Emotioneel onvolwassen ouderschap en emotionele verwondingen

Een kind wordt geboren met de aangeboren neiging om emotionele troost te zoeken bij zijn ouders en wanneer dit niet gebeurt, leert het kind dat zijn instinctieve reactie op zijn emoties verkeerd is. Dit is verwarrend voor een kind en zet het kind aan om andere (onaangepaste) manieren te zoeken om in zijn emotionele behoeften te voorzien. Herleren van gezonde manieren om je emoties te beheersen en te kalmeren is mogelijk. Op die manier kun je een einde maken aan emotioneel onvolwassen ouderschap.

emotioneel onvolwassen ouderschap
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Gezonde slaap, gezonde beweging en gezonde voeding is enorm belangrijk om emotioneel te groeien.

Ook tijd alleen doorbrengen, meditatie, muziek beluisteren, stretching en tijd nemen voor je vrienden.
Emotioneel onvolwassen ouderschap kan emotionele verwondingen veroorzaken wanneer de ouder onbewust prioriteit geeft aan zijn eigen emotionele behoefte (ego/angst) boven die van het kind, waardoor beiden geloven dat het kind ongelijk heeft.
Veel van onze ouders waren niet in staat om volledig bij ons te zijn of zelfs niet bij zichzelf vanwege angst of andere psychische problemen.
Ik zie dat er zoveel mensen zijn die zeggen: “Ik heb een goede jeugd gehad, er is niets ergs gebeurd.” Pas als ze zich ervaringen gaan herinneren waarbij hun verzorger emotioneel niet voor hen beschikbaar was, vinden we de wortels.

Hoe ga je om met het immense schuldgevoel nadat je dit beseft?

Ik denk niet dat het nodig is je ouders daarmee te confronteren en misschien wil je niet nog meer afstand nemen, wetende dat ze ouder worden en het leven kort is. Jouw genezing heeft niets te maken met confrontatie. Je moet de gevolgen van die verwaarlozing erkennen en uitzoeken hoe je ze niet in je volwassen leven kunt laten een rol spelen. Er is geen schuld, geen confrontatie; ervan uitgaande dat je huidige relatie met je ouders niet giftig is. Wat wel nodig is is ruimte en grenzen en misschien van tijd tot tijd geen contact.

Geestelijke gezondheid verwondingen bij trauma!

Narcistische cognitieve ontwikkelingsproces is niet zo goed ontwikkeld.

Kennis nodig over narcisme om het misbruik te stoppen. 4

Trauma en traumazorg in Europa

Referenties: Emotionele verwaarlozing bij kinderen

Wonden uit de oorspronkelijke familie en kenniskring! Deel 1

Ouderschap en Narcisme Audio Podcast

artikels over ouderschap

Geplaatst

in

,

door

Tags:

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees