Empaat doelwit van narcistische individuen.

empaat

Ik weet niet waar je bent op je pad van genezing van narcistisch misbruik, maar tijdens mijn eigen reis ontdekte ik iets over mezelf. Ik ben een empaat. De ‘Empaat’-persoonlijkheid begint net de erkenning te krijgen die hij of zij verdient.

Ik geloof dat het empathische persoonlijkheidstype evenveel erkenning verdient als het narcistische persoonlijkheidstype. Dat komt doordat de empathische persoon vaak het meest voorkomende doelwit is van narcistische individuen.

Narcisten gaan dikwijls snel naar de top van een organisatie, en brengen bij hun volgers veel aanbidding teweeg. Maar dit is niet wat je wilt toch?

Empaten vinden het zo moeilijk om grenzen te stellen aan narcisten.

Een empaat heeft het moeilijk om de relatie te verlaten omdat ze denken dat zij degene kunnen zijn die de narcist eindelijk kan redden. Alleen dat gebeurt nooit. Wat er gebeurt, is dat tijdens het proces om de narcist te verlossen en te redden, de empaat zichzelf volledig verliest.

Het lijkt misschien gek, maar empaten en narcisten voelen zich als magneten tot elkaar aangetrokken. Het is een energie-ding. En hoewel het onderwerp zo fascinerend is dat we deze aantrekkingskracht vaak romantiseren, is de waarheid dat veel empaten volledig kunnen worden vernietigd door narcisten.

Ik ken honderden mannen en vrouwen, intelligente mensen enz., rijke mensen enz.). Ze zijn hun carrière, huis en zelfs de voogdij over hun kinderen kwijtgeraakt. Ik ondernemers gehoord die hun bedrijf verloren.

Je begrijpt waarschijnlijk het plaatje van de empaat? Als je zich niet identificeert als een empaat, zijn sommige van jouw vrienden dat waarschijnlijk wel. Deel deze post als je dat wilt, want we hebben groeitaken om het misbruik te stoppen.

Gepubliceerd door Annemie Declercq

Annemie is in het bezit van een Bachelor diploma in Orthopedagogie dat ze heeft behaald aan de Hogeschool Gent. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie. Ze werkt al vele jaren in de VDAB om mensen te helpen werk te vinden en te behouden. Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren. Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder pleegmoeder, plusmama, armoede consulent en orthopedagoge. Ze werkt 33 jaar in de VDAB in Roeselare. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe!