De verslaving aan een ander mens & emotionele deprivatie

We hebben goede bedoelingen als we mensen vertellen dat ze giftige relaties “gewoon moeten verlaten”. We bedoelen het goed als we ze vertellen dat ze beter verdienen. Bewust weten mensen in deze relaties dat ze ongezond zijn. Onbewust voelen ze zich er meteen thuis. Dat is omdat ze een verslaving aan een ander mens hebben terwijl objectief er sprake is van emotionele deprivatie.

Hun eerste relatie met een ouder weerspiegelde deze versie van liefde.

Hun vroegste relaties werden gekenmerkt door verwaarlozing, gebrek aan grenzen, verraad of misbruik.
En ik heb het niet alleen over de ‘grote’ trauma’s waarvan we hebben geleerd dat ze trauma’s zijn. Ik heb het over de trauma’s die we niet zien als trauma zoals emotionele deprivatie, omdat ze een verlengstuk zijn van het ongeleefde leven van de ouders, of enkel uiterlijk houden van en voorwaardelijke liefde.

Het komt vaak voor dat mensen met een traumatische band met hun ouders en familie als ‘geweldig’ beschrijven, omdat ze zich er niet van bewust zijn dat er zoveel behoeften onvervuld zijn gebleven.

Trauma-banden zijn zeer verslavende ruimtes waarin twee mensen elkaars wonden voeden.

Het lichaam krijgt een chemische cocktail van adrenaline en cortisol binnen.

Wanneer kinderen zichzelf moeten verraden om liefde of goedkeuring van een ouder te krijgen, zullen ze dat gedrag herhalen in elke relatie die ze hebben.

Als je een traumaband hebt, begrijp ik je. Ik heb met veel mensen gesproken die me schaapachtig vertelden dat ze zich volledig verslaafd voelen aan een ander mens.

Er is niets om je voor te schamen. Of om te oordelen.

De dynamiek van huidige relaties is gewoon feedback rond ons geconditioneerde verleden. Ze laten ons zien wat we nodig hebben om te genezen.

Om te genezen van traumabanden, kunnen we ze niet zomaar “verlaten”. Of we kunnen, maar we zullen waarschijnlijk eindigen met een andere persoon waar we dezelfde dynamiek creëren. Dit is hoe cycli werken.

Genezen gaat over teruggaan.

Objectief je allereerste modellering rond liefde bekijken. Meer informatie over uw hechting vind je door de zoekfunctie te gebruiken. Deze informatie zal je helpen bij het helen van wonden van zelfverraad. Dan dien je vast te houden aan je grenzen. Door deze gewoonten te ontwikkelen krijg je welzijn.

Heb jij dit meegemaakt, laat het ons weten in de commentaren. Vragen? Ik antwoord graag.

Verslaving aan de narcist en emotionele afhankelijkheid hoe stop je dat?

Afhankelijkheid en verslaving aan de narcist stoppen. Hoe?Dl 2

Liefdesverslaving gevolg van zelfverraad

Verslaving aan de narcist en emotionele afhankelijkheid stoppen. dl2

Verslaafd aan emoties. Wat kun je er aan doen?