Categorieën
groeitaak Werktuigen & tools voor veerkracht weerbaarheid zelfzorg

Toekomst Zelf-journaling: in dagboek over je toekomstige zelf.

Ik wil het hebben toekomst zelf-journaling. Ah, velen van jullie hebben misschien mijn dagboekaanwijzingen die ik heb samengesteld. Velen van jullie hebben me vragen gesteld over journaling, dus ik wilde een kort artikel maken over wat dit is en hoe je het moet doen.

Dus toekomst zelf-journaling.

Wat is het? Het is de gewoonte om op te schrijven en een nieuwe toekomst voor te stellen voor jezelf. Dus hoe wil je zijn in de toekomst?

Wat wil je zien veranderd? Dit is een manier om letterlijk tijd vrij te maken voor jouw toekomst, of het nu ‘s ochtends of’ s avonds is. Denk daar eens over na om dat te doen, en om het misschien op papier te zetten, dit kan ongelooflijk nuttig zijn.

Elke keer dat je daar zit met je dagboek en je dit nieuwe toekomstige zelf voorstelt, wat je doet op het niveau van de hersenen, is dat je nieuwe neuronen afvuurt, nieuwe verbindingen die je je een toekomstig zelf voorstelt.

Het brein kent het verschil niet tussen wat werkelijk is of wat wordt voorgesteld of ingebeeld.

Dus op die momenten ben je volgens je brein die nieuwe persoon door die nieuwe gedachten te denken door jezelf misschien op een nieuwe manier te laten voelen, of stel je jezelf voor dat je op dat moment van schrijven op een nieuwe manier handelt, je geest weet niet dat je zijn dat al dan niet aan het doen is.

Dat is ongelooflijk.

Dat betekent, zoals ik al zei, je hersenen toestaan ​​om deze nieuwe netwerken op gang te brengen die nu zullen starten, omdat je de tijd hebt genomen om erover na te denken en je bewust te zijn van deze veranderingen die je zelf wilt zien.

Daardoor is de kans nog groter dat je eropuit gaat en die verschuivingen maakt en die veranderingen gedurende de dag aanbrengt.

Alleen al het feit dat we op deze zeer bewuste manier over iets hebben gepraat of erover hebben nagedacht, dat we doen als we juist in het dagboek zitten, brengt ons bij bewustzijn, waardoor we misschien die oude gewoonten kunnen doorbreken, want onthoud, die van jullie die me al een tijdje volgen weten dat de kracht van het onderbewustzijn enorm is. Ik ga maar door over de kracht van het onderbewustzijn. Dat is onze gewone geest.

Dus elke keer dat we een nieuwe keuze willen maken, ontwikkelden we een nieuwe gewoonte.

We moeten onszelf bewust zijn.

Dit is dus een geweldige manier om in minstens 5 à 10 minuten daaraan te bouwen, hoe lang het ook duurt om deze pagina te schrijven met een dagboek over bewust zijn van onze toekomst.

En dan, zoals ik al zei, vergroot dat de kans dat je dat bewustzijn meeneemt naar de dag waarop je deze nieuwe gedachten kunt gaan denken en deze nieuwe manieren kunt zijn. Dus we gaan ermee door.

Maar ik wilde je de eerste drie met een voorbeeld laten zien.

Dus vandaag gaan we nadenken over wat we willen veranderen, een geweldig voorbeeld.

En ik weet dat veel van jullie hiermee worstelen. Ik weet dat ik het zelf ook heb gedaan. Misschien definieer je jezelf. Ik weet dat ik het deed. Dat is te analytisch.

Ik ben altijd in mijn gedachten. Ik denk altijd. Er zijn duidelijk genoeg negatieve gevolgen geweest dat ik erover nadenk om dit te veranderen. Dus vandaag zal ik me concentreren op mijn zijnspatroon. Ik ga dat analytisch denken overschrijven.

Dan neem ik even de tijd en ga ik nadenken over enkele dingen waar ik dankbaar voor ben.

Dit is een ongelooflijk belangrijk onderdeel van het proces, want wat zo krachtig is, is wanneer we op een nieuwe manier denken.

En dan koppelen we dat aan een nieuw gevoel.

Dus hoewel dankbaarheid misschien niet verbonden is, voel ik me goed hoe het zou zijn om minder analytisch te zijn, zeg dat het een goed begin is en ik zeg een begin omdat zo simpel klinkt, dit moeilijk is.

Het is moeilijk om een ​​gevoel in onszelf op te roepen, vooral als we typisch, weet je, iets ervaren dat niet geweldig is.

Dat is gestrest of angstig of depressief, toch?

Als dat onze algemene toestand is, is het voor sommigen van ons moeilijk om een ​​nieuw gevoel op te wekken.

Dus velen van jullie, ik ben er zeker van, hebben misschien zelfs geoefend met dankbaarheid oefenen of hebben ervan gehoord. Wat daarbij helpt, is dat wanneer je het gevoel van dankbaarheid oproept en luistert, weet je, 123 dingen waar je dankbaar voor bent. Het kan heel simpel zijn.

Het kan je comfortabele bed zijn waar je net uit bent gekomen, iets heel eenvoudigs om dankbaar voor te zijn.

Maar als je dat koppelt aan een fysiologisch gevoel, verander je je lichaam op dat moment, de chemicaliën, als je wilt associëren met dankbaarheid, zullen de chemicaliën heel anders zijn dan misschien de stress-chemicaliën van cortisol en al de chemicaliën als je ‘opnieuw over-analytisch, waar jullie veel te veel van hebben.

Dus ik ga een paar dingen opnoemen waar ik dankbaar voor ben. Dus ik ben dankbaar voor mijn comfortabele bed. Daar ben ik dankbaar voor. Ik heb de rest van de dag om te kiezen wat ik vandaag wil doen, oké? En ik voel die dankbaarheid voor de drie eigenschappen van een toekomstig zelf.

Ik heb drie opties. Weet je, als ik me zou kunnen voorstellen dat ik minder overdreven analytisch ben, hoe ik mezelf dan zou omschrijven, weet je, ik zou mezelf misschien kunnen omschrijven als geaard, aanwezig, misschien als niet-reactief, want ik reageer overdreven omdat ik dingen te veel overdenk.

Bovendien stelt dit me ​​nu in staat om me voor te stellen welke andere veranderingen er zouden komen als ik minder analytisch zou zijn, toch?

Dan zou ik even de tijd kunnen nemen en de rest van de belofte je door dit ritueel leiden om te overwegen hoe ik dit in mijn tijd kan beginnen te oefenen, omdat dit het cruciale deel is.

Dit is één ding.

En zoals ik al eerder zei, het heeft voordelen om te gaan zitten en aan deze toekomstige persoon te denken en het op te schrijven, het bewust onder mijn aandacht te brengen.

Dat is allemaal belangrijk.

Wat echter cruciaal is voor verandering, is dat ik me de hele dag bewust ben van mezelf, dat ik die kleine stapjes zet.

Dus wat het ook is om minder te analytisch te zijn, toch? Ik ben minder in gedachten verzonken. Eh, of eerst ben ik me meer bewust van mijn gedachten, tenzij ik in mijn gedachten verstrikt ben, toch? Ik kies ervoor om mijn aandacht te vestigen op wat er voor me gebeurt, toch?

Het kunnen manieren zijn waarop ik kan oefenen om in mijn tijd minder overdreven analytisch te zijn.

Het belangrijkste is dus dat ik het zo oefen zoals ik al zei, met toekomst zelf-journaling, wat echt een geweldig hulpmiddel is.

Het is een geweldige tijd om je een toekomstig zelfbeeld voor te stellen volgens onze geest en ons lichaam, want die toekomstige persoon die bezig is met het bijhouden van een dagboek gaat er sneller op vooruit wanneer je eropuit gaat en deze dingen gaat oefenen.

Je hebt een startpunt van minstens een maand, minstens een maand, gericht op één patroon nodig met een focus op de dingen waar je dankbaar voor bent om je te concentreren op de nieuwe eigenschappen en daarna uw focus op hoe ik het ga uitvoeren als deze nieuwe persoon.

Doe dat een maand, misschien meer. Doe dat totdat je die veranderingen gedurende de dag begint te voelen en te zien. Dus, zoals ik al zei, degenen onder jullie die toekomst zelf-journaling doen, ik zou graag willen horen hoe het gaat.

Veel mensen vinden dit echt impactvol vinden.

Dus ik zou graag van sommigen van u horen om u te zien wat u denkt en vooral van degenen onder u die geïnteresseerd zijn in toekomst zelf-journaling

Dus bedankt jongens voor het afstemmen.

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren