Categorieën
Nederland België Nederlandstalig Recent trauma

Genezing gaat over vloeiend worden in de taal van het lichaam.

De taal van het lichaam is: emoties, sensaties, gevoelens, symptomen en alles daartussenin.
Genezing is het ervaren, accepteren, omarmen en loslaten van de behoefte om iets goed of slecht te labelen.
Genezing begint met de geest die beseft dat genezing mogelijk is. We gaan dan het lichaam binnen en we reizen heen en weer totdat er iets beweegt, verschuift en verandert.
Genezing is naar de bron gaan van het emotionele, fysieke, mentale en spirituele pijnpunt en ervan leren en wat het al die tijd nodig had.
Genezing is voor iedereen anders op alle niveaus.
Ieders reis is uniek.

Zodra we de luide kreten van ons lichaam beginnen te begrijpen, leren we ons af te stemmen op het gefluister.

Die fluisteringen leiden ons terug naar onszelf.
Op de terugweg naar huis beginnen we ons af te stemmen op ons innerlijke kompas en leren we wat we willen en wat we niet willen en dit in authenticiteit te eren. Dit wordt ook wel het volgen van je intuïtie of buikgevoel genoemd.
Verbinding maken met onze intuïtie betekent dat we het geconditioneerde (trauma) zelf helen.
Ons lichaam voelt zich gehoord, gezien en ondersteund. Het voelt alsof er aan zijn behoeften (jouw behoeften) wordt voldaan.
Dit betekent dat we aan het genezen zijn.
Ons intuïtiever voelen en actie ondernemen in authenticiteit betekent dat we ons veilig beginnen te voelen in het lichaam.
Wanneer dit gebeurt, beginnen we onze waarde los te koppelen van de verwachtingen van andere mensen en leren we een perspectief te hebben terwijl we ons op ons gemak voelen bij het vasthouden van die van een ander.
We leren dat we waardig en genoeg zijn.
Doe de groeitaken om je symptomen te genezen en je zenuwstelsel te reguleren, het leven te creëren dat je wilt en vloeiend te worden in de taal van het lichaam. De link vind je in het menu.
Het leren van de taal van het lichaam is hoe we genezen.

Somatiek en het lichaam is waar we veel antwoorden kunnen vinden op onze onbeantwoorde vragen over onze symptomen. Het lichaam is waar we de communicatie met delen van de hersenen (die geen taal begrijpen) kunnen vergemakkelijken en het kunnen leren zich veilig te voelen.

Door johanpersyn

Het is niet genoeg om klinische beschrijvingen en wetenschappelijke proefschriften te vinden over aandoeningen en hun symptomen. Ook is het niet nuttig om alleen over het verdriet van de slachtoffers te schrijven. Soms hebben we voorbeelden nodig - voorbeelden van het leven - van het gedrag dat deze mensen vertonen en een vertaling van wat echt is, echt aan de hand, voordat we het kunnen internaliseren en de informatie toepassen in ons eigen leven. Maar dikwijls hebben we ook iemand nodig om te luisteren naar onze reactie op die verhalen en gebeurtenissen in ons leven. Daar wil ik mijn ervaring met u delen om samen te groeien in kwalitatievere opvoeding en beleving.

Voeg hieronder een reactie toe! Reactie annuleren