Kind van een narcistische vader: 18 voorbeelden

 

We geloven sneller dat de narcistische vader tirannieker is dan de moeder.

 

Voor alle personen die hier staan vermeld als narcist maakt het weinig verschil uit als het een moeder of een narcistische vader betreft. Het maakt weinig verschil of de narcist een Hij of zij, of welke seksuele geaardheid ook heeft, de gevolgen zijn voor een kind van een narcistische vader dezelfde.

Echter, omdat in veel gevallen de moeders de verzorgende rol op zich nemen maakt het voor het kind nog veel moeilijker als de wandaden verricht worden door een narcistische moeder. In veel gevallen is de narcistische moeder toch in een bepaalde mate aanwezig.

Echter, omdat de moeders worden beschouwd als de verzorgers, maakt het dat gewoon veel moeilijker als ze meer thuis is natuurlijk.

Kind van een narcistische vader
klik voor meer info op de foto

De maatschappij is sneller om te geloven in een narcistische vader dan de moeder maar de gevolgen voor een kind van een narcistische vader zijn niet erg verschillend.

Het kan dus wel een tijdje duren voor je kunt achterhalen dat je moeder een narcist(e) was.

Narcistische ouders kunnen op een subtiele manier er voor zorgen dat hun kinderen niet onafhankelijk worden. Dit kan met emotionele manipulatie en chantage. Ze zeggen dat ze het  beste willen voor hun kinderen ook al zijn dit dertigers.

Maar eigenlijk willen ze niet dat hun kinderen succesvol zijn. Ze vinden het leuker dat hun kinderen in de problemen zitten, zodat zij de helden zijn.

Steeds weer hoor je opnieuw dat ‘geen contact‘ met een narcist na een tijdje ‘de twijfel’ aan jezelf  in jouw perceptie doet afnemen en je zelfvertrouwen er op vooruit gaat.

Lees alsjeblieft mijn artikels over narcistische gedrag, zodat je de moed hebt om op te treden.

narcistische vaders narcisme hoe ga je er mee om en zelfliefde ontwikkelen

Hieronder 18 levende voorbeelden van narcistische vaders.

 

1. Zijn spelletjes uitwerken op de dochter.

Sommige kinderen hebben het meegemaakt dat sinds hun geboorte de vader hun moeder pijn deed. Daarna volgt meestal de scheiding van de ouders. Dan besluit de narcistische vader dikwijls om zijn spelletjes uit te werken op de dochter.

Zij wordt dan opgesloten, mag haar eigen leven niet leven, hij kiest haar vrienden. Hij zendt zijn dochter op therapie, zodat hij buiten schot blijft.

Het duurt echter een tijdje voor de therapeut de situatie door heeft.

cover boek de scherven van mijn vader

2. Een zondebok zoon is opgegroeid in een gezin met een NPD vader.

Het duurt 38 jaar voor de zoon er achterkomt wat er gaande was in het ouderlijk huis. Dan kan hij zich bevrijden van zijn opvoeding en zijn giftige relatie met zijn narcistische vader dankzij een zeer goede psycholoog en begrip van een fantastische partner.

Het is niet gemakkelijk om deze problemen te begrijpen die narcistische vaders veroorzaken. Het blijft moeilijk voor hem om op te komen voor zichzelf. Het blijft moeilijk om een goed gevoel te hebben over hemzelf en zich vrij te voelen.

Beetje bij beetje kan hij zichzelf herprogrammeren. Hij had veel geschreven zonder de tekst te bewerken over zijn ervaringen, zodat hij alle angst er uit kon laten.

kenmerken van een narcistische vader

3. Iemand anders was ook de zondebok en zijn broer was het gouden kind.

Zijn broer pleegde zelfmoord. Dan werd de narcistische vader nog erger.

Het gevolg is dat die persoon een zeer laag gevoel van eigenwaarde heeft en de hele tijd bang is. Er is nog veel woede naar de narcistische vader toe, maar hij probeert het los te laten en vrede te vinden.

4. Iemand anders is de zondebok en het middelste kind nummer 3 van de 6.

Het is 4 jaar geleden dat hij heeft geprobeerd om zichzelf wat liefde te geven en te genezen.

Hij is een kind van een narcistische vader.

Hij is depressief, ontwikkelde angst en vraagt zich steeds af of hij goed genoeg is. Ook zijn moeder is angstig en snel geïrriteerd. De broers en zussen kunnen niet met elkaar opschieten.

Ze hebben muren rondom zich gebouwd, zodat ze de emoties kunnen buiten houden. Hij is ook in zekere zin zo, toch probeert hij om zijn emoties te voelen, maar als hij dat doet, wordt hij suïcidaal.

Toen zijn dochter werd geboren wilde hij dat ze zeer goed gekleed was om te voorkomen dat ze zou gepest worden, vanwege de ervaring met de kleren dat hij moest dragen toen hij naar de lagere school ging.

Mijn vader is een vliegtuig

Hij gebruikte seks om zijn emoties te verdoven die hij had meegemaakt.

Hij is nu halverwege de twintig en stuurde zijn kind naar een therapeutische kostschool, zodat ze hulp krijgt voor haar stemmingswissels.

Hij vindt dat zijn kind hem redde van het zijn van een cynisch emotieloos, beledigende persoon. Hij voelt zich nog steeds minderwaardig. Zijn narcistische vader is nog steeds verschrikkelijk tegen hem en hij ziet dezelfde eigenschappen in zichzelf.

narcisme. blog narcisme hoe ga je er mee om en zelfliefde ontwikkelen

5. Iemand anders heeft 2 broers die zelfmoord hebben gepleegd.

Hij was in contact met hen tot voor die gebeurtenissen en ze hadden voortdurend gesproken over het verschrikkelijke leven dat ze hadden met hun narcistische vader.

De pijn is verschrikkelijk om op die manier, als gevolg van het misbruik door een NPD vader zijn broers te verliezen.

6. Iemand anders wist al rond de leeftijd van 10 jaar dat er iets niet in orde was met zijn narcistische vader.

Pas toen hij 41 jaar was las hij over narcisme en vond dat de kenmerken perfect bij zijn vader pasten. Toen besefte hij dat hij niet het probleem was.

De NPD vader behandelde zijn moeder als vuil en had haar zelfs bedreigd om haar te doden voordat ze uiteindelijk besloot om te vertrekken. Hij verwittigde haar dat ze nooit van hem zou kunnen scheiden.

Hij huurde een topadvocaat om van zijn moeder de slechtste moeder te maken die er in de wereld was toen ze een echtscheiding aanvroeg. Zijn narcistische vader was uiterst manipulatief.

De narcistische vader probeerde alle schuld aan iemand anders te geven behalve aan zichzelf.

Er was geen dag of hij voelde zich bedreigd als hij rond zijn vader was.

Het was een opluchting toen hij stierf. Nu heeft hij last van depressie, angst en een laag zelfbeeld. Hij denkt dat hij daardoor nooit de liefde van een vrouw en kinderen in zijn leven zal ervaren.

Hij voelt zich nog steeds boos op zijn narcistische vader zelfs nu hij begrijpt wat het probleem was. Hij denkt niet dat hij ooit in staat zal zijn zijn vader te vergeven. Als kind ging hij door een hel. Hij moest als kind emotioneel omgaan met volwassen situaties.

kind van een narcistische vader
klik op foto voor meer info

7. Haar zoon is 8 jaar en heeft verklaard dat hij niets meer te maken wil hebben met zijn narcistische vader, omdat hij emotioneel en fysiek misbruik heeft meegemaakt.

Zij vindt dat rechters meer opleidingsmogelijkheden zouden moeten krijgen om kennis te nemen van persoonlijkheidsstoornissen.

8. Hij is 24 jaar en op dit moment begint dit kind van een narcistische vader te beseffen dat de schuld en het probleem niet bij hem ligt, maar bij zijn narcistische vader.

Hij woont nu bij hem, omdat hij had gedacht dat hij veranderd was, en daardoor zit hij nu in een nog slechtere situatie dan tijdens zijn jongere jaren.

Hij zegt dat hij zijn vrienden niet mag zien. Hij mag ook niet daten. Hij is volledig geïsoleerd thuis.  Hij is zeer gestrest. Hij kan het echter wel een beetje plaatsen door zijn studie rond narcisme.

9. Haar naam is Danielle. Zij is een kind van een narcistische vader die bij hem woonde.

Uiteindelijk besloot ze om op een dag bij hem weg te gaan. Hij schopte haar uit het huis. Zij was al ouder dan 18 jaar en kon dus zelf beslissen of zij tijd met hem wou doorbrengen of niet. Gelukkig had ze vrienden.

Ze had een eigen auto en betaalde zelf voor alles. Zij had eigen inkomsten en werk. Haar narcistische vader kon haar niet verslaan want ze was in staat al haar rekeningen te betalen.

Zij vertrok zonder een toelichting te geven over haar verblijfplaats. Als je een volwassene bent kan hij niet meer toelaten dat een narcistische vader de controle over uw beslissingen neemt.

 

10. Zij is een kind van een narcistische vader die ze de eerste 11 jaar van haar leven had, maar nu is hij in de gevangenis.

Ze krijgt telefoontjes van tijd tot tijd. Zij heeft zich soms afgevraagd toen zij jonger was of haar vader ooit zou veranderen, maar hij lijkt nog steeds dezelfde dingen te doen die hij jaren geleden ook al deed.

Voor zo vele jaren, was zij getuige hoe haar narcistische vader altijd schreeuwde, gilde, en hen beschuldigde van alles wat hij als verkeerd vond…zelfs als het niet verkeerd was. Zij kon een glas melk krijgen en plotseling zei hij dat dit de reden was waarom zij dik en ongezond was.

Het was heel, heel hard, omdat hij haar vanaf het begin toonde dat zij zijn liefde moest verdienen.

Dat het voorwaardelijk was. Zij moest perfect zijn. Als zij iets verkeerd deed in zijn ogen,  schreeuwde hij dat zij naar haar kamer moest.

Haar vader was ook schizofreen. Hij dacht voortdurend dat er iemand op zijn rug zat. We werden beschuldigd van dingen die we niet konden zien.

Zij is ongelooflijk nog boos op haar vader. Maar zij vindt dat ze wel een vader heeft, nm God de Vader. God vulde dat gat op een manier die niemand anders zo zou kunnen. God heeft haar gered van een leven zonder hoop.

God gaf haar een perfecte liefde die niet door haar eigen narcistische vader kon worden gegeven.

Als je weet wat narcisme is, beschouw het dan als een virus.

Je bent in duisternis en mishandeling door je eigen ouder die jou kan overtuigen dat je niets waard bent. Het duurde 40 jaar voor zij besefte door alles op te schrijven dat ze van zichzelf kon houden.

Daardoor hebben de wonden zich kunnen genezen, door de liefde en zorg voor zichzelf.

11. Zij is 56 jaar en door artikels te lezen over narcisme is dit de eerste keer in haar leven dat ze zich gewaardeerd voelt.

Ze had altijd gedacht dat er iets inherent  mis was met haar en de manier hoe ze communiceerde. Ze dacht ook dat ze liefde moest verdienen.

Zij wou dat iemand haar dat 30 jaar geleden had verteld.  Het is te laat voor haar om een gezin op te bouwen denkt ze, maar zij zal de rest van haar leven meer van haarzelf houden!

12. Zij is 50 jaar oud en kind van een narcistische vader. Ze beseft dat net en ook dat haar moeder een co-dependente was.

Nu begint ze te begrijpen waarom ze zich altijd al voelde als een buitenstaander, waar niemand van hield en die nooit goed genoeg was. Door enkele kwesties heeft ze nooit een gezin gesticht, is ze nooit getrouwd, en ze was bang om alleen te wonen.

Ze heeft een harde tijd in haar herstelproces, omdat ze weinig hoop heeft om ooit nog een liefdevolle relatie te vinden met een man. Eigenlijk zijn we niet alleen met ons gevoel van bedrogen te zijn en door nuttige informatie kunnen we volledig herstellen.

13. Wanneer haar moeder stierf, verslechterde de gezondheid van haar narcistische vader.

Hij werd net als een kind. Dat heeft zijn persoonlijkheid veranderd. Hij is niet langer de pestkop, maar het is moeilijk te vergeten hoe hij vroeger was en zij neemt hem dat nog steeds kwalijk.

14. Zij is een kind van een narcistische vader en haar moeder is kortgeleden overleden. Haar narcistische vader is nu één en al glimlach.

Zij moesten vroeger zijn afschuwelijke behandeling zien van haar moeder tijdens haar opgroeien en zelfs toen ze stervende was. Zijn invloed was verwoestend en zij heeft nog steeds wrok.

Hij mishandelde haar fysiek, maar kan zich blijkbaar niets meer herinneren. Het is een moeilijk keuze tussen vasthouden aan wrok of een nieuwe start te nemen.

Mogelijks veranderen narcistische vaders door afhankelijk te worden of door de leeftijd. Maar meestal wordt de narcist nog lastiger met ouder worden.

15. Zij is een kind van een narcistische vader en werd voor een zeer lange tijd emotioneel misbruikt.

Zij groeide op met een narcistische vader. Haar moeder bleef met hem getrouwd voor de kinderen.

Zij was de zondebok. Haar vader vindt dat zij voor haar moeder moet zorgen de hele tijd, hoewel ze naar school gaat en ook nog werkt. Hij zou willen betalen als ze alles opgeeft en voor haar moeder zorgt.

Elke avond gaat ze nu helpen met haar moeder, maar wat ze doet, is nooit goed genoeg. Hij schreeuwt en zweert haar toe en zegt dat ze het eigenlijk niet genoeg doet. Zelf heeft ze een auto-immuunziekte en is ze een nerveus wrak.

Het waren zij toch die beslist hadden om een kind te krijgen, zij zijn dus verschuldigd om haar met een goede opvoeding en liefde te koesteren.

Moet iemand zijn ouders bedanken, omdat ze geboren werden zonder dat ze je koesteren en geven wat nodig is? Welke liefhebbende ouder wil zijn kind veranderen in een verzorgster?

misbruik door narcistische vaders moeders en emotionele afhankelijkheid transformeren npd, persoonlijkheidstoornis, codependentie

16. Zij is een dochter van een narcistische moeder.

Haar leven wordt verlamd door haar ouders. Zij is nu 42 en wil een eigen leven voor zichzelf starten. Zij zag hoe ouders hun volwassen kinderen manipuleerden om voor hen te zorgen.

Fulltime zorgen voor een ouder zou nooit op een kind mogen worden gelegd, geen enkel liefhebbende ouder zou dat ooit willen, vindt ze.

Wie soortgelijke ervaringen heeft met narcisten zal de gevoelens en problemen van de slachtoffers begrijpen en hen willen steunen, want zonder die steun is het best mogelijk dat het met je eigen gezondheid neerwaarts gaat.

kind van een narcistische vader
Klik op de foto voor meer info

17. Zij is een kind van narcistische vader die een bullebak is.

Het leven in huis was als het leven in een gevangenis, militant, koud, vol van psychisch en emotioneel misbruik voor iedereen die zijn pad kruiste. Hij vernietigde haar moeder en daar genoot hij van.

Zij werd fysiek misbruikt door haar vader. Haar moeder was een afwezige, niet beschikbaar, omdat ze teveel leed. Zij kon haar kinderen niet helpen. Mijn oudere zus werd de zweep gespaard.

Daardoor ontvluchtte zij snel haar thuis. Zij kwam in een relatie met een man die precies zoals haar narcistische vader was en het kostte haar vele jaren om dat te beseffen. Toen haar man haar slecht behandelde, voelde dat heel vertrouwd en ze aanvaardde het.

Het is op haar 58 jaar dat ze erachter kwam dat er nog een bang meisje in haar leefde die langzaam probeerde om te genezen. Zij heeft besloten om alle contact te vermijden want hij laat nu zijn waanzin los op haar zoon en behandelt hem op dezelfde manier als toen haarzelf.

Het is een fatale fout van haar vader om te denken dat zij dat zal tolereren. Zij kiest ervoor om gelukkig te zijn en om het misbruik nu te stoppen.

voor narcisme.blog

18. Hij is 16 jaar en een kind van een narcistische vader waar hij bijwoont.

Zijn moeder stierf 2 jaar geleden. Zijn narcistische vader neemt zijn homoseksualiteit en zijn atheïsme kwalijk. Hij wil kleinkinderen zegt hij.

Hij zou willen dat meer mensen kennis hebben van pathologisch narcisme, hun valse zelf, hun vermogen om taal te misbruiken. Hij werd geweigerd om de badkamer te gebruiken.

Hij werd gedwongen om zichzelf te verdedigen tegenover zijn fysiek misbruik. Hij is onmenselijk, liegt en verandert zijn afspraken in een opwelling.

Misbruik van het kind van de narcistische vader maken beschouwt hij als een rechtmatig onderdeel van zijn inspanning.

Hij beschouwt me als een wees waaraan hij onderdak geeft.

Mijn zus wordt behandeld als een engel. Hij kan zelfs niet tolereren als hij goede cijfers haalt op school. Hij wijst steeds op zijn zwakheden. Hij grapt over hem op familiebijeenkomsten. Als hij de kans heeft, noemt hij hem een dwaas.

Dit artikel is niet bedoeld om te diagnosticeren of een gids te zijn voor zelf-diagnoses.

Het enige doel van dit artikel is strikt voor leerzame doeleinden. Mijn doel is om de lezer  te laten nadenken om schadelijke individuen beter te vermijden.

De standpunten van ons zijn niet noodzakelijkerwijs die van wetenschappelijk America en Europa.

Als u dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden, vergeet dan niet om te reageren, commentaar te geven en te delen.

Aanverwante teksten.

 

En ik dan? kind van een narcistische vader

En ik dan?

 

Kind van de onderwereld Mijn Waargebeurde Verhaal kind van een narcistische vader

Kind van de onderwereld. Mijn Waargebeurde Verhaal.

 

Ben ik nou gek? De invloed van de narcistische ouder op het kind - narcisme De invloed van de narcistische ouder op het kind

Ben ik nou gek? De invloed van de narcistische ouder op het kind – narcisme .

 

Mijn vader is een vliegtuig, kind van een narcistische vader

Mijn vader is een vliegtuig.

 

De schaduw van mijn vader

De schaduw van mijn vader E-boek.

 

Meestal schrijf ik in mijn teksten narcist, maar liever zou ik schrijven persoon met “narcistisch”. Dus eerder het gedrag nader benoemen in plaats van ze een narcist te noemen. Het etiket van de mens in plaats van het gedrag, of zegt dat ze NPD hebben wat betekent Narcistische persoonlijkheidsstoornis.

Zonder online programma is het heel moeilijk te realiseren om een snelle transformatie naar herstel en bloei te hebben, maar niet als je begrip hebt van de werkwijze, die vind je in de gelinkte teksten als je zoekt op werkwijze en heel veel werkt aan je zelf-liefde tekort.

Zeker in de beginperiode om je stabiliteit te herverzekeren.
Het is een noodzaak om systematisch te werken aan je zelf-liefde tekort, zodat het negatieve in je leven stopt en kan transformeren.

Quantum Healing Starter Pack

Annemie Persyn Declercq
Orthopedagoge

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Op 26 en 27 september organiseert Melanie Tonia Evans het “You Can Thrive After Narcissistic Abuse evenement”. Dit is een live online Première Global Healing workshop voor iedereen die lijdt aan misbruik van een echtgenoot, partner, familielid, vriend, baas, collega of ander individu.

Deze gebeurtenis is belangrijk voor u, ongeacht uw geslacht of leeftijd. Hoe lang geleden u gescheiden bent van deze persoon speelt geen rol. Zelfs als ze nog steeds in je leven zijn ben je welkom.

Klik voor meer info

Hier is een samenvatting van wat Melanie behandelt tijdens de komende workshop:

🔮 Hoe word je glashelder en krijg je klaarheid als de persoon waarmee je te maken hebt je narcistisch misbruikt.

✅ De #1 factor die bepaalt of ze in staat zijn om te veranderen.

!?️ Hoe herken je de meest voorkomende persoonlijkheidskenmerken in JOU die je een doelwit maken voor narcisten. Hoe je in de toekomst kunt stoppen met het aantrekken van misbruikers.

💻 De 6 redenen waarom de meeste mensen niet herstellen van misbruik.

Dit zal u niet meer gebeuren na deze workshop!

⚖ Hoe kun je omgaan met een narcist in moeilijke situaties zoals co-ouderschap, voogdij gevechten, echtscheiding en andere juridische / zakelijke deals.

⚕ Hoe te genezen van trauma symptomen zoals C-PTSS, angst, depressie en fibromyalgie en leven vrij van hen eens en voor altijd.

Deze gebeurtenis is niet alleen bedoeld om u te helpen los te komen en te genezen van elke misbruiksituatie. Dit healing event leert u ook hoe u een nieuw en bloeiend leven kunt creëren die giftige mensen niet langer kunnen beïnvloeden.

Als je dit soort relaties hebt meegemaakt, kan ik je sterk aanbevelen om deel te nemen aan een hele dag “healing event”.

Laat Melanie je leren hoe je kunt verschuiven van een slachtoffer van misbruik naar een bloeier na misbruik op een manier die gemakkelijk te begrijpen en onmiddellijk van toepassing is op je leven.

Ik ken Melanie’s werk en wat ze zal delen is de meest geavanceerde en impactvolle informatie over genezing van giftige en beledigende relaties.

Het is Melanie’s diepe begrip van het trauma toegebracht door narcisten die haar passie om zo veel mogelijk mensen te helpen om te genezen aanwakkert. En Melanie’s wijsheid en genezingsprocessen hebben zoveel mensen geholpen hun leven te herstellen en voorbij het overleven naar een echt bloeiend leven te gaan.

Dit is een zeldzame kans voor u om rechtstreeks te leren van een vertrouwde collega die een bekende misbruik herstel expert is.

Klik hier om uw ticket voor deze baanbrekende misbruikherstel gebeurtenis veilig te stellen.

PLUS zo veel meer …

PS Ik heb gezien dat Melanie ook een aantal spannende bonussen heeft voor u ook! Na aankoop van uw ticket krijgt u direct toegang tot het volgende:

De 50 Traits of a Narcissist Checklist zodat u kunt achterhalen of u te maken hebt met een narcist.

Plus een exclusieve 35 minuten durende videotraining genaamd “The 6 Mistakes That People Make When Recovering From Abuse”. Dit biedt een uitstekend startpunt voor je genezingsreis.

Klik hier om je ticket te reserveren en om alle speciale bonussen te ontvangen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een implicatie dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Annemie Persyn Declercq

Geef een reactie, vraag of antwoord.