zelfgenezingssysteem

Een handicap voor een liefdevolle relatie: narcisme dl1

Enkele nodige voorwaarden om tot een liefdevolle relatie te kunnen komen.

In het hart of de kern om wederzijdse aangename, seksuele relaties te verkrijgen moet er een zekere mate van fysieke aantrekkingskracht zijn, maar ook die van andere, minder herkenbare ingrediënten zoals: zich comfortabel voelen in je eigen vel en een  grote mate van positief zelfbeeld en zelfrespect.

Geschatte leestijd: 2 minuten

Heb je medelijden met de narcist omwille van een ernstige handicap voor liefdevolle relatie?

We kunnen een soort medelijden hebben met de narcist, maar slechts voor één keer, omdat het het gevolg is van zijn opvoeding in de eerste levensjaren, en die heeft hem een meestal onomkeerbare schade toegebracht, omdat ze leven met een ernstige handicap om een volwassen liefdevolle relatie tot stand te brengen.

Meestal vertellen slachtoffers van narcisten dat ze in de eerste maanden werkelijk de beste seks van hun leven hebben meegemaakt. Ze waren dan ook blind verliefd, zoals in een sprookje. De narcist deed dan ook zoveel moeite om het slachtoffer aan zich te binden ook met zijn seksuele activiteiten.

Hij onderzocht hoe hij haar het beste genot kon verschaffen, zodat zij seksueel aan hem verslaafd werd. Uiteraard had dat ook te maken met het zichzelf te willen bewijzen als zijnde de beste op dat vlak. Velen vertellen dan ook hun slachtoffer dat ze nooit meer zo’n minnaar zullen hebben in hun leven.

De narcist zoekt dat ook de grenzen op van het toelaatbare bij zijn slachtoffer en zal vragen om die grens te overschrijven waardoor hij ook hier zijn sadistische kant  kan bevredigen en zijn slachtoffer een minderwaardig gevoel kan bezorgen.

deel 1 b

deel 2

Wat ga je met de tips uit het artikel doen? Heb je een vraag of suggestie? Laat zeker even een reactie achter:). Dank je wel! Reactie annuleren