Heb je geweldige kwaliteiten en positieve groei bij volwassenen gezien die trauma’s hebben meegemaakt?

Heb je geweldige kwaliteiten en positieve groei bij volwassenen gezien die trauma’s hebben meegemaakt?

Trauma kan positieve eigenschappen creëren waar veel mensen niet over praten.

Volwassen kinderen uit disfunctionele gezinnen kunnen buitengewoon veerkrachtig, creatief, grappig, vindingrijk en adaptief zijn. Zelfs als we pijn hebben, krijgen we geschenken om ermee om te gaan. Dit is niet telkens het geval. We kunnen blijvend ons kwetsbaar voelen, ook al bevriezen we niet meer. Het leven na het trauma kan zowel positieve als negatieve kanten hebben. Waarschijnlijk waren er ook positieve aspecten in je leven gekomen als je geen trauma had meegemaakt.

Posttraumatische groei is het proces waarbij we sterker, meer open, empathischer en dankbaarder worden na het ervaren van een trauma.

Heb je geweldige kwaliteiten en positieve groei bij volwassenen gezien die trauma’s hebben meegemaakt?

Heb je moed? Bent u bereid om alles te geven voor de waarheid? Kan je goed praten, luisteren, aanpassen, snel herstellen en met anderen samenwerken?

Zou je in staat zijn om je in te leven in andermans situatie?

Volwassenen die hebben geleerd om te overleven en die veerkrachtig zijn, kunnen uitdagingen en obstakels tegemoet treden wanneer deze zich voordoen, zoals een pandemie. Het is alsof ze begrijpen dat het gebeurt.

Ik heb altijd gezegd dat als ik mijn soort jeugd niet had gehad, ik niet gemotiveerd zou zijn geweest om alle dingen te doen die ik deed. Het gaf me een boost om eropuit te trekken, mijn eigen weg te vinden en genezing te zoeken. Ik ben er dankbaar voor.

Een van de dingen die ik heb opgestoken van mijn ervaringen is empathie, iets waar ik vroeger niet zo veel van had: het vermogen om mezelf in te leven in iemand anders zonder mijn eigen waardesysteem erbij te betrekken.

Mijn ervaringen met het gevoel dat ik ongezien en onbegrepen werd door mijn verzorgers hebben ervoor gezorgd dat ik meer ruimte heb kunnen houden voor het trauma van andere mensen zonder mezelf met hen te vergelijken.

Er zijn ook momenten dat ik me minder positief voel over mijn ervaringen. Bepaalde zaken hadden vermeden kunnen worden. Er is ook nog steeds een mate van chronische pijn, die wel lichter wordt naarmate ik minder gestresseerd of gefrustreerd ben.

Omdat mijn chronische pijn ook een fysieke component heeft, is het van essentieel belang dat ik voldoende beweeg om mijn rugspieren te versterken die sowieso door het ouder worden verzwakken.

Het is niet nodig om naar de pijn toe te leven. Ik kan beter focussen op het huidige moment en de juiste hoeveelheid oefening kiezen.

Wat denk je? Wat zijn de positieve veranderingen die je bij jezelf hebt gezien sinds het trauma?

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Zoals altijd laat me weten in de commentaren wat je denkt, wat je voelt en wat je ervaart terwijl je deze blog leest. Ik hou er aan van te zeggen dat ik je graag zie en ik hoop dat je goed voor jezelf zorgt, voor je geliefden en voor je innerlijk kind. Ik hoor hopelijk snel van je terug.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. Delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like. Dank je!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

Wie is er klaar om stapje per stapje de groeitaken te doen? Laat het ons weten in de commentaren. Geef deze post een like en vertel me in welke streek je woont.

knop voor alle groeitaken

Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees