Techniek om je beter te voelen. deel 2

Techniek om je beter te voelen. deel 2

Kiezen om gelukkig te zijn, denken aan hoe gelukkig te zijn is een techniek om zich beter te voelen.

Bonnie Ware, werkte in palliatieve zorg bij patiënten die nog een paar maanden te leven hadden. In dit proces slaagde hij erin om te concluderen dat er veel meer spijt is dan deze mensen gewoonlijk tonen. Uit dat proces hebben we een techniek gehaald om je beter te voelen.

” Ik wilde dat ik de moed had gehad om een ​​eigen leven te leiden, niet het leven dat anderen van mij verwachtten.”

Het leven is te kort voor ons om naïef te wachten op dat perfecte moment, waarin we geloven dat geluk uit de lucht komt en ons leven zal binnenkomen in de vorm van geld, kansen, persoon, enz.

En  dat we simpelweg door dat moment te omarmen, de kracht zullen verzamelen om: gelukkig te worden!

Nee. Geluk is trouwens een veel langere reis dan dat, dieper en meer geruststellend.

Het is een dagelijkse beslissing om gelukkig te zijn, en net als elke andere gewoonte, vereist het een constante toewijding om het te internaliseren.

Dus, heb ik eerst de Bedoeling, de aanleg om gelukkig te worden

Ga uit je comfortzone, laat oude gewoonten en gedachten achter je. Begin nu met eenvoudige aanpassingen, die dat gevoel van welzijn en volheid brengen, waardoor je gelukkiger kunt zijn.

Dat betekent: stop met zoeken naar geluk en begin met het leven van geluk.

Een onderzoek door June Gruber (Yale-psycholoog) suggereert dat constant zoeken naar hoe je gelukkig kunt zijn, angst kan veroorzaken.

Dit gebeurt wanneer degenen die het zoeken, denken dat alles wat wordt voorgesteld om geluk te bereiken, hen IN feite gelukkig MOET maken en niet weet hoe ze met frustratie moeten omgaan, als de resultaten niet op tijd en in vorm verschijnen.

De waarheid is dat geluk niet het product is van iets doen, maar van een verandering in levensstijl, en niet altijd bereikt door magie.

U kunt nu beginnen door eenvoudige wijzigingen aan te brengen, zoals:

  • Vergeven.
  • Relaxen (je kunt niet alles controleren).
  • Voorrang geven aan vrede en niet altijd redeneren (het is veel gezonder).
  • Definieer je waarden opnieuw.
  • Glimlach een beetje meer.
  • Zeg bedankt.
  • Push jezelf niet.
  • Eet langzaam en geniet van elke hap.

VERANDER HET PARADIGMA: succes maakt je niet gelukkiger.

Dit beïnvloedt ons allemaal, omdat het een paradigma is dat nog steeds in de samenleving is geïnstalleerd.

De culturele en sociale druk in dit opzicht heeft ons doen geloven dat een titel, een rol, een functie in een bedrijf, een gigantische cheque aan het einde van de maand, een project dat werkt, ons geluk geeft.

Maar: wat zouden we dan zijn, als dat alles verdwijnt? In werkelijkheid is het niet slecht, noch de cheque, noch de positie, noch het project, wat verkeerd is om ons leven te conditioneren, en ons “geluk”, omdat het te kortstondige kwesties zijn om als enige ondersteuning van ons leven te functioneren.

Daarom is het pad naar succes volledig het tegenovergestelde van wat we geloven, en zelfs, je kunt veel, maar veel meer krijgen dan we ons voorstellen, als we het zo doormaken.

“Succes is niet de sleutel tot geluk.

Geluk is de sleutel tot succes.

Als je houdt van wat je doet, dan zul je succesvol zijn ”- Albert Schweitzer

Wie elke dag dingen doet om in vrede, volheid en momenten van geluk te kunnen leven, kan slagen in de uitdagingen van de rest van het leven: in relaties, op het werk, in het gezin, enz.

Volgens een studie van Sonja Lyubomirsky, Ph.D., van de Universiteit van Californië, geeft dit aan dat wanneer mensen zich gelukkig voelen, ze meestal optimistisch, energiek en zelfvertrouwen hebben, wat leidt tot de rest bevinding dat het de aangenaamste, sociale en betrouwbare mensen zijn.

Deze aspecten vergroten de mogelijkheden om: een bedrijf te realiseren, doelstellingen succesvol te bereiken, nieuwe dingen te creëren of te ontwikkelen, waaronder om een ​​paar te vormen, meer vrienden te maken, enz.

Probeer vervolgens, om gelukkiger te zijn, die blinde ambitie te verlaten, want de check zal komen, de auto en de status. Het zal ook komen, als je eerst passie, volheid vindt in wat je bent en doet.

Begin met jezelf te omgeven door positieve en gelukkige mensen.

Geluk is als een mooie ziekte of een virus dat zich om ons heen verspreidt.

Het zijn met positieve, dankbare, enthousiaste mensen, infecteert ons welzijn en zij brengen die speciale energie, waardoor de dag omringd door hen, aangenamer, geruststellend en zelfs productiever te zijn.

Een studie van de BMJ Group concludeert dat het geluk van mensen in hoge mate afhangt van het geluk van de mensen met wie ze contact hebben en zelfs een collectief fenomeen kan zijn.

Daarom is het nodig om te weten hoe te kiezen wie aan onze zijde zal staan, omdat de invloed, zowel positief als negatief, zeer groot is.

Is het niet vermoeiend om dicht bij mensen te staan ​​die net klagen?

Inderdaad, klagen maakt iets triest. Mensen die ontevreden zijn met hun leven, die frustratie overbrengen op een ongeduldige, onvriendelijke en egoïstische houding verspreiden triestheid.

Deze mensen doen helaas niets anders dan ons teruggooien, omdat het lijkt alsof niets perfect voor hen is, niet te goed, niet te schattig, niet te eerlijk, niet te veelbelovend, niet te veilig, enz.

Of het nu gaat om een ​​reis, een project starten, een relatie beginnen, een feestje opzetten of een restaurant kiezen om uit eten te gaan, alles wordt te ingewikkeld. De dag lijkt vol obstakels te zitten.

Deze dingen helpen ons niet om te groeien, vooruit te gaan, kortom het draagt ​​niets bij aan het leven van iemand die ernaar streeft gelukkig te zijn.

cover Nicole Lepera How to do the work
Meer info over de Nederlandse editie!

Als het water niet vrij stroomt, wordt het, wanneer het stilstaat, vuil.

Zo is het met de energie die ons omringt, met de situaties die ons worden gepresenteerd.

Pasop! Met het bovenstaande verwacht ik niet dat we “ontkenning” verwarren met optimisme.

Het is ook niet nuttig om bij mensen te zijn die de realiteit, de problemen, de stenen die elke weg heeft ontkennen, omdat het leven vol goede en slechte dingen is. Het belangrijkste is hoe we met die omstandigheden omgaan.

Positieve en optimistische mensen, ontkennen de problemen niet, of een onaangename realiteit, maar hebben voldoende persoonlijke veiligheid, zelfrespect, om te weten dat ze de loop van de dingen kunnen veranderen, en een droevig, pijnlijk moment of een mislukking kunnen transformeren, in een ervaring die ons wijzer of sterker maakt om vooruit te blijven gaan.

Leef nu!

“Echt geluk is genieten van het nu, zonder de angst die afhankelijk is van de toekomst” — Lucius Annaeus Seneca.

Een studie, gepubliceerd in Sciencemag, geeft aan dat mensen 47% van hun tijd doorbrengen met hun gedachten in verleden en toekomst, wat een constante afwezigheid van het nu is, van de beslissingen die we nemen, van de memorabele momenten impliceert.

Dan vragen we ons af hoe het kwam dat Kerstmis zo kwam snel? Hoe is dit alles dit jaar gebeurd?

Een van de belangrijkste factoren voor geluk is om je vandaag op te concentreren, het huidige moment te omarmen. Je bewust te zijn van wat ons omringt, en van elke sensatie waar we nu, nu, op dit moment doorheen gaan.

Het verleden is er niet, je hebt het gisteren niet meer, laat staan ​​de toekomst.

Wat we hebben is het nu. Het is wat we moeten leren leven.

Als je dit twee of drie keer denkt, klinkt het zelfs van weinig gezond verstand, iets willen ervaren of leven dat er niet meer is. of zelfs fantaseren. Bijvoorbeeld je zorgen maken over dingen die nog niet eens zijn gebeurd zijn.  Verrassend om te onthouden is dat dit blijkbaar is hoe het ons overkomt in het leven.

Nostalgie, spijt en angst

Dat is de reden waarom nostalgie zo zwaar weegt. Dat is waarom zoveel spijt, zoveel zinloze angsten zo zwaar wegen.

Waarom zullen we vandaag zo dwaas zijn en onszelf beroven?

Vandaag ben je gezond, nu heb je een warme, heerlijke koffie.

Nu ben je warm, nu staat de zon op je gezicht en kun je ademen.

Nu heb je een partner die je vergezelt, een vriend die je belt, een baas die je aanmoedigt, vandaag is vandaag.

Zullen we die dingen morgen nog hebben?

We weten het niet, maar met zekerheid, om te denken aan het verleden, of bezorgdheid te tonen om de toekomst, ze halen ons uit het leven dat we vandaag hebben, wat het leven is dat ons gelukkig kan maken, maar met zoveel lawaai kunnen we ons dat niet realiseren.

Het uitvoeren van een fysische activiteit

Door wat fysieke activiteit uit te voeren verandert de dag. 

Vaak je moe bent en je doet wat fysieke activiteit, zul je met meer energie krijgen.

In het bijzonder, als je je zorgen maakt en je doet wat fysieke activiteit, zul je minder gespannen zijn.

Als je je lichaam niet leuk vond, zul je het leuker vinden na een fysieke activiteit.

Zelfs als je lijdt aan slapeloosheid, kun je ontspannen en slapen, waardoor we ook een beter humeur hebben, helderder en meer gefocust zijn.

Trainen werkt ook zeer krachtig om angststoornissen te kalmeren.

Een studie door Daniel Lenders van de Arizona State Universiteit geeft aan dat sporten beter is dan ontspanning, dan meditatie en muziektherapie, voor angstaanvallen.

Net zo werd een studie uitgevoerd waarbij werd gevonden dat mensen die een fysieke activiteit deden voor 6 × 40 minuten, zonder dat ze gewicht verloren hadden, een betere perceptie van hun lichaam hadden, in vergelijking met de groep waaraan een leesactiviteit was toegewezen.

De voordelen van fysieke activiteit overstijgen alles over het lichaam.

Een studie toonde aan dat die mensen met depressieve stoornissen”, die allerlei medicijnen hadden onderdrukt en in hun vervanging verschillende routines van fysieke activiteit hadden uitgevoerd, hoge herstelsnelheden vertoonden, en vooral, lage terugvalpercentages in vergelijking met degenen die slechts één medicamenteuze behandeling hadden gevolgd.

Natuurlijk stel ik me voor dat het op een koude dag, of na een vermoeiende dag, gemakkelijker is om in de fauteuil te blijven,  “te ontspannen” met een kopje koffie, een serie te kijken of een boek te lezen, wat helemaal niet slecht is, wat wel het geval is, als dat je ervoor kiest om dat ALTIJD te doen.

Sporten is het beste tegengif!

Voor degenen die voor eens en voor altijd de energie van de dag moeten veranderen, en een koffie, een biertje, een fauteuil, levert niets positiefs op, sporten is het beste tegengif.

Hoewel het in het begin moeilijk is om moed te verzamelen om te wandelen, hardlopen, fietsen tijdens een ijzige ochtend of een zeer warme middag of een nacht, na het oplossen van alle problemen van een vermoeiende dag, als je dit eindelijk durft te doen, zal het gevoel bij thuiskomst fantastisch zijn.

Ik beloof het je.

Je voelt je sterker, levendiger, gezonder, krachtiger, omdat je iets hebt gedaan waarvan je niet had gedacht dat je het zou kunnen. Het is nog een stap van persoonlijke verbetering. Probeer het, het maakt deel uit van dit prachtige dagelijkse werk van gelukkiger zijn.

Dankbaarheid

Op het punt van dankbaarheid voel ik me het meest op mijn gemak, omdat de dankzegging me nooit echt in de steek heeft gelaten.

Dank niet alleen aan mensen, maar ook aan het leven, het universum of de God waarin je gelooft.

Het is alsof je meer dankbaar bent, het leven geeft je meer dan dat voor wat je bedankt.

De handeling van het bedanken, is ook een correlatie van gefocust zijn, van te leven in het nu.

Het is een handeling van het vandaag, van je leven vandaag, omdat je geweten zit in elk van de dingen die je overkomen, en in wat je hebt

Het lijkt gek, maar voor mij is het essentieel om al mijn ledematen te bedanken: twee benen, twee armen, twee oren (dat is geen lid maat, maar ze volgen me met het idee).

Wanneer ik dat doe, voel ik automatisch een opluchting en geluk dat elke ding op zijn plaats is.

Als ik wil kan ik gaan joggen en een uur vrij zijn.

Ik kan zien, ik kan ruiken, ik kan horen, ik kan de smaken van de wereld proeven, ik kan de textuur van dingen voelen.

En dat is echt onbetaalbaar.

Maar behalve mijn bescheiden ervaring, zijn er onderzoeken die de grote invloed van dankbaarheid op ons emotionele welzijn bevestigen.

Bedankbrieven.

Van de kant van het Journal of Happiness Studies werden de effecten van het schrijven van bedankbrieven onderzocht in een onderzoek onder 219 mensen, waarbij deelnemers per week (3 weken) een bedankbrief moesten schrijven.

De resultaten suggereren dat de bewuste focus van alles wat moet worden gewaardeerd, een gunstig effect heeft op een emotioneel en interpersoonlijk niveau, toenemende tevredenheid en afnemende depressieve symptomen.

Stop daarom niet met bedanken.

Voor een moment, en schrijf op een papier minstens 4 mooie dingen die je op de dag zijn overkomen.

Wat ging ondanks alles goed?

Niemand schold je uit op het werk, je zoon kreeg een ​​tien, je verloor 2 kg, een contract werd met succes gesloten.

Je had een onverwachte hereniging met een vriend van jaren, je vrijde, het geld bereikte je om alle belastingen te betalen.

Je hebt het beste pastagerecht gegeten in weken, enz., Enz. En laten we de ledematen niet vergeten

Dit alles zal ertoe leiden dat je je meer bewust wordt van het geluk dat je hebt.

Het zal je helpen de volgende dag met meer energie te beginnen en met een betere neiging om de dagelijkse verplichtingen van het leven aan te gaan.

BEGELEIDING EN ANDERE MENSEN HELPEN.

Op dit punt ontdekte ik iets waar ik nog niet zo lang over had nagedacht:  Vaak zijn we zo betrokken bij onze taken, zaken, zorgen, het lijkt erop dat de uren van de dag niet genoeg zijn, maar er is aangetoond dat wanneer we een paar uur met andere mensen doorbrengen, de perceptie van onze tijd groter lijkt te zijn.

Tijd schenken aan anderen.

Volgens Cassie Mogilner, een onderzoeker van de relatie over hoe gelukkig te zijn en de administratie van de tijd van Wharton School, concludeerde hij door een studie dat: ‘enkele uren van onze dag aan andere mensen geven, de sensatie maakt, ten slotte was die tijd veel overvloediger, inclusief veel meer dan wanneer we iets voor onszelf zouden doen in onze vrije tijd.

Of je nu vrijwilliger wordt, iemand begeleidt, een partner helpt, of een zelfverzekerd moment hebt van een vriend die een luisterend oor nodig heeft, vergroot je gevoel voor tijd en leidt tot grote voldoening.

Echter, buiten de tijd of geld, waar het om gaat is het effect gemaakt door deze houdingen in anderen. 

Een simpel gebaar kan iemand de moeite waard maken, die niet alleen is, en we geven hoop, zelfs zonder het te weten.

Ik laat je de volgende video zien, die hopelijk je zult inspireren om elke dag iets te kunnen doen, niet alleen om iets goeds voor ons te doen, maar ook voor anderen.

Geluk is niet wat ons overkomt.

Om gelukkig te zijn moet je leren.

Vergeet niet dat je elke minuut geluk creëert (of niet) met je gedachten.

U bent tenslotte degene die kiest hoe u zich verhoudt tot wat er met u gebeurt.

Twee groepen mensen.

De eerste is degenen die alles in het leven hebben verloren, inclusief gezondheid en geliefden, maar dit heeft hen niet gebroken.

Integendeel, ze zijn erin geslaagd een nieuwe betekenis in het leven te vinden en nieuwe prikkels voor zelfontwikkeling.

En ze waren gelukkiger dan degenen voor wie het lot steun leek te hebben.

De tweede is creatieve mensen: artiesten, muzikanten, schrijvers.

Toen ze deden wat ze leuk vonden, leek het alsof er niets anders voor hen bestond – ze raakten in een speciale staat, vergelijkbaar met euforie.

De knowhow van beide staten van zijn is het vermogen om het bewustzijn te beheersen en zijn psychische energie te beheren.

Geld, materiële goederen en zelfs gezondheid zijn geen garantie voor geluk.

Ja, ze kunnen het leven verbeteren, maar als je niet weet hoe je energie moet beheersen, mis je toch iets.

Seneca zei: “De zegeningen van voorspoed moeten worden gewenst, en de zegeningen van rampspoed moeten worden bewonderd.”

Er zijn twee soorten reacties op stress: neurotische verdediging, wanneer je de hele wereld de schuld geeft van de tegenslagen die op je zijn gevallen, en “volwassen” verdediging, wanneer je in staat bent om chaos te overwinnen, zodat er tenminste orde in je hoofd is.

Wanneer problemen op je afkomen, leer dan om boosheid en emoties in het algemeen tijdelijk uit te schakelen.

Probeer de situatie logisch te analyseren en het probleem opnieuw te formuleren, zodat het gemakkelijker kan worden opgelost door alternatieve kansen en strategieën.

Leer elke dag plezier te hebben.

Ik stel voor een eenvoudige manier.

Maak een lijst van de dingen die je goed doet.

Het is belangrijk dat ze niet te ingewikkeld zijn – anders word je nerveus.

Maar niet te eenvoudig – anders verveel je je snel.

Het is belangrijk dat je ze met plezier doet, zodat je tijdens deze activiteiten tijd en jezelf vergeet.

Probeer elke dag tijd aan een van deze taken te besteden en maak taken geleidelijk gecompliceerder.

Je leert dus de status van Flow in te voeren.

Deel je Stream met jouw kinderen, leer ze genieten van het leven.

Wees eerlijk tegen hen, zodat ze weten wat je van hen verwacht.

Maak u minder zorgen over hun toekomst en luister in plaats daarvan naar wat het kind op dit moment denkt en voelt.

Zet geen druk op kinderen en beperk hun vrijheid niet – laat hen weten dat ze naar eigen inzicht kunnen handelen, inclusief het overtreden van ouderlijke regels als ze klaar zijn om de gevolgen aan te pakken.

techniek om je beter te voelen
Op zoek om emotioneel te groeien?

Laat ze van jongsaf leren zichzelf te vermaken.

Het is ook heel belangrijk dat het gezin communicatie en vertrouwen heeft – dan heeft het kind geen angst en kan hij zijn energie niet in psychologische zelfverdediging, maar in zelfontwikkeling investeren.

En hou gewoon van hen – onvoorwaardelijk.

Mensen die in hun kindertijd bang waren dat hun ouders zouden stoppen met van hen te houden, op volwassen leeftijd, zijn zo bezorgd over de integriteit van hun ‘ik’ dat ze niet van het leven kunnen genieten.

Wees niet bang om te werken. 

Op het werk is het het gemakkelijkst om in een staat van stroom te komen. Dat betekent geluk.

Stream – een gevoel van volheid van leven. Dat betekent – geluk.

Hoe vaker je in de stroom bent, hoe minder van je levensenergie wordt verspild.

En hoe meer vreugde in je leven.

Deze toestand is niet zo moeilijk om te leren.

Hier heb je enkele stroom regels.

Ten eerste: wat je doet moet goed voor je zijn, zodat je geen energie verspilt aan twijfels over jezelf.

Je hoeft je niet bezig te houden met introspectie, omdat niets je ego bedreigt. Het ‘ik’ in de stroom lijkt te verdwijnen, maar wanneer je deze staat verlaat, wordt jou ‘ik’ sterker.

Ten tweede: je moet volledig gefocust zijn op het proces.

Door op het proces gefocust te zijn, komt er geen ruimte in het bewustzijn is voor informatie die op dit moment niet belangrijk is.

Ten derde: de perceptie van tijd verandert.

Uren worden minuten en minuten kunnen uren worden.

Je lijkt in een nauwe tijdtunnel te vallen waar alleen het nu echt is.

Ten vierde: u moet duidelijk gedefinieerde doelen hebben en de mogelijkheid om snel terugkoppeling te krijgen.

Ten vijfde: je vergeet zorgen en problemen volledig, alsof ze niet langer in je leven zijn.

Hieruit worden krachten en ideeën zelfs nog meer, alsof je verbonden bent met een eindeloze stroom van een enkele kosmische energie.

Zesde: je hebt een gevoel van controle over de situatie en, als gevolg daarvan, over je leven.

U kunt de stream vanuit bijna elke taak invoeren – van het strijken van shirts tot het veroveren van de Everest.

De danser beschrijft het op deze manier: “Concentratie wordt alomvattend. Gedachten houden op te dwalen, je denkt aan niets anders, volledig opgenomen in je beweging.

Energie lijkt door je heen te stromen, je voelt je ontspannen, zelfverzekerd en vol kracht.

En dit is wat de schaakspeler zegt: “Ik heb een ongewoon gevoel van innerlijk welzijn. Ik beheer mijn wereld volledig, bepaal de loop van dingen en gebeurtenissen. ”

Een klimmer beschrijft de Stream als volgt: “Het is vreselijk inspirerend om nieuwe hoogten in zelfdiscipline te bereiken.

Je laat het lichaam werken, alles doet pijn.  Dan kijk je terug. Dan ben je blij met jezelf en met wat je hebt gedaan.

Het veroorzaakt extase.

Als je genoeg veldslagen met jezelf hebt gewonnen, wordt het gemakkelijker om te winnen in de wereld. ”

Wees niet bang om hard te werken.

Het is tijdens het werk, en niet in rust dat er veel meer kansen zijn om de Stream binnen te gaan, wat betekent – in geluk.

Het belangrijkste is dat je werk divers is dat je interessante, constant gecompliceerde taken hebt die overeenkomen met je vaardigheden, zodat je activiteit een doel heeft en de mogelijkheid om terugkoppeling te ontvangen.

Stel jezelf de vraag: waar heb je je ongebruikte uren voor nodig?

Wetenschappers hebben berekend dat de gemiddelde persoon in de westerse beschaving niet meer dan 30 uur per week rechtstreeks aan werk besteedt, hij is nog 10 uur aan het werk, maar zit wat rond – speelt op een computer, praat met collega’s.

Twintig uur per week wordt besteed aan vrije tijd, waarvan zeven uur wordt besteed aan televisie, drie uur wordt besteed aan lezen, twee uur wordt besteed aan sport en nog eens zeven worden besteed aan communicatie en entertainment.

Resterende 50-60 uur wakker. Onze voorouders hadden veel minder vrije tijd, maar dat betekent niet dat we meer van het leven genieten dan zij.

Verrassing is een weerspiegeling van de puurste vorm van plezier.

De methode ‘sample of ervaringen’.

Het bleek dat we ons gelukkiger voelen bij het doen van onze favoriete dingen, waarbij we niet alleen geld, maar psychische energie nodig hebben om te investeren.

Deze dingen omvatten: praten met vrienden, lezen, interessant werk.

Word geen slaaf van je hobby’s.

Ga bijvoorbeeld niet sporten (dit is trouwens een van de betaalbaarste “streaming” activiteiten als u het correct benadert, omdat u moet of omdat het modieus is.

Normale wandelingen kunnen niet minder plezier brengen dan lidmaatschap van een dure fitnessclub.

Maar loop niet “op de stuurautomaat”, probeer het proces te beheersen.

Stel een doel – leer bijvoorbeeld lopen en denk aan het maximale aantal tussentijdse doelen dat ermee verbonden is (bijvoorbeeld om de afgelegde afstand elke keer een beetje te vergroten).

Meet je eigen vooruitgang, geniet van zelfs kleine overwinningen en leg geleidelijk de lat hoger.

Democrates zei dat het grootste goed in het leven ‘een geest vrij van angst’ is.

Het is moeilijker voor egocentrische en verlegen mensen om gelukkig te zijn.

Overmatige psychologische verdediging, eeuwige zelffocus, bezorgdheid over hoe je eruit ziet en wat zij over je denken zijn vampiers van je energie.

Observeer de persoon die enthousiast is over het spel:

Hij is volledig betrokken bij het proces, denkt niet aan het resultaat, zijn ego is niet inbegrepen in de situatie.

Al zijn energie is gericht op het “hier en nu”.

Hij is heel goed.

Werk is hetzelfde spel, alleen beter.

De grote biochemicus Linus Pauling, winnaar van twee Nobelprijzen, werkte zijn hele leven lang zonder ophouden.

Hij stierf op 93-jarige leeftijd.

Hij vertelde me ooit dat hij het gevoel van vermoeidheid helemaal niet kende. Waar haalt hij de energie vandaan? Hij behandelde werk als een spel.

Probeer betekenis te vinden in alles wat je doet.

Besteed uw psychische energie niet aan twijfels, spijt, schuldgevoelens of angst, maar aan dingen die u nuttig vindt en die u bevallen.

Verrassing.

Verras nog meer. Francis Bacon realiseerde zich al 400 jaar geleden dat verrassing een weerspiegeling is van de puurste vorm van plezier.

Leer verzen en teksten uit je hoofd.

Dit is een methode om bewustzijn te beheersen.

Je kunt altijd een zinvolle reden voor vreugde vinden in de opslaglocaties van je geheugen.

Leer verzen voor jezelf uit je hoofd.

Ze stellen je geest in staat om ervaringen geconcentreerd te houden en, als nodig, nauwkeurig te verwoorden wat voor soort emotie je achtervolgt.

Verspil geen energie door tijd te vullen om te voorkomen dat u alleen bent.

Leer genieten van de minuten dat je alleen wordt gelaten.

Ze zijn een geweldige kans om jezelf te leren kennen en proberen je wereld te beheren.

Flow is een zeer sterke ervaring. Deze toestand is verslavend.

Weet je nog wat er gebeurde met de held van Nabokovs roman, Luzhins verdediging?

Verlies de waakzaamheid niet, probeer niet uit het echte leven in de stroom te ontsnappen!

Leer niet alleen om de Stream binnen te gaan, maar ook om het te verlaten op de eerste eis van de realiteit, anders zal het je vernietigen.

Taoïsten beseften 2300 jaar geleden dat de enige juiste manier van leven is spontaan te handelen, niet na te denken over externe voordelen en samen te smelten met de wereld.

Vertrouw op jezelf, je vaardigheden, de wereld als geheel en je plaats daarin.

Handel met vertrouwen en de beste beslissingen komen vanzelf.

Vond je dit een waardevol artikel?

Ken je iemand voor wie dit interessant kan zijn? Deel het!
Heb je door dit artikel vragen of heb je hulp nodig om dit zelf te leren toepassen?
Contacteer ons of maak een afspraak voor een gratis gesprek!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees