Hoe genees je jouw moeder – of vader kwetsuur? +video

De moeder kwetsuur, zoals dr. Oscar Serrallach die beschrijft, is zowel oud als modern, verstrengeld in het westerse patriarchaat en ook een gedachte – met andere woorden, een aangeleerd gedrag dat onbewust werd, subtiel van moeder op dochter overgegaan.

Dat zouden de grotere maatschappelijke gevolgen van deze moederkwetsuur kunnen zijn, en hoe genezing er voor ons en onze kinderen uit zou kunnen zien?

Hoe genees je je moeder kwetsuur of vader kwetsuur?

Als je onopgeloste gevoelens hebt over uw vader of moeder, kunnen ze door mindfulness, meditatie of gebed getransformeerd worden.  De meeste mensen beleven een overgang van belemmering in je leven tot een sterke leraar over het leven, van een kwetsuur naar een litteken.

Karmic knopen.

Als je ervoor kiest om het pad te volgen van meditatie, heb je waarschijnlijk wat ik aanduid als uw “karmic knopen” tegengekomen. Fysieke en emotionele trauma’s  veroorzaken.

Je hebt een moeder kwetsuur of vader kwetsuur verzameld tijdens je leven. Trauma’s die dikwijls door narcistische personen werden veroorzaakt.

Bijvoorbeeld, wanneer je in meditatie voor een lange periode zit, kunnen fysieke spanningen in je lichaam veroorzaakt door stress of oude verwondingen zich manifesteren. Dat voel je als een stekende pijn tussen de schouderbladen, een pijnlijke nek, of kloppende benen.

Ook kunnen ze al je onvoltooide psychologische kwesties als fysieke pijn of andere lichamelijke sensaties, intense emoties, stemmingen of als verontrustende beelden die schijnbaar ontstaan uit het niets naar buiten komen.

Er is geen manier om te voorkomen dat deze ervaringen zich voordoen, noch is het een plicht om die te voorkomen.

Doordat deze gevoelens en emoties zich volledig kunnen uitdrukken word je ervan bevrijdt. Maar dat veronderstelt dat je er voldoende aandacht aanbesteedt.

Een snelle methode is EFT. (Emotional Freedom Technic).

De vrijlating van deze knopen omschrijven we als een ontspannen. Er is geen haast bij dit proces, noch te weten wanneer het eindigt.

Er kan een categorie van “karmic knopen” zijn die vooral moeilijk voor u zijn om te behandelen. Dit komt bij veel mensen voor.

moederkwetsuur
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Dit is de emotionele bagage.

Dit zijn psychologische – trauma’s die zich mogelijk hebben voorgedaan in uw gezin van herkomst. Het is mogelijk veroorzaakt door je moeder, vader, broers of zusters of beiden.

Dit trauma kan veroorzaakt zijn door een ouder die afwezig was. Maar ook door een ouder die aanmatigend was. Een (Stief) vader die ongepaste acties gepleegd heeft. Een zorgfiguur die is mislukt om positieve actie te ondernemen.

Een moeder die te weinig of te veel interesse in u had kan ook leiden tot een complex trauma. Of het kan ook de interacties zijn tussen uw ouders die voor je traumatiserend werden. Dit is allemaal koren op de molen van mindfulness, meditatie of gebed.

Een trauma waarbij de moeder of vader betrokken is duiden we soms aan als een “wond”, omdat het schadelijk is voor de band tussen lichaam en geest. Die moeder kwetsuur moet goed genezen. Zo’n wond laat vaak een litteken of zwakte in uw lichaam of emotionele make-up over.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees