Een emotionele kater herstellen is mogelijk

Als je ooit een kater hebt gehad, weet je hoe vervelend het is en hoe moeilijk het is om van een kater te herstellen. De meeste mensen voelen zich na een kater misselijk, traag en duizelig. Je voelt je de volgende dag na een avondje stappen echt heel slecht. Naast alcohol, wist je dat een periode van uitzonderlijke emotionele stress hetzelfde katereffect kan hebben? De emotionele kater is een echt probleem.

Een emotionele kater wordt meestal veroorzaakt door langdurige stress of een traumatische ervaring. Een trauma kan het gevolg zijn van het verlies van een geliefde, een breuk in een relatie of vriendschap, het verlies van een baan, het meemaken van een ongeluk of slecht nieuws van de dokter ontvangen. Voor sommige mensen is het katereffect zelfs veroorzaakt door lichte woordenwisselingen, zoals een ruzie met een partner of een moeilijke dag op het werk. Introverte mensen kunnen een emotionele kater voelen na een lange dag waarin ze gedwongen sociale interactie hebben gehad.

Dit artikel kan u helpen als u zich op dit moment emotioneel verward voelt. Wij zullen praktische strategieën toelichten die kunnen helpen bij het verwerken van emotionele verdriet.

Verken de natuur om van een emotionele kater te herstellen

Knuffel een boom. Voel de grond met je blote voeten. Dans in de regen. Geniet van de bloemen. Zorg voor je binnentuin. Maak een wandeling. Houd een steen in je hand. Dompel jezelf onder in de puurheid van de natuur. Adem de frisse lucht in. In de natuur zijn is een onverslaanbare remedie tegen emotionele katers.

Drink veel water

Verdriet en woede kunnen je energie opmaken. Je zweet en je huilt en je probeert alle verwarrende emoties die je leven moeilijker maken te beheersen. Je moet voldoende vocht binnenkrijgen door veel water te drinken.

Rust om van een grote teleurstelling te herstellen

Wanneer u zich emotioneel uitgeput voelt, doe dan vooral niets, vooral als de uitputting het gevolg is van een lichamelijk uitputtende traumatische gebeurtenis. Het is mogelijk dat u te hard heeft gewerkt aan een project op uw plaats van tewerkstelling en uw werkgever alle eer heeft ontvangen. Misschien kan een korte slaap sessie helpen.

Eet goed

Koffie, snoep en chocolade zijn voedingsmiddelen die bekend staan om het feit dat ze angst opwekken en emotionele katers verergeren. Hoe meer bladgroenten en fruit je kunt consumeren, hoe beter dit is voor je fysieke en mentale gezondheid. Mensen proberen hun problemen weg te drinken in de hoop dat het hen zou helpen ontspannen, maar dit duwt hen alleen maar verder in een emotioneel gat. Wanneer je worstelt met een emotionele kater, is het het laatste wat je wilt dat je hersenchemicaliën verstoord raken. Je geest is kwetsbaar en heeft veel rust en voeding nodig om te herstellen van een stressvolle periode.

van een grote teleurstelling herstellen, van een kater herstellen
Trauma en traumazorg in Europa

Zoek emotionele steun

Negatieve energie ontstaat meestal uit vergiftigde sociale interacties. Je ouders kunnen je haten zonder reden, je kunt op je werk elke dag racisme tegenkomen, of je baas kan een seksist zijn. Als je deze negativiteit niet snel genoeg aanpakt, kan dit leiden tot een emotionele kater. Als je problemen hebt, is het beter om ze te bespreken met iemand die je vertrouwt, in plaats van alles voor je te houden. Een coach kan je helpen om uit de vicieuze cirkel van negatieve uitputting en fouten te komen en je terug te gooien in de cirkel van positiviteit. Door taken te volgen die groei stimuleren of hulp te zoeken bij een coach, kun je de vicieuze cirkel van depressie en emotionele kater doorbreken.

Lichamelijke Oefeningen

Lichamelijke activiteit heeft veel voordelen voor de geestelijke gezondheid, waarvan sommige angst en depressie verminderen. Yoga doen, dansen, stretchen, Qigong, fietsen of wandelen kan je humeur helpen verbeteren.

Lees en mediteer

Meditatie haalt je uit je geest, zodat je niet steeds de traumatiserende gebeurtenissen uit het verleden herhaalt. Het helpt je te focussen op je ademhaling en te genieten van de rust en kalmte om je heen. Het lezen van motiverend materiaal helpt ook om je geest leeg te maken. Luister naar je favoriete muziek, of zoek muziek waardoor je je verbonden voelt met belangrijke anderen. (bilateral stimulation songs, blues muziek enz.)

Wees in de buurt van de mensen van wie je houdt

Misschien heb je het verprutst, maar je schuldig voelen helpt niet veel. Ga op bezoek bij een vriend of familielid. Iedereen die ondersteunend en niet veroordelend is, is prima. Vraag hen om een ​​nieuw perspectief en advies en breng qualitytime met hen door. In de buurt zijn van de mensen van wie je houdt, is therapeutisch.

Conclusie: een teleurstellende ervaring herstellen

Het is onmogelijk om stressvolle gebeurtenissen en een emotionele kater te vermijden, maar niet als je het leven helemaal kunt vermijden. Deze tips helpen je te weten wat er met je leven gebeurt en hoe je om kunt gaan als je last hebt om van een grote ontgoocheling te herstellen.

Voelt je leven weer open of zit je midden een kater-relatie? Heb je al eens last gehad van een emotionele kater? Laat het ons weten in de commentaren.


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees