Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Het moment in je leven dat we terugkijken op je leven met de narcist.

Hoe kijk je terug op je leven met de narcist?

Geen contact regel volhouden en je aha-moment komt er aan.

Hier vind je een stukje van een verhaal van een Facebook vriendin dat ik met je ga delen, zodat je kunt begrijpen dat alles kan goed worden op een dag ook voor jou.

Als je een tijdje het bewuste, gegrondveste “Geen Contact regel” niet hebt verbroken en je hebt vertikt om terug te kijken, is er iets wonderbaarlijks dat op je wacht!

Als je kinderen hebt of andere verplichtingen is Weinig contact ook een alternatief voor geen contact hebben met je narcist.

Voluit gaan leven!

Zij had gisteren nog een dag vol verlichting.

Je kent die dagen wanneer plotseling iets zo duidelijk wordt over je narcist.

En duidelijk wordt welke kleine stappen je kunt zetten naar genezing van misbruik door een narcist.

Je voelt dat je hart een grote beweging voorwaarts maakt.

Twee dagen op rij had zij een eureka moment gehad die haar op ongelooflijke manieren vooruit heeft geholpen.

Een beetje geschiedenis: ze scheidde van haar man ongeveer 8 maanden voordat zij haar narcist ontmoette.

Zij was op zo’n kwetsbare en onvermogende plaats in haar leven, boven op het feit dat zij hypersensitief  (hooggevoelig) en sterk empathisch is zodat zij als een flitsende neonverlichting bij de narcist in het oog viel.

Waarom proberen narcistische personen empathische personen te domineren?

Ze kunnen dit empathisch begrip als authentieke liefde ervaren. Het is anders dan gewenst of verzorgd worden.

Empathie voelt gewoon zoals ze zich voelen. Meestal voor een narcist is dit diepe pijn en een gevoel van gebrek. Een empathisch persoon zorgt ervoor dat ze meer van zichzelf willen onthullen, gruwelijke details die anderen schandelijk vinden.

Het is ongelooflijk bevrijdend voor hen soms tot het moment dat de empathische persoon beseft hoe medeplichtig hij of zij ook is. Ook welk een gevaar zijzelf of hun kinderen in deze relatie kunnen ondervinden.

Maar voor een narcist die voortdurend probeert een lege ruimte te vullen, is er alleen de angst om het gevoel te verliezen begrepen te worden. Dus moeten ze de bron van dat gevoel domineren en controleren.

Mijn gesprekspartner had absoluut veel compassie en begrip om te geven, ze werkte ook in de zorgsector, had een belangrijke hoeveelheid psychologische kennis.

Narcisten zoeken naar kwetsbaarheid, net zoals verkrachters, overvallers, inbrekers en oplichters doen. Narcisten hebben een aangeboren gevoel voor het vertellen van wie gemakkelijk narcistische levering kan geven en waarschijnlijk geen grenzen hebben en grenzen zullen bewaken.

Het masker van de narcist.

Ze zetten “een masker” op in een poging onopgemerkt te blijven zolang ze dat kunnen om hun doelen te bereiken en hun doel hoe immoreel of illegaal ook rechtvaardigt de middelen.

Wat fascinerend is dat wanneer het masker loslaat, ze nauwelijks herkenbaar zijn als de persoon waarvan je dacht dat je ze ooit kende. Dan gaan de empathische personen door een zeer pijnlijke periode.

Maar dit is geen goede match, omdat zij de neiging hebben alles te vergeven wat de narcist doet

Dit resulteert erin dat ze volledig worden gebruikt en gedegradeerd, terwijl de narcist steeds meer chaos creëert.

Hoog sensitieve empathische personen geloven dat ze mensen kunnen helpen en alles kunnen genezen met mededogen.

Ik zal je niet lastigvallen met de futiliteiten van haar idealisering- en liefdesbombardement –  periode door haar narcist. Door onmiddellijk over te gaan tot de devaluatie-fase in het volgende deel ga je snel de ware aard kennen.

We weten allemaal wat die schertsvertoning is, en we weten allemaal dat het niets dan leugens zijn, dus ik zal het daarbij laten en je niets vertellen over hoe hij haar met illusionaire bagatellen en onbenulligheden veroverde.

Het enige wat de narcist hoog waarschijnlijk ook heeft bijgeleerd dat is hoe hij bij zijn volgend liefdesbombardement nog meer empathisch kan faken.

Als een kameleon deed hij alsof hij haar zielsverwant was door haar persoonlijkheid te spiegelen.

3 maanden later belandde mijn kennis in verschillende crises, waarvan je je afvraagt, is dat allemaal een toeval?

Zij had fysieke hulp nodig en emotionele ondersteuning bij: voedselvergiftiging, lekke band, vergrendelde sleutels in de auto, een auto in volledig kapot door een accident met een dronken bestuurder terwijl haar auto voor haar appartement geparkeerd stond, niersteen crisis, gordelroos aanval, verhuizen naar een nieuw appartement, enz.

Nu je daarop kunt terugkijken gebeurden er toen veel dingen in een korte tijd.

Alle dingen die zij op een of andere manier nodig had voor hulp of ondersteuning.

Waar was haar nieuwe narcistische vriend toen?

Hij kon zich niet druk maken over haar crisis.

Het zou hem irriteren om zelfs de tijd te nemen om een ​​conversatie te hebben over alles wat met haar te maken heeft.

Elke noodsituatie die hij negeerde, was haar ex-man daar om me te helpen.

Haar ex-man was de enige andere man waarvan zij wist dat zij hem kon bellen. En ze probeerden vrienden te blijven.

Toen haar ex-man belde, ontdekte hij dat zij voedselvergiftiging had. Om middernacht reed hij naar haar appartement met flessen water. Op die manier droogde zij niet uit. Hij bleef bij haar terwijl zij de hele nacht ziek was.

Toen haar autoband plat ging, veranderde hij deze in de sneeuw.

Toen haar auto was weggetakeld en zij geen voertuig had om naar haar werk te rijden, gaf hij haar zijn auto en reed zij naar de plek waar hij heen moest.

Mijn narcist zou woedend worden, maar realiseerde zich nooit dat mijn ex-man de vriend was die hij had moeten zijn, niemand anders hoefde in te stappen en te doen wat hij had moeten doen.

Maar narcisten zijn niet zo slim. En het maakt ze gewoon niet uit.

Maar zorg ervoor dat ze er niet slecht uitzien wanneer een andere man je helpt.

Nadat zij het uitmaakte met haar narcist werd zij veel meer open voor het idee om haar huwelijk nog een kans te geven, maar in kleine stapjes.

Zij was zeker niet in staat om terug te komen naar dezelfde relatie met haar ex-man. Dit was voordat zij haar verdiepte in psychologisch misbruik waarin ze was beland.

In de afgelopen 7 maanden, nadat zij de nasleep van psychologisch misbruik, PTSD en de angst die daarmee gepaard gaat, had doorgemaakt, is ze met haar man regelmatig aan hun relatie blijven werken.

De ergernis van de narcist bij problemen een rode loper.

Ironisch genoeg is haar ex-man haar rots in deze reis van genezing waarmee zij bezig is. Hier heeft een geheel proces van het beseffen van wat haar is overkomen, plaats.

Hij is begripvol en ondersteunend geweest. Zij realiseer haar dat zij een van de gelukkigen is om iemand te hebben die haar hand vasthoudt. Bovendien loopt hij met haar door deze gesel.

Maakt dat het minder lastig? Echt niet! Helpt het? Jazeker!

Als zij hem niet had, ben ik er zeker dat ze ‘s nachts in de kroegen zou te vinden geweest zijn.

Als wij vandaag terugkijken op de hele crisis van dit koppel ‘dan denken we op wie er was elke keer weer voor haar. Ook al was zij een jaar lang in een toegewijde relatie met de narcist. Dat realiseert ze dan vanwege de narcistische ergernis toen zij een probleem had.

Er was zijn falen als een man om daar te zijn wanneer zij hem nodig had. Immers zijn behoeften zullen altijd de hare overtreffen.

Zij kan zo duidelijk zien dat haar psychopaat niet alleen een deur wijd openliet voor haar ex- man om haar hart terug te winnen.  Verbazingwekkend heeft hij de rode loper uitgerold voor hem!

Zij  zou hem kunnen bedanken, maar zij zal ‘de geen contact regel’ niet voor zoiets verbreken.

Geen twee verhalen zijn hetzelfde, maar elk verhaal, elk misbruik, elk lijden is er om te herkennen en te erkennen.

Elk verhaal kan een gelukkig einde hebben!

Er komt een moment in je leven dat je terugkijkt. Je realiseert dat je sterker, wijzer en beter in staat bent om niet alleen lief te hebben. Eindelijk besef je ook dat je de liefde kunt ontvangen die je verdient!

Hou vol: geen contact houden met de narcisten in je leven.

Blijf jezelf opvoeden door goed te studeren en herhalen.

Steun op een kleine kring van betrouwbare vrienden die er voor je zijn.

En blijf voorwaarts duwen op de doelen in je leven.

We zullen misschien nooit helemaal vrij zijn van de nawerkingen van narcistisch misbruik.

Het is goed dat we dit niet zullen vergeten. Door die nieuwe kennis en ervaring zijn we in staat anderen te helpen om te genezen.

De wonden gaan dieper dan we ooit hadden gedacht.

We kunnen en zullen vrij zijn om ons leven te leven en opnieuw lief te hebben zonder angst.

Blijf jezelf herscheppen!

Jij bent zo’n speciaal persoon. Dank u om je tijd te nemen om dit te lezen en te beluisteren.

Ik hou ervan als je regelmatig terugkomt omdat dan de kennis kan gebruikt worden in jouw leven. Bovendien hou ik er ook van als ik van je hoor wat jou het meeste raakte.

Vandaar dat ik nieuwsgierig ben om te horen wat jij nog zou willen toevoegen.

Bedankt, zoals altijd om aardig en creatief te zijn in de reacties.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw aantal sterren vast te leggen!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

narcistisch misbruik herstelprogramma

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees