Categorieën
symptoom van een stoornis

Excuses hebben alles te maken met vermijden verantwoordelijkheid.

Pas op voor de excuses uit de mond van een narcist wanneer ze in een hoek worden geduwd of op het punt staan ​​ontdekt te worden voor iets dat ze hebben gedaan. Dit zijn “redenen” om zijn of haar gedrag te verontschuldigen.

Vaak hebben deze “redenen” betrekking op “projectie”, wat betekent dat je de schuld krijgt van wat ze hebben gedaan. Dit kunnen dingen zijn als: “Ik deed dit omdat je me boos maakt. Ik wilde dat je voelde hoe het is om zo behandeld te worden” of “Ik had een affaire omdat je seksueel zo koud tegen me bent” of “Maar ik hebben dat wel of niet gezegd ”… (terwijl ze dat nooit deden).

Excuses hebben alles te maken met het vermijden van verantwoordelijkheid.

Maar ook met het vermijden van spijt en het herstellen van de schade. Wanneer een narcist excuses gebruikt, is de boodschap in wezen: “Ik zal hen geen verantwoording geven, omdat ik niets verkeerd heb gedaan.”

Dit minimaliseert volledig jouw ervaring van misbruik, bedrogof verraad door de narcist die weigert het toe te geven. Heb je gemerkt dat dit door de narcist op jou werd gebruikt?

Mijn hart gaat naar je uit als je je momenteel in deze situatie bevindt. Het kan op zijn best geestverruimende gasverlichting zijn. En je denkt dat je gek bent en je vraagt ​​je af waarom ze geen empathie hebben als een normaal mens.

Met een narcist gaat dit gewoon niet gebeuren. Mijn teksten op narcismeblog helpen je te begrijpen welke dynamiek er speelt bij narcisten en hoe je kunt genezen van narcistisch misbruik. Gebruik de zoekfunctie op herstel. Stop de waanzin en krijg weer gezond verstand, vrede en vreugde in je leven.

Waarom kun je netwerken in wat je goed bent? Deel 1

Hoe lang wil je jezelf negatief behandelen?

Evolutie weg van narcisme is maatschappelijk nodig.

De bevriezingstrauma response en kruiperigheid! video

De bevriezingstrauma response en kruiperigheid! video

Evolutie weg van narcisme is maatschappelijk nodig. Deel 1

Kruimels zijn wat je krijgt als je ten einde raad bent.

Trauma en traumazorg in Europa

Niet vermijden van de narcist – veranderen na misbruik

Waarom kun je niet winnen van een narcist als je er bij blijft? video

Narcist denkt niet als normale mens: geen verantwoordelijkheid!

Geen verontschuldigingen voor narcistische daad zonder ontwaken.

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren