Hoe juridische kwesties met narcisten aanpakken? Deel 1aaa +video +audio

Een andere aanpak voor juridische kwesties met narcisten nodig. Waarmee dien je rekening te houden bij juridische kwesties met narcisten:

“Ik zweer je om de hele waarheid te vertellen en niets anders dan de waarheid”.

Dat is het motto waarop ons juridisch systeem is gebouwd. Daar trekt een narcist zich niets van aan. De waarheid komt dus ook heel moeilijk aan het licht als je een juridisch gevecht voert met een narcist. Juridische kwesties met narcisten dienen onze speciale aandacht te hebben.

Niet iedereen is eerlijk, en dat lijkt niet door te dringen bij alle rechters.

Voor de narcist is het juridisch systeem een ideale speeltuin waarop hij of zij zich leugenachtigheid kan loslaten. Zijn leugens worden vooreerst als waarheid beschouwd, wat hem bij begin al een groot voordeel heeft, want ze gedijen op een conflict. Ze zijn bereid om te liegen, zodat ze kunnen winnen voor elk probleem.

Je hoeft niet verbaasd te zijn als narcisten ‘documenten’ namaken of vervalsen die zich volledig tegenspreken met de documenten die je naar voor brengt. Dan is het toch normaliter duidelijk dat één van beide vals is. Dat dringt niet altijd door tot bij een rechter.

Daarom lijkt er veel speelruimte te zijn voor “fouten”, “verkeerde interpretaties” en “verkeerde voorstellingen” alsof vergissingen menselijk-zijn, maar pathologisch liegen is eenvoudigweg geen overweging bij rechters.

Ook als het jullie kinderen betreft, speelt bij de narcist hun geweten geen rol, want de narcist heeft geen geweten.

Hij of zij gebruikt ze als pionnen in een juridisch gevecht. Kortom, de kinderen zijn een goudmijn om conflicten te ontwikkelen voor de narcist tegen je.

De gedachte of overweging dat dit grote schade kan betekenen voor de psyche van de kinderen bestaat niet bij de narcist. Hij of zij voelt die invloed niet, dus volgens hem bestaat die niet en daar ben je voor verantwoordelijk. Misschien is hier een eigen advocaat voor de kinderen de overweging waard, als je de centen voor hebt.

Bewaar zoveel mogelijk “bewijs”: maak foto’s, neem tijden en gesprekken op.

Als je getuigen heeft, zorg dan dat je weet hoe je contact met hen kunt opnemen. Maakt dat je weet hoe ze waarschijnlijk zullen reageren als ze worden opgeroepen.

Pas op hoe een eenvoudig ding dat je zou kunnen doen, zoals een notitie achterlaten, verkeerd kan worden geïnterpreteerd en tegen je gebruikt kan worden.

Heb je vragen of opmerkingen, we reageren graag!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

Deel 1aab

Hoe juridische kwesties met narcisten aanpakken? Deel 1ab

Hoe juridische kwesties met narcisten aanpakken? Deel 2

Handbook Narcissism Recovery

Trauma en traumazorg in Europa

Hoe juridische kwesties met narcisten aanpakken? Deel 1b

alle artikels over juridische zaken
audio van deze blog op narcisme.blog

Reacties

3 reacties op “Hoe juridische kwesties met narcisten aanpakken? Deel 1aaa +video +audio”

 1. Piet Demedts avatar
  Piet Demedts

  Hartelijk dank voor deze uitleg. Gr Piet

 2. Christel avatar
  Christel

  Ik heb de scheiding met de rechtbank stop gezet , omdat ik in zach, dat ons rechtssysteem zelf narcistische trekken had , en mij nog meer geld wilde ontnemen om mij in de good wilde laten belanden….Als je niet zelf stopt maken ze je bankroet… door de advocaat, evenwel door de rechter…. Heeft mij een auto aan kosten gegeven….. Rechtssysteem stinkt !!! Blijf er weg van !

 3. Rodrr avatar
  Rodrr

  Heel het rechtsysteem heeft geen bal verstand van narcisme. Ze zitten allemaal in een zweefmutsen gedachten over het gevoel en andere nonsens i.p.v. de narcist aan te pakken door te oordelen voor een eerlijke regeling. Degene die het beste kan liegen wint in een rechtzaak . Ik heb zelf ook met een narcist te maken gehad, wat een ellende bij de rechter.. Geld daar dansen ze wel voor maar voor rechtspraak is ondergeschikt.

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees