Categorieën
Begrippen Narcisme Recent

Soorten sabotage door een narcist

Definitie van narcistische sabotage:
Zoals leven met landmijnen rondom jou. Er zijn drie primaire redenen voor sabotage:
Narcistische sabotage is gemakkelijker te begrijpen.

Er een duidelijke en onmiddellijke uitbetaling is voor de saboteur zelfs als deze van korte duur is. Sommige narcisten kunnen in het geheim een ​​andere persoon saboteren, zodat ze zichzelf sterker en succesvoller kunnen voelen. Anderen kunnen het meer openlijk doen.

Provocerende Sabotage door een narcist is complexer.

De winst voor de saboteur komt van het daaruit voortvloeiende conflict of de chaos – meestal een conflict waarvan de provocatieve saboteur heeft berekend dat ze kunnen ‘winnen’ of er indirecte winsten uit kunnen halen.

Histrionic Sabotage door een narcist is minder voor de hand liggend.

De winst voor de saboteur is de aandacht zelf. De theatrale saboteur kan schaamte, roem, herkenning of betekenis zoeken in de ogen van het slachtoffer en in de ogen van eventuele getuigen. Het verlies dat het slachtoffer lijdt, wordt gerationaliseerd als middel om een ​​doel te bereiken.

Conclusie

Wat ik graag zou willen dat je doet, als je dit verder wilt doen, is naar de groeitaken gaan. En te zien waarmee je kunt beginnen met een kleine stap.

En wat dit gaat doen, het zal je helpen te bevestigen of je met een narcist bent geweest, met welk niveau van narcistisch misbruik je te maken hebt gehad, en het geeft je ook informatie om je te helpen je weg te vinden in je leven. Je wilt toch krachtig, authentiek uit deze crisis te komen?

Dus ik hoop echt dat dit heeft geholpen. En zoals altijd kijk ik ernaar uit om uw opmerkingen en uw vragen hieronder te beantwoorden.

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren