Geen interesse in je standpunt. De onderbreking van uw gesprek.

Deze presentatie bevat afbeeldingen die zijn gebruikt onder een Creative Commons-licentie. Klik hier voor de volledige lijst met afbeeldingen en attributies:

https://link.attribute.to/cc/374718

Zoals iedereen weet die aan een narcist is blootgesteld, houden narcisten ervan andere mensen onder controle te houden. Het geeft hen een gevoel van macht, wat hen een narcistische levering geeft, met andere woorden, in het bijzonder hun ego voedt.

Één tool die ze gebruiken en die op het eerste zicht onschadelijk lijkt,  is de onderbreking van uw gesprek.

Narcisten zijn beruchte gesprekonderbrekers.

Ze houden ervan om het middelpunt van de aandacht te zijn en de focus van het gesprek te beheersen. Ze hebben geen interesse in een tweerichtingsgesprek met jou. De onderbreking van uw gesprek op het juiste moment is hun tactiek.
Als je dan durft te proberen een woord er tussen te krijgen, of je mening te laten horen, als het helemaal niet klopt met het standpunt van de narcist, zal je mening waarschijnlijk worden genegeerd of verworpen.
Terwijl veel mensen met ADHD en andere psychische stoornissen worstelen met problemen van slechte impulsiviteit of slechte communicatie en vaak anderen onderbreken, onderbreekt de narcist opzettelijk om de focus van het gesprek terug naar zichzelf te brengen.

Immers zij geloven dat hun meningen superieur en correct zijn.

Alles wat ze zeggen moet worden aanvaard als de waarheid van het evangelie.
Ze hebben echt geen enkele interesse in het horen van andermans gezichtspunten of het bereiken van compromissen, of het winnen / winnen van oplossingen voor meningsverschillen.
Ze hebben een “mijn weg of de snelweg” gemoedstoestand, en onderbreken stelt hen in staat om het gesprek te beheersen en te beheren in een richting die parallel loopt met hun standpunt en hun agenda.
Door het gesprek te monopoliseren oefenen ze hun controle uit. Dus vermijden ze verantwoordelijkheid te nemen of belangrijke kwesties aan te pakken als dat hen niet goed uitkomt.
In hun gedachten bevestigt hun vermogen om gesprekken te domineren hun superioriteit.
De onderbreking van uw gesprek was dus niet zomaar slechte manieren van de narcist.
Ben je klaar voor de volgende stap in groei naar zelfliefde narcisme? Klik dan hier.
Vragen, suggesties of commentaar? Ik antwoord graag.
Sharing is caring.
Liefs xx

 

In gesprek met Lucifer graaicultuur, machtsmisbruik, manipulatie en massamoord kenmerken van agressief narcisme
In gesprek met Lucifer graaicultuur, machtsmisbruik, manipulatie en massamoord kenmerken van agressief narcisme. Paperback.

 

BIFF Snelle reacties op mensen met een hoog conflict, hun persoonlijke aanvallen, vijandige e-mail en uitroeiing van sociale media

cover book geweldloze communicatie

Geef een reactie, vraag of antwoord.