Shaming van kinderen en volwassenen door narcisten.

Shaming van kinderen door narcistenDe narcistische manipulator gebruikt sarcasme en “vernederingen” om angst en twijfel te zaaien bij zijn slachtoffer.

Manipulatoren gebruiken deze tactiek om anderen zich onwaardig te doen voelen en daardoor zich boven hen te kunnen stellen.

Shaming tactieken kunnen zeer subtiele zijn zoals een felle blik, een onaangename toon van de stem, retorische commentaren, subtiel sarcasme.

Manipulatoren kunnen er voor zorgen dat het slachtoffer zich schaamt om zelfs te durven reageren.

Voorbeelden van het te schande brengen van kinderen?

“Je bent een slechte meid, ik kan je niet geloven, je bent zo slecht, zo’n vreselijk, gemeen klein meisje.” Waarom deed je dat?! “

“Wees niet zo’n huilebalk” of “Je bent een zeurder.”

Je zou moeten beschaamd zijn over jezelf.

“Wat was je aan het denken? Kijk wat je gedaan hebt!”

“wah-wah-wah — dat is hoe je klinkt als je zeurt.” Hou je van de manier waarop dat klinkt? Nou, zo klinkt het. “

“dat is hoe een kleine baby zich gedraagt — ben je een baby? Ik dacht dat je een grote jongen was, maar ik denk dat je gewoon een kleine baby bent.”

Grote kinderen doen dat niet. Alleen baby’s doen dat. Dat is niet hoe we dat doen.

Als je kind iets doet wat ze niet zouden mogen (zelfs niet per ongeluk) … zoals het morsen van iets op de bank, bijvoorbeeld … zou je kunnen zeggen “het is geen probleem” …. maar toch, je toon druipt met teleurstelling of frustratie.

Je kunt dan ook de rommel opruimen alsof het een echt “karwei” is om dit te doen …. en als je kind aanbiedt om te helpen opruimen — zeg je: “nee, bedankt” … waardoor het kind zich nog meer schuldig voelt.

Het kind is nog steeds overal aan het plassen en plast rond zijn toilet, maar niet in zijn toilet. Waarom? Wie weet … hij vindt het fascinerend hoe hij zijn plasje nu kan richten. De vader schreeuwde tegen hem en vroeg hem of hij ‘mentaal’ was en of hij een luier nodig had.

“Je was een vergissing.” “Je zou nooit kunnen doen wat hij of zij doet.” “Je hebt mijn leven verpest” “We zijn allemaal teleurgesteld in jou” “Schaam je!”

Maar Jij bent een speciaal persoon. Dank u om je tijd te nemen om dit te lezen en te beluisteren

Het te schande maken van volwassenen.

Enkele voorbeelden van het te schande maken van volwassenen.

” Heb je die film niet gezien? Wat? Iedereen heeft die film gezien! “

“Wow, echt, weet je dat niet? Iedereen weet dat! “

” Oh mijn God, je koopt een eigen merk van Delhaize, ik zou dat nooit kopen! “

” Wat bedoel je, je weet niet wat heel de oosterse oorlogspolitiek nu precies doet, maakt het je niet uit wat er in de wereld gebeurt? “

” Ik had Pearl Tapioca met oesters van Island Creek en witte steurkaviaar, oh het was goddelijk, je zou het een keer moeten proberen. “

” Oh mijn vriend Alex, hij is zo intelligent, jij weet, echt intelligent. Echt een aardige vent ook, een van de aardigste mensen die ik ken. ‘k Heb geen slecht woord om over hem te zeggen “.

Analyse van de shaming techniek.

Deze laatste twee zijn een beetje subtieler, maar vaker worden dergelijke tactieken gebruikt als schaamtegedrag, omdat  je er minder of minder bewust van bent.

Of wanneer iemand iets uitlegt binnen een gebied van zijn expertise, maar een belangrijk deel overschaduwt met “zoals je al weet …” wanneer het helemaal niet duidelijk is dat je dat zou weten.

Als je de moed oproept om te zeggen “eigenlijk, nee dat weet ik niet”, kunnen ze antwoorden met zoiets als: “Echt waar? Ik dacht dat iedereen dat wist? “

Wat er waarschijnlijk in dat kleine moment gebeurt, is dat de” expert “een schande heeft, omdat hij vreest” niet genoeg te weten “, en dat is waarom ze de behoefte voelen om zo’n slimme broek te zijn — en jij bent de “niet wetende “.

Dat triggert de ‘dader’  om je te schamen op de manier dat ze bang zijn zichzelf te schamen.

Dit gebeurt allemaal onbewust, automatisch en direct, vele malen per dag.

Een niet-schande manier om ermee om te gaan is gewoon zeggen” OK dus hoe het werkt, is … “en leg het dan gewoon voor uit.

Wat niet te doen met de ‘dader’.

Ga niet in op hun eisen — als je ze geeft wat ze willen wanneer ze schande spreken tegen u dan kunt u net zo goed zeggen “Blijf dit doen “.

In plaats daarvan wacht totdat ze klaar zijn om met respect te spreken met u en vertel hen dat u zult onderhandelen over wat je allebei wilt.

Argumenteer of debatteer niet met een dader — als iemand u probeert te schande te maken dan zijn ze niet geïnteresseerd in het zoeken naar de waarheid.

Wacht met uw argumenten tot een tijd wanneer ze er klaar mee zijn om te luisteren met respect.

Blijf niet in dezelfde kamer met een persoon die probeert u te schande te maken.

Verwijder u zelf beleefd en vertel hen dat u zult terug komen als ze klaar zijn om u met respect te behandelen.

Geloof niet wat een dader u vertelt.

Niemand die echt van je houdt wil je slecht laten voelen over jezelf.

Wat te doen met een ‘dader’.

Confronteer de dader voorzichtig en vertel ze:  “Ik heb gekozen om niet te accepteren wat u hebt gezegd, want het is niet waar.

A.u.b. stop met op deze manier tegen me te spreken want het doet me pijn en ik zal worden gedwongen om mezelf uit uw aanwezigheid te verwijderen wanneer u op deze manier tegen me verder spreekt.” Dan eindigt het gesprek daar.

Omring jezelf met gezonde mensen die zullen vertellen zoals het is met vriendelijkheid.

Vind een paar ondersteunende vrienden of vertrouwde kennissen die de werkelijkheid kunnen controleren van zowel uw zelfperceptie en ook de beschamende verklaringen die u hebt geïnternaliseerd.

Als je merkt dat je vraagtekens hebt over het dumpen van schande van een ander op je dan is het vrij waarschijnlijk dat het probleem ligt bij hen — niet bij u.

Gezonde mensen gaan niet rond met het dumpen van schande op anderen.

U gaat weg van onder de controle van een dader wanneer mogelijk.

Verwijder jezelf uit hun invloed, hun vergiftige tong of hun manipulatieve gedrag — dat is niet een gezonde plaats om in te zijn voor niemand en schande brengt nooit het beste naar bovenin om het even wie.

Noteer de kwaliteiten die u graag hebt bij jezelf.

Herinner jezelf aan de gaven en talenten die je hebt en dat u uniek bent in deze wereld.Als je nog meer voorbeelden van schaam gedrag en het tot schande maken,  hebt, laat het me dan weten! Deel uw verhaal. Vindt u dit artikel interessant, leerrijk, controversieel, of hebt u eens kunnen glimlachen van herkenning en erkenning?

Dan is een donatie, hoe bescheiden ook, een goed idee want dan kan ik voor meer van dit zorgen. Dank u wel.

Jij bent zo’n speciaal persoon. Dank u om je tijd te nemen om dit te lezen en te beluisteren.

We houden ervan als je regelmatig terugkomt, omdat dan de kennis kan gebruikt worden in jouw leven. Als we van je horen wat jou het meeste raakte kunnen we uw specifieke vragen beantwoorden.

Wat zou jij nog willen toevoegen?

Bekijk het nieuwe herstelprogramma van Melanie, het Quantum Healing Starter Pack,  The Empowered Self Course  en het programma Transforming Family of Origin Wounds.

Ik suggereer dat je grondig overweegt of het Quantum Healing Starters packet iets voor jou is, want het is een eenvoudig systeem dat iedereen kan gebruiken om zich te bevrijden van het trauma van narcistisch misbruik. Om dit te doen klik je hier.

Like onze Facebook pagina, verwittiging nieuwe post en chat …

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Weet je dat de meerderheid van de mensen met een giftige relatie er nooit overheen komt?

In feite worden ze vaak jarenlang en soms decennia nadat de relatie is beëindigd, geconfronteerd met slopende psychologische en gezondheidseffecten. Deze mensen zijn op zoek naar een relatie expert rond narcisme.

Melanie Tonia Evans, een relatie expert rond narcisme, weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen.

Met liefde,

Johan en Annemie Persyn Declercq

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is Annemie-en-Johan-met-Milan-in-Amelscheid-forest-1_tiny-1080x720.jpg

PS: Voer ook de groeitaken uit die je vindt door te zoeken op “narcisme.blog taak”.

Niets van deze site, of een pagina, moet worden opgevat als juridisch advies – je moet altijd zoeken naar de diensten van een jurist. Evenzo mag niets op deze site worden opgevat als medisch advies. Indien nodig moet een beroep worden gedaan op de hulp van een medische professional of een professional in de geestelijke gezondheidszorg.

Alle informatie wordt te goeder trouw verstrekt om het grote publiek, slachtoffers en overlevenden voor te lichten over misbruik. Houd er rekening mee dat een deel van de inhoud van deze site kan ‘triggeren’.

Geef een reactie, vraag of antwoord.