Narcisten voelen geen medelijden met alles wat ze doen.

Soms moeten we de misdaden van de narcist tegen ons vooraan in onze geest houden.

We weten dat “narcist” een modewoord is geworden. Sommige mensen passen het snel toe op een ex-geliefde of familielid of vriend. Maar narcisten voelen geen medelijden met andere personen, dat is wat anders dan een narcistisch trekje.

Hoewel het bewustzijn van dit concept gezond is, moet u er ook aan denken dat het in een psychische context een ernstige aandoening is.Dit label moet niet worden toegepast op iemand op wie u boos bent, omdat zij een relatie hebben beëindigd.Maar als er sprake is van misdaden dan moeten we onze eigen bescherming als het belangrijkste nemen.

We moeten onszelf ook in bescherming houden voor onszelf.

Je kunt ontdekt hebben dat je een hypersensitieve empathische persoon bent. Deze personen trekken zeer gemakkelijk nieuwe narcisten aan.Meestal komt de narcistische kwetsuur voort uit de kindertijd, waardoor een persoon zich waardeloos en niet gewaardeerd voelt. Daarom zullen ze constant en zeer wanhopig naar validatie streven.

Hier komt de empathische persoon, de genezer. Deze heeft het vermogen om de pijn van andere mensen waar te nemen en te absorberen en neemt het vaak op alsof het hun eigen pijn was.

Proberen de pijn uit te roeien.

Als een empathische persoon zich niet bewust is van zijn grenzen en niet begrijpt hoe ze zichzelf moet beschermen, zullen ze zich heel gemakkelijk en zeer snel verbinden met de narcist om te proberen eventuele schade te herstellen en te proberen al hun pijn uit te roeien.

We moeten niet alleen waken voor hun geveinsde charme en valse verontschuldigingen dat we ons niet opnieuw laten verleiden, maar ook voor onze neiging om het trauma en misbruik die ze ons zo methodisch hebben toegebracht te vermijden als we hen per toeval zouden treffen of terug te triggeren.

Onthoud dat een narcist, sociopaat of psychopaat nooit spijt hebben van hun gewelddadige acties tegen iemand.

Wees ervan verzekerd dat elke “verontschuldiging” die uit hun mond komt, voor hun eigen persoonlijk gewin is en NOOIT een oprecht gebaar van verdriet om wat ze je hebben aangedaan.

Ze voelen gewoon geen medelijden met alles wat ze doen, het maakt niet uit hoe groot de pijn is die ze je bezorgen. Als ze zeggen dat ze spijt hebben, kun je er zeker van zijn dat je wordt gelokt en opgezet voor een nog grotere mate van vernietiging dan je tot nu toe hebt ervaren.

Jullie, als een soort, empathisch, zorgzaam en liefhebbend individu, zijn altijd de prooi geweest en zullen dat altijd blijven voor hun lege, gevoelloze, giftige levens.

Wat de empathische persoon niet beseft is dat de narcist een nemer is.

Een vampier om zo te zeggen. Deze narcisten voelen geen medelijden met anderen. Ze zullen het leven en de ziel eruit halen van iedereen waarmee ze in contact komen en de kans krijgen. Dit doen ze zodat ze hun eigen reserves kunnen opbouwen en daardoor de onbalans in hun voordeel kunnen gebruiken.

Deze dynamiek zal een empathie verwarren en verzwakken, alsof ze geen volledig begrip hebben van de eigen of andermans capaciteiten, ze zullen niet inzien dat niet iedereen is zoals zij. Een hypersensitieve empathische persoon gelooft dat hij of zij met zijn empathie iedereen kan genezen.

Ben jij zo iemand die zich altijd in de schoenen van andere mensen verplaatst en de gevoelens, gedachten en emoties van anderen ervaart, terwijl je vergeet dat andere mensen een agenda hebben die heel anders is dan die van jezelf en dat niet iedereen oprecht is?

Vergeet niet dat iemand lang genoeg het vertrouwen moet verdienen om te vertrouwen, niet met woorden  maar met daden.

narcisten voelen geen medelijden
Hier kun je Loskomen van de narcistische Conditionering. Deel 3

De agenda van de empathische persoon is om lief te hebben, te genezen en te verzorgen.

Er is geen balans tussen wat een narcist doet en een empathische persoon en het is uiterst onwaarschijnlijk dat er ooit een zal komen. Hoe meer liefde en zorg een empathische persoon biedt, des te krachtiger en dominant een narcist zal worden.

Een empathische persoon is authentiek en is wanhopig om trouw te blijven aan het doel van hun ziel en zal zeer waarschijnlijk de hele relatie een enorme les vinden en pijnlijk ontwaken.

Jij bent zo’n speciaal persoon. Dank u om je tijd te nemen om dit te lezen en te beluisteren. Ik ben nieuwsgierig om te horen wat jij nog zou willen toevoegen. Bedankt, zoals altijd om aardig en creatief te zijn in de reacties.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

2 reacties op “Narcisten voelen geen medelijden met alles wat ze doen.”

 1. Don Quichot avatar
  Don Quichot

  ‘Een empathische persoon is authentiek en is wanhopig om trouw te blijven aan het doel van hun ziel en zal zeer waarschijnlijk de hele relatie een enorme les vinden en pijnlijk ontwaken.

  Jij bent zo’n speciaal persoon. Dank u om je tijd te nemen om dit te lezen en te beluisteren.’

  Beste Johan en Annemie, de hierboven gekopieerde zinnen brachten mij in tranen. Ik heb veel ervaring op dit gebied en herken mezelf absoluut in de omschrijving. Ik wil zó graag het góede in de medemens (blijven) zien, ik kán dit bijna niet ‘onderdrukken’. En dan is er ook nog het medelijden omdat ik de pijn van de ander voel (zelf hebben zij niet door dat ze ‘pijn’ aan het ontvluchten of aan het verdoven zijn).

  Bedankt voor de mooie woorden, dat doet me goed.

  Met vriendelijke groet,

 2. johanpersyn avatar

  Ik denk dat we het allemaal met elkaar eens zijn, het zijn de beste mensen die narcistisch werden misbruikt. We denken misschien dat dit zo oneerlijk is – maar toch geloof ik dat er een grote en glorieuze compensatie wacht voor degenen die zijn misbruikt. Ik heb gezien hoe mensen resultaten ervaren na narcistische mishandeling, waar ze niet alleen overleven en herbouwen vanuit de diepten van wanhoop, ze claimen ook echte vreugde, doel, overvloed, liefde, uitbreiding en vertrouwen … en in veel grotere mate dan voor het lijden van misbruik, zelfs als misbruik alles is dat ze ooit hebben gekend. Hoe is dit mogelijk? Waarom is dit niet alleen mogelijk maar ook waarschijnlijk? Wat kun je doen? Hoe kun je transformeren? Hoe door de waarheid ervan te accepteren en te beweren dat je niet alleen zult loskomen van de pijn van wat je hebt geleden, en voor je Ware Zelf en Ware Leven van je dromen gaan. Blijf gewoon ons aanbevelingen volgen. Met vriendelijke groeten,Johan.

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees