Een handicap voor een liefdevolle relatie: narcisme Deel 1 video

Enkele nodige voorwaarden om tot een liefdevolle relatie te kunnen komen.

In het hart of de kern om wederzijdse aangename, seksuele relaties te verkrijgen moet er een zekere mate van fysieke aantrekkingskracht zijn, maar ook die van andere, minder herkenbare ingrediënten zoals: zich comfortabel voelen in je eigen vel en een  grote mate van positief zelfbeeld en zelfrespect.

Heb je medelijden met de narcist omwille van een ernstige handicap voor liefdevolle relatie?

We kunnen een soort medelijden hebben met de narcist, maar slechts voor één keer, omdat het het gevolg is van zijn opvoeding in de eerste levensjaren, en die heeft hem een meestal onomkeerbare schade toegebracht, omdat ze leven met een ernstige handicap om een volwassen liefdevolle relatie tot stand te brengen.

Meestal vertellen slachtoffers van narcisten dat ze in de eerste maanden werkelijk de beste seks van hun leven hebben meegemaakt. Ze waren dan ook blind verliefd, zoals in een sprookje. De narcist deed dan ook zoveel moeite om het slachtoffer aan zich te binden ook met zijn seksuele activiteiten.

Hij onderzocht hoe hij haar het beste genot kon verschaffen, zodat zij seksueel aan hem verslaafd werd. Uiteraard had dat ook te maken met het zichzelf te willen bewijzen als zijnde de beste op dat vlak. Velen vertellen dan ook hun slachtoffer dat ze nooit meer zo’n minnaar zullen hebben in hun leven.

De narcist zoekt dat ook de grenzen op van het toelaatbare bij zijn slachtoffer en zal vragen om die grens te overschrijden waardoor hij ook hier zijn sadistische kant  kan bevredigen en zijn slachtoffer een minderwaardig gevoel kan bezorgen.

Gepubliceerd door Annemie Declercq

Annemie behaalde aan de Hogeschool Gent een Bachelor diploma in Orthopedagogie. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie. Ze werkt al vele jaren in de VDAB om mensen te helpen werk te vinden en te behouden en dit als armoede consulente. Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren. Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder pleegmoeder, plusmama. Ze werkt 34 jaar in de VDAB in Roeselare. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe!