Narcistische zus of gouden kindje verraadt je altijd.

 

We onthullen hier wat een enorme invloed het opgroeien met een narcistische zus kan hebben op jouw leven.

 

Het gouden meisje van ons neurotisch gezin was een narcistische zus.

 

Toen ik nog een kind was wachtte ik tot dat mijn narcistisch zusje me graag zou zien. Ze was 3 jaar ouder. Ze was het gouden meisje van ons neurotisch gezin.

Keer op keer deed ik beroep op haar menselijkheid, omdat ze een beetje vriendelijk zou zijn, een beetje respect zou tonen en aandacht geven.

Echter, moest ik ondervinden en ontdekken dat mijn verlangen en wensen werd beantwoord met wreedheid, liegen en koud verraad.

Het aantal keren dat ik werd gekwetst kan ik niet tellen.

co-ouderschap met een narcist Kenmerken van narcistische moeders en inzicht voor het slachtoffer, narcistische zus
Geen contact met een narcistisch familielid? dl1

 

Mijn moeder en de narcistische zus was een onafscheidelijk team. Ze waren psychologisch gefusioneerd.

 

Niemand van mijn andere zussen werd toegelaten om tussen hen te komen, en om aandacht te krijgen van mijn moeder voor onze psychologische en emotionele behoeften, ook al hadden we ook troost nodig voor onze probleempjes.

Toen onze 2 andere zussen  5 en 4 jaar waren vertoefde ons moeder voor 6 maanden met mijn zusje aan de kust. Na die 6 maanden keerde ze terug naar huis vooral op aandringen van mijn grootmoeder.

Mijn vader bracht mijn zussen bij vrienden ’s morgens om voor hen te zorgen en ’s avonds na zijn werk kwam hij die halen. 1 jaar later werd ik geboren.

Blijkbaar keert de mens steeds terug naar de persoon die ons doet geloven dat het de volgende keer anders zal zijn, als we nog maar een keer een inspanning doen.

narcistische zus
klik op de foto voor meer info

Ik herinner me hoe ik altijd opnieuw probeerde het goed te maken met mijn narcistische zus.

Haar hoofddoel was om te vermijden dat mijn moeder zelfmoord zou plegen. Dus vond ik het toen nodig mijn zus daarin te steunen.

Toen ik in een conflict blijkbaar de kant koos van een andere zus, omdat ik dat het meest rechtvaardig vond, werd ik terug afgestoten door dat goudvisje. Op den duur begon ik te geloven dat ik het was die in gebreke bleef, en dat er iets intrinsiek met mij verkeerd was.

Onschuldig verklapte ik mijn jongste zus enkele geheimpjes, om dan later te ontdekken dat ik verraden werd. Ze vertelde alles aan mijn moeder. Dan kreeg ik de volle laag, omdat niet bleek aan haar kant te staan.

 

Het heeft lang geduurd om te erkennen dat de narcistische zus een narcist is en dat ze nooit meer gaat veranderen.

 

Ze maakte ook gretig gebruik van haar positie als de lieveling. Dat maakte dat mijn moeder de andere kleinkinderen ook op een andere manier behandelde.

Het narcisme van een zus is een vaste persoonlijkheidsstoornis, die zeker niet met elektroshocktherapie zal veranderen.  Haar narcisme is een verdedigingsmechanisme dat ondoordringbaar is als staal.

narcistische zus
klik op de foto voor meer info

Bij een narcistische zus is er geen empathie, geen warmte, vriendelijkheid of medeleven.

Alles draait rond haar, net zoals het met mijn moeder was gesteld. Haar vriendelijkheid is vals, alleen maar maar om een gunst te bekomen.

Uw narcistische zus beweert dat ze om je geeft om u, maar weet dat wanneer dit gebeurt, als ze u “mooi behandelt” dat dat is, omdat ze iets wil van u, een narcistische steun voor haar.

Zodra ik las over narcisme en kon analyseren of dit misschien van toepassing was op mijn gezin van oorsprong en begreep dat mijn narcistische zus een narcistische persoonlijkheid had, dan realiseerde ik me dat ik nooit verantwoordelijk was voor haar wrede verraad en psychologische en emotioneel misbruik. Dus besloot ik voor mezelf eerst te zorgen.

De kennis die ik nu heb en mijn contacten met andere ervaringsdeskundigen hebben geleid naar mijn herstel van mijn moederwond en tot de stap-voor-stap herontdekking van mijn ware zelf.

 

Het was in deze context dat ik een hoge gevoeligheid en empathie aanleerde.

 

Een gave die me in staat stelt voor uit te zien, hoe ik innerlijke vrede kan bereiken bij mezelf en bij anderen. Dit heeft geleid tot een volledig gebruik van mijn creatieve talenten. Onder andere deze blog is daar een bewijs van.

Anderen helpen die streven naar innerlijke vrede en in verbondenheid willen leven door hun creatieve talenten in te zetten voor anderen is mijn missie geworden.

Streven naar persoonlijke ontwikkeling met als enig doel anderen te misbruiken is niet mijn visie maar precies deze van een narcistische zus. Dat heeft alleen tot gevolg dat u zich superieur gaat voelen aan wie uw ideologie niet volgt.

Als u zich kunt vinden in mijn visie bevriendt me dan op Facebook en abonneer u op mijn blog. Als je kunt bijdragen met uw ervaringen of als u met vragen zit, ik sta ter uwe beschikking.

narcistische zus
klik op de foto voor meer info

 

Kan ik een antwoord krijgen op de vraag of je ooit een relatie gehad hebt met een narcistische zus?

 

Als je dat wenst laat ons iets daarover weten in de commentaar sectie hieronder. Zorg dat uzelf er door geen gevaar loopt. Dat is een geweldige manier om elkaar te helpen in deze gemeenschap.

Maar als u verkiest dat te delen met mij persoonlijk kan je dat als je me bevriendt op Facebook en een persoonlijk bericht stuurt. Ik ga dan in op al je vragen. Het is geen therapie of coaching sessie,  gewoon luisteren naar je verhaal en zien of we daar klaarheid kunnen in krijgen.

Heb je genoten van deze inhoud over de narcistische zus? U wilt voorkomen dat deze narcistische personen je leven gaan domineren. Help ons er voor te zorgen dat je goede vrienden gaat maken.

We zullen jou hier een ton aan verbazingwekkende middelen aanreiken die u zullen helpen u door elke fase van herstel van misbruik door een narcist  kunnen helpen. Iedereen wenst uiteindelijk te bouwen aan een warme gezellige thuis.

NARP
Gelieve mij niet te contacteren als je geen inlevingsvermogen hebt.

Dit artikel is niet bedoeld om te diagnosticeren of een gids te zijn voor zelfdiagnoses. Het enige doel van dit artikel is strikt voor leerzame doeleinden. Mijn doel is om de lezer  te laten nadenken om schadelijke individuen beter te vermijden.

Deze standpunten  zijn niet noodzakelijkerwijs die van wetenschappelijk America en Europa. De situatieschets resoneert met mijn persoonlijke situatie, maar figuren die erin voor komen zijn fictief.

Als u dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden, vergeet dan niet om te reageren. Uw commentaar kan leven geven en ook als je teksten deelt.

 

Ga dieper in op jouw ervaringen door je af te vragen wat kan ik hiervan gebruiken.

 

brief aan een narcist
Brief aan een narcist?
 
Scheiden van een narcist
Scheiden van een narcist.
 
Een leven met narcisten deel 1+2
Een leven met narcisten deel 1+2.
 
Destructieve relaties op de schop EBOOK Tooltip psychopathie herkennen en hanteren
Destructieve relaties op de schop psychopathie herkennen en hanteren.
 
Geweldloze communicatie ontwapenend, doeltreffend en verbindend.
 
Auti-communicatie Brug tussen mensen met en zonder autisme
Auti-communicatie. Brug tussen mensen met en zonder autisme.

 

 

Hoe ga je vooruitgang boeken als slachtoffer van een narcist?

Ondersteuning vragen – vertel anderen die begrijpen wat je doormaakt wat er is gebeurd en laat ze bepalen wat ze vinden van deze gebeurtenis.

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze prive Support group VKoN. Lees eerst de info vooraleer uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Vertel ons eerst wat je hebt meegemaakt aan narcisme!

Bekijk nu de Engelstalige ontwikkelingsprogramma’s van  Melanie het nieuwe herstelprogramma, het Quantum Healing Starter Pack,  The Empowered Self Course   en het Transforming Family of Origin Wounds-programma.

Annemie Persyn Declercq
Orthopedagoge

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Op 26 en 27 september organiseert Melanie Tonia Evans het “You Can Thrive After Narcissistic Abuse evenement”. Dit is een live online Première Global Healing workshop voor iedereen die lijdt aan misbruik van een echtgenoot, partner, familielid, vriend, baas, collega of ander individu.

Deze gebeurtenis is belangrijk voor u, ongeacht uw geslacht of leeftijd. Hoe lang geleden u gescheiden bent van deze persoon speelt geen rol. Zelfs als ze nog steeds in je leven zijn ben je welkom.

Klik voor meer info

Hier is een samenvatting van wat Melanie behandelt tijdens de komende workshop:

🔮 Hoe word je glashelder en krijg je klaarheid als de persoon waarmee je te maken hebt je narcistisch misbruikt.

✅ De #1 factor die bepaalt of ze in staat zijn om te veranderen.

!?️ Hoe herken je de meest voorkomende persoonlijkheidskenmerken in JOU die je een doelwit maken voor narcisten. Hoe je in de toekomst kunt stoppen met het aantrekken van misbruikers.

💻 De 6 redenen waarom de meeste mensen niet herstellen van misbruik.

Dit zal u niet meer gebeuren na deze workshop!

⚖ Hoe kun je omgaan met een narcist in moeilijke situaties zoals co-ouderschap, voogdij gevechten, echtscheiding en andere juridische / zakelijke deals.

⚕ Hoe te genezen van trauma symptomen zoals C-PTSS, angst, depressie en fibromyalgie en leven vrij van hen eens en voor altijd.

Deze gebeurtenis is niet alleen bedoeld om u te helpen los te komen en te genezen van elke misbruiksituatie. Dit healing event leert u ook hoe u een nieuw en bloeiend leven kunt creëren die giftige mensen niet langer kunnen beïnvloeden.

Als je dit soort relaties hebt meegemaakt, kan ik je sterk aanbevelen om deel te nemen aan een hele dag “healing event”.

Laat Melanie je leren hoe je kunt verschuiven van een slachtoffer van misbruik naar een bloeier na misbruik op een manier die gemakkelijk te begrijpen en onmiddellijk van toepassing is op je leven.

Ik ken Melanie’s werk en wat ze zal delen is de meest geavanceerde en impactvolle informatie over genezing van giftige en beledigende relaties.

Het is Melanie’s diepe begrip van het trauma toegebracht door narcisten die haar passie om zo veel mogelijk mensen te helpen om te genezen aanwakkert. En Melanie’s wijsheid en genezingsprocessen hebben zoveel mensen geholpen hun leven te herstellen en voorbij het overleven naar een echt bloeiend leven te gaan.

Dit is een zeldzame kans voor u om rechtstreeks te leren van een vertrouwde collega die een bekende misbruik herstel expert is.

Klik hier om uw ticket voor deze baanbrekende misbruikherstel gebeurtenis veilig te stellen.

PLUS zo veel meer …

PS Ik heb gezien dat Melanie ook een aantal spannende bonussen heeft voor u ook! Na aankoop van uw ticket krijgt u direct toegang tot het volgende:

De 50 Traits of a Narcissist Checklist zodat u kunt achterhalen of u te maken hebt met een narcist.

Plus een exclusieve 35 minuten durende videotraining genaamd “The 6 Mistakes That People Make When Recovering From Abuse”. Dit biedt een uitstekend startpunt voor je genezingsreis.

Klik hier om je ticket te reserveren en om alle speciale bonussen te ontvangen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een implicatie dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Annemie Persyn Declercq

Geef een reactie, vraag of antwoord.