Categorieën
Nederland België Nederlandstalig Recent sociale media post

Gehechtheid aan ouderfiguren creëert concept “wie we zijn”

Onze kindertijd vormt de basis voor hoe we over onszelf denken in de relaties die we in het volwassen leven hebben. Waarom? Omdat onze gehechtheid aan onze ouderfiguren het concept creëert van wie we geloven dat we zijn.

Als we geen ouderfiguren hadden die grenzen hadden, die hun emoties konden reguleren, die ons hielpen bij emotionele ervaringen – worstelen we met het voldoen aan onze eigen behoeften.

We weten niet hoe we met onze emoties moeten omgaan.

Bovendien weten we niet hoe we grenzen moeten stellen.

We weten niet hoe we moeten communiceren met de mensen van wie we houden.

Daarom is reparenting zo belangrijk.

Reparenting stelt ons in staat om ongezonde patronen uit onze kindertijd af te leren. Het verandert niet alleen hoe we over onszelf denken, maar stelt ons in staat om de relaties te creëren die we verdienen.

Je kunt leren hoe je je eigen wijze innerlijke ouder kunt zijn en hoe reparenting je leven kan veranderen.

Het concept van reparenting is zichzelf herleren om onze eigen fysieke, emotionele en spirituele behoeften te vervullen.

Onze spirituele behoeften die we allen met elkaar delen is om te worden gezien en gehoord. en om zich veilig genoeg te voelen om onszelf (wie en hoe we zijn) authentiek te uiten. Door dagelijkse actie van reparenting kun je ervoor zorgen dat deze behoeften worden vervuld.

Door Annemie Declercq

Annemie behaalde aan de Hogeschool Gent een Bachelor diploma in Orthopedagogie. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie.
Ze werkt al vele jaren om mensen te helpen werk te vinden en te behouden en dit als armoede consulente.
Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren.
Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder, pleegmoeder, en plusmama van 2. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik, ouderverstoting en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe! Reactie annuleren