Kennis nodig narcisme om het misbruik te stoppen. Deel 4

Kennis nodig narcisme om het misbruik te stoppen. Deel 4

Het beledigende slachtoffertraject.

Ik beloof je met heel mijn hart – ik heb niet gezien dat één persoon op het beledigende slachtoffertraject beter wordt, verlichting krijgt, geneest of bekwaam is om productief door te gaan met hun leven zonder de kennis nodig over narcisme.

In alle geval dien je het legale pad te volgen en zoveel mogelijk een juiste communicatie te ontwikkelen.

Dit kan betekenen totaal geen contact of minimaal als er kinderen bij betrokken zijn met een narcist. Je moet niet verwachten dat plots eerlijke communicatie over de kinderen mogelijk is. Wel dien je een minimum aan regels en afspraken vastleggen.

Hoe kunnen ze herstellen wanneer ze elke dag vergiftigd worden met de giftige energie van ‘wat de narcist heeft gedaan, doet of zal doen’.

De tweede reden, en wat mij betreft, de belangrijkste reden waarom je de woedende slachtofferhouding niet zou moeten nemen, is:

Als je dat doet, heb je je groei- en ontwikkelingsles gemist.

Wat betekent dat je gedoemd bent om het steeds weer opnieuw te herhalen. Zolang dat je je grenzen niet bewaakt, je eigenwaarde niet valideert. Totdat je het eindelijk doet.

We gaan terug naar het begrip van wat onbewust zijn is.

Bewusteloosheid is het onvermogen tot zelfreflectie. Je kunt beseffen dat je in de kern de emotioneel energieke schepper bent van je eigen ervaring.

Bewusteloosheid is de machteloosheid om situaties buiten jezelf te controleren en te veranderen om je leven te verbeteren in plaats van jezelf te ontwikkelen.

Bewusteloosheid is de wortel van alle pijn, allemaal negatieve ervaringen, alle onvermogen om pijnlijke patronen in het leven en alle disfunctionele relaties en relaties te veranderen – inclusief de verwoesting van triangulatie.

We weten dat de narcist geen hoop heeft om bewust te worden, en dat is sowieso niet mogelijk dat wij die schenken.

Leren van narcisme is het model van bewustzijn toepassen.

Dus hoe word je bewust van je eigenwaarde?

Door onze aandacht in onszelf te richten. Te richten op ‘wat pijn doet’. Diep naar binnen te vallen om de oorspronkelijke wonden die ons in deze puinhoop hebben geleid te vinden en te helen.

Enkele werktuigen in mijn blogs voor transformatie zijn zeer krachtige zelfreflectie en helende hulpmiddelen voor triangulatie.

Door diep naar binnen in jezelf te kijken ontdekken we dingen over onze eigen schaduwen. Die schaduwen zorgden ervoor dat we driehoekig werden (als onze wake-up call).

Dat is precies waarom we in paniek raken, verbolgen zijn, verslaafd zijn en ons zo mishandeld en machteloos voelen. Er kunnen schaduwen zijn waar we ons niet meer van bewust zijn. Onze schaduwen spelen ook een rol spelen hoe we ons niet compleet voelen.

Waar gaan innerlijke verwondingen of schaduwen over?

Hier is een kleine lijst van de soorten innerlijke verwondingen. Die verwondingen brengen er ons toe om triangulatie aan te trekken en te worden vervolgd.

Geloven dat je het waard bent, is afhankelijk van de goedkeuring van anderen, in plaats van jezelf lief te hebben en goed te keuren.

Als een kind dat zondebok is, de schuld en het wantrouwen gekregen heeft, kan die ervaring van misbruik terug getriggerd worden.

Geloven dat je ‘sterft’ of je voelt alsof je ‘sterft’, omdat de persoon waarvan je dacht dat het de bron van je leven was, je demoniseert.

De jonge innerlijke wonden van de angst om gestraft te worden (of zelfs vernietigd) vanwege iets wat je hebt gedaan. (mogelijks een leugen erin gestampt door de narcistische ouder)

De jonge innerlijke wonden van terreur te hebben gedragen dat je dingen  of mensen die je dierbaar zijn verloren bent vanwege iets wat je hebt gedaan of nagelaten hebt te doen. Mogelijks een leugen die erin gestampt werd door een narcistische ouder.

Getriggerd worden met de intense jonge innerlijke paniek “Ik moet gekke mensen veranderen van gek zijn, zodat ik veilig kan zijn.” Dat kan als jij bijvoorbeeld een redder rol had in het ouderlijk gezin.

Meer kennis van narcisme is een must

Een niet heel volwassen innerlijk centrum.

Ik beloof je, je angstige, gestoorde, panische reacties komen niet uit een gezond volwassen innerlijk centrum. Hoe slecht de narcist zich ook gedraagt, je kunt alleen jezelf in reactie tot de narcist veranderen.

Het zijn triggers van jonge, onderontwikkelde, niet genezende delen van jou.  Zij hebben deze wonden opgebouwd lang voordat de narcist deze ondergedompelde wonden voor je naar de oppervlakte bracht.

Het zit in ons lichaam.

Een van de eenvoudigste en diepgaande realisaties is dit: wanneer we onopgelost trauma hebben, zit het gevangen in ons lichaam. Het heeft dan ‘een eigen leven’.

Wat dit betekent is dat we de misbruiker en de onrechtmatige daden geïnternaliseerd hebben. Bovendien betekent  dat we aan hen gehecht blijven. We zullen dat misbruik keer op keer opnieuw creëren.

Welke wonden we in ons hebben die onbewust aanwezig blijven, presenteren we van buitenaf – van Het Veld des Levens. Dat valt ons te beurt om ze bewust te maken.

Tot ze genezen zijn.

Dat is waarom dit trauma moet worden benaderd en vrijgemaakt.

Het is van vitaal belang om te begrijpen dat de originele verwonding NIET de narcist is.

Hij of zij is de voortzetting van Het Veld dat al jouw onbewuste wonden brengt.

Daarom is het vruchteloos om te denken dat de veranderingen buiten jou kunnen plaatsvinden. Als je onbewust blijft dan zal jouw energieveld via de narcist gewoon harder worden. Je innerlijke wonden zullen je reacties blijven voeden.

Hoe zwaarder deze wonden zijn, hoe meer ze het absolute bewijs van hun bestaan gaan projecteren op anderen. Dan trekken ze je uit je kracht.

Geen enkele hoeveelheid onbewust ‘doen’ corrigeert dit.

Kun je beschouwen wat er echt aan de hand is?

Als je uit een gezond centrum voor volwassenen zou komen, zou je onthechten en terugtrekken. Dan zou je je eigen stevigheid, waarheid en integriteit kennen. Als bloeiende persoon ben je niet afhankelijk van anderen.  Je kunt je eigen bevestiging creëren, grenzen creëren, alles rustig en logisch afhandelen als dat nodig is.

Jij wilt stap voor stap beginnen met de opwekking van je eigen gezond leven dat GEEN pathologische waanzin omvat.

De echte waarheid van triangulatie is dat als je al genezen was kon triangulatie NIET in je leven zijn verschenen.

Dan had je niet meer deze blinde vlekken. Je zou zijn weggetrokken lang voordat de situatie op dit niveau kwam.

De waarheid is dat wanneer je deze delen heelt, je niet langer verslaafd en geobsedeerd zult zijn. Dan voel je je solide.  Je voelt je vastbesloten. Je kan je gezond losmaken. Je kan vrij zijn.

Niet alleen van deze toxische uitwisseling – maar ook van de mogelijkheid van toekomstige narcistische gebeurtenissen.

Loslaten met het Engelstalige programma van Melanie dl2

Dat was mijn persoonlijke waarheid.

Ik denk dat het ook die van jou is zoals van diegenen die zich bevrijd hebben.

Dit betreft geen schaamte noch verwijten.

De waarheid gaat over de toe-eigening van persoonlijke verantwoordelijkheid en de affirmatie van persoonlijke macht.

De waarheid is nooit beschamend, maar niet als we ervoor kiezen onze schaduwen terug te vullen en dan schamen we ons natuurlijk.

In schril contrast is de waarheid het licht van uw persoonlijk bewustzijn dat deze schaduwen oplost en ons bevrijdt.

De ontwikkelde delen van onszelf weten dat het leven waarheid, integriteit en degelijkheid ondersteunt. Uiteindelijk hebben we niets te vrezen van een machteloos valse zelf.

Het zijn alleen onze jonge, angstige, onzekere, niet genezen delen die energie overdragen aan narcisten. Angst en onzekerheid zijn deze delen van onszelf die de brandstof voor narcisten leveren om te doen wat ze doen.

Zonder onze verwonding en bijbehorende angst en pijn hebben narcisten geen macht.

Dat is precies wat je zelf zult ervaren als je het geschenk van de les neemt en jezelf ontwikkelt.

Je zult stijgen zonder pijn, geen energie over dragen, geen obsessie of gedachten aan vuilnis. Bovendien zul je je mensen ervaren die automatisch in jou geloven niet dat je identiteit dat vereist om ‘heel’ te voelen.

Daarbij zul je je een groter niveau van bekrachtiging en emotionele vrijheid kennen dan je ooit voor mogelijk had gehouden.

Waarom kun je dit leren over narcisme?

Omdat deze ervaringen met de narcist je ertoe heeft gebracht dat je innerlijke schaduwen moest genezen. Immers vroeger kende je niet deze schaduwen.

Het onbewuste werd bewust.

Je zult ook ervaren dat de narcist plat op zijn of haar gezicht valt. Niet dat je identiteit dat vereist om ‘heel’ te voelen. Omdat als je niet langer energie verschaft. Immers de narcist kan zelf geen energie produceren, alleen hun leveranciers doen dat.

De waarheid is: narcisten zijn ‘levenloos’ en moeten energie stelen om ze te produceren.

De overwinning op de narcist op authentieke manier door hem of haar van je energie te verlossen kan je eerste motivatie zijn om je bewust te worden.

Transforming Family of Origin Wounds

Ik zou echter willen dat je de grootste krachtige waarheid begrijpt die je ooit zou kunnen kennen.

Eén waar je hele levenservaring van afhangt. De kracht ligt in je diepste droom, het besef waarom je hier bent.

Wanneer je volledig te maken hebt met toewijding om los te komen van wat andere mensen wel of niet doen, en stevig betrokken raakt bij het omhoog brengen van je eigen onbewuste delen, zul je je de grootste vreugde, vrede, liefde en bloei kennen die je nog nooit hebt gekend.

Je zult je verbinden met je Ware Wezen en je Ware Leven. Je diepste droom. De reden waarom je hier bent.

Je creëert ook een wereld stap per stap met één persoon tegelijk, waarbij energie niet langer wordt gegeven aan narcisten.

Dan zullen ze alleen met zichzelf blijven, met slechts twee keuzes over.

Wees bewust of je bent dood.

Ik heb er geen spijt van dat ik me heb verzet tegen het misbruik en gerechtigheid heb geëist.

Mijn narcist(e) had wat ik dacht onze vriendschap verraden. Dus toen ik haar kon totaal uit mijn leven krijgen deed dit me wel een genoegen.  Maar ik ben het er volledig mee eens dat ik dan nog heel wat werk te doen had aan mezelf, om gewoon gelukkig en succesvol te kunnen zijn.

Toen ik aan mijn eigen persoonlijke ontwikkeling begon te werken trok ik de juiste persoon aan in mijn leven. Ik ken een paar mensen die niet in staat waren om uit de boze pijnfase van een trauma te komen. Bovendien het vernietigt hun leven en wordt hun hele identiteit.

Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Natuurlijk was de narcist niet echt geraakt want verontschuldigingen kwamen er niet.

Je bent jezelf een levenslang geluk verschuldigd, vooral nadat je zo lang met een narcist hebt geleefd.

Houd je hoofd hoog, weet dat de beste wraak een gelukkig leven leiden is. Dus steek vooral je energie in je eigen veerkracht, waarvan de legale strijd slechts een klein onderdeel is.

Het is immers zo moeilijk om afscheid te nemen van een masker. Je voelt je een verschrikkelijk idioot. Dat is echter niet waar.  Er is een kinderwond die ervoor zorgde dat je steeds weer terugging.

Die kinderwonden houdt dat laatste beetje “arme ik” pijn in stand. Zie dat je daaraan werkt. Die innerlijke stem moet stoppen. Jouw eigenwaarde dient bevestigd te worden.

Dan kun je een volledig andere leven gaan leven.  Eindelijk ben je niet meer gehaakt aan een narcist.

Uiteraard ga je dan moeten leren over narcisme en niet alleen de populaire artikels lezen.

Ik hoop dat dit artikel voor sommige van mijn lezers juist op tijd komt.

Als je diep je innerlijk wil genezen ga je je tot een Hogere Macht moeten wenden. Alleen door de energie van de bron kunnen we onze wonden opgeven.

Met hypnotische en visualisatietechnieken kunnen we ons onderbewustzijn activeren. Eens je uw zelfbeeld hebt veranderd zul je je niet teruglopen naar een narcist.

Dat is geweldig.

kennis nodig over narcisme
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Je gaat je tot een Hogere Macht wenden.

Weet je, het opgeven van onze wonden en het binnenhalen van de Bron in jezelf daar is. Jouw persoonlijke droom.

Transformatie is precies dat proces, met specifieke visualisatietechnieken om je onderbewustzijn te activeren in de richting van complete genezing.

Je zult niet teruglopen wanneer je specifiek die ‘wond vindt die de narcist triggert.  Als je je daarvan bevrijdt ga je niet meer terug naar een relatie met een narcist.  Je moet dat’ gat ‘vinden en verbeteren en alle andere die je vatbaar maken.

Ik kijk uit naar uw opmerkingen en vragen.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma