex is dat om het even wat ik schrijf, hoe ik het schrijf, ik steeds weer een antwoord krijg dat agressief overkomt van zijn zijde, waarin hij het slachtoffer is, en waarin ik de gekke ben. Ik schrijf hem niet meer. Dat hij zijn “sh*t” zelf bijhoudt.

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees