Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

We hebben geen onbeperkte hoeveelheid levensenergie!

Niet-narcisten hebben geen emotionele hoeveelheid levensenergie van anderen nodig. De reden is omdat ze die in zichzelf produceren en voor zichzelf gebruiken, net zoals oplaadbare batterijen. Dit is een wezenlijk verschil met narcisten.

We gebruiken deze ‘levensenergie’ om te leven en te gedijen als mensen. We gebruiken ook het overschot ervan, dat verder gaat dan wat we nodig hebben voor onszelf. Dat is dan een soort brandstof om onze relaties in stand te houden.

Dit noemt men ‘voor jezelf zorgen’.

We hebben allemaal levensenergie nodig, net zoals we voedsel nodig hebben. En net als voedsel hebben we er geen onbeperkte voorraad van. Vraag dat, maar aan iedereen die kinderen heeft grootgebracht.

Als we niet genoeg van deze hoeveelheid levensenergie kunnen geven, lijden onze relaties eronder.

Als we voortdurend levensenergie geven aan een narcist die er voortdurend om vraagt, put het geven ervan ons uit. Onze voorraad wordt de voorraad van de narcist.
Uiteindelijk kunnen onze relaties en zelfs onze gezondheid falen omdat onze levensenergie, onze vitaliteit, uitgeput raakt.⁣⁠

Zo verzwakt narcistisch misbruik het doelwit, onzichtbaar, van binnenuit.⁣⁠

Wat is dit ‘levens’ energie ”die geen elektriciteit of voedsel is?

Het kan de vorm aannemen van tijd, aandacht, inspanning of seks. Het kan worden uitgeput in het proces van het in stand houden van menselijk leven, gezondheid en relaties. Levensenergie kan worden gedeeld of uitgewisseld met anderen.

⁠In wezen is het emotionele energie.

Liefde geeft vrijelijk. Narcisme eist … gratis.

Echter, buiten het medeweten van het doelwit dat bereid is om vrijelijk te geven aan de narcist, zal er geen einde komen aan het geven, noch aan de eisen ervan. ⁣⁠Je kunt nooit een gezonde relatie hebben met een persoon wiens persoonlijkheid is gestoord en ongezond is. ⁣⁠Dit accepteren zal deel uitmaken van je genezingsreis.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.590 andere abonnees