Agressie is een signaal dat verzorging nodig heeft in Oekraïne.

Agressie is een signaal dat verzorging nodig heeft in Oekraïne.

De meeste volwassenen kunnen hun reacties op één of andere gebeurtenissen nauwelijks verklaren. Als we het over emoties van kinderen hebben in Oekraïne, wordt het hier nog moeilijker, want dan hebben we een mix van agressie en trauma. Maar elke reactie heeft zijn wortel en oorzaak. Zodat ze begrepen kan worden. Vandaag gaan we het hebben over een van de moeilijkste emoties die kinderen ervaren – agressie.

Agressie is in de eerste plaats een weerspiegeling van innerlijk ongemak, het niet correct reageren op gebeurtenissen rond een kind. Het is een bepaalde emotionele “explosie” waar een kind geen controle over heeft. Vooral als het kind getraumatiseerd is.

agressies in het veralgemenen van uw emoties rookpluim van vliegtuig - agressie trauma leven Oekraïne
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Hier zijn enkele tips om het beste te reageren op het agressieve gedrag van kinderen:

Onderneem meteen actie. Als je getuige bent geweest van het agressieve gedrag van je kind, moet je meteen de oorzaak vinden van zo’n reactie. “Oogjes sluiten” gaat niet lukken omdat het regelmatig wordt herhaald. Geef een kans om agressie los te laten. Als agressie al een van de manieren is geworden om emoties los te laten, geef het dan de kans om het op de voorzichtigste manieren te doen.

Bijvoorbeeld met speeltherapie.

Beter een boksbal verslaan dan de kat van de buren. Directe agressie in ontwikkeling. Een van de beste opties is sporten. De opwinding van fysieke activiteit helpt om emoties los te laten niet alleen voor volwassenen. Laat het kind voelen dat het veilig is. Vaak is agressie een reactie van de zelfverdediging van het lichaam.

Daarom is het belangrijk om een kind een gevoel van geborgenheid, kalmte en liefde te geven.

Wees dichtbij en maak het mogelijk om samen deze gevoelens te ervaren. En onthoud het belangrijkste, agressie is een normale reactie. Ze hoeft niet bang te zijn, maar op een sociaal aanvaardbare manier leren loslaten. We hopen dat deze informatie nuttig voor je was.

Tijdens de eerste twee weken van Gen Oekraïens Kamp met de beste specialisten uit Oekraïne en Israël zien ze al een verschuiving naar traumaherstel bij de kinderen.

In deze tijd hebben ze kunnen zien hoe kinderen, vaak met gecompliceerde verhalen, hun ziel voor ons beginnen open te stellen, liefde, zorg en therapie accepteren.

In deze post vertellen we graag iets meer over de methoden die gebruikt worden op het kamp, te beginnen met de praktijk van kunsttherapie. Kunsttherapie is een soort psychotherapie waarbij gebruik wordt gemaakt van creatieve technieken, hoofdvak zijn:

visuele therapie;

zandtherapie;

poppentherapie;

kleitherapie;

biblio therapie en sprooktherapie;

U kunt dit project steunen! Meer informatie daarover vind je hier.

Vul de vragenlijst in als je kinderrevalidatie wilt aanvragen bij 

Gen.Camp
— u of uw kind is mishandeld in Ukrainia en hulp nodig heeft.

Wie kan lid worden van Gen.Camp? Kinderen van 6-12 jaar die tekenen van psychisch trauma als gevolg van de oorlog hebben uitgesproken en zo snel mogelijk hulp nodig hebben.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

In Spain, a camp was organized for Ukrainian children who suffered from the war

Oekraïense kinderen verwerken oorlogstrauma’s door te tekenen

Educatieve tips en materiaal over werken met kinderen met een oorlogstrauma

NOODHULP OEKRAÏNE

Oekraïnse referenties en bronnen en schrijvers op sociale media in het Engels

Mariam Naiem: Instagram en Twitter

Tetyana Denford: Instagram en Twitter

Marichka Buchelnikova: Instagram en Twitter

Maria Kuchapska: Instagram

Julia Kyrylova-Fedorchenko: Instagram

Oleksandr Shyn: Twitter

Valeria Voshchevska: Instagram en Twitter

Julia Tymoshenko: Instagram en Twitter