Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Hulpverlening na misbruik door een narcist?

Je innerlijke saboteur gaat ervoor zorgen dat je dit niet gemakkelijk kunt doen. Daarom stelde ik me de vraag: Wat je kunt doen na het lezen van Hulpverlening na misbruik door een narcist.

Je bent goed genoeg.

Het gaat niet om jou. Het ging nooit over jou. Zij (de narcisten) zijn het alleen. Zij die noemen wij de narcisten gemakkelijkheidshalve, de mannelijke en vrouwelijke soort, een persoon met NPD, een narcistische persoonlijkheidsstoornis.

Een persoon die lijdt aan een aandoening die het onmogelijk maakt verantwoordelijkheid te dragen voor de emotionele gevolgen van hun daden.

Hij of zij met een NPD doet geen kwaad of pijn?  Net zoals geslagen worden door een mentaal gehandicapte agressor niets minder pijn doet, maar er is geen fout van jou. Geen pad dat je ertoe zou hebben gebracht om te vermijden wat je hebt meegemaakt.

Is ereen verklaring die maakt dat de stukken op hun plaats vallen?

Ik weet dat het redelijk heel gemakkelijk is om het te geloven en de zin erin te zien.

Emotioneel gezien is vertrouwen in deze uitspraken veel moeilijker. Het is een van deze “leven is oneerlijk” situaties die de tijd vergt om te verwerken.

Bovendien heb je veel gaven, talenten en vaardigheden, en ook minder aangename tot zeer traumatische reactie met narcisten & narcisme.

We beschouwen het als onze taak om je te helpen deze te delen met de wereld. Je helpen actie te ondernemen na misbruik door een narcist zul je je in de gezonde zone brengen.

Dat kan zijn door je te doen stappen nemen naar hulpverlening. Misschien raad ik je aan om uit je isolement te treden.  Misschien dien je je zelfliefde verder te ontwikkelen door creatief te zijn.

De spanning in je lichaam kan je verminderen door mindfulness, meditatie, osteopathie, acupunctuur enz.

Het kan belangrijk zijn dat je in beweging komt door sport of fitness. Bovendien blijft het enorm belangrijk om op je voeding te letten, zodat je niet verzwakt. Een volledige check-up bij de huisarts kan belangrijk zijn gezien je enkele gezondheidsrisico’s kan lopen.

Herhaling van traumatische situaties wil je vermijden door bewustwording.

Bovendien ook met engagement in een gemeenschap online en offline, zodat je nieuwe vertrouwvolle contacten vindt die kunnen uitgroeien tot vriendschap.

Het is belangrijk dat je deze website volgt om regelmatig op de hoogte gebracht te worden. Het is als je blijft kloppen op dezelfde nagel dat je resultaat krijgt. Daarom plaats ik ook regelmatig nieuwe onderwerpen. Deze site volgen doe je door je beste email in te vullen.

Je kunt ook toetreden tot één van de Facebook-groepen bestemt om je verder te ondersteunen.

Ondersteuning voor volwassen kinderen van narcisten.

Je kunt ook uw boodschap via Facebook Messenger over maken. Links vind je in het menu.

En/of mij bevrienden of Facebook, zodat wij elkaar beter leren kennen om een vertrouwensrelatie op te bouwen.

Aanvullende informatie in kleinere statussen dan de eerder langere artikels hier op deze site vind je op mijn Facebook pagina’s. Zonder actie te ondernemen na misbruik door een narcist wordt je zeker niet bewust van wat je overkomt. Je voelt je leeg, overweldigt, je energie lijkt verdwenen. Helaas de weg terug is niet gemakkelijk zonder de nodige steun en kennis.

Alle links vind je in het menu.

Maar geen paniek, je hoeft immers het wiel niet uit te vinden. Narcisme kent een zeer lange geschiedenis. En vaak vind je in je omgeving iemand die het ook meegemaakt heeft als je het durft te uiten. Anders vind je ook mij op sociale media en anderen die zorgen voor bewustmaking. Die kun je ook liken en sharen zonder daarvoor bevriend te zijn.

Welke actie te ondernemen na misbruik door een narcist? Nadat je hebt gekeken, hoor ik graag van je wat je goed doen.

Welke tekst zou u het meeste helpen en waarom?

Als je enkele gedachten niet akkoord gaat of andere suggesties hebt en aanvullingen laat het me weten! Een getuigenis is altijd zeer welkom, omdat ze ook de ogen opent van anderen.

Deel zoveel mogelijk details in de onderstaande opmerkingen. Vergeet niet dat honderden ongelooflijke zielen hier elke week komen voor inzicht en inspiratie. Uw verhaal is misschien precies wat iemand anders nodig heeft om een grote doorbraak te krijgen.

Belangrijk: deel uw ideeën rechtstreeks in de opmerkingen. Links naar andere berichten, video’s, etc. kunnen worden verwijderd.

Bedankt voor het lezen, bekijken en delen van uw gedachten want actie te ondernemen na misbruik door een narcist is heel belangrijk. Immers alles blijft hetzelfde is alleen maar een kleine waarheid, het zal slechter worden als je niets onderneemt. Ik hoop dat de aflevering van vandaag jou inspireert om je gaven te blijven delen, ondanks de kritiek.

Als je nog meer wilt weten over een bepaalde topic bijvoorbeeld over “gaslighter” gebruik dan de zoekfunctie door een kernwoord in te vullen eventueel verschillende woorden met een + teken verbonden, en dan te zien of je relevantie, nieuwe of oudere posten wenst te bekijken.

Ook heb ik enkele artikels waar de verschillende begrippen die het mogelijk maken om narcisme te begrijpen uitgelegd staan.

Zoeken op verschillende lange artikels kunt u bijvoorbeeld in Chrome door naar de werkbalk van Chrome te gaan en op Vind te zoeken. Op die manier dient dit je om actie te ondernemen na misbruik door een narcist door specifieke termen te vinden die alleen maar op dat moment voor jou van belang zijn.

In kleine stappen help je je immers vooruit. Geen grote, maar dagelijks kleine stappen vooruit volgens een samenhangend plan. Dan verschijnt er een vak waar je je zoekwoord voor die pagina kunt in tikken. Je bent bijvoorbeeld op zoek naar “EMDR” in de boekenlijst dan tic je daar “EMDR” in. Emdr is een soort therapie die bedoeld is om trauma’s te verwerken.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.588 andere abonnees