Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

De taal van een narcist herkennen? Welke facetten? Deel 1b

Het is niet ongebruikelijk dat een lastercampagne gevoerd wordt tegen het slachtoffer zelfs op een zeer persoonlijk moment zoals geboorte, huwelijk, sterven van ouders enz.

Narcistische partners met een antisociale persoonlijkheidsstoornis houden zich bezig met de chronische manipulatie en devaluatie van hun slachtoffers. Daardoor krijgt het slachtoffer het gevoel waardeloos, angstig en zelfs suïcidaal te zijn.

Hun manipulatie is psychologisch en emotioneel verwoestend. Hun manipulatie is zeer gevaarlijk, zeker gezien de hersenen circuits voor emotionele en fysieke pijn één en dezelfde zijn.

Hoe een slachtoffer zich voelt als ze in de maag worden gestampt kan vergelijkbaar zijn met de pijn die een slachtoffer voelt wanneer ze verbaal en emotioneel misbruikt zijn.

De effecten van narcistisch misbruik verlammen en kunnen langdurig zijn, zelfs, zodat ze leiden tot symptomen van PTSS of Complex PTSS.

Onnodig te zeggen dat deze vorm van misbruik psychologische en emotionele littekens nalaat die een levenslang kan duren. Dat is dan ook de reden waarom ik deze artikels schrijf.

Maar wat narcistisch misbruik zo gevaarlijk maakt, is dat het vaak niet als misbruik wordt herkend.  Slachtoffers voelen zich verlamd, kunnen hun potentieel niet volledig gebruiken, maar komen altijd vast te zitten.

In dat geval zitten ze vast in een gevoel dat ze nog niet onder woorden kunnen brengen.

De Geestelijke Gezondheidszorg is nu pas begonnen te onderzoeken en te begrijpen wat het Narcist Slachtoffer Syndroom  is, hoewel overlevenden zich daarover al jaren uitspreken.

Narcistisch misbruik is vooral psychologisch en emotioneel, hoewel slachtoffers kunnen ook lijden onder fysieke mishandeling.

Omdat deze misbruikers gebruikmaken van zeer geheime en verraderlijke methoden om hun partners te misbruiken, zijn ze in staat om aan hun verantwoordelijkheid te ontsnappen voor het misbruik.

De valse persona van de narcist.

Zij kunnen ontsnappen als gevolg van de valse persona die zij voor de buitenwereld opzetten wat meestal een charmant masker is dat hun wreedheid verbergt.

Door hun uitgebreid netwerk meestal ook in narcistische kringen kunnen ze hun valse persona opzetten.

Overlevenden geven vaak zichzelf de schuld voor het misbruik.

Ze lijden onder het niet kunnen onder woorden brengen van wat ze hebben meegemaakt.

Zodra ze de woordenschat van narcistisch misbruik leren, zijn ze gewapend met de instrumenten, de inzichten, en de middelen om te genezen.

Het leren van de taal en de technieken van deze roofdieren betekent dat we beter voorbereid zijn om de rode vlaggen te identificeren in de omgang met mensen die kwaadaardige narcisme of antisociale kenmerken vertonen.

Door onze nieuwe kennis over narcisme kunnen we ons beter beschermen tegen uitbuiting en misbruik.

Het betekent dat we de juiste grenzen stellen met anderen, en weloverwogen beslissingen nemen over wie we in ons leven wel of niet houden.

Inzicht in de aard van deze giftige interacties en hoe ze invloed hebben op ons heeft een enorme invloed op ons vermogen om deel te nemen in zelfzorg.

Ik persoonlijk weet hoe verwoestend deze vorm van misbruik kan zijn, vooral als de overlevenden niet in staat zijn van hun ervaringen in het traditionele discours over wat misbruik inhoudt uit te spreken.

Slachtoffers van narcisten zijn vaak vervreemd en ontkracht door hun eigen vrienden, familieleden, en zelfs de geestelijke gezondheidszorg professionals die niet getraind zijn in dit soort misbruik.

Opleiding in de effecten van narcistisch misbruik.

Als een overlevende, een auteur en een ervaringsdeskundige van herstelling van het misbruik door een narcist heb ik de missie gesteld het publiek op te leiden over de effecten van narcistisch misbruik.

Ook de technieken van narcistische verslaafden komen aan bod in mijn gesprekken en artikels.

Gezien ik het persoonlijk ondervind, weet ik dat voor velen genezing mogelijk is van dit soort misbruik ook voor diegenen die jaren al de hoop hebben opgegeven.

Deze pathologische individuen lopen onder ons elke dag in hun valse maskers.

Vaak zijn ze ongezien en onopgemerkt, want ze kunnen griezelig normaal doen. Sommigen zijn verborgen narcisten.

Ze kunnen van elk geslacht, achtergrond, en sociaaleconomische status zijn.

Vaak zijn ze charmant, charismatisch en zeer communicatief in staat om hun slachtoffers uit te kiezen.

Ze bedriegen het publiek moeiteloos.

Het is heel goed mogelijk dat je in je leven al hebt gewerkt met een familielid of dat je een vriend hebt met narcistische persoonlijkheidsstoornis of de antisociale persoonlijkheidsstoornis.

Het leren van hun emotionele taal betekent erkennen dat hun wreedheid niet alleen uitdrukkelijk is, maar impliciet en diep geworteld in de nuances van hun mimiek, gebaren, toon, en vooral, de tegenstrijdige mismatch tussen hun woorden en daden.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees