Kind van een narcistische vader: 18 voorbeelden! +video

Kind van een narcistische vader: 18 voorbeelden! +video

We geloven sneller dat de narcistische vader tirannieker is dan de moeder.

Voor alle personen die hier staan vermeld als narcist maakt het weinig verschil uit als het een moeder of een narcistische vader betreft. Het maakt weinig verschil of de narcist een hij of zij is. Welke seksuele geaardheid de narcist ook heeft, de gevolgen zijn voor een kind van een narcistische vader dezelfde.

Echter, omdat in veel gevallen de moeders de verzorgende rol op zich nemen maakt het voor het kind nog veel moeilijker wanneer de wandaden verricht worden door een narcistische moeder. In veel gevallen is de narcistische moeder toch in een bepaalde mate aanwezig.

Echter, omdat de moeders worden beschouwd als de verzorgers, maakt het dat gewoon veel moeilijker dan ze meer thuis is natuurlijk.

De maatschappij is sneller om te geloven in een narcistische vader dan de moeder, maar de gevolgen voor een kind van een narcistische vader zijn niet verschillend.

Het kan dus wel een tijdje duren voor je kunt achterhalen dat je moeder een narcist(e) was.

Narcistische ouders kunnen op een subtiele manier ervoor zorgen dat hun kinderen niet onafhankelijk worden. Dit kan met emotionele manipulatie en chantage. Ze zeggen dat ze het beste willen voor hun kinderen, ook al zijn dit dertigers.

Maar eigenlijk willen ze niet dat hun kinderen succesvol zijn. Ze vinden het leuker dat hun kinderen in de problemen zitten, zodat zij de helden zijn.

Steeds weer hoor je opnieuw dat ‘geen contact’ met een narcist na een tijdje ‘de twijfel’ aan jezelf in je perceptie doet afnemen en je zelfvertrouwen er op vooruit gaat.

Lees alsjeblieft mijn artikels over narcistische gedrag, zodat je de moed hebt om op te treden.

Hieronder 18 levende voorbeelden van narcistische vaders.

1. Zijn spelletjes uitwerken op de dochter.

Sommige kinderen hebben het meegemaakt dat sinds hun geboorte de vader hun moeder pijn deed. Daarna volgt de scheiding van de ouders. Dan besluit de narcistische vader dikwijls om zijn spelletjes uit te werken op de dochter.

Ze wordt dan opgesloten, mag haar eigen leven niet leven, hij kiest haar vrienden. Hij zendt zijn dochter op therapie, zodat hij buiten schot blijft.

Het duurt echter een tijdje voor de therapeut de situatie door heeft.

2. Een zondebok zoon is opgegroeid in een gezin met een NPD vader.

Het duurt 38 jaar voor de zoon er achterkomt wat er gaande was in het ouderlijk huis. Dan kan hij zich bevrijden van zijn opvoeding en zijn giftige relatie met zijn narcistische vader dankzij een goede psycholoog en begrip van een fantastische partner.

Het is niet gemakkelijk om deze problemen te begrijpen die narcistische vaders veroorzaken. Het blijft moeilijk voor hem om op te komen voor zichzelf. Het blijft moeilijk om een goed gevoel te hebben over hemzelf en zich vrij te voelen.

Beetje bij beetje kan hij zichzelf herprogrammeren. Hij had veel geschreven zonder de tekst te bewerken over zijn ervaringen, zodat hij alle angst er uit kon laten.

3. Iemand anders was ook de zondebok en zijn broer was het gouden kind.

Zijn broer pleegde zelfmoord. Dan werd de narcistische vader nog erger.

Het gevolg is dat die persoon een zeer laag gevoel van eigenwaarde heeft en de hele tijd bang is. Er is nog veel woede naar de narcistische vader toe, maar hij probeert het los te laten en vrede te vinden.

4. Iemand anders is de zondebok en het middelste kind nummer 3 van de 6.

Het is 4 jaar geleden dat hij heeft geprobeerd om zichzelf wat liefde te geven en te genezen.

Hij is een kind van een narcistische vader.

Hij is depressief, ontwikkelde angst en vraagt zich steeds af of hij goed genoeg is. Ook zijn moeder is angstig en snel geïrriteerd. De broers en zussen kunnen niet met elkaar opschieten.

Ze hebben muren rondom zich gebouwd, zodat ze de emoties kunnen buiten houden. Hij is ook in zekere zin zo, toch probeert hij om zijn emoties te voelen, maar als hij dat doet, wordt hij suïcidaal.

Toen zijn dochter werd geboren wilde hij dat ze goed gekleed was om te voorkomen dat ze zou gepest worden, vanwege de ervaring met de kleren dat hij moest dragen toen hij naar de lagere school ging.

Hij gebruikte seks om zijn emoties te verdoven die hij had meegemaakt.

Hij is nu halverwege de twintig en stuurde zijn kind naar een therapeutische kostschool, zodat ze hulp krijgt voor haar stemmingswissels.

Hij vindt dat zijn kind hem redde van het zijn van een cynisch emotieloos, beledigende persoon. Hij voelt zich nog steeds minderwaardig. Zijn narcistische vader is nog steeds verschrikkelijk tegen hem en hij ziet dezelfde eigenschappen in zichzelf.

5. Iemand anders heeft 2 broers die zelfmoord hebben gepleegd.

Hij was in contact met hen tot voor die gebeurtenissen en ze hadden voortdurend gesproken over het verschrikkelijke leven dat ze hadden met hun narcistische vader.

De pijn is verschrikkelijk om op die manier, als gevolg van het misbruik door een NPD vader zijn broers te verliezen.

6. Iemand anders wist al rond de leeftijd van 10 jaar dat er iets niet in orde was met zijn narcistische vader.

Pas toen hij 41 jaar was las hij over narcisme en vond dat de kenmerken perfect bij zijn vader pasten. Toen besefte hij dat hij niet het probleem was.

De NPD vader behandelde zijn moeder als vuil en had haar zelfs bedreigd om haar te doden voordat ze uiteindelijk besloot om te vertrekken. Hij verwittigde haar dat ze nooit van hem zou kunnen scheiden.

Hij huurde een topadvocaat om van zijn moeder de slechtste moeder te maken die er in de wereld was toen ze een echtscheiding aanvroeg. Zijn narcistische vader was uiterst manipulatief.

De narcistische vader probeerde alle schuld aan iemand anders te geven behalve aan zichzelf.

Er was geen dag of hij voelde zich bedreigd als hij rond zijn vader was.

Het was een opluchting toen hij stierf. Nu heeft hij last van depressie, angst en een laag zelfbeeld. Hij denkt dat hij daardoor nooit de liefde van een vrouw en kinderen in zijn leven zal ervaren.

Hij voelt zich nog steeds boos op zijn narcistische vader, zelfs nu hij begrijpt wat het probleem was. Hij denkt niet dat hij in staat zal zijn zijn vader te vergeven. Als kind ging hij door een hel. Hij moest als kind emotioneel omgaan met volwassen situaties.

7. Haar zoon is 8 jaar en heeft verklaard dat hij niets meer te maken wil hebben met zijn narcistische vader, omdat hij emotioneel en fysiek misbruik heeft meegemaakt.

Ze vindt dat rechters meer opleidingsmogelijkheden zouden moeten krijgen om kennis te nemen van persoonlijkheidsstoornissen.

8. Hij is 24 jaar en op dit moment begint dit kind van een narcistische vader te beseffen dat de schuld en het probleem niet bij hem ligt, maar bij zijn narcistische vader.

Hij woont nu bij hem, omdat hij had gedacht dat hij veranderd was, en daardoor zit hij nu in een nog slechtere situatie dan tijdens zijn jongere jaren.

Hij zegt dat hij zijn vrienden niet mag zien. Hij mag ook niet daten. Hij is volledig geïsoleerd thuis.  Hij is gestrest. Hij kan het echter wel een beetje plaatsen door zijn studie rond narcisme.

9. Haar naam is Danielle. Ze is een kind van een narcistische vader die bij hem woonde.

Uiteindelijk besloot ze om op een dag bij hem weg te gaan. Hij schopte haar uit het huis. Ze was al ouder dan 18 jaar en kon dus zelf beslissen of ze tijd met hem wou doorbrengen of niet. Gelukkig had ze vrienden.

Ze had een eigen auto en betaalde zelf voor alles. Ze had eigen inkomsten en werk. Haar narcistische vader kon haar niet verslaan want ze was in staat al haar rekeningen te betalen.

Ze vertrok zonder een toelichting te geven over haar verblijfplaats. Als je een volwassene bent kan hij niet meer toelaten dat een narcistische vader de controle over uw beslissingen neemt.

10. Ze is een kind van een narcistische vader die ze de eerste 11 jaar van haar leven had, maar nu is hij in de gevangenis.

Ze krijgt telefoontjes van tijd tot tijd. Ze heeft zich afgevraagd toen ze jonger was of haar vader zou veranderen, maar hij lijkt nog steeds dezelfde dingen te doen die hij jaren geleden ook al deed.

Voor zo vele jaren, was ze getuige hoe haar narcistische vader altijd schreeuwde, gilde, en hen beschuldigde van alles wat hij als verkeerd vond…zelfs als het niet verkeerd was. Ze kon een glas melk krijgen en plotseling zei hij dat dit de reden was waarom ze dik en ongezond was.

Het was heel, heel hard, omdat hij haar vanaf het begin toonde dat zij zijn liefde moest verdienen.

Dat het voorwaardelijk was. Ze moest perfect zijn. Als ze iets verkeerd deed in zijn ogen, schreeuwde hij dat ze naar haar kamer moest.

Haar vader was ook schizofreen. Hij dacht voortdurend dat er iemand op zijn rug zat. We werden beschuldigd van dingen die we niet konden zien.

Ze is ongelooflijk nog boos op haar vader. Maar ze vindt dat ze wel een vader heeft, nm God de Vader. God vulde dat gat op een manier die niemand anders zo zou kunnen. God heeft haar gered van een leven zonder hoop.

God gaf haar een perfecte liefde die niet door haar eigen narcistische vader kon worden gegeven.

Als je weet wat narcisme is, beschouw het dan als een virus.

Je bent in duisternis en mishandeling door je eigen ouder die je kan overtuigen dat je niets waard bent. Het duurde 40 jaar voor ze besefte door op te schrijven dat ze van zichzelf kon houden.

Daardoor hebben de wonden zich kunnen genezen, door de liefde en zorg voor zichzelf.

11. Ze is 56 jaar en door artikels te lezen over narcisme is dit de eerste keer in haar leven dat ze zich gewaardeerd voelt.

Ze had altijd gedacht dat er iets inherent mis was met haar en de manier hoe ze communiceerde. Ze dacht ook dat ze liefde moest verdienen.

Ze wou dat iemand haar dat 30 jaar geleden had verteld.  Het is te laat voor haar om een gezin op te bouwen denkt ze, maar ze zal de rest van haar leven meer van haarzelf houden.

12. Ze is 50 jaar oud en kind van een narcistische vader. Ze beseft dat net en ook dat haar moeder een co-dependente was.

Nu begint ze te begrijpen waarom ze zich altijd al voelde als een buitenstaander, waar niemand van hield en die nooit goed genoeg was. Door enkele kwesties heeft ze nooit een gezin gesticht, is ze nooit getrouwd, en ze was bang om alleen te wonen.

Ze heeft een harde tijd in haar herstelproces, omdat ze weinig hoop heeft om nog een liefdevolle relatie te vinden met een man. Eigenlijk zijn we niet alleen met ons gevoel van bedrogen te zijn en door nuttige informatie kunnen we volledig herstellen.

13. Wanneer haar moeder stierf, verslechterde de gezondheid van haar narcistische vader.

Hij werd net als een kind. Dat heeft zijn persoonlijkheid veranderd. Hij is niet langer de pestkop, maar het is moeilijk te vergeten hoe hij vroeger was en ze neemt hem dat nog steeds kwalijk.

14. Ze is een kind van een narcistische vader en haar moeder is kortgeleden overleden. Haar narcistische vader is nu één en al glimlach.

Ze moesten vroeger zijn afschuwelijke behandeling zien van haar moeder tijdens haar opgroeien en zelfs toen ze stervende was. Zijn invloed was verwoestend en ze heeft nog steeds wrok.

Hij mishandelde haar fysiek, maar kan zich blijkbaar niets meer herinneren. Het is een moeilijke keuze tussen vasthouden aan wrok of een nieuwe start te nemen.

Mogelijks veranderen narcistische vaders door afhankelijk te worden of door de leeftijd. Maar wordt de narcist nog lastiger met ouder worden.

15. Ze is een kind van een narcistische vader en werd voor een lange tijd emotioneel misbruikt.

Zij groeide op met een narcistische vader. Haar moeder bleef met hem getrouwd voor de kinderen.

Ze was de zondebok. Haar vader vindt dat ze voor haar moeder moet zorgen de hele tijd, hoewel ze naar school gaat en ook nog werkt. Hij zou willen betalen als ze alles opgeeft en voor haar moeder zorgt.

Elke avond gaat ze nu helpen met haar moeder, maar wat ze doet, is nooit goed genoeg. Hij schreeuwt en zweert haar toe en zegt dat ze het eigenlijk niet genoeg doet. Zelf heeft ze een auto-immuunziekte en is ze een nerveus wrak.

Het waren de ouders toch die beslist hadden om een kind te krijgen, ze zijn dus verschuldigd om haar met een goede opvoeding en liefde te koesteren.

Moet iemand zijn ouders bedanken, omdat ze geboren werden zonder dat ze je koesteren en geven wat nodig is? Welke liefhebbende ouder wil zijn kind veranderen in een verzorgster?

16. Ze is een dochter van een narcistische moeder.

Haar leven wordt verlamd door haar ouders. Zij is nu 42 en wil een eigen leven voor zichzelf starten. Zij zag hoe ouders hun volwassen kinderen manipuleerden om voor hen te zorgen.

Fulltime zorgen voor een ouder zou nooit op een kind mogen worden gelegd, geen enkel liefhebbende ouder zou dat willen, vindt ze.

Wie soortgelijke ervaringen heeft met narcisten zal de gevoelens en problemen van de slachtoffers begrijpen en hen willen steunen, want zonder die steun kan het best dat het met je eigen gezondheid neerwaarts gaat.

17. Ze is een kind van narcistische vader die een bullebak is.

Het leven in huis was als het leven in een gevangenis, militant, koud, vol van psychisch en emotioneel misbruik voor iedereen die zijn pad kruiste. Hij vernietigde haar moeder en daar genoot hij van.

Ze werd fysiek misbruikt door haar vader. Haar moeder was een afwezige, niet beschikbaar, omdat ze te veel leed. Ze kon haar kinderen niet helpen. Mijn oudere zus werd de zweep gespaard.

Daardoor ontvluchtte ze snel haar thuis. Ze kwam in een relatie met een man die precies zoals haar narcistische vader was en het kostte haar vele jaren om dat te beseffen. Toen haar man haar slecht behandelde, voelde dat vertrouwd en ze aanvaardde het.

Het is op haar 58 jaar dat ze erachter kwam dat er nog een bang meisje in haar leefde die langzaam probeerde om te genezen. Ze heeft besloten om alle contact te vermijden want hij laat nu zijn waanzin los op haar zoon en behandelt hem op dezelfde manier als toen haarzelf.

Het is een fatale fout van haar vader om te denken dat ze dat zal tolereren. Ze kiest ervoor om gelukkig te zijn en om het misbruik nu te stoppen.

18. Hij is 16 jaar en een kind van een narcistische vader waar hij bijwoont.

Zijn moeder stierf 2 jaar geleden. Zijn narcistische vader neemt zijn homoseksualiteit en zijn atheïsme kwalijk. Hij wil kleinkinderen, zegt hij.

Hij zou willen dat meer mensen kennis hebben van pathologisch narcisme, hun valse zelf, hun vermogen om taal te misbruiken. Hij werd geweigerd om de badkamer te gebruiken.

Hij werd gedwongen om zichzelf te verdedigen tegenover zijn fysiek misbruik. Hij is onmenselijk, liegt en verandert zijn afspraken in een opwelling.

Misbruik van het kind van de narcistische vader maken beschouwt hij als een rechtmatig onderdeel van zijn inspanning.

Hij beschouwt me als een wees waaraan hij onderdak geeft. Mijn zus wordt behandeld als een engel. Hij kan zelfs niet tolereren als hij goede cijfers haalt op school. Hij wijst steeds op zijn zwakheden. Hij grapt over hem op familiebijeenkomsten. Als hij de kans heeft, noemt hij hem een dwaas.

Dit artikel is niet bedoeld om te diagnosticeren of een gids te zijn voor zelfdiagnoses.

Het enige doel van dit artikel is strikt voor leerzame doeleinden. Mijn doel is om de lezer te laten nadenken om schadelijke individuen beter te vermijden.

Als u dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden, vergeet dan niet om te reageren, commentaar te geven en te delen.

Steun elkaar in de commentaren!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw aantal sterren vast te leggen!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

alle artikelen over traumaherstel op narcisme.blog

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees