Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Schaamte en vernedering omgaan kernonvermogen narcist. Deel 2 +video

4. Zorg ervoor dat ze je niet kunnen bereiken via de telefoon of sociale media.

Hoewel je misschien een overweldigende drang voelt om de communicatielijnen open te laten voor hen, ondanks hun ghosting (verdwijnen zoals een spook) van jou, is het het beste om ervoor te zorgen dat ze niet kunnen hebben wat ze vroeger van je nodig hadden zowel seksueel, emotioneel en financieel want dat bezorgde je schaamte en vernedering.

Narcisten kunnen zich vaak niet inhouden. Ze kunnen inchecken om te zien of ze je leven met succes hebben geruïneerd. Als ze in staat zijn om tot je door te dringen, kunnen ze erg overtuigend zijn. Dat doen ze door te doen alsof ze om je welzijn geven.

Als je de narcist vertelt over je emoties of die laat blijken.

Echter, als je eenmaal hebt verteld hoe je een harde tijd hebt en je niet gemotiveerd bent om iets te doen zonder hen, zullen ze een grijns op hun gezicht hebben, omdat

1) elke vooruitgang kunnen vernietigen die u kan hebben gemaakt en,

2) ze weten dat ze een gemakkelijke ingang hebben zodra ze beslissen dat de nieuwe partner een goede ghosting verdient.

Geen berouw of valse verontschuldigingen

Vergeet niet, wanneer de narcist met u in gesprek wilt komen, is het niet omdat ze je missen. Het is niet omdat ze berouw voelen voor hoe ze je behandeld hebben. Wanneer ze terugkeren, is het vaak te wijten aan een eerste stille behandeling, emotionele manipulatie, schaamte en vernedering die ze geven aan de nieuwe levering.

Voor de narcist is het nooit te vroeg om de zaden van schaamte en vernedering te planten doe diep uit hun vergeten beschaamdheid en belediging worden geprojecteerd.

Blokkeer hun nummer en verwijder ze van je sociale media-accounts. In feite, verander niets op uw sociale media over hun wezen. Op deze manier, als ze een nep-account aanmaken om je te bespioneren op uw mentale toestand, zal het lijken dat het je niet kon schelen dat ze verdwenen zijn.

Dit zou een geweldig verhaal. Vooral als je je status in single verandert.

5. Vergeet niet dat de schaamte en vernedering behandeling niets te maken heeft met u als persoon.

Het is makkelijk voor te stellen dat er iets aan jou is dat de narcist triggert om hun verdwijnende en vernederende daden te doen. Dit is precies wat de narcist wil dat je denkt.

Want als je gelooft dat het allemaal jouw schuld is, kunnen ze voorkomen dat ze verantwoordelijkheid nemen voor hun misbruik, wat ze trouwens nooit zullen doen.

In feite is de hele pathologische agenda van de narcist erop gericht om je verantwoordelijk te laten voelen voor alles wat ze verkeerd doen in de relatie. Ondertussen hebben ze bijna altijd verschillende stadia van relaties met andere mensen.

Verlatingsangst en triggers versterken

Deze reden alleen al is de reden waarom ze moeten verdwijnen voor dagen of weken. De toegevoegde bonus voor hen is dat dit ook in het je angst om verlaten te worden of andere zwakheden van jou versterkt. Dan is hun missie geslaagd.

Je gelooft misschien dat je liefde ze kan veranderen, maar dat zal het gewoon niet doen. De enige manier om te winnen is niet te spelen.

6. Val niet voor hun ‘verschrikkelijke jeugd’ of ‘familie van herkomst kwetsuur’ verhalen.

De narcist is zich er terdege van bewust dat je een zorgzaam, meelevend hart hebt. Ze weten dat je graag mensen helpt hun pijn te overwinnen, strevend om het leven gemakkelijker voor hen te maken.

Dit is precies de reden waarom, wanneer ze terugkomen na een ronde van de stille behandeling of hun verdwijn-spook- truc, zullen ze vaak het jammerlijke verhaal vertellen van hoe ze zo getekend zijn van uit hun kindertijd.

Ze kunnen vertellen dat ze zich een beetje wankel voelen, een beetje beschaamdheid en belediging ervaren, als ze het gevoel krijgen dat ze te dicht bij iemand komen.

Ze kunnen er niets aan doen. Het is een diepe, onbewuste drive om te stuiteren als de relatie te ernstig wordt. Dat zal wel waar zijn dat ze een jeugd of kindertrauma hebben, maar zolang ze daar geen jaren therapie voor volgen zullen ze niet veranderen.

Helaas heb ik nog niet gehoord van 1 narcist die dat vrijwillig gedaan heeft, met succes.

Je laat ze toch niet alleen en kwetsbaar achter? Smeken ze met een gegroefde wenkbrauw en enkele zware rimpels.

Laat je niet misleiden.

Als de narcist steeds dezelfde verdwijnende handeling uitvoert, of razend wordt, elke keer dat u fundamentele, volwassen communicatie wilt hebben zal dat niet veranderen na de tweede keer.

Het is niet te wijten aan hun verwonden maar aan de manier hoe ze met hun beschaamdheid en belediging hebben omgegaan sinds hun jeugd. Het is te wijten aan hun wezen dat zeer manipulatief en beledigend. Kortom, aan hun valse zelf.

7. Geloof nooit dat er een manier is om succesvol te communiceren met de narcist over dat hun manier hoe ze je behandelen je pijn doet.

Er zijn verschillende artikelen te vinden die u zeer ongelukkig advies geven over hoe om te gaan met de narcist.

Graaf diep in de redenen waarom ze dat doen, stellen ze voor. Reageer met rust op de stille behandeling. Geef duidelijk je grenzen aan. Praat vriendelijk met de persoon.

Deze aanbevelingen kunnen nuttig zijn als je te maken hebt met een normaal persoon. Maar de belangrijkste fout hier is dat normale mensen niet de stille behandeling, partnergeweld, financieel misbruik gebruiken op een regelmatige basis. Normale individuen hebben geen vergeten beschaamdheid en belediging die ze niet verwerkt hebben.

Proberen om deze stappen uit te voeren met een narcist is ronduit lachwekkend, omdat ze nooit zullen werken. Ze hebben immers hun vroegkinderlijke beschaamdheid en belediging nooit verwerkt. In feite kunnen uw stappen ertoe leiden dat de narcist nog harder uithaalt!

Je kunt gewoon geen logica gebruiken om met een onlogisch persoon om te gaan.

Narcisten hebben de neiging om het tegenovergestelde te doen van wat je zou verwachten in een wederkerige en lonende relatie. Dit is de reden waarom het nooit lijkt om tot hen door te dringen of waarom je hen niet kan helpen eindelijk het licht te zien. Het deel dat het zelf is dat beschaamdheid en belediging heeft ervaren is ontoegankelijk.

Ze willen het licht niet zien, omdat ze je liever in het donker blijven door dat schaamte en vernedering de kern is van hun persoonlijkheid. Dit verklaart waarom jaren van begeleiding en therapie van een koppel nooit op de lange termijn helpt wanneer u met een narcist te maken hebt.

Zelfs niet als ze erom smeken.

8. Geloof NOOIT dat de narcist een fatsoenlijk persoon zal zijn die na al die jaren zijn vergeten beschaamdheid en belediging zelf zal kunnen overwinnen.

Het is zo makkelijk om te vallen voor hun valse vriendelijkheid, omdat mensen zoals jij en ik altijd willen zien en geloven in de goedheid van anderen.

Maar als het gaat om de narcist in je leven, kun je niet vallen in een vals gevoel van veiligheid en geloven dat ze het juiste zullen doen. Jij kan het niet hen veranderen, want ze ontkennen totaal hun vroegkinderlijke beschaamdheid en belediging.

Vroegkinderlijke beschaamdheid en belediging.

Jij kunt daarop reflecteren en als je hoogsensitief bent dat aanvoelen, zij kunnen dat misschien eventjes reflecteren maar het is faken en spiegelen van beschaamdheid en belediging.

Gooi geen voorzichtigheid weg alleen maar, omdat, in een kort moment, het voelt alsof de twee van jullie vrienden zijn. Je wilt hen het voordeel van de twijfel geven. Maar zij willen macht over je, door verliefdheid, liefdesverslaving en emotionele afhankelijk.

Hun vergeten beschaamdheid en belediging daar kunnen ze niet aan werken zonder een sterke therapeut, zonder het besef dat ze misbruik plegen, en meestal niet zonder een criminele veroordeling.

Misschien pas dan als ze niet meer functioneren zullen ze zoeken naar een behandeling maar niet voor hun narcisme ontstaan uit vroegkinderlijke beschaamdheid en belediging, generationele overdracht of een genetische prepositie.

Conclusie als het niet onder deze specifieke omstandigheden zal luisterbereidheid, vergiffenis en empathie averechts werken op je. Elke keer weer.

Ook al had je in het begin dat zielsverwanten gevoel. Je had nooit het bewijs dat je zielsverwanten waren. Nu heb je het bewijs dat je geen zielsverwanten bent, want wat de narcist doet, doen zielsverwanten niet.

Ze spiegelen niet, vrienden zijn zichzelf en hebben geen moeite om over hun beschaamdheid en belediging in het verleden te praten.

Hoe om te gaan met de schaamte en vernedering?

Een van de eerste stappen uit narcistisch misbruik is het besef dat men in feite te maken heeft met een narcist. Iemand die een vergeten vroegkinderlijke beschaamdheid en belediging heeft opgelopen, misschien zelfs in een preverbale situatie.

Als je van de narcist houdt, is het bijna onmogelijk om zelfs maar manieren te bedenken waarop je voor jezelf opkomt vanwege de dreiging dat de narcist weer verdwijnt.

Als iemand in je leven deze vorm van emotioneel misbruik heeft gebruikt om je aan hun eisen te laten voldoen, moet je overwegen om de mogelijkheid te gebruiken om “Geen Contact” te starten.

Beloon deze passief-agressieve misbruiktechniek niet.

Beloning zal ertoe leiden dat ze het nog meer doen. Intussen krijgen ze een gevoel van voldoening bij het zien van het negatieve effect dat ze op je kunnen hebben. Misschien krijgen ze zelfs “schuldig” plezier.

Wanneer een narcist de stille behandeling, schaamte en vernedering, emotionele manipulatie tegen u gebruikt, speelt hij of zij een emotioneel spel met uw mening.

U zult in de verleiding komen om eerst te spreken tijdens een stille behandeling.

Als je dat doet, zal de narcist dat beschouwen als uw verzoening actie. In hun spelboek winnen ze en jij verliest.

Het is in het vergelijken van de eigen ervaringen met de ervaringen van anderen die soortgelijke (narcistische) disfunctie en misbruik hebben doorstaan en die eindelijk bewust worden van het probleem van narcisme en alles wat het met zich meebrengt. Met bewustzijn komt keuze, en met keuze komt verandering.

Stuur geen sms’jes of lange e-mails waarin ze worden gevraagd op u te reageren. Vanuit hun perspectief bewijst het voor hen dat ze zeer belangrijk zijn, nog belangrijker dan jij voor jezelf.

Wees echter voorbereid als de narcist je probeert te hooveren.

Je zou kunnen geloven dat ze proberen om contact met u leggen, omdat ze je missen of omdat ze twijfelen over de manier waarop ze je hebben behandeld. Als je dan begint te twijfelen na hun tweede kans dat je al hebt gegeven, laat je je opnieuw vangen.

Maar dit is helemaal niet de waarheid.

De narcist reikt alleen uit na een aanval van narcistische stille behandeling om te zien of je hen toestaat om weg te komen met hun slechte gedrag.

Het implementeren van geen contact tijdens de stille behandeling in een relatie zou je terug in een positie van macht kunnen brengen.

Je moet in alle geval te tijd nemen om jezelf op alle vlak te versterken. Neem tijd om te werken aan je innerlijke zelf.

Meer over de emotionele manipulatie van de narcist.

PTSS symptomen

In overeenstemming met deze opvatting hebben enkele cross-sectionele studies van de afgelopen jaren associaties aangetoond tussen het slachtoffer zijn, PTSS-symptomen en de huidige achtervolgende ideatie (bijvoorbeeld Campbell & Morrison, 2007; Gracie et al. 2007).

Een analyse van een nationaal epidemiologisch onderzoek vond bijvoorbeeld zeer sterke associaties van een waarschijnlijke diagnose van PTSS met paranoïde denken, met een odds ratio van 3,5 voor milde paranoia en een odds ratio van 27 voor sterke paranoia (Freeman et al. 2011).

In dit rapport waar je hier de link vindt onderzoeken ze voor de eerste keer het optreden van paranoia en PTSD.

Het onderzoek vindt plaats in de maanden onmiddellijk na een aanval. Ze onderzoeken hoe paranoïa te onderscheiden is van PTSS.

Daarbij bouwen ze verder op cognitieve modellen. Bovendien onderzoeken ze  de factoren die ertoe leiden dat PTSS en paranoia in de loop van de tijd blijft bestaan.

Bekijk het Engelstalige NARP programma

Zoek een therapeut met de bedoeling om over jouw gevoelens te praten (vooral als je zelfmoordgedachten hebt).

Een gekwalificeerde therapeut die narcisme begrijpt kan u helpen uw gezond verstand en gevoel van eigenwaarde te behouden terwijl u te maken hebt met een narcist.

Ten slotte heb je hier geen relatietherapeut voor nodig, als de narcist in je leven toevallig je echtgenoot is. In feite kun je beter alleen naar de therapeut gaan. 

Zorg ervoor dat de therapeut enige expertise in narcisme heeft. Als de therapeut niet begrijpt wat er gaande is zoek dan een betere. 

Vind een psycholoog

Een geschikte therapeut vinden

Oplossingen zoeken en vinden op narcisme.blog

Voor veel problemen hebben we specifieke teksten die je vindt via de zoekfunctie op onze website. Wat je vindt met de zoekfunctie kan je een goed antwoord bieden. Natuurlijk kun je ons ook via messenger of andere sociale media een PM sturen. Alle heel belangrijke links vind je in het menu.

Deel dit artikel met de mensen van wie je houdt en waarvan je weet dat ze zelf geen anderen uitsluiten in je gemeenschappen, zodat zij en hun families ook kunnen ontsnappen aan misbruik.

Hulp zoeken, vinden en toepassen.

Zonder online programma is het heel moeilijk om een snelle transformatie naar herstel en bloei te hebben, maar niet als je begrip hebt van de werkwijze. Die vind je in de gelinkte teksten als je zoekt op werkwijze en heel veel werkt aan je” zelf-liefde tekort”.

Zeker in de beginperiode om je stabiliteit te herverzekeren.
Het is een noodzaak om systematisch te werken aan je zelf-liefde tekort, zodat het negatieve in je leven stopt en kan transformeren. Links vind je in het menu of met de zoekfunctie.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw aantal sterren vast te leggen!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

The Transformation of Family Origin Wounds

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

over kenmerken toxisch persoon

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.590 andere abonnees