Echtscheiding brengt het slechtste in de narcist naar boven

echtscheiding van een narcist

Narcisten haten het om alles te verliezen en alles wordt een spel om te winnen.


Als je dit nog niet hebt gezien, blijf dan op de hoogte om je strategie, tactiek, doel voor ogen te houden en te anticiperen met een plan voor de voorbereiding van je echtscheiding.


Echtscheiding zal het slechtste in de narcist naar boven brengen.


De slachtofferkaart is het eerste spel dat u kunt verwachten. Ongeacht wie de scheiding heeft veroorzaakt, het veroorzaakt een narcistisch letsel. Ze kunnen niet verantwoordelijk zijn voor het mislukken van een huwelijk, dus moeten ze een ‘lastercampagne’ starten om je de schuld te geven, je gek te noemen en je te beschuldigen van alles wat ze doen of hebben gedaan.


De narcist weet dat tijd van het grootste belang is om je familie en vrienden te overtuigen van de vreselijke dingen die ze hebben meegemaakt toen ze met je getrouwd waren, dus verwacht dat ze proberen de familie en vrienden te bereiken.


Deze tactiek om bij uw familie en vrienden te komen als voorbereiding tot echtscheiding van de narcist, kan heel goed verborgen zijn in de berichtenstrategie.

Narcisten kunnen je vrienden en familie bellen om hen te vertellen dat je hebt gedronken en dat ze zo bezorgd om je zijn. Ze vertellen hen niet direct dat je een dronkaard bent. Ze bouwen een dialoog op die overkomt als zorgzaam, maar maakt ze ook het slachtoffer van je dronken gedrag.

Ga vroeg naar uw familie en vrienden en bereid ze voor om te horen van uw binnenkort ex-partner en echtscheiding.

Luister goed naar uw gesprek met hen om te zien of de narcist hen al heeft bereikt en wees voorzichtig met te veel delen totdat u er absoluut van overtuigd bent dat ze alleen loyaal aan u zijn. Verwacht vrienden, buren en mogelijk familie te verliezen, omdat de lijn die ze in het zand trekken al vroeg (al enkele maanden) en vaak zonder uw medeweten wordt getrokken.
Narcistische mensen plannen dit al sinds de dag dat ze je hebben ontmoet.

Ze hebben vastgesteld welke van uw familie en vrienden hun onzin kopen en welke u altijd trouw zullen blijven. Ga voorzichtig te werk en wees altijd alert op wie u kunt vertrouwen totdat ze hun loyaliteit hebben bewezen.

Als je meer wilt weten over dit item zoek dan “narcisme.blog scheiden”.

Gepubliceerd door Annemie Declercq

Annemie is in het bezit van een Bachelor diploma in Orthopedagogie dat ze heeft behaald aan de Hogeschool Gent. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie. Ze werkt al vele jaren in de VDAB om mensen te helpen werk te vinden en te behouden. Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren. Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder pleegmoeder, plusmama, armoede consulent en orthopedagoge. Ze werkt 33 jaar in de VDAB in Roeselare. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe!