Moeilijk voor mensen om over Oekraïense pijn te praten?

Een paar dagen geleden volgde ik een uitzending van @doctor_komarovskiy. (zijn website: https://komarovskiy.info/24) De uitzending heette “Gezondheid en oorlogvoering voor kinderen”. Een dag nadat ze live gingen, kwamen ze erachter dat dit probleem van kinderen met oorlogstrauma veel minder berichtgeving en reacties krijgt dan al zijn andere video’s. Praten over Oekraïense pijn van kinderen is moeilijk. Dat is net dezelfde ervaring die ik heb als ik berichten plaats over het leed van kinderen tijdens oorlog op FB. Telkens minder views en minimale reacties. Dit is een enorme uitdaging die we zullen moeten vechten.

Het is moeilijk en pijnlijk voor mensen om naar verdriet te luisteren van Oekraïense kinderen.

Mensen denken dat het niet voor hen geldt. Mensen denken dat ze niets kunnen veranderen hoewel de traumaverwerking 100% resultaat heeft. Door dit ongeloof in mogelijke traumaverwerking negeren sommigen deze situatie in de oorlog. Ze leven hun trauma door het te vermijden.

Volwassenen zijn gewoon kinderen die als kind enige vorm van interactie met de wereld hebben verworven en velen van ons vermijden gewoon de confrontatie met de realiteit.

Oekraïense pijn
Keepstyle

En oorlog is een harde realiteit en jezelf accepteren als slachtoffer is heel moeilijk.

Het is net zo moeilijk om naar andere slachtoffers te kijken, en makkelijker om te doen alsof ze dat niet zijn.

Maar eigenlijk zijn ze dat wel en er zijn heel, heel veel slachtoffers. Tot op vandaag hebben we honderdduizenden oorloggetraumatiseerde kinderen in Oekraïne en dit is een wereldwijd probleem op staatsniveau. Kinderen zijn immers het kwetsbaarst in oorlogsgebied.

Je moet begrijpen dat een getraumatiseerd kind degene is die een dag in de rij heeft gestaan aan de grens, die een huilende moeder zag, die zich verstopte in een schuilkelder, die zich scheidde van geliefden, die geliefden verloor. Trauma kan niet beoordeeld worden op het niveau van pijn, iedereen heeft zijn eigen verhaal van wanhoop.

Ondersteuning is het belangrijkste wat nodig is in elke traumaverwerking.

 @gen.ukrainian zijn echt gezegend om ongelooflijk veel therapeutische hulp te krijgen van zorgzame mensen, merken en bedrijven.

Er is een liefdadigheidssamenwerking met het Oekraïense merk @keepstyle waarin “gen ukrainian” samen strijden op psychologisch front onder de slogan “Future is ours for the taking”.

Het merk “keepstyle” presenteert een beperkte collectie, alle winst zal worden gericht op het helpen van ons Gen Oekraïense Kamp. Deze samenwerking is het gezamenlijk manifest, waarin ze oproepen om ongetwijfeld te geloven in de kracht van psychologische ondersteuning, de toekomst van ukraïnse kinderen en in de gelukkige toekomst van Oekraïne.

@milayavaleria en het hele merkteam zijn zo dankbaar dat ze in minder dan 20 minuten een beslissing hebben genomen en het concept meteen in werking hebben gezet.

@katiaklim maakte geweldige foto’s van deze ukraïnse engelen. @tamtrum_ zorgde voor een sterke slagzin.

Deze passende quote beschrijft hun visie en missie het beste omdat we de toekomst van onze kinderen nergens voor opofferen.

Bestellen van kledij voor ondersteuning van Gen Ukrain kan via @keepstyle,

https://keepstyle.co/en/search?keyword=ukraine

De Keepstyle kledingshop vind je ook op Facebook: hier

Vul de vragenlijst in als je kinderrevalidatie wilt aanvragen bij Gen.Camp
— als u of uw kind is mishandeld in Ukrainia en hulp nodig heeft.

Wie kan lid worden van Gen.Camp? Kinderen van 6-12 jaar die tekenen van psychisch trauma als gevolg van de oorlog hebben uitgesproken en zo snel mogelijk hulp nodig hebben.

In Spain, a camp was organized for Ukrainian children who suffered from the war

Oekraïense kinderen verwerken oorlogtrauma’s door te tekenen

Educatieve tips en materiaal over werken met kinderen met een oorlogstrauma

NOODHULP OEKRAÏNE

Iemand die oprecht om je geeft, zal je gevoelens niet willen kwetsen!

Het traumaherstel kamp van “Gen Ukrainian” voor kinderen

Psychopaat, macht, ego en democratie

Spin dictators and the style of modern democracy

In de verdedigingsmodus blijven door informatie

Het innerlijke werk doen om je te bevrijden van trauma!

De kans om anderen te helpen en weer van zichzelf te houden.


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.582 andere abonnees