Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Grote tragedies voor kinderen in Oekraïne +video

In een nieuwe serie video’s van “Gen Oekraïense Kamp” vertellen ze de verhalen van onze kinderen in Oekraïne. Verhalen die moeilijk te geloven, moeilijk te begrijpen zijn en het belangrijkste is om te leven. Maar ze zijn echt en overkomen deze kinderen.

Een video gaat over Maya, een negenjarig meisje uit Charkiv. Haar vader, yuri Vol čkov, was een beroemde vrijwilliger in aktivístom in Kharkiv. Vanaf de eerste dagen van de oorlog was hij actief betrokken bij het helpen van: het uitdelen van medicijnen, producten – het helpen van alle inwoners van de stad in een moeilijke tijd.

Maar op 16 maart werd zijn auto kapotgeschoten terwijl hij medicijnen nam naar Saltivka – een van de meest getroffen districten van Charkiv tijdens de oorlog. Yuri’s dood werd een grote tragedie voor familie, vrienden en collega’s. Een tragedie die Maya nog steeds niet kan geloven. Ze blijft hem berichten sturen over haar leven op kamp.

Er zijn duizenden en duizenden soortgelijke verhalen. Dit alles overkomt onze Oekraïense kinderen. En als je ze hoort, heb je geen andere keuze dan te handelen. Maar we weten zeker dat we samen kunnen winnen. Op het echte en psychologische front.

Het Gen Oekraïense Kamp project is een gezamenlijke actie die voortkwam uit emoties.

Iedereen die het leed van mensen in vele steden in Oekraïne heeft gezien. Iedereen die zich tegen de vijand wilde verzetten: laat hem onze toekomst, het gelukkige leven van onze kinderen niet afpakken.

En de steun die ze hebben gekregen laat maar één ding zien dat we niet te stoppen zijn. Daarom, voordat de tweede shift van Gen Camp begint, willen we jullie officieel vertellen over de persoon die ons zal steunen – First Lady Elena Zelenska @olenazelenska_official

Ze vertelden het First Lady team in de zomer over het creëren van een veilige omgeving waar kinderen hun naoorlogse emotionele wonden kunnen helen. Sindsdien doet “Gen. Ukraina” actief gezamenlijk werk zodat Oekraïense kinderen revalidatie en welzijn kunnen ondergaan.

Wij zijn dankbaar voor de steun van de first lady van Oekraïne en haar hele team. Al ons werk maakt deel uit van een grote inspanning om Oekraïense kinderen te helpen de verschrikkelijke oorlogservaring te overwinnen. En de First Lady steunen in dit proces is van groot belang.

Samen gaan we winnen!

video over getraumatiseerde kinderen in Oekraïne

U kunt dit project “Gen. Ukraini” steunen! Meer informatie over kinderen in Oekraïne vind je hier.

Vul de vragenlijst in als je kinderrevalidatie wilt aanvragen bij 

Gen.Camp
— u of uw kind is mishandeld in Ukrainia en hulp nodig heeft.

Wie kan lid worden van Gen.Camp? Kinderen van 6-12 jaar die tekenen van psychisch trauma als gevolg van de oorlog hebben uitgesproken en zo snel mogelijk hulp nodig hebben.

In Spain, a camp was organized for Ukrainian children who suffered from the war

Oekraïense kinderen verwerken oorlogstrauma’s door te tekenen

Educatieve tips en materiaal over werken met kinderen met een oorlogstrauma

NOODHULP OEKRAÏNE

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer over kinderen in Oekraïne

Oekraïnse referenties en bronnen en schrijvers op sociale media in het Engels

Mariam Naiem: Instagram en Twitter

Tetyana Denford: Instagram en Twitter

Marichka Buchelnikova: Instagram en Twitter

Maria Kuchapska: Instagram

Julia Kyrylova-Fedorchenko: Instagram

Oleksandr Shyn: Twitter

Valeria Voshchevska: Instagram en Twitter

Julia Tymoshenko: Instagram en Twitter


door

Tags:

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees