Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Grijze steen Communicatiemethode Medium Chill – Grey Rock! Deel 1 + audio

audio van deze blog op narcisme.blog

De narcist is in je leven, maar ze hoeven niet in je gedachten te zitten. De grey rock of medium chill communicatiemethode met een narcist vereist oefening. Helaas zal je het niet meteen goed krijgen. Toch bij consistent gebruik zal deze communicatiemethode met een narcist emotionele, maar ook fysiek afstand  tussen jou en je misbruiker plaatsen.

communicatiemethode met een narcist
Hoe reageren narcisten op een confrontatie? Deel 2

Communicatiemethode om een gesprek te voeren met een narcist.

Dit is een techniek die gebruikt wordt om zich los te maken van drama van andere personen wanneer direct contact onvermijdelijk is. Deze communicatiemethode met een narcist is gelijklopend met grijze steen communicatiemethode.

Geen contact is ideaal, maar als je kinderen hebt met de narcist is deze communicatiemethode zeer geschikt.

Probeer een situatie te creëren dat je geen ondersteuning meer moet geven aan een narcist. Dit is emotioneel ontkoppelen en het geven van neutrale reacties op wat iemand doet of zegt. De focus ligt op je gevoelens en behoeften. Je focus ligt niet op de andere persoon of hun gevoelens en behoeften.

Iemand kan met deze communicatie methode assertief zijn zonder confronterend te worden met een narcist. Zij zullen geen schijn van terugtrekking geven. Zij zullen een aangename en rustige toon en houding  handhaven.

Hoe emotieloos te spreken?

Er zijn twee belangrijke componenten aan deze communicatiemethode met een narcist:

Deel geen persoonlijke informatie.

Geef geen details over je leven of je gevoelens. Alles in je wereld is perfect in orde, normaal en rustig. Vertel hen niets, vraag hen dan ook niets. Gesprek is niets meer dan beleefdheden over weer, verkeer, nieuws enz. Engageer je in de aard van de conversatie die je met een totale vreemdeling zou kunnen hebben tijdens het wachten op de bus.

Bij het communiceren van een beslissing die je hebt genomen mocht je het nodig vindt om die te delen deel dan niet je denkproces over de manier waarop je bent gekomen tot je beslissing. Het is niemands ander zijn zaak.

Zorg dat je niet betrokken geraakt bij de chaos of drama van een andere persoon.

Toen je werd gevraagd om te helpen of mee te doen, was je niet beschikbaar zonder de vermelding van de reden waarom je niet beschikbaar bent. Het delen van die gegevens motiveert alleen anderen om je te helpen wat je niet wilt. Je bent gewoon bezig, je weet wel, dezelfde oude spullen aan het doen.

Als anderen je proberen te trekken in hun drama en chaos ben je een verveelde en saaie luisteraar.

Je bent er, alleen niet aanwezig of erg bij betrokken. Nooit boosheid of meelevende betrokkenheid. Aandacht, maar niet al te veel aandacht. Geef geen advies of adviezen van uit jezelf. Probeer niet om hun problemen op te lossen. Je bent gewoon niet betrokken. Als iemand boos is en erin slaagt om je boos te krijgen hebben ze met succes hun woede geprojecteerd op jou.

communicatie methode met een narcist
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Neem zo snel mogelijk afstand in het geval van boosheid of woede.

Eenvoudig en rustig de plaats verlaten of beëindig het telefoongesprek etc.

Wanneer anderen uithalen, vertoon geen woede. Niet heen en weer bewegen. Wees afstandelijk en gewoon in alle gevallen. Als anderen niet gemakkelijk een reactie kunnen manipuleren, hebben ze de neiging om je met rust laten.

Deze communicatiemethode met een narcist houdt de toon licht, pluizig en luchtig. Er is geen echte substantie aan het gesprek. Je doet veel aan luisteren. Ook geef je oninteressante en afwijkende antwoorden.

Je hoeft niet de levering te voeden, dus je zult kortere gesprekken krijgen, omdat je niets geeft aan de andere persoon wat ze kunnen gebruiken. Je bent van geen enkel nut voor hen en ook heel saai en oninteressant.

Deze communicatiemethode met een narcist is ook ‘niet antwoorden’ op indringende vragen en verhoor.

Zie onderstaande voorbeelden.

Deze communicatiemethode kan nuttig zijn in het omgaan met gevallen van zijn tergen,  verwijten,  pesten,  chaos, cirkelvormige gesprekken,  afhankelijkheid,  emotionele mishandeling,  emotionele chantage,  manipulatie,  projectie  en verbaal geweld.

Hoewel ongewenste gedragingen kunnen niet altijd volledig worden vermeden, kan de schade en de gevolgen worden geminimaliseerd als je jezelf kunt houden zo emotioneel vrijstaande mogelijk te maken.

Voorbeelden van deze communicatiemethode met een narcist:

Toen hem een antwoord werd gevraagd op een indringende vraag: Het is al behandeld, verzorgd. Het onderwerp is gesloten. Laat me er even over nadenken. Het gaat jou niet aan. Mijn beslissing is genomen. Ik weet het niet. We zullen zien. Dat is echt een goede vraag, waarom vraag je dat? Dat gaat je niets aan.

Dit is niet een discussie. Het is gewoon mijn voorkeur. Ik zei nee en je moet dit niet weer ophalen.

Soms kan het handig zijn om gewoon niet een vraag te beantwoorden en laat de vraag er gewoon hangen, pauzeren, verander dan het gesprek:

Maar goed, wat dacht je van het weer?

Bij een poging om je te betrekken in het drama of de chaos:

Voorbeelden van communicatiemethode met een narcist.

Mogelijk moet je je arts / advocaat / elektricien daarover spreken. Dit is niet mijn probleem. Ik zou graag, maar nee, ik kan niet. Het spijt me dat je je zo voelt. Je moet zo en zo te spreken over dat (zoals klagen over zus en zo).

Nu ben je gewoon dom (wanneer ze je beschuldigen van iets). Ik weet niet wat ik moet zeggen. Dat is jammer. Het zijn mijn zaken niet. Ik kan er niet zijn, is het niet voor mij om daaraan te werken.

Als je wilt dat ik dit als mijn probleem beschouw, zal ik een oplossing voor dit vinden die bij me past en er is grote kans groot dat het jou niet zal passen. Als je een oplossing die bij je past, wilt, dan moet je gaan werken op die te verkrijgen.

Korte zinnen gebruiken als toepassing van communicatiemethode met een narcist.

Dat is leuk. Je kunt worden verrast hoe lang je een gesprek kunt blijven gaan met die woorden. Nu is dit niet het moment om daarover te praten. Dat is aan jou.

Ik weet dat je dit niet begrijpt. Ik weet dat je echt wilt praten over XYZ, maar nu is dat niet het moment. Het lijkt erop dat mijn aanwezigheid hier je van streek brengt, zullen we samen een andere tijd verder doen.

Ik kan er niets aan doen. Ik wil horen hoe je het doet.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

knop meer info
dr. Nicole LePera holistic-psychologist

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.590 andere abonnees