Welke (E)-Boeken CD-dvd om actie te ondernemen Deel 2

Welke (E)-Boeken CD-dvd om actie te ondernemen Deel 2

Dit boek is het eerste Nederlandstalige boek gebaseerd op gedragsactivatie. Gedragsactivatie is een radicaal nieuwe, bewezen effectieve manier om depressie te behandelen. Zelf-activatietechnieken helpen gewoonten en patronen te herkennen die depressie in standhouden en terugkeer van depressie te voorkomen.

boeken narcisme stap voor stap je depressie te lijf werkboek
Stap voor stap je depressie te lijf. Werkboek Gedragsactivatie bij depressie. Paperback.

Michael Addis en Christopher Martell hebben vele oefeningen en werkbladen ontwikkeld om jezelf weer sterk zelfverzekerd te voelen. Dan kun je weer te genieten van alledaagse dingen.

  • evidence based, effectieve methode
  • blijvend herstel van depressie zonder medicatie
  • eerste Nederlandstalige uitgave over gedragsactivatie
  • met veel oefeningen, checklists en werkbladen.
boeken narcismezorgen voor jezelf ik ben geweldig of toch niet over gezond problematish narcisme
Zorgen voor jezelf. Ik ben geweldig! Of toch niet? Over gezond en problematisch narcisme. Paperback. Boek om actie te ondernemen na misbruik door een narcist.

Narcisme betekent eigenliefde, of eigenwaarde. Het liefst hadden we daar allemaal precies voldoende van, maar dat is helaas niet voor iedereen weggelegd.

Een te laag gevoel van eigenwaarde, of een te groot gevoel van eigenwaarde (narcisme) komen maar al te vaak voor. En over dat laatste gaat dit boek, want iemand, of jezelf, simpelweg omschrijven als egoïst is niet altijd voldoende.

In sommige gevallen is een verstoord gevoel voor eigenwaarde een daadwerkelijke psychische stoornis die hele vervelende consequenties heeft voor hoe iemand omgaat met zichzelf en met anderen.

Dit boek geeft een goed beeld van hoe een narcistische persoonlijkheidsstoornis eruitziet, hoe deze kan ontstaan, wat de gevolgen zijn voor degene die lijdt aan deze stoornis en wat de gevolgen zijn voor de omgeving.

Uiteraard wordt ruim ingegaan op hoe je met de stoornis om kunt gaan, zowel bij jezelf als bij een ander. Ook worden er tips en adviezen gegeven voor een eventueel behandeltraject.

Dit boek verschijnt in de succesvolle serie Zorgen voor jezelf, toegankelijke uitgaven bestemd voor mensen met hulpvragen op het brede terrein van de toegepaste psychologie.

Over de auteur(s):

Silvia Pol werkt sinds 1998 als geregistreerd klinisch psycholoog of psychotherapeut in de ggz. Ze werkt met mensen met persoonlijkheidsproblematiek en is psychodynamisch en cognitief gedragstherapeutisch georiënteerd.

Nadat je hebt gekeken, hoor ik graag van je.

boeken narcisme Ik ben, wat ik denk! / druk Heruitgave de kracht van affirmaties voor kinderen
Ik ben, wat ik denk! De kracht van affirmaties voor kinderen.

‘Je gedachten bepalen je leven!’
Dit is de boodschap die Louise al meer dan 30 jaar overbrengt aan mensen wereldwijd. Nu kunnen ook kinderen leren om controle over hun gedachten en woorden, en daarmee over hun leven te krijgen.

In dit boek zullen kinderen het verschil tussen negatieve gedachten en positieve affirmaties leren. Grappige illustraties en simpele teksten laten zien hoe je nare gedachten en woorden kunt omzetten in fijne en positieve. Dit vermogen schenkt kinderen geluk en zelfvertrouwen en dat zullen ze hun hele leven met zich meedragen!

 
   Life As We Know It.
boeken narcisme Life As We Know It
 
boeken narcisme Little Miss Sunshine
Dvd Little Miss Sunshine.
 
boeken narcisme Kramer Vs Kramer 
Kramer Vs Kramer.
boeken narcisme The War Of The Roses
The War Of The Roses.

Oliver en Barbara Rose zijn al 18 jaar samen. Barbara wil nu een scheiding, maar wanneer het op de beslissing aankomt aan wie hun weelderige huis zal worden toebedeeld, geven beide geen duimbreed toe.

De advocaat van Oliver geeft enkele gewiekste adviezen, maar het is al te laat. Oliver en Barbara raken verstrikt is een poel van snel erger wordende wrok en vergelding als strijd van de Roses zich richting zijn verbluffende afloop voortbeweegt.

boeken narcisme Mrs. Doubtfire Madame Doubtfire
Mrs. Doubtfire. Madame Doubtfire.

Komedie superster Robin Williams is absoluut onweerstaanbaar als Mrs. Doubtfire: de knuffelbare Britse huishoudster die in feite veel meer is dan een vrouw.

” Zij” is eigenlijk een gescheiden vader in een ongewone vermomming, die niets anders probeert dan meer tijd door te brengen met zijn kinderen zonder bemoeienis van zijn ex-vrouw. Een must-see film voor het hele gezin.

The Squid and the Whale
The Squid and the Whale.

In The Squid and The Whale ontkomt niemand – kind of ouder – aan de greep van het leven. Bernard (Jeff Daniels) is een intellectuele snob die ooit een groot romanschrijver was.

Hij heeft zich nu gesetteld met een baantje aan de universiteit. Als zijn vrouw Joan (Laura Linney) haar eigen schrijftalenten ontdekt drijft jaloezie een wig in het gezin. De beide zoons Walt en Frank kiezen ieder een kant. Walt kiest voor zijn vader en Frank staat achter zijn moeder.

Maar dan begint Joan afspraakjes te maken met de tennisleraar (William Baldwin) van haar jongste zoon en begint Bernard studente Lili – Anna Paquin-het hof te maken, terwijl Walt haar ook heel leuk vindt. The Squid and The Whale is een Oscar-genomineerd meesterwerk over de echte gevolgen van een scheiding.

The First Wives Club 
The First Wives Club.

Sluit je aan bij de club – The First Wives Club – een satire over de goede ouderwetse strijd tussen de sekses, voorzien van scherpe oneliners, fantastische fysieke grappen en drie onvergetelijke sterren in topvorm.

Bette Midler, Goldie Hawn en Diane Keaton portretteren drie middelbare vrouwen uit Manhattan die meer dan alleen een zeer lange vriendschap gemeen hebben. Na jarenlang hun mannen te hebben geholpen te klimmen op de ladder van succes, zijn ze alle drie gedumpt voor een jongere, welgevormde schoonheid.

Maar het trio is vastbesloten hun pijn om te zetten in geldelijk gewin. Ze bedenken een slim en duivels plant om hun ex- en te raken waar het echt pijn doet: in hun portemonnee! Ga rustig zitten en zie de vonken er vanaf vliegen als de vrouwen kwaad worden, wraak nemen en alle krijgen. Gerechtigheid is nog nooit zo zoet geweest. Of zo grappig.

Je kunt je leven helen werkboek

Je kunt je leven helen werkboek Paperback. E-book. Hardcover. Audio cd. Boek om actie te ondernemen na misbruik door een narcist.

Wil je écht aan de slag met de inzichten uit ‘Je kunt je leven helen’ van Louise Hay?

Met dit ‘Je kunt je leven helen werkboek voor een gelukkiger leven’ lukt het!

Het doorvoeren van veranderingen in je leven hoeft niet veel ‘werk’ te zijn en ook geen moeilijk en pijnlijk proces. Het belangrijkste is dat je jezelf op de eerste plaats zet.

De oefeningen in dit werkboek helpen je liefdevol naar jezelf te kijken, goed voor jezelf te zorgen en positieve veranderingen in gang te zetten.

Wanneer je de manier waarop je naar je leven kijkt, verandert, zul je merken dat je vanzelf meer plezier, harmonie en evenwicht ervaart.

Als we onszelf echt liefhebben en accepteren én onszelf erkennen in hoe en wie we in essentie zijn, gaat (bijna) alles in ons leven zoals we graag willen. Vergeven en (jezelf) liefhebben dat is de kern van het leven, nu meer dan ooit.

‘Je kunt je leven helen’ is hét basisboek voor een gelukkig(er) leven. Louise Hay schreef al in 1984 als een van de eersten over de onlosmakelijke verbinding tussen lichaam en geest.

Dit boek was en is daarmee een eyeopener en de stap op weg naar persoonlijke groei. Niet voor niets zijn van ‘Je kunt je leven helen’ wereldwijd meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht.

De liefdevolle inzichten van Louise Hay helpen je om jezelf beter te leren kennen en een fijner, gezonder leven te krijgen. Gun jezelf dit fijne werkboek!

Will I Ever Be Good Enough? EBOOK Tooltip Healing the Daughters of Narcissistic Mothers

Will I Ever Be Good Enough? Healing the Daughters of Narcissistic Mothers. Paperback. Ebook. Audioboek. (boeken narcisme)

Het eerste boek voor dochters die hebben geleden onder het misbruik van zelfzuchtige, met zichzelf werkende moeders, zal ik ooit goed genoeg zijn? Het boek biedt de deskundige hulp die u nodig hebt om deze slopende geschiedenis te overwinnen en uw leven terug te winnen.

Door meer dan twee decennia ervaring als therapeut gespecialiseerd in de gezondheid van vrouwen en honderden interviews met lijdende dochters, helpt dr. Karyl McBride je de wijdverbreide effecten van dit emotionele misbruik te herkennen en een geïndividualiseerd programma voor zelfbescherming, resolutie en volledig herstel.

Voorwaardelijke liefde van de narcistische moeder.

Narcistische moeders leren hun dochters dat liefde niet onvoorwaardelijk is dat het alleen gegeven wordt als ze zich gedragen volgens verwachtingen van de moeder en grillen.

Als volwassenen hebben deze dochters moeite met het overwinnen van gevoelens van ontoereikendheid, teleurstelling, emotionele leegte en verdriet.

Ze kunnen ook een angst voor verlating hebben waardoor ze ongezonde romantische relaties aangaan, evenals een neiging tot perfectionisme en onverbiddelijke zelfkritiek of tot zelfsabotage en frustratie. Het stapsgewijze programma van dr. McBride stelt u in staat om:

(1) Herken je eigen ervaring met maternaal narcisme en de effecten ervan op alle aspecten van je leven

(2) Ontdek hoe je verbale en non-verbale boodschappen van je moeder hebt geïnternaliseerd en hoe deze zich hebben vertaald in overprestatie of zelf-sabotage

(3) Bouw een gepersonaliseerd programma om de controle over je leven te nemen en je zelfgevoel te vergroten, gezonde grenzen met je moeder te leggen en de erfenis van misbruik te doorbreken

Warm en sympathiek, Dr McBride brengt een diepgaand niveau van autoriteit naar Will I Ever Be Good Enough? Dat moedigt je aan en inspireert je omdat het je herstel bevordert.

Gebruik je innerlijke kracht. Paperback. E-boek.

In een nieuwe vertaling en vormgeving! Louise heeft dit boek geschreven als een vervolg op haar bestseller Je kunt je leven helen. Ze verdiept haar filosofie van jezelf liefhebben.

Zij geeft manieren aan waarop je dit kunt leren en praktiseren. Dit door naar je innerlijke stem te luisteren en haar te vertrouwen, je “innerlijke kind” lief te hebben. je ware gevoelens te uiten.

Jezelf toe te staan om welvaart te ontvangen, je creativiteit te uiten en nog veel meer.

Louise neemt je op een liefdevolle manier mee op de ontdekkingsreis naar je innerlijke kracht.

Boeken narcisme veerkracht transformatie en trauma.
 
 
Films over persoonlijkheidsstoornissen.
 
Allemachtig via veerkracht naar invloed.
Allemachtig via veerkracht naar invloed
Ben ik nu gek? De invloed van de narcistische ouder op het kind. (boeken narcisme)
Ben ik nou gek? De invloed van de narcistische ouder op het kind - narcisme De invloed van de narcistische ouder op het kind

Boek om actie te ondernemen na misbruik door een narcist.

Als seks verslavend wordt Hoe je jezelf en je relatie kunt redden
Als seks verslavend wordt. Hoe je jezelf en je relatie kunt redden. Boek om actie te ondernemen na misbruik door een narcist.
 
Verder na seksverslaving Herstel van vertrouwen en intimiteit
  Verder na seksverslaving. Herstel van vertrouwen en intimiteit. Boek om actie te ondernemen na misbruik door een narcist.
Drugs en Alcohol. Gebruik misbruik en verslaving
Drugs en Alcohol. Gebruik misbruik en verslaving.
 
Het narcistische machtsspel methodiek neutraal ouderschap
Het narcistische machtsspel. Methodiek van neutraal ouderschap. (boeken narcisme)
 
Veerkracht Auteur: Aagje Vanwalleghem Taal: Nede
Veerkracht.  Boek om actie te ondernemen na misbruik door een narcist

Hét boek voor iedereen die een droom heeft.
Ben jij bereid om hard te werken, af te zien, doelen te stellen, pijn te verdragen en toch door te gaan? Alles voor dat gevoel van euforie?

Aagje Vanwalleghem ging door een hel om haar droom te verwezenlijken. In een klimaat dat niet klaar was voor haar talent.

Zij nam op zestienjarige leeftijd deel aan de turnfinale op de Olympische Spelen in Athene en zette niet alleen zichzelf, maar ook het Belgische turnen op de kaart.

Maar tegen welke prijs?

Dit boek brengt niet alleen de waarheid over haar afkomst, maar vertelt ook hoe Aagje Vanwalleghem het boegbeeld van het Belgische turnen werd.

Met een finale op de Olympische Spelen, de eerste Belgische turnmedaille ooit op een EK en veel wereldbekermedailles zette Aagje Vanwalleghem het Belgische turnen op de kaart.

Toch is Veerkracht niet alleen een sportief verhaal.

Het is ook een verhaal over vallen en opstaan. Over balanceren tussen twijfel en vertrouwen. Een verhaal over de kracht om de juiste energie aan te spreken en door te gaan.

Een topsportverhaal wordt hier omgevormd tot een schatkist vol inspiratie. Voor iedereen die het verschil wil maken in topsport, maar ook in het leven.

Talent is één zaak, maar zonder het krijgen van bepaalde skills en denktechnieken kun je nooit doorbreken in een wereld waar elk resultaat staat of valt met een duizendste van een punt.

Aagje Vanwalleghem geeft je met dit boek de kracht en de souplesse om je eigen koers te varen met een focus op de winnaarsmodus!

De cirkel is rond mijn lessen over leven, liefde, geluk en veerkracht
De cirkel is rond mijn lessen over leven, liefde, geluk en veerkracht.  Boek om actie te ondernemen na misbruik door een narcist.

‘De cirkel is rond’ is het laatste en complete boek van Wayne Dyer.

In ‘De cirkel is rond’ blikt Wayne Dyer terug op zijn veelbewogen leven. Door persoonlijke verhalen, anekdotes en ontboezemingen geeft Dyer inzicht in de levenslessen of de synchroniciteit die daarmee verbonden zijn.

En dan blijkt dat niets in het leven voor niets is geweest! Wayne Dyer is een internationaal bestsellerauteur en vermaard spreker en heeft tientallen bestsellers op zijn naam staan, die in vele talen zijn verschenen.

Het drama van het begaafde kind Op zoek naar het ware zelf
Het drama van het begaafde kind. Op zoek naar het ware zelf.  Boek om actie te ondernemen na misbruik door een narcist.

Tussen de eerste publicatie van Het drama van het begaafde kind (1981) en deze bewerkte aangevulde editie liggen vijftien jaar van ervaringen.

Ervaringen van de schrijfster met haar eigen therapie en met andere moderne therapeutische methoden, en ook ervaringen met de levensgeschiedenissen van de lezers die haar hebben geschreven en wier aantal zij op enkele duizenden schat.

In de tussentijd heeft zij onderzoek gedaan naar de kinderjaren van veel personen, en dat leidde tot uitgebreidere precisering van eerdere inzichten, die ze in dit boek met veel voorbeelden documenteert en illustreert.

De schrijfster houdt zich bezig met de gevolgen van verdringing op persoonlijk en sociaal gebied, met de oorzaken van krenkingen in de kindertijd en het voorkomen daarvan, en tenslotte met de recente, nieuwe mogelijkheden om de gevolgen van vroege traumatisering op te heffen.

Het drama van het begaafde kind. E-BOOK. Op zoek naar het ware zelf.   Boek om actie te ondernemen na misbruik door een narcist.
 
Vrij van leugens Oorzaken en gevolgen van kindermishandeling
Vrij van leugens. Oorzaken en gevolgen van kindermishandeling.
 
Rusteloze benen Alles liever dan de waarheid - Alice Miller
Rusteloze benen. Alles liever dan de waarheid – Alice Miller.  Boek om actie te ondernemen na misbruik door een narcist
 
Van A tot ggZ - Leven met een psychisch zieke ouder
Van A tot ggZ – Leven met een psychisch zieke ouder.
 
Te vroeg volwassen Over parentificatie
Te vroeg volwassen. Over parentificatie.
 
Kinderen op de eerste plaats bewezen werkzame opvoedstrategieën bij scheiding
Kinderen op de eerste plaats. Boek om actie te ondernemen na misbruik door een narcist.
 
Mimesis and Theory Essays on Literature and Criticism, 1953-2005
René Girard mimesis and theory. On demystifaction of narcissism.
 
Je bent een verschrikkelijk kind
Je bent een verschrikkelijk kind.

Marinka Kamphuis bespreekt de schade die kinderen kunnen oplopen.

welke problemen zich nu, maar ook in hun verdere leven kunnen voordoen, en wat eraan te doen is.

Ook komen verschillende theorieën aan bod en wordt onderzocht waarom sommige mensen de parentificatie uit hun jeugd beter te boven zijn gekomen dan anderen.

Het boek is bedoeld voor mensen die zich in de problematiek herkennen, maar daarnaast is het ook belangrijk voor psychologen, psychotherapeuten, orthopedagogen en andere hulpverleners.

Krijg steun en bespreek uw zorgen met iemand die om u geeft en die persoonlijkheidsstoornissen begrijpt.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

Toxische relatie en verslaving: wat kun je doen?

alle artikels met boeken ebooks en dvd's op narcisme.blog