Categorieën
zelfzorg

Na het lezen van een artikel van narcisme.blog wat te doen.

Het is gemakkelijker om een narcist te verlaten als je zoveel mogelijk contact vermijdt daarna. Echter, narcisten kunnen buitengewoon hardnekkig zijn in het zoeken van uw aandacht.

Je bent goed genoeg.

Je hebt gaven, talenten en vaardigheden, en ook minder aangename tot zeer traumatische met narcisten & narcisme.  We beschouwen het als onze taak om je te helpen deze te delen met de wereld.  Je helpen actie te ondernemen na misbruik door een narcist om je je in de gezonde zone te brengen.

Dat kan zijn door je te doen stappen nemen naar hulpverlening. Misschien raad ik je aan om uit je isolement te treden.  Wellicht dien je je zelfliefde verder te ontwikkelen door creatief te zijn. De spanning in je lichaam kan je verminderen door mindfulness, meditatie, osteopathie, acupunctuur enz.

veel mensen op een tram voor sociaal isolement

Het kan belangrijk zijn dat je in beweging komt door sport of fitness. Bovendien blijft het enorm belangrijk om op je voeding te letten, zodat je niet verzwakt. Een volledige check-up bij de huisarts kan belangrijk zijn gezien je enkele gezondheidsrisico’s kan lopen.

Er zijn veel soorten attentiegedrag van narcisten die zich afgewezen voelen.

Bijvoorbeeld: dronken bellen midden in de nacht, “per ongeluk” inbraak in je huis om hun bezittingen, honderden sms’en of e-mails per dag te krijgen, constant pleiten voor u om te ‘verklaren’ waarom u wilt vertrekken, je hond meenemen en zeggen dat hij doodziek is.

Gezien je daar niet op in gaat, leidt dat er toe dat de narcist u blijft veroordelen, zogenaamd, omdat je zo negatief bent.

Als je samen kinderen hebt, kunnen deze pleidooien voor aandacht blijven doorgaan.

Één cliënt was zo angstig van alle druk dat ze haar stem eigenlijk verloor toen ze haar vorige echtgenoot zag. Hij was zo vastbesloten om haar aandacht te trekken dat hij zelfs de rechter onder druk zette om haar te “bevelen” om hem in het openbaar te spreken “omwille van de kinderen.”

Natuurlijk was het in het belang van zijn eigen egoïstische behoefte erkend te worden.

Het is moeilijk om het einde van je relatie met een narcist buiten het publieke oog te houden.

Immers de narcist eist dat iedereen die je kent partij kiest. Zo snel mogelijk zal hij je vrienden, buren, kerkleden en clubkenners persoonlijk en op sociale media zijn of haar versie van het verhaal van je scheiding vertellen. In de meeste gevallen is dat al gebeurd voor dat jezelf op de hoogte werd gebracht.

Dat is erg ongemakkelijk voor de meeste personen met een reddersyndroom. Gedurende de hele relatie heeft de narcist aangedrongen op buitengewone privacy over je interacties samen.

Toch nu verspreidt hij allerlei misleidende informatie en laster en probeert hij je goede naam te verpesten.

Te vaak blijven slachtoffers hun beloften nakomen om niet over de relatie te praten, wat betekent dat de leugens van de narcist geen uitdaging vormen.

Gossip is een manipulatieve tactiek die is ontworpen om van jou de slechterik te maken en om de narcist zoveel mogelijk medeleven te geven. Het kan ook effectief werken om u weer bij hem te brengen en u onder controle te brengen.

Je kunt proberen uit te leggen dat je motieven niet negatief zijn.

Je kunt hem of haar zeggen dat je de narcist niet haat. Je denkt niet dat hij of zij rotzooi is. Je kunt zeggen dat jullie niet bij elkaar passen.

Als je weet  dat de narcist al zijn hele leven naar deze interne dialoog heeft geluisterd dat hij niet de moeite waard is, een klootzak enzovoort. Je kunt veronderstellen dat hij of zij daar volledig en volkomen van overtuigd is.

Ze zullen je dus nooit geloven. Ze zullen je niet eens horen. Ooit opgevallen dat het lijkt alsof ze naar iemand anders luisteren en reageren wanneer je praat?

Dus probeer niet hen te overtuigen dat uit elkaar gaan het beste is voor beiden.

Wat ga je doen wanneer de narcist je beschuldigt van iets wat niet waar is?

Vertel ze gewoon dat ze het recht hebben op hun mening en laat het daarbij.

Je kunt zeggen: “Het spijt me dat je je zo voelt, maar je hebt recht op je mening”, of “Ik ben het daar niet mee eens, maar je hebt recht op je gevoelens.”

Er is geen reden om verzand te raken in de semantiek over wat er feitelijk werd gezegd en hoe het werd gezegd, of de bijbedoelingen die je niet echt hebt of iets daarvan, omdat het een verspilling van tijd is. Dit gaat nergens naartoe en het eindigt nooit.

Vaak zullen ze harder pushen en meer provoceren, in een poging een reactie uit te lokken

Houd vast en geef niet toe. Laat je niet provoceren wat ze ook zeggen. Sommige mensen hebben moeite om dit te doen. Ze houden er niet van dat de narcist zo’n  de dingen kan zeggen en dat dit niet rechtgezet wordt. Dat is begrijpelijk, maar het is contraproductief

Als je doorzet, ben je vrij

Je voelt dat je leven verbetert nu de narcist uit je leven is. Het leven voelt rustiger, soepeler, minder stressvol. Als je nu aan de andere kant bent van een relatie met een narcist, hoop ik dat je voor jezelf gaat zorgen.

Bovendien weet ik zeker dat al je energie werd besteed om je ex te ondersteunen. Nu draait het allemaal om jou!

De narcist heeft, jou met zijn ideeën gevoed en die ideeën blijven vaak hangen als een automatisme. Het is belangrijk om jezelf te gaan verzorgen en te begrijpen dat je compleet bent zoals je bent.

Bovendien is het belangrijk je eigen waarden en normen en spiritualiteit vorm te geven.

Herhaling van traumatische situaties wil je vermijden door bewustwording.

Bovendien helpt engagement in een gemeenschap (online & offline), zodat je nieuwe vertrouwvolle contacten vindt die kunnen uitgroeien tot vriendschap.

Heb je al geluisterd naar de audio van deze blog? Zo niet klik dan hier. Dat kan namelijk helpen om de boodschap verder te laten inzinken.

Herhaling is immers de bakermat van de kennis aan je vingertoppen om te gebruiken klaar om toegepast te worden nadat je er over hebt gemediteerd en je eigen mening hebt gevormd.

Het is belangrijk dat je deze blog volgt om regelmatig op de hoogte gebracht te worden. Het is als je blijft kloppen op dezelfde nagel dat je resultaat krijgt. Daarom plaats ik ook regelmatig nieuwe onderwerpen. Deze site volgen doe je door je beste email in te vullen op de site-bar rechts.

Helaas de weg terug is niet gemakkelijk zonder de nodige steun en kennis.

Maar geen paniek, je hoeft immers het wiel niet uit te vinden. Narcisme kent een zeer lange geschiedenis. En vaak vind je in je omgeving iemand die het ook meegemaakt heeft als je het durft te uiten.

Anders vind je ook mij op sociale media en anderen die zorgen voor bewustmaking. Die kun je ook liken en sharen zonder daarvoor bevriend te zijn.

Facebook Pagina’s.

Nadat je hebt gekeken, hoor ik graag van je na het lezen van een artikel van narcisme.blog. Geef een reactie, zend een getuigenis ….

Welke tekst zou u het meeste helpen en waarom?

Als je enkele gedachten niet akkoord gaat of andere suggesties hebt en aanvullingen – laat het me weten! Een getuigenis is altijd zeer welkom, omdat ze ook de ogen opent van anderen.

Deel zoveel mogelijk details in de onderstaande opmerkingen. Vergeet niet dat honderden ongelooflijke zielen hier elke week komen voor inzicht en inspiratie. Uw verhaal is misschien precies wat iemand anders nodig heeft om een grote doorbraak te krijgen.

Belangrijk: deel uw ideeën rechtstreeks in de opmerkingen. Links naar andere berichten, video’s, etc. kunnen worden verwijderd.

Bedankt voor het lezen, bekijken en delen van uw gedachten want actie te ondernemen na misbruik door een narcist is heel belangrijk. Immers alles blijft hetzelfde is alleen maar een kleine waarheid.

Het zal slechter worden als je niets onderneemt.  Ik hoop dat de aflevering van vandaag JOU inspireert om je gaven te blijven delen, ondanks de kritiek.

Als je nog meer wilt weten over een bepaalde onderwerp gebruik dan de zoekfunctie door een kernwoord in te vullen eventueel verschillende woorden met een + teken verbonden, en dan te zien of je relevantie, nieuwe of oudere posten wenst te bekijken.

Ook heb ik enkele artikels waar de verschillende begrippen die het mogelijk maken om narcisme te begrijpen uitgelegd staan.

Zoeken op verschillende lange artikels kunt u bijvoorbeeld in Chrome door naar de werkbalk van Chrome te gaan en op Vind te zoeken. Op die manier dient dit je om actie te ondernemen na misbruik door een narcist door specifieke termen te vinden die alleen maar op dat moment voor jou van belang zijn.

In kleine stappen help je je immers vooruit. Dan verschijnt er een vak waar je uw zoekwoord voor die pagina kunt in tikken. Je bent bijvoorbeeld op zoek naar “EMDR” in de boekenlijst dan typ je daar “EMDR” in. Emdr is een soort therapie die bedoeld is om trauma’s te verwerken.

Begrippen van A tot G.

Begrippenlijst narcisme van S.

Links naar begrippenlijst in de context van narcisme.

Begrippen van T – Z

Begrippen van O – R.

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren