Narcisten voelen geen medelijden met alles wat ze doen.

Soms MOETEN we de misdaden van de narcist tegen ons vooraan in onze geest houden.

We weten dat “narcist” een modewoord is geworden, en sommige mensen passen het snel toe op een ex-geliefde of familielid of vriend. Hoewel het bewustzijn van dit concept gezond is, moet u er ook aan denken dat het in een psychische context een ernstige aandoening is die niet moet worden toegepast op iemand op wie u boos bent omdat zij een relatie hebben beëindigd.

Maar als er sprake is van misdaden dan moeten we onze eigen bescherming als prioriteit nemen.

We moeten onszelf ook in bescherming houden voor onszelf want je kunt ontdekt hebben dat je een hypersensitieve empathische persoon bent.

Deze personen trekken zeer gemakkelijk nieuwe narcisten aan.

Meestal komt de narcistische wonde voort uit de kindertijd, waardoor een persoon zich waardeloos en niet gewaardeerd voelt, en daarom zullen ze constant en zeer wanhopig naar validatie streven.

Hier komt de empathische persoon, de genezer. Deze heeft het vermogen om de pijn van andere mensen waar te nemen en te absorberen en neemt het vaak op alsof het hun eigen pijn was.

Heb je een geweten? Heb je empathie? Ben je een narcist? Of ben je een codependent? johanpersyn.com VKoN

Als een empathische persoon zich niet bewust is van zijn grenzen en niet begrijpt hoe ze zichzelf moet beschermen, zullen ze zich heel gemakkelijk en zeer snel verbinden met de narcist om te proberen eventuele schade te herstellen en te proberen al hun pijn uit te roeien.

We moeten niet alleen waken voor hun fake charme en valse verontschuldigingen, dat we ons niet opnieuw laten verleiden, maar ook voor onze neiging om het trauma en misbruik die ze ons zo methodisch hebben toegebracht te vermijden als we hen per toeval zouden treffen of terug te triggeren.

Onthoud dat een narcist, sociopaat of psychopaat nooit geen spijt hebben van hun gewelddadige acties tegen iemand.

Wees ervan verzekerd dat elke “verontschuldiging” die uit hun mond komt, voor hun eigen persoonlijk gewin is en NOOIT een oprecht gebaar van verdriet om wat ze je hebben aangedaan.

Ze voelen gewoon geen medelijden met alles wat ze doen, ongeacht de pijn die ze je bezorgen. Als ze zeggen dat ze spijt hebben, kun je er zeker van zijn dat je wordt gelokt en opgezet voor een nog grotere mate van vernietiging dan je tot nu toe hebt ervaren.

Jullie, als een soort, empathisch, zorgzaam en liefhebbend individu, zijn altijd de prooi geweest en zullen dat altijd blijven voor hun lege, gevoelloze, giftige levens.

Wat de empathische persoon niet beseft is dat de narcist een nemer is.

Een vampier om zo te zeggen. Ze zullen het leven en de ziel eruit halen van iedereen waarmee ze in contact komen en de kans krijgen. Dit is zodat ze hun eigen reserves kunnen opbouwen en daardoor de onbalans in hun voordeel kunnen gebruiken.

Deze dynamiek zal een empathie verwarren en verzwakken, alsof ze geen volledig begrip hebben van de eigen of andermans capaciteiten, ze zullen niet inzien dat niet iedereen is zoals zij. Een hypersensitieve empathische persoon gelooft dat hij/zij met zijn empathie iedereen kan genezen.

Ben jij zo iemand die zich altijd in de schoenen van andere mensen verplaatst en de gevoelens, gedachten en emoties van anderen ervaart, terwijl je vergeet dat andere mensen een agenda hebben die heel anders is dan die van jezelf en dat niet iedereen oprecht is?

Vergeet niet dat iemand lang genoeg het vertrouwen moet verdienen om te vertrouwen, niet met woorden met maar daden.

De agenda van de empathische persoon is om lief te hebben, te genezen en te verzorgen. Er is geen balans tussen wat een narcist doet en een empathische persoon en het is uiterst onwaarschijnlijk dat er ooit een zal komen.

Hoe meer liefde en zorg een empathische persoon biedt, des te krachtiger en dominant een narcist zal worden.

Een empathische persoon is authentiek en is wanhopig om trouw te blijven aan het doel van hun ziel en zal zeer waarschijnlijk de hele relatie een enorme les vinden en pijnlijk ontwaken.

Jij bent zo’n speciaal persoon. Dank U om je tijd te nemen om dit te lezen en te beluisteren.

Ik hou ervan als je regelmatig terugkomt omdat dan de kennis kan gebruikt worden in jouw leven. Ik hou er ook van als ik van je hoor wat jou het meeste raakte.

Ik ben nieuwsgierig om te horen wat jij nog zou willen toevoegen.

Download nu dit deel van de audioversie en beluister dit artikel met als titel ” Narcisten voelen geen medelijden met alles wat ze doen. ” herhaaldelijk en aandachtig.

Bedankt, zoals altijd om aardig en creatief te zijn in de reacties.

Johan Persyn

Aanverwante teksten

Werkboek Hooggevoeligheid & Mindfulness geluk, veerkracht & intuïtie

Veerkracht bij kindertrauma Handboek voor hulpverleners

Omarm je emoties vrij van angst voor je gevoelens

Start Here: A Crash Course in Understanding, Navigating, and Healing From Narcissistic Abuse

Deel uw gedachten met ons want samen kunnen we opzettelijk de wereld verrijken door waarde aan elkaar toe te voegen.