De narcist(e) kiest zijn medespelers in het leven met zorg: op zoek naar mensen met bepaalde kwetsbaarheden of aarzelingen die kunnen worden bespeeld. Degenen die behoefte hebben aan liefde en aandacht, degenen die gemakkelijk kunnen worden afgeleid door het willekeurige aardige gebaar en dan geen aandacht schenken aan zijn daden. Wat is het doel van de narcist(e) daarbij?

De narcist(e) is een bekwame casting director, die cool beoordeelt welke rollen iemand zou moeten spelen. Dit is zelfs waar in families wanneer de narcist(e) een moeder is. Ze beoordeelt degenen die mee willen spelen en zich onderwerpen, samen met degenen die dat niet willen. Je zal je afvragen wat het doel van de narcist(e) daarbij is?

Als u zich zorgen maakt dat u of iemand die u kent symptomen van geestelijke gezondheidsproblemen heeft, raadpleeg dan uw arts.

Ik sta perplex over de wreedheid, gruwelijkheid, onmenselijkheid, slechtheid, barbaarsheid van de narcist(e).

Kampen met PTSS.

Een van de problematische dingen die zij met haar narcist(e) deelde was een auto-ongeluk dat zij ongeveer 14 jaar geleden had gehad en waardoor zij een paar jaar met PTSS kampte.

Hij wist dus haar kwetsbare plaats. Daarom was het ook gemakkelijk om het doel van de narcist(e) te begrijpen als hij teruggreep naar die gebeurtenis.

Een ongeluk waarbij een dronken achttienjarig jongen op een fiets ‘s nachts door haar voorruit kwam. Hij was zwaar gewond.

Er was vastgesteld dat zij niets had kunnen doen om het accident te vermijden. Immers de fietser had een fout gemaakt. Maar dat weerhield haar er niet van om haarzelf steeds opnieuw de schuld te geven.

Zelfs vele jaren later heeft zij moeite om ‘s nachts te rijden.

Haar narcist wist dit, en gedurende een van de keren dat zij probeerde afstand van hem te nemen terwijl hij me probeerde vast te houden, vertelde hij haar iets over zijn werk die dag en dat hij die weg af reed.

Emotioneel geweld.

Hij zei: “Weet je, die weg waar je die knul raakte.”

Dat voelde bij haar alsof iemand in haar buik sloeg precies waar hij voor ging!

Hoe moet zij dat weten?

Zij vroeg hem om niet naar die weg te verwijzen, en vertelde hem de straatnaam en vroeg hem om hem te gebruiken in plaats van te zeggen wat hij deed.

Zijn antwoord was: “Wel dat is de weg waar je die jongen raakte!” Echt waar?

Opnieuw vertelde zij hem de naam van de straat te gebruiken en legde hem uit dat het haar pijn deed om naar hem op die manier te verwijzen. Nou dat was zijn doel!

Tot dusverre had hij het twee keer gezegd.

In de volgende twee minuten praatte hij over die weg en noemde het nooit bij zijn naam. Hij noemde het: “Die weg waar je die jongen slaat”, niet nog een keer. Niet twee keer.  Maar nog drie keer nadat ik hem had gevraagd de weg te noemen met zijn naam.

Dat was VIJF KEER in totaal dat hij het nodig vond om dat “mes” te nemen en niet alleen haar te steken, maar het genadeloos te blijven draaien ondanks haar verzoek om te stoppen.

VIJF KEER in een gesprek van drie minuten.

Dit is een flagrante en duidelijke beeld van het absolute duivelse waar dit monster niet alleen toe in staat is, maar die er ook daadwerkelijk mee uit komen om hun slachtoffers mee te traumatiseren!

Het doel van de narcist(e): Invalidatie van de ene relatie naar de volgende.

De narcist, sociopaatpsychopaat zijn ongevoelig, onbezorgd, kwade gekken wiens enige doel een weg van vernietiging en invalidatie aan te leggen van de ene relatie naar de volgende.

De levens die ze verwoesten, zijn hun zieke en verwrongen trofeeën waar ze trots op zijn. Door die trofeeën blijken ze het doel van de narcist(e) bereikt te hebben. Zich superieur voelen en zo hun schaamte verbergen.

Jij bent zo’n speciaal persoon die voortaan de narcist(e) zal vermijden in je leven.

Dank u om je tijd te nemen om dit te lezen en te beluisteren.

Als je regelmatig terugkomt kan de kennis gebruikt worden in jouw leven. Ik hou er ook van als ik van je hoor wat jou het meeste raakte.

Wij allen zijn nieuwsgierig om te horen wat jij nog zou willen toevoegen.

Bedankt, zoals altijd om aardig en creatief te zijn in de reacties.

Hoe word je de meest rustige versie van jezelf na misbruik door de narcist(e)? Het antwoord vind je hier.

Wil je me vertellen wat je van deze boeken vindt?

Manisch-depressief. Gids voor patiënten, familie en hulpverleners.

Conflicthantering en onderhandelen.

EMDR. Een geprotocolleerde behandelmethode voor de gevolgen van psychotrauma.

You may also like...

Geef een reactie, vraag of antwoord. Dank je wel!