Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Hoe kun je Oekraïnse getraumatiseerde kinderen helpen?

“Gen.Oekrainian” is een gemeenschapsorganisatie van gelijkgestemden en patrons die samen zijn gekomen om Oekraïense getraumatiseerde kinderen te helpen.

Dit initiatief is gecreëerd om kinderen te helpen oorlogstrauma te overkomen, te integreren en hun energie te richten op ontwikkeling. ⠀ “Gen.Camp” heeft nu de beste psychotherapie beoefenaars, artsen uit Oekraïne en Israël die met kinderen werken.

In de toekomst zal het platform “Gen.Oekrainian” ervaring delen zodat duizenden psychotherapeuten zich kunnen aansluiten bij de hulp van Oekraïense kinderen.

Dankzij correct geselecteerde therapie kan de kinderpsyche tot 100 % herstellen, dus we moeten enthousiast worden hiervoor. Elke dag vechten we aan het psychologisch front voor deze kinderen!

Die kinderen die traumatische ervaringen hebben meegemaakt getuige van moorden, familie of ouder verloren, de verschrikkingen van de bezetting overleefd, raketvuur overleefd. ⠀

Als uw kind hulp nodig heeft van een specialist, vul dan het formulier op de website van gen ukraïne in, want ze blijven werven voor toekomstige groep van het kamp. Heb je vragen, schrijf een privébericht, ze nemen contact op. ⠀

Ik ben oprecht blij dat het hulpproces kan beginnen voor Oekraïense kinderen met een trauma. Het licht zal winnen, de kinderogen zullen stralen van geluk. Ik geloof in deze organisatie want ze werken ervoor. 

Als je dat wenst, kun je echter meedoen aan het initiatief en geld inzamelen voor online-consulten met psychotherapeuten voor Oekraïense getraumatiseerde kinderen die niet op kamp konden komen in Spanje. ⠀

Volg de link in de profielbeschrijving en bouw mee aan een gelukkige toekomst voor Oekraïense kinderen 🇺🇦. We vechten voor Oekraïense kinderen aan het psychologisch front.

Ze hebben een website gemaakt – genukrainian.com.ua voor Ouders, voogden of andere volwassenen die kinderen willen helpen die traumatische gebeurtenissen hebben overleefd.

Daar kun je een vragenlijst invullen om je kind naar een kamp te sturen waarin specialisten helpen de gevolgen van ervaren traumatische gebeurtenissen te overwinnen. ⠀

In de toekomst zal dit Gen.Oekraïense team auteursprotocollen ontwikkelen voor de verdere behandeling van duizenden kinderen, namelijk het stabiliseren van hun psycho-emotionele toestand na de traumatische gebeurtenis. Volg de updates, ga naar deze website en laat vragen achter in de comments als je hebt. ⠀

Gen.Oekraïense bestaat om voorwaarden te creëren voor het herstel van de psyche van kinderen in 🇺🇦.

Zielen bezwijken aan wonden.

En helaas kregen de kinderen van Oekraïne deze wonden. Er zijn geen woorden om de pijn van ouders voor hun kinderen te beschrijven. Maar dit is wat we kunnen doen om kinderen te helpen die psychisch trauma hebben opgelopen door oorlog.

We hebben nog niet alles gezien, de gevolgen zullen zich verder manifesteren, maar we moeten nu handelen. Wij kunnen het Gen.Oekraïense team, dat Gen.Camp organiseerde – een gezondheids- en educatief kamp voor de psychologische revalidatie van kinderen uit de hotspots in Oekraine.

Onverschilligheid is een eigenschap die niet inherent is aan Oekraïners. Daarom zijn ze samengekomen om voorwaarden te creëren voor het herstel van de psyche van het kind. ⠀ Als je kind psychologische hulp nodig heeft, volg dan de link in de profielkop en vul de vragenlijst in op genukrainian.com.ua.

Wat blijft er over bij de kinderen na het kamp.

Ze krijgen best vaak commentaar dat het werk van kamp situationeel is en korte termijn hulp die alleen op het moment werkt. Dat terwijl het kamp de kinderen terugbrengt naar hun normale leven en teamwork-niveau omhoog gaat. Dit is niet het geval.

Deze kampen hebben een trauma gerichte aanpak. Een aanpak waarbij gedurende 30 dagen kinderen 24/7 hulp krijgen. Dit is psychologisch heftig. En naast manieren om rouw te overleven, geven we ze hulpmiddelen om mee te nemen naar huis. Eerst geven ze de kinderen de mogelijkheid om goed om te gaan met de gedachten van alle gewonde mensen.

Ze leerden kinderen om afstand te nemen van deze gedachten, ze te onderzoeken op goed of fout, constructief of destructief, en deze gedachten los te laten. Ze gaven ze zelfregulatie vaardigheden: van geagiteerd, agressief, depressief of machteloos zijn, kun je terug naar de zogenaamde groene zone.

Oekraïnse getramatiseerde kinderen

Een groene zone is een bronzone die je in staat stelt om Oekraïense getramatiseerde kinderen volledig te leven en te werken.

We hebben ze de hulpmiddelen gegeven om agressie te kanaliseren – dit is een directe agressie in de goede richting. Wanneer je in plaats van aan te vallen, al je innerlijke kracht richt om je grenzen te beschermen. Deze tool zal elk kind in de toekomst helpen om pesten te bestrijden. Daar krijgen ze hulpmiddelen om te helpen omgaan met angst en ze leren om het effectief te doen.

Het belangrijkste is dat ze hebben gezien dat de uitweg uit elke, zelfs uitzichtloze situatie, is om je eigen psychologische veerkracht te ontwikkelen, gedefinieerd door waarden, doelen en vermogen om te handelen.

Ze worden gevuld met vindingrijke herinneringen. Dit zijn de dingen die er echt toe doen in de context van de toekomst. Dit zijn de herinneringen waar de kinderen op vertrouwen. Deze missie is er om de veerkracht te kweken die oorlogsgetraumatiseerde kinderen nodig hebben om verder te gaan in het leven.

Vul de vragenlijst in als je kinderrevalidatie wilt aanvragen bij Gen.Camp
— als u of uw kind is mishandeld in Ukrainia en hulp nodig heeft.

Wie kan lid worden van Gen.Camp? Kinderen van 6-12 jaar die tekenen van psychisch trauma als gevolg van de oorlog hebben uitgesproken en zo snel mogelijk hulp nodig hebben.

In Spain, a camp was organized for Ukrainian children who suffered from the war

Oekraïense kinderen verwerken oorlogtrauma’s door te tekenen

Educatieve tips en materiaal over werken met kinderen met een oorlogstrauma

NOODHULP OEKRAÏNE

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

Oekraïnse referenties en bronnen en schrijvers op sociale media in het Engels

Mariam Naiem: Instagram en Twitter

Tetyana Denford: Instagram en Twitter

Marichka Buchelnikova: Instagram en Twitter

Maria Kuchapska: Instagram

Julia Kyrylova-Fedorchenko: Instagram

Oleksandr Shyn: Twitter

Valeria Voshchevska: Instagram en Twitter

Julia Tymoshenko: Instagram en Twitter


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.588 andere abonnees