Soorten sabotage door een narcist

Soorten sabotage door een narcist

Definitie van narcistische sabotage:

Zoals leven met landmijnen rondom jou. Er zijn drie primaire redenen voor sabotage:

Narcistische sabotage is gemakkelijker te begrijpen.

Er een duidelijke en onmiddellijke uitbetaling is voor de saboteur zelfs als deze van korte duur is. Sommige narcisten kunnen in het geheim een ​​andere persoon saboteren, zodat ze zichzelf sterker en succesvoller kunnen voelen. Anderen kunnen het meer openlijk doen.

Provocerende Sabotage door een narcist is complexer.

De winst voor de saboteur komt van het daaruit voortvloeiende conflict of de chaos – meestal een conflict waarvan de provocatieve saboteur heeft berekend dat ze kunnen ‘winnen’ of er indirecte winsten uit kunnen halen.

Histrionic Sabotage door een narcist is minder voor de hand liggend.

De winst voor de saboteur is de aandacht zelf. De theatrale saboteur kan schaamte, roem, herkenning of betekenis zoeken in de ogen van het slachtoffer en in de ogen van eventuele getuigen. Het verlies dat het slachtoffer lijdt, wordt gerationaliseerd als middel om een ​​doel te bereiken.

sabotage door een narcist
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren!

Conclusie

Wat ik graag zou willen dat je doet, als je dit verder wilt doen, is naar de groeitaken gaan. En te zien waarmee je kunt beginnen met een kleine stap.

En wat dit gaat doen, het zal je helpen te bevestigen of je met een narcist bent geweest, met welk niveau van narcistisch misbruik je te maken hebt gehad, en het geeft je ook informatie om je te helpen je weg te vinden in je leven. Je wilt toch krachtig, authentiek uit deze crisis te komen?

Dus ik hoop echt dat dit heeft geholpen. En zoals altijd kijk ik ernaar uit om uw opmerkingen en uw vragen hieronder te beantwoorden.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

alle artikelen over traumaherstel op narcisme.blog

Geplaatst

in

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees