Gewoonten van iemand die mentaal is mishandeld.

Gewoonten van iemand die mentaal is mishandeld.

Slachtoffers twijfelen of hun partner echt van hen houdt omdat ze moeite hebben om hun eigen waarde te zien.
Ze zoeken naar kleine dingen die “af” aanvoelen en beschouwen ze als tekenen dat je niet tevreden bent met de relatie.
Slachtoffers van mentale mishandeling worden woest of depressief wanneer ze worden bekritiseerd omdat dit terugflitst naar mentale mishandeling uit het verleden.
Ze filteren hun ‘ware zelf’ en laten alleen de delen van hen zien waarvan ze denken dat je zult accepteren, omdat ze diep van binnen voelen dat ze niet genoeg voor je zijn.
Slachtoffers van mentale mishandeling worstelen om kwetsbaar te zijn, want ze zijn bang.
Heb alsjeblieft geduld met degenen die mentaal zijn mishandeld.
Genezing kost tijd.

We fight for Ukrainian children on a psychological front

Slachtoffer zijn van emotionele mishandeling als kind

Het is iets dat blijvende sporen achterlaat op de persoonlijkheid, in sommige gevallen zelfs onomkeerbare schade, en op het gedrag op latere leeftijd. En de reden is dat dit misbruik meestal afkomstig is van ouders die niet beter weten – het komt van de mensen die het kind het meest kan vertrouwen.

Ik heb een zeer goede vriend die als kind emotionele mishandeling heeft meegemaakt, en ik weet hoe anders deze mensen functioneren in vergelijking met degenen die een normale jeugd hebben gehad.

Er is iets anders in de manier waarop ze naar de wereld kijken. Ze voelen zich nog steeds gevangen in de mentale gevangenis die hun ouders voor hen hebben gecreëerd.

Dus, hoe weerspiegelt emotionele mishandeling later in het leven? Mensen die emotionele mishandeling in hun kindertijd hebben meegemaakt, vertonen deze symptomen meestal. Als je als kind emotioneel mishandeld bent, herken je deze gewoontes misschien in jou.

1. Gevoeligheid voor harde geluiden

Je ervaringen met emotionele mishandeling hebben je erg gevoelig gemaakt, en dit heeft zich fysiek gemanifesteerd doordat je constant op zoek bent naar gevaar. Je overgevoeligheid kan deels worden toegeschreven aan de angst die je hebt ontwikkeld en deels aan de angst die een groot deel van je jeugd is geweest.

Als je ergens rustig bent, kun je helder denken. Anders gaan je gedachten in het rond springen en verlies je de controle over de situatie in je hoofd. En als het harde geluid plotseling is, zou je zelfs kunnen springen.

2. Oogcontact vermijden

Je vindt het erg moeilijk om oogcontact te houden met mensen. Als je moeite hebt om het nog iets langer boven je limiet te houden, begin je er angst voor te krijgen en wil je gewoon wegrennen.

Je onderbewustzijn zorgt ervoor dat je van binnen gesloten wilt blijven en de doordringende blik van andere mensen wilt vasthouden om dieper te reiken. En het is gewoon natuurlijk nadat je hebt geleden onder de oordelende blikken van de mensen die verondersteld werden je liefde te geven.

3. Introversie/asociaal gedrag

Je hebt je verraden gevoeld door de mensen die je het meest vertrouwde. Je weet dat je ze onvoorwaardelijk binnenlaat, zodat ze een complete puinhoop van binnen kunnen achterlaten. Dus nu is het erg moeilijk voor je om iemand anders binnen te laten.

Daarom heb je je afgesloten van andere mensen en heb je een afstand tussen jezelf en hen gecreëerd die gehuld is in ongeloof en twijfel. Het is niet meer dan normaal dat je je zo gedraagt ​​- als je ouders dat konden, waarom zouden anderen dan niet hetzelfde doen?

4. Gebrek aan eigenwaarde

Je denkt altijd dat je geen complimenten verdient omdat je geleerd hebt dat je geen complimenten verdient. In feite twijfel je aan je capaciteiten in elk aspect en vind je het moeilijk te accepteren dat je tot alles in staat bent.

Daarom weet je vaak niet hoe je moet reageren op complimenten en vind je ze onoprecht. En als het gaat om wat u kunt doen, weerhoudt de gedachte alleen dat u uw capaciteiten moet gebruiken, u ervan om te doen wat u werkelijk kunt doen.

5. Conflicten vermijden

Het maakt niet uit hoe fout die andere persoon is, je vermijdt liever conflicten om hem niet boos te maken, omdat je emotioneel intense drama’s niet kunt verdragen. Ze zijn al zo lang in je leven dat je liever de dwaas bent in de situatie dan opnieuw een emotionele aanval te ondergaan.

Je wilt gewoon in vrede zijn en met rust gelaten worden. Als iemand het niet verdient vanwege iets dat hij verkeerd heeft gedaan, sluit je hem liever uit je leven dan dat je hem onder ogen ziet en probeert het probleem op te lossen.

6. Over alles aan jezelf twijfelen

Misschien vind je troost bij iemand die je eindelijk hebt leren vertrouwen, maar je zult jezelf nooit genoeg vertrouwen. Elk van uw beslissingen wordt onder uw pessimistische controle geplaatst en u twijfelt aan elke keuze.

Je gevoel van eigenwaarde is geruïneerd en je vindt het moeilijk te geloven dat je in staat bent om goede beslissingen te nemen. Daarom probeer je vaak verantwoordelijkheden te ontlopen die een besluitvaardige houding vergen.

mentale mishandeling
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

7. Excuses voor alles

Een ander typisch symptoom van een trauma door kindermishandeling is dat je je voor alles moet verontschuldigen, zelfs als iemand anders op je teen heeft getrapt. Deels om conflicten te vermijden, en deels omdat je echt bent gaan denken dat alles wat er gebeurt door jou komt.

Je denkt dat het jouw schuld is dat je in de situatie zit waarin je je bevindt, en je denkt misschien zelfs dat het jouw schuld was dat je in de eerste plaats emotioneel werd mishandeld. Beledigende ouders zorgen er in ieder geval voor dat ze hun kinderen dwingen op deze manier te denken. Je excuses aanbieden als het niet jouw schuld is, is sindsdien een aangeleerde gewoonte voor je geworden.

8. Woede-uitbarstingen

Als je met mensen bent die je kunt vertrouwen en die je willen helpen, merk je dat je vaak in woede uitbarst om de meest triviale dingen. Je kunt er gewoon niets aan doen. Je weet dat je van ze houdt, en je weet dat je iets dwaas doet, maar de woede lijkt je op de weg te drijven en je hebt op dat moment geen controle.

Het punt is dat je zelfrespect bent gaan vervangen door woede, of beter gezegd, je hebt het gat opgevuld waar het gevoel van eigenwaarde zou moeten zijn met woede. Je voelt een onbewuste woede die je persoonlijkheid drijft, en je bent boos op je leven omdat je het nooit verdiende dat je zoiets overkwam.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer