Is meervoudige overgevoeligheid de ziekte van 21 ste Eeuw?

 

Wat was/is het warm deze zomer.

 

Een paar dagen geleden droeg ik korte mouwen toen we in de Pyreneeën vertoefden. De zon scheen op de top van de berg. Het leek erop dat de zomer elk moment zou overgaan in een echte hittegolf. Echter niet in Spanje op dat moment. België was tropisch gedurende een paar weken. Alles zag eruit als een bloem van een dag want de maanden voordien, had het wel veel geregend in Spanje, maar we hadden het mis. Zijn onvoorspelbare weersomstandigheden of klimaatverandering oorzaak voor het meer frequent voorkomen van auto-immuunziekte en/of meervoudige overgevoeligheid?

Twee dagen later begon er veel wind, hevige regen en zelfs sneeuw  op te steken. Er viel op plaatsen waar het voordien 23 graden was, sneeuw.  Rivieren kolkten in Oostenrijk en in de Ardèche.

Deze inleiding helpt ons een beetje dichter bij het begrijpen van de grote verandering in de eenentwintigste eeuw, de meervoudige overgevoeligheid.

 

Klimaat verandering, politieke instabiliteit en haatzaaierij maakt ons overgevoelig.

 

Miljoenen mensen over de hele wereld, hetzij door het immuunsysteem problemen of gevoeligheden voor ziekteverwekkers om ons heen lijden meer en meer.

Die miserie wordt uitgedrukt in de vorm van allergieën, fibromyalgie, vermoeidheid, chronische vermoeidheid, depressie, angst …

Maar er is ook grotere armoede, en minder toegankelijkheid tot ziekenzorg.

 

De realiteit van meerdere en massale overgevoeligheid.

 

Uiteraard kunnen deze mensen worden aangemerkt als de typische “bubbelkinderen”. Toch wou ik ook dat er een bewoonbare wereld voor hen was.

Doordat er weinig reflectie in de samenleving is over narcisme en zijn gevolgen voor de samenleving is er alleen maar sporadisch gemeenschapsgevoel mogelijk zoals rond de wereldbeker met de Rode Duivels.

Daarnaast is er een toename aan echtscheidingen waar kinderen onder lijden en meer en meer narcistische ouders die de onmisbare zorg niet meer uitvoeren naar hun kinderen.

 

Het is ingewikkeld om met meerdere overgevoeligheid te leven

 

De redenen zijn het sociale en gezondheidsonbegrip dat deze patiënten vandaag tegenkomen. De aandoening wordt in veel landen erkend, vooral in de ICD-10-handleiding, maar in Spanje en ook België is het nog steeds in de discussie. De vraag is, zijn er gevestigde belangen zodat deze aandoeningen niet wordt onderzocht?

Toch lopen de kosten voor deze mensen maandelijks op tot zelfs 300 – 400 euro.

Zoals we al psychologen kennen die personen met een auto-immuunziekte stigmatiseren en hoewel deze mening niet wordt gedeeld, probeer ik erover na te denken.

De labels op een bepaald moment helpen om te begrijpen wat uw huidige situatie is. Wat is het verloop van de stoornis en hoe kunnen symptomen worden voorkomen of tot een minimum worden beperkt?

Maar niet alle mensen zijn gelijk.  Het label kan helpen op een bepaalde tijd om te begrijpen wat er gaande is in je lichaam. Waarom ben je zo gevoelig en ga je verder met je leven dansend op een slappe koord?

Deze preventieve strategieën of palliatieve  zorgen voorziet geen algemene praktijk.  Het maken van een lijst van symptomen en ziekten die worden toegevoegd aan de winkelwagen en het vullen eindigt, maar zonder het te weten waarom deze producten er zijn.

Al snel plakt er Maggie De Block een protocol voor behandeling op alsof we met robots te doen hebben.

cover foto chronische vermoeidheid

 

Naar welke dokter ga ik als ik meervoudige overgevoeligheid heb?

Wat ik wil zeggen is dat er over holistische geneeskunde nog een lange weg te gaan is.

 

Als je je slecht voelt op het niveau van pijn, sturen ze je naar de reumatoloog, als je allergisch bent voor de allergoloog en als je slecht voedsel voelt voor de chemicaliën of een immuunreactie, omdat ze je naar de spijsvertering specialist sturen.

Deze artsen sturen u op hun beurt geven dan chemische pillen, die u opnieuw ongemak of sensibilisatie veroorzaken.

Wat gebeurt er met mensen die aan meervoudige overgevoeligheid lijden?

Nou, dit is de realiteit van een persoon met meervoudige gevoeligheid.

Ze moeten luisteren naar heel wat artsen. In het algemeen begrijpen ze hun stoornis niet op een algemene of holistische manier. Dat veroorzaakt bijkomende stress door een gebrek aan perspectief. Soms horen ze dat ze er mee moeten leven.

Daarom komen depressies en angsten, obsessieve stoornissen tevoorschijn door de desinformatie. Alles wat geen conventionele geneeskunde is, doet er niet toe volgens velen.  Maar een depressie kan het gevoel zijn van een slecht werkende schildklier.

 

Is meervoudige overgevoeligheid de ziekte van de 21ste eeuw?

 

Ik zeg niet dat conventionele geneeskunde een systeemstoring is of dat het moet worden uitgeschakeld. Het is duidelijk dat een zo drastisch probleem een ​​probleem is waar veel entiteiten mee te maken hebben.

Er zijn zelfs gevestigde belangen in alternatieve geneeskunde en biologische producten, enzovoort.

Bio wordt zelfs meer en meer een label zonder inhoud.

Je hoeft alleen maar te kijken wat een brood kost zonder gluten en een “normaal” brood.

De maatschappij is gemaakt voor de norm en zelfs als dat op ons weegt, zal het blijven gebeuren. Echter, meer en meer mensen worden uitgesloten. Wie in zijn vroege kinderjaren te weinig zorg heeft gehad of onder misbruik heeft geleden wordt afgeschreven als hij of zij een chronische ziekte ontwikkelt.

Geestelijke gezondheid wordt dus te belangrijk, maar er is toch een afbraak aan spiritualiteit, een afbraak aan solidariteit en participatie. Ieder heeft echter meer meditatie en mindfulness nodig. Mentaliseren is de boodschap.

Ik vrees echter dat door de onstabiliteit in de politiek, de klimaatverandering en de haatprediking de afbraak zal toenemen.

Maar mijn oorspronkelijke vraag was  … is de meervoudige overgevoeligheid de ziekte van deze eeuw?

Waarom hadden onze voorouders een gezonder immuunsysteem? Er waren niet zoveel giften en ze voedden zich met hun eigen hulpbronnen. Milieusexploitatie was een utopie en het vee liep los op het land.

Laten we nadenken, we hebben maar één leven om te leven en er zijn mensen die het waardig willen leven.

Echt bruikbare suggesties.

 

Gezonde zelfliefde Waarom het nodig is en hoe je het kunt beoefenen
Gezonde zelfliefde Waarom het nodig is en hoe je het kunt beoefenen

‘Gezonde zelfliefde’ is een door Hans Knibbe verder ontwikkelde werkvorm om de liefde die in ieder mens besloten ligt vrij te maken. Deze werkvorm leert ons ontspannen en weer aanwezig te zijn bij de lege plekken in onszelf. Hierdoor ontwikkelen we compassie voor onszelf en voor anderen.

Niet door te streven maar juist door vertrouwend te rusten in jezelf, kan de liefde en helderheid van je aard toegang tot jou krijgen. Zo creëer je een goed uitgangspunt om passende antwoorden te vinden op de uitdagingen die het leven ons iedere dag stelt.

Gezonde zelfliefde is niet vanzelfsprekend. Onze westerse leefstijl en de emotionele tekorten uit onze jeugd maken dat we wegkijken van onszelf en vervulling zoeken in iets buiten ons.

Deze zoekende houding zet zich door in onze omgang met geliefden. Dat is het te bespeuren op het werk en in de psychologische of spirituele ontwikkeling die we doormaken.

In essentie blijven we zo blijven we van onszelf verwijderd. Gezonde zelfliefde is daarom geen luxe, maar een noodzaak. Dit boek biedt een schat aan inzichten en praktische methoden om deze kunst te ontwikkelen.

van kwetsuur naar litteken
Van kwetsuur naar litteken hulpverlening aan kinderen met complex trauma Paperback

auteurs:

Eileen Tang, Nicole Vliegen, Patrick Meurs

Kinderen met complex trauma (ook gehechtheidstrauma of vroeg ontwikkelingstrauma genoemd) worden in de hulpverlening aangemeld omdat ze moeilijk in de omgang zijn.

Hun opvoeders, begeleiders en ouders kunnen een gespecialiseerde handleiding gebruiken om deze kinderen zonder kleerscheuren te helpen opgroeien.

Ontwikkelingstaken die bij andere kinderen iets meer ‘vanzelf’ verlopen, of met alleen maar kleinere hobbels in de weg, zijn voor deze kinderen soms onoverkomelijke struikelblokken of doen de ontwikkeling helemaal vastlopen.

Ze krijgen wel eens etiketten als ‘ontwikkelingsgestoord’, ‘gedragsgestoord’, of ‘gehechtheidsgestoord’ opgeplakt. Deze kinderen en hun ouders verdienen een trauma-sensitieve context met veel begrip én professionele kennis. Dit boek wil daartoe bijdragen.

In het boek wordt bekeken hoe moeilijke ervaringen tijdens de eerste levensfase de ontwikkeling van een kind kunnen beïnvloeden, en welke ontwikkeling deze kinderen (vaak adoptie- en pleegkinderen) vervolgens kunnen doormaken. Daarna wordt de lezer meegenomen in de therapieruimte.

Daar sta je om na te denken bij de processen van verandering. Hopelijk zul je daardoor groei kunnen stimuleren.  Op die manier maak je meer opbouwende ontwikkelingssporen mogelijk.

Annemie Persyn Declercq
Orthopedagoge

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Op 26 en 27 september organiseert Melanie Tonia Evans het “You Can Thrive After Narcissistic Abuse evenement”. Dit is een live online Première Global Healing workshop voor iedereen die lijdt aan misbruik van een echtgenoot, partner, familielid, vriend, baas, collega of ander individu.

Deze gebeurtenis is belangrijk voor u, ongeacht uw geslacht of leeftijd. Hoe lang geleden u gescheiden bent van deze persoon speelt geen rol. Zelfs als ze nog steeds in je leven zijn ben je welkom.

Klik voor meer info

Hier is een samenvatting van wat Melanie behandelt tijdens de komende workshop:

🔮 Hoe word je glashelder en krijg je klaarheid als de persoon waarmee je te maken hebt je narcistisch misbruikt.

✅ De #1 factor die bepaalt of ze in staat zijn om te veranderen.

!?️ Hoe herken je de meest voorkomende persoonlijkheidskenmerken in JOU die je een doelwit maken voor narcisten. Hoe je in de toekomst kunt stoppen met het aantrekken van misbruikers.

💻 De 6 redenen waarom de meeste mensen niet herstellen van misbruik.

Dit zal u niet meer gebeuren na deze workshop!

⚖ Hoe kun je omgaan met een narcist in moeilijke situaties zoals co-ouderschap, voogdij gevechten, echtscheiding en andere juridische / zakelijke deals.

⚕ Hoe te genezen van trauma symptomen zoals C-PTSS, angst, depressie en fibromyalgie en leven vrij van hen eens en voor altijd.

Deze gebeurtenis is niet alleen bedoeld om u te helpen los te komen en te genezen van elke misbruiksituatie. Dit healing event leert u ook hoe u een nieuw en bloeiend leven kunt creëren die giftige mensen niet langer kunnen beïnvloeden.

Als je dit soort relaties hebt meegemaakt, kan ik je sterk aanbevelen om deel te nemen aan een hele dag “healing event”.

Laat Melanie je leren hoe je kunt verschuiven van een slachtoffer van misbruik naar een bloeier na misbruik op een manier die gemakkelijk te begrijpen en onmiddellijk van toepassing is op je leven.

Ik ken Melanie’s werk en wat ze zal delen is de meest geavanceerde en impactvolle informatie over genezing van giftige en beledigende relaties.

Het is Melanie’s diepe begrip van het trauma toegebracht door narcisten die haar passie om zo veel mogelijk mensen te helpen om te genezen aanwakkert. En Melanie’s wijsheid en genezingsprocessen hebben zoveel mensen geholpen hun leven te herstellen en voorbij het overleven naar een echt bloeiend leven te gaan.

Dit is een zeldzame kans voor u om rechtstreeks te leren van een vertrouwde collega die een bekende misbruik herstel expert is.

Klik hier om uw ticket voor deze baanbrekende misbruikherstel gebeurtenis veilig te stellen.

PLUS zo veel meer …

PS Ik heb gezien dat Melanie ook een aantal spannende bonussen heeft voor u ook! Na aankoop van uw ticket krijgt u direct toegang tot het volgende:

De 50 Traits of a Narcissist Checklist zodat u kunt achterhalen of u te maken hebt met een narcist.

Plus een exclusieve 35 minuten durende videotraining genaamd “The 6 Mistakes That People Make When Recovering From Abuse”. Dit biedt een uitstekend startpunt voor je genezingsreis.

Klik hier om je ticket te reserveren en om alle speciale bonussen te ontvangen.

Annemie Persyn Declercq

Geef een reactie, vraag of antwoord.